עבור לתוכן

האם חיי הסוללה של Macbook Air 13" 2015 מתקצרים בעת שדרוג חומרה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד בפני רכישת Macbook air 13" " 2015, בדגם הסטנדרטי ש-Apple מוציאים חיי הסוללה של המחשב הינם 12 שעות.

ברצוני לשדרג את המחשב למעבד intel i7 ולזיכרון 8gb וכן 256gb דיסק קשיח

האם שדרוג רכיבי החומרה יקצרו את חיי הסוללה?

פורסם

1. הדיון הזה מתאים יותר לפורום מחשבים ניידים, שכן הוא עוסק בסוללה של מחשב נייד יותר מאשר במעבדים, לוחות אם וזיכרונות ולכן אני אעביר אותו לשם.

2. אני מניח שב"חיי הסוללה" אתה מתכוון לזמן השימוש בסוללה (הזמן המקסימלי בו ניתן להפעיל את המחשב בעזרת סוללה הטעונה ב 100% בלי שיהיה צורך לחברו לחשמל) ולא לתקופה שבה הסוללה נחשבת שמישה (הסוללה נחשבת לא שמישה כאשר היא לא מסוגלת להחזיק את המחשב פועל ללא חיבור לחשמל).

3. באופן כללי אם אתה מחליף רכיב אחד באחד חזק יותר, סביר להניח שהוא ידרוש יותר הספק. מכיוון שההספק שהסוללה מסוגלת לתת הוא סופי, הרי שככל שתמשוך יותר הספק ממנה, כך זמן השימוש בסוללה יקטן. במקרה שלך החלפת המעבד מ Core i5 ל Core i7 וכן הוספת מודול זיכרון נוסף כמעט בוודאות יקטינו את זמן השימוש בסוללה. אם אתה מתכנן להחליף את כונן ה SSD שמגיע עם המחשב בדיסק קשיח מכני (ולא בכונן SSD בעל נפח גדול יותר), אני מניח שגם הוא ידרוש הספק גדול יותר ולכן זמן השימוש בסוללה יקטן אף יותר.

אגב, באתר של ה MacBook Air אני רואה שגירסת ה 13 אינץ' מגיעה עם מעבד Core i5 בעל 2 ליבות עיבוד העובד בתדר של 1.6GHz וניתן לשדרגו למעבד Core i7 בעל 2 ליבות עיבוד העובד בתדר של 2.2GHz (באתר של Apple כלל לא מצויינים דגמי המעבדים המדוייקים). אני לא בטוח כלל כמה שידרוג כזה הוא משתלם.

פורסם

מקבוק אייר משתמש במעבדי Broadwell-U, ההבדל בין דגמי ה-i5 ל-i7 הוא בקאש ובתדר העבודה והטורבו, שניהם מעבדים כפולי ליבה עם HT ל-4 נימים.

ההפרש במחיר באמת לא מצדיק את השדרוג, אלא אם אתה מתכוון לעשות עבודה אינטנסיבית עם המחשב, במקרה הזה כבר מומלץ MBPr 13"

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. זה מאוד עזר.

אני אשאר עם ה-Macbook air אך אשדרג רק את הזיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים