עבור לתוכן

דרוש מפרט ללימודי אנימציה ב6K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כבר פרסמתי הודעה דומה לפני חודש אך ייעצתם לי לחכות עד שייצאו המעבדים החדשים וגם להגדיל את התקציב שלי מ5K ל6K.

אני הולכת ללמוד שנה הבאה אנימציה בבצלאל וצריכה לרכוש מחשב שישמש אותי בארבע השנים הבאות (כמובן עם אפשרויות לשידרוג במהלך הלימודים). קיבלתי מספר דגשים מחבר. הם ממש לא מספיקים בשביל להרכיב מפרט, אך צריך להתחשב בהם.

1. מה התקציב המקסימאלי?

6000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

לא לחרוג

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

אנימציה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

כבד, לימודי אנימציה. שימוש תדיר בתוכנות כמו מאיה, 3Dmax ,tv paint , AVID,

אפטר אפקטס

פרמייר וכו.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

לא.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

כן, מסך. בתקציב נפרד. מתלבטת בין P2414H, או הU2414H של דל, השאלה היא כדאי להשקיע עוד כסף בשביל חיבור HDMI?

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא, צריך הכל.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

4-7, כמובן שעדיף כמה שיותר שקט אך לפי מצב ניצול התקציב...

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

הרכבת מחשב בחנות בלבד.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא, אזור תל אביב/המרכז.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בחודש הקרוב, רצוי שכבר יהיה מחשב בשבועיים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

הנה רשימת הדגשים שיש להקפיד עליהם:

*מעבד intel I7

*שהכונן C (ההפעלה) יהיה SSD.

(225 ג'יגה)

*עוד כונן פנימי (טרה)

*כרטיס מסך חזק

*ram memory - 8/16 ג'יגה

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כן, חושבת שאולי כדאי לשמור על אופק שדרוג ל4K אם זה לא מגדיל את העלויות בהרבה.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה רבה ושבוע טוב!

נערך על-ידי Shahar Levy Zlekha

פורסם

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

[table]

[tr][td]CM8064601560722.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Intel[/td]

[td]CM8064601560113[/td]

[td]מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1200MHz - Haswell Refresh - Tray...

שלוש שנים אחריות[/td]

[td]₪1504/1474[/td]

[/tr]

[tr][td]H97-Pro4.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]ASRock[/td]

[td]H97-Pro4[/td]

[td]לוחות אם - Intel LGA1150

H97-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI video outputs - 1 x PCI Express x16 slot - 8-channel audio - Gigabit LAN - ...

שלוש שנים אחריות[/td]

[td]₪448/439[/td]

[/tr]

[tr][td]HX316C9SRK2_16.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]HyperX[/td]

[td]HX316C9SRK2_16[/td]

[td]זכרונות - DDR3 - לנייח

HX316C9SRK2_16 - HyperX - 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz CL9 DIMM XMP - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Savage Series - HX316C9SRK2/16...

אחריות לכל החיים[/td]

[td]₪475/466[/td]

[/tr]

[tr][td]426018336-3361.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Gainward[/td]

[td]426018336-3361-PC[/td]

[td]כרטיסי מסך - nVidia PCIe

426018336-3361-PC - Gainward - GeForce GTX970 GPU - 4GB 256 bits GDDR5 memory - Mini HDMI, DVI-I , 3 x Mini DisplayPort video outputs - GPU/Memory clocks 1152/7000 MHz - Phantom Edition - With new PC Only...

בקניית מחשב חדש בלבד - שלוש שנים אחריות - מגיע עם METAL GEAR SOLID V:THE PHANTOM PAIN במתנה[/td]

[td]₪1681/1647[/td]

[/tr]

[tr][td]CT250MX200SSD1.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Crucial[/td]

[td]CT250MX200SSD1[/td]

[td]דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

CT250MX200SSD1 - Crucial - 250GB - SATA3 6GB - 2.5 inch - 7mm (with 9.5mm adapter) - 555/500 MB/s - MX200 Series...

שלוש שנים אחריות[/td]

[td]₪513/503[/td]

[/tr]

[tr][td]ST2000DM001.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Seagate[/td]

[td]ST2000DM001[/td]

[td]דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST2000DM001 - Seagate - 2TB - 3.5 inch -SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 - 2 platter - (ST2000DM003)...

שלוש שנים אחריות לפי תקנון יצרן[/td]

[td]₪381/373[/td]

[/tr]

[tr][td]GX500-520.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Antec[/td]

[td]GX500-520[/td]

[td]מארזי מחשב - מארז עם ספק

GX500-520 - Antec - GX500 with 520W Antec HCG-520 80plus Bronze Certified power supply - Clear Side Window - includes 3 120mm fans, and 3 additional fan mounts - 2 x Fan Control unit - Extra space behind motherboard tray...

שנה אחריות למארז, שלוש שנים אחריות לספק[/td]

[td]₪467/458[/td]

[/tr]

[tr][td]UCACO-FI11001-CSA01.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Arctic[/td]

[td]UCACO-FI11001-CSA01[/td]

[td]פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

שנה אחריות[/td]

[td]₪146/143[/td]

[/tr]

[tr][td]SERVICEFORUM.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Plonter[/td]

[td]SERVICEFORUM[/td]

[td]שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים

SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פורום הגעתם או הודיעו לנו אחרי...

[/td]

[td]₪1/1[/td]

[/tr]

[/table]

5616.00 / 5504

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

המחיר אינו כולל משלוח

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=31275

בייתרה תוכלי לרכוש מארז עם בידוד אקוסטי לטובת רמת שקט גבוה יותר

או אולי לשדרג את המעבד לדגם i7 4970K בעל יכולת המהרה (OC) שלא רלוונטית עבורך אבל הוא מגיע עם תדר שעון גבוה יותר משמעותית.

כמובן שיש אפיק שדרוג ל4K (כלומר עלייך פשוט להחליף את הכרטיס הנהדר הזה לאחד אחר) הבעיה היא שכרגע אין כרטיסים שיודעים להתמודד עם 4K (בכלל!)

ובנוגע למסך - ממש אין טעם להשקיע בHDMI מפני שDVI וHDMI זו אות זהה לחלוטין. אבל אם אני זוכר נכון גרסאת U מציע עוד כל מיני שטויות כמו ציר אנכי

וגם אפשרות החלפה מפיקסל שרוף אחד (כאשר הדגמים האחרים מתירים רק מ5פיקסלים -רצופים- ומעלה)

בגדול המפרט הזה לא רע בכלל. הוא עונה על כל הקריטריונים שלך מכל הכיוונים אבל אם וכאשר תשתוללי עם MAYA במודלים מטורפים ורינדור שלהם

הכרטיס או הזיכרון והמעבד לא יעמדו בזה כמו שצריך ולכן על פי העיקרון את אמורה ללכת על מערכת מבוססת X99 שזה משהו בסדריי גודל אחרים לגמרי

לכן אני ממליץ לך להתחיל עם המפרט הנוכחי ולא להשקיע בו יותר ממה שכבר השקעת כדי שבעתיד אחרי שתראי מה המצב, תדעי להתארגן לקראת משהו אחר.

פורסם

מחשב עבור לימודים לסטודנטית, איך צורך במעבד I7 אפשר להסתפק ב-I5 בהחלט.

בנוסף, כרטיס מסך "אוברקיל", בשביל מה כרטיס כל כך יקר היא לא משחקת במחשב.

אפשר GTX מסדרת 6xx, או כרטיס AMD מסדרת 7xxx.

בחיסכון ממליץ לרכוש לוח ציור של wacom.

אגב, לאחר 4 שנות לימוד תוכלי לרכוש מחשב אמתני לצורכי פרנסה...

נערך על-ידי urib

פורסם
  • מחבר

היי, תודה רבה על התגובה המהירה!

יש לי כבר וואקום, ככה שאין צורך לחסוך על המחשב. אפילו להפך,כדאי שיהיה כמה שיותר מקצועי.

אשמח לחוות דעת נוספות אם למישהו יש. (בלי להבין יותר מידי המפרט נראה לי מצויין כמו שהוא)

אחלה שבוע

פורסם

urib

למי שלא שם לב, מידת הביצועים ב MAYA ובקיצור רינדור ב3D זה כמו משחק מחשב לכל דבר ועניין.

למעשה מדובר על זמני הרינדור של תלת מימד רק שבניגוד למשחק כאן אין צורך לביצוע הרינדור בזמן אמת

זה לא אומר שכרטיס מסך גיימינג הוא לא טוב או לא מתאים למודלינג. אפילו להפך, יש מקרים בהם הוא מתעלה על הקוואדרו בצד הירוק.

אם אין כאן צורך ברינדור בזמן אמת אז למה להשקיע כלכך הרבה אתה שואל? על מנת לקצר זמני רינדור לצורך עבודה שותפת...

אולי זה לא פרנסה אבל יש תקציב וקיצורי זמנים זה משהו שהוא דווקא כן פרקטי (בניגוד לפוטושופ ששם במקרה הגרוע אנחנו מדברים על הפרש של חצי דקה)

http://blog.boxxtech.com/2014/11/17/geforce-gtx-rendering-benchmarks-and-comparisons/

כנ"ל מעבד.

פורסם

בלימודים מרנדרים על CPU על מנת ללמוד את הבסיס בדרך כלל Mental ray, Vray...

מנועי רנדר על GPU יקרים ומתאימים למנוסים בתחום, ככה שכרטיס גרפי יקר לא רלוונטי עבורה.

בקיצר עד שתסיים את הלימודים המחשב הנ"ל לא יהיה שווה הרבה לתחום, אבל... כסף שלה החלטה שלה.

פורסם

על העובדה הזו אני יכול להסכים איתך.

אבל נשמע לי שהיא כבר עובדת ומרנדרת שטויות בMAYA כך שיש סיכוי טוב שהיא דווקא כן תעשה בו שימוש .

לסיכום זה מאוד סובייקטיבי עבור השימושים שלה .

אך בגדול, בזמן הלימודים לא עושים פרויקטים מורכבים שבאמת צורכים דבר כזה ולכן יש משהו בטענה של הבחור מעלי.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אשקול את זה, בגדול זה אפילו יוצא פחות ממה שהתכוונתי להשקיע. במידה ואלך על מארז עם בידוד אקוסטי, יש לכם אחד ספציפי מומלץ? (גם מפלונטר)

תודה שוב!

פורסם

P100 של ANTEC . יש לו סקירה לא רעה פה בHWZONE ממליץ לקרוא כדי להחכים =]

פורסם
  • מחבר

כרגע אני לא עובדת על MAYA אבל בהמשך כן. אני מתלבטת אם לקחת עכשיו כרטיס מסך פשוט יותר ולשדרג בהמשך או לקחת עכשיו את מה שיש במפרט ואולי גם לשדרג בהמשך (או לקוות שגם בעוד שנתיים שלוש הוא יתאים לי). מצד אחד זה כן בתקציב, אבל מצד שני לא בטוח שאני באמת צריכה את זה כרגע, כי אני לא יודעת בדיוק מה הדרישות לשנתיים הקרובות. במידה וכן אקח כרטיס מסך פשוט יותר, האם תוכלו להמליץ לי על אחד או שניים ספציפיים כדי שאדע מה ההפרש בעלות? תודה!

- - - תגובה אוחדה: - - -

כרגע אני לא עובדת על MAYA, אבל בהמשך לגמרי כן. אני מתלבטת אם לקחת עכשיו כרטיס מסך פשוט יותר, ולשדרג בהמשך, או לקחת עכשיו את מה שיש במפרט (ואז אולי גם לשדרג בהמשך (או לקוות שגם בעוד שנתיים שלוש הוא יתאים לי)). מצד אחד זה כן בתקציב, אבל מצד שני לא בטוח שאני באמת צריכה את זה כרגע, כי אני לא יודעת בדיוק מה הדרישות לשנתיים הקרובות. במידה וכן אקח כרטיס מסך פשוט יותר, האם תוכלו להמליץ לי על אחד או שניים ספציפיים כדי שאדע מה ההפרש בעלות? תודה!

פורסם

המלצתי היא להימנע מרכישת כרטיס כרגע באופן מוחלט ולהישען על גבי הליבה הגרפית של המעבד.

במידה ואת חווה קשיים או צוואר בקבוק בביצועים פשוט לרכוש אחד סטנדרט תומך CUDA ולסוגר פינה באיזה 400 500 שקל.

ממש אין טעם ב970GTX אם זה המצב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים