עבור לתוכן

מחשב לתכנות, איזור 3K

Featured Replies

פורסם

שלום!

השאלון מאוד ממצה אז אתחיל איתו.

1. מה התקציב המקסימאלי? איזור 3K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג מזה עם סיבה טובה, עדיף לחסוך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לתכנות (פייתון, MATLAB, ג'אווה), גלישה באינטרנט וצפייה ב-HD. לא צפוי גיימינג.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" ברזולוציה FHD.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מהמחשב הישן יישארו כונן SSD של סמסונג (evo 840, עד כמה שאני זוכר מחובר ב-SATA) ושני כוננים קשיחים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין תכנון לOC5

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך בתוכנות. הרכבה - אני יכול להרכיב לבד אבל מעדיף הרכבה בחנות. כמובן שאת הרכיבים שיש לי אחבר בעצמי.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה לחנות, איזור ר"ג / ת"א

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). מעדיף לשמור על אופק תאימות רחב ככל האפשר עם הטכנולוגיה - בעתיד אולי ארצה לעבור למסך 4K. כמה שיותר חיבורי USB3, אידיאלית גם עם חיבור TypeC.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? המחשב עתיד לשמש אותי כמה שנים ולכן כדאי להשאיר מקום לשדרוגים.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני מאוד מתלבט בין מעבדי i5 ו-i7, וגם לגבי עניין הדורות השונים (מה שגורר בתורו גם שאלת זכרונות, DDR4 או 3).

חשבתי על המפרט הבא. אני לא מבין במארזים, ספקי כוח ואוורור ככה שאשמח לשמוע דעות:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151

CM8066201919901 - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 1774/1739

לוחות אם - Intel LGA1151

Z170-P - ASUS - Socket LGA1151 CPU - Intel Z170 chipset - Dual channel DDR4 up to 3466 MHz memory - Integrated Graphics with HDMI, DVI video outputs - 2 x PCI Express x16 slots - 8-channel audio - Gigabit LAN - 4 x S...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 618/606

זכרונות - DDR4 - לנייח

F4-3200C16Q-16GRKD - G-Skill - 16GB (4x4GB) DDR4 3200 Mhz PC4-25600 CL16-16-16-36 - 1.35V - Ripjaws 4 Series - With Fans...

אחריות לכל החיים

כמות: - 1 - 489/479

מארזי מחשב - מארז עם ספק

VSP5000-400 - Antec - Antec VSP-5000 2x USB3.0 - 3x 120mm - 400W - with Antec VP400PC - Also know as the Antec P70...

שנה אחריות למארז ושלוש שנים לספק

כמות: - 1 - 369/362

תקשורת אל חוטית - PCIe to WiFi

DWA-566 - D-Link - 300Mbps Wireless 802.11b/g/n PCIe x1 card - Dual band support to optimize HD video streaming and online gaming - Connect to any standard PCI Express (PCIe) slot - Access a secure wireless network usin...

שנתיים אחריות

כמות: - 1 - 132/129

4581.00 / 4489

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=31854

פורסם

אם הקניה לא דחופה הייתי מחכה שהדגמים היותר זולים של מעבדי skylake יגיעו וגם לוחות אם מבוססים H170 מככון שסדרת K ולוחות אם Z170 מיעודים ל OC ועולים קצת יותר

וגם תיקח זיכרון 2X8GB ככה תוכל להוסיף זיכרון בעתיד אם תצטרך

פורסם

בנוסף אציין שהלוח הזה לא מעניק לך מענה מספק כפי שהגדרת בעניין כניסות הUSB3.0

ואם כבר מדברים אז לא ראיתי היכן ואם מצוין שהוא תומך בשידור 4K עבור המסך העתידי שרצית.

יש לך לוחות של ג'יגבייט במחיר לא רחוק מזה עם מענה הרבה יותר רלוונטי עבורך. בדוק את זה לפני שאתה קונה .

פורסם

1. חסר קירור למעבד.

2. אני לא ממש רואה טעם בהוספת מאות שקלים רק בכדי לקבל זיכרון שעובד בתדר קצת יותר גבוה, שכן לא סביר שההבדל בביצועים יורגש ברוב המוחלט של השימושים. שים לב שהזיכרון שבחרת עולה בפלונטר 1688 ש"ח ולא 489 ש"ח כפי שכתוב במפרט.

3. אני אישית הייתי בוחר בלוח אם אחר, פשוט כי לדעתי עדיף להשקיע בלוח אם עם קצת יותר תכונות. היות והמחשב לא מיועד להמהרה, הייתי מחכה קצת עד שיצאו לוחות האם המבוססים על ערכת השבבים H170 ומעבדי הדור השישי שאינם בעלי מכפלה פתוחה , שכנראה יהיו זולים יותר (דבר שאולי יקרה אפילו השבוע).

4. מבחינת המארז - הוא נראה לי מארז בסיסי סביר (ספק הכח ממוקם בחלקו התחתון, יש לו פתח איוורור עליון, CPU Cutout, חיבור USB 3.0 קידמי אחד ושני חיבורי USB 2.0 קדמיים והוא מגיע עם 3 מאווררים). כמובן שאני לא יכול להעיד על איכות החומרים והבנייה.

5. מבחינת ספק הכח - הייתי מעדיף ספק כח קצת יותר חזק, למקרה שבעתיד תוסיף כרטיס מסך, אבל ספק הכח שמגיע בחבילה ("באנדל") עם המארז נראה סביר והוא אמור להחזיק את המחשב.

6. אם אתה מעוניין לשמור על תקציב של 3000 ש"ח או פחות, אפשר לקחת את ה Core i5-6600K, שעולה כ-500 ש"ח פחות ומודול זיכרון אחד בנפח של 8GB.

הנה המפרט שבחרת רק עם זיכרון אחר ובתוספת קירור למעבד מפלונטר:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151

CM8066201919901 - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 1774/1739

לוחות אם - Intel LGA1151

Z170-P - ASUS - Socket LGA1151 CPU - Intel Z170 chipset - Dual channel DDR4 up to 3466 MHz memory - Integrated Graphics with HDMI, DVI video outputs - 2 x PCI Express x16 slots - 8-channel audio - Gigabit LAN - 4 x S...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 618/606

זכרונות - DDR4 - לנייח

HX426C15FB-8 - HyperX - 8GB 2666MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black Series - HX426C15FB/4...

אחריות לכל החיים

כמות: - 1 - 336/329

זכרונות - DDR4 - לנייח

HX426C15FB-8 - HyperX - 8GB 2666MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black Series - HX426C15FB/4...

אחריות לכל החיים

כמות: - 1 - 336/329

מארזי מחשב - מארז עם ספק

VSP5000-400 - Antec - Antec VSP-5000 2x USB3.0 - 3x 120mm - 400W - with Antec VP400PC - Also know as the Antec P70...

שנה אחריות למארז ושלוש שנים לספק

כמות: - 1 - 369/362

תקשורת אל חוטית - PCIe to WiFi

DWA-566 - D-Link - 300Mbps Wireless 802.11b/g/n PCIe x1 card - Dual band support to optimize HD video streaming and online gaming - Connect to any standard PCI Express (PCIe) slot - Access a secure wireless network usin...

שנתיים אחריות

כמות: - 1 - 132/129

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 151/148

3719.00 / 3645

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=31872

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות. עשיתם לי הרבה סדר בראש מבחינת סוגי המעבדים. נראה לי שבאמת אנסה לחכות קצת למעבדים שלא מיועדים לoc כדי לחסוך קצת כסף.

נקודה שחזרה ולא כל כך הבנתי היא לגבי ההתייחסות ללוח האם. באיזה פיצ'רים כדאי להשקיע שלא נכללים בלוח של Asus שבחרתי?

תודה שוב!

פורסם

התכונות העיקריות שלוח האם נותן כוללות את מספר יציאות האודיו, חיבורי USB מתקנים שונים (בעיקר USB 2.0 ו USB 3.0, אבל בחלק מהלוחות החדשים יש גם בקר שמוסיף חיבורי USB 3.1) ובממשקים שונים (בעיקר בממשק Type-A, אבל ישנם מספר לוחות שמציעים גם את ממשק ה Type-C החדש), מספר חיבורי ה SATA, ה M.2 ו ה SATA Express לחיבור אמצעי איחסון, מספר חריצי ההרחבה לכרטיסים מסוג PCi Express X16, PCI Express X1 ואולי גם PCI ומספר שלבי ייצוב המתח למעבד. אתה צריך להחליט בעצמך אילו תכונות חשובות לך,

בלוח Z170-P התכונה העיקרית שמפריעה לי היא מספר החיבורים להתקני האיחסון - הלוח מציע ממשק M.2 אחד (שזה בסדר), אבל 4 חיבורי SATA בלבד והוא לא מציע חיבורי SATA Express כלל, ולמרות שרוב המשתמשים לא צריכים יותר מזה, לדעתי דיי עלוב שלוח אם המבוסס על ערכת השבבים החזקה ביותר בסידרה (ה Z170) מציע רק 4 חיבורי SATA, כאשר הלוחות של שאר החברות מציעות לפחות 6 חיבורים כאלו. בנוסף בלוח הזה יש רק 7 שלבי ייצוב מתח למעבד, אבל זה פחות קריטי לרוב המשתמשים (ודיי חסר משמעות אם לא מתוכננת המהרה). מצד שני יש לציין שהלוח מציע חיבור מסוג Type-C אבל לחיבור USB 3.0 ולא לחיבור USB 3.1.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים