עבור לתוכן

המלצה ללפטופ ללימודי הנדסת מכונות 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לקנות לפטופ חדש בתקציב של 3000 שקל עם חריגה של 200. מיועד לעבודה עם תוכנות עיצוב גראפי קלות ובינוניות ולחישובים מורכבים: SolidWorks, CAD, Sketchup, MatLab - רוב הזמן לא אעבוד איתן, לא מדובר כאן בשימוש יומיומי בתוכנות האלה. כמובן שיהיה גם שימוש שוטף באינטרנט ובאופיס.

חשוב לי שהוא יהיה אמין - לפטופים של DELL ידועים כאמינים יותר ולכן אני יותר בעדם כרגע. לפטופים כמו LENOVO ידועים בשירות לקוחות לא טוב, או שמות כמו ASUS שידועים כמוצלחים הרבה פחות, ולכן אני נרתע מקניה של מותגים שהם לא DELL. אבל מצד שני אני רואה שגם לפטופים אחרים כמו של LENOVO, HP וACER מצליחים וכנראה שווים את הכסף - אשמח לחוות דעת בעניין הזה.

חובה:

-מסך בגודל 13.3-14 אינץ'

-ללא מערכת הפעלה

-סוללה טובה שתחזיק לפחות 6 שעות

-מכשיר אמין שלא נוטה להתקלקל בשנה השניה/שלישית ושיש לו אחריות טובה.

דרישות מינימום:

-Intel i5

-500GB כונן קשיח. לא חובה SSD

-4GB RAM

לפטופים שמצאתי בעצמי שנראים לי בסדר. רק הסוללה שלהם עשויה להיות בעייתית:

1.

http://www.zap.co.il/fs.aspx?pid=1605014591

2.

http://fre.co.il/items/538961

3.

https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=3425&

נערך על-ידי tamiron

פורסם

אני סיימתי תואר שלם בהנדסת מכונות + פרויקט יחסית מורכב בסוליד בעזרת לפטופ מסכן (lenovo) עם ליבה גרפית עוד יותר מסכנה מובנית במעבד.

אם תקנה מחשב עם כרטיס מסך לא מובנה, אז בכלל לא צפויות לך בעיות.

אגב הlenovo שלי עדיין עובד כמו חיה, אבל שמרתי עליו טוב, ללא שריטה אפילו. (הוא בן 5 בערך וקניתי אותו באמצע התואר, לפני זה היה fujitsu שהתפגר בדיוק שתמה האחריות...)

בנוסף, אני לא חושב שdell או asus אלה מילים נרדפות לאיכות מובטחת, יש דגמים ויש דגמים. לגבי השירות של lenovo אני לא יכול לומר כי לא נזקקתי להם מעולם.

נערך על-ידי OvO

פורסם

ממליץ לך לא להסתפק ב4GB RAM . זה צוואר בקבוק פוטנציאלי. אתה יכול כמובן לקנות של 4 ולהוסיף אח"כ בנפרד. כל עוד זה לא 2X2.

לסוליד לא חייבים כרטיס מסך אבל זה בהחלט מוסיף.

אגב , אתה בטוח שלא עדיף לך מסך 15.6? זה עדיין גודל סבבה.

פורסם
  • מחבר
אני סיימתי תואר שלם בהנדסת מכונות + פרויקט יחסית מורכב בסוליד בעזרת לפטופ מסכן (lenovo) עם ליבה גרפית עוד יותר מסכנה מובנית במעבד.

אם תקנה מחשב עם כרטיס מסך לא מובנה, אז בכלל לא צפויות לך בעיות.

אגב הlenovo שלי עדיין עובד כמו חיה, אבל שמרתי עליו טוב, ללא שריטה אפילו. (הוא בן 5 בערך וקניתי אותו באמצע התואר, לפני זה היה fujitsu שהתפגר בדיוק שתמה האחריות...)

בנוסף, אני לא חושב שdell או asus אלה מילים נרדפות לאיכות מובטחת, יש דגמים ויש דגמים. לגבי השירות של lenovo אני לא יכול לומר כי לא נזקקתי להם מעולם.

והלנובו שלך היה עם נתונים דומים לאלה שכתבתי, או חזק יותר?

פורסם

הלנובו שלי יותר חלש, הוא עם i3 מהדור הראשון (אם אני לא טועה לגבי הדור , i3 זה בטוח) ו3gb ram.

נערך על-ידי OvO

פורסם

ברשותכם אני קצת אנצל את הנושא..

קניתי (לפני בערך חצי שנה אבל מתוך חשיבה על הלימודים)

לפטופ עם המפרט הבא:

toshiba radius p55w-b5318

12GB RAM

i7-4510U

256GB SSD

מסך FHD 15.6 (למרות שרציתי 14.1..)

ממה שקראתי באינטרנט, צפויות להיות קצת בעיות עם סולידוורקס ועם הכרטיס מסך המובנה של אינטל (4400).

מהנסיון שלכם, יהיה בסדר?

(עוד טיפים לקראת שנה ראשונה בת"א יתקבלו בברכה!)

פורסם

הלפטופ יהיה בסדר לצרכי לימוד, כל עוד לא מדובר בהרכבות מסובכות עם הרבה חלקים. (אצלי בעבודה עם מחשב כזה אני לא אוכל אפילו להזיז את התמונה בסוליד :D)

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך זה, תפתח את שרירי התחת היטב כי אתה תצטרך אותם :)

אל תישבר גם כשקשה, ויהיה קשה. צריך חוסן מנטלי והרבה מוטיבציה.

בהצלחה!

נערך על-ידי OvO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים