עבור לתוכן

מבקשים עזרה למחשב לעריכה גרפית והזרמת מדיה, 3K

Featured Replies

פורסם

שלום רב, צריך את עזרתכם בהתאמת מפרט למחשב לעריכה גרפית והזרמת מדיה.

ראשית, שמחתי מאד למצוא את הפורום. בעבר (לפני 15 שנה) הייתי מאד בעניינים בכל מה שקשור לחומרה אבל היום אני כבר ממש לא מעודכן ומרגיש שאני לחלוטין הולך לאיבוד. עיינתי קצת בפורום והספקתי ללמוד הרבה וקיבלתי את הרושם שיש פה אנשים מקצועיים וזה נהדר, וגם גרם לי להרשם כדי להשתמש בכישוריכם.

1. מה התקציב המקסימאלי?

באזור 3K כולל מע' הפעלה

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אפשר לנצל 3K בכל מקרה. עד 3.5K אם נותן ערך מוסף שנראה לכם מהותי.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

מעל 3.5K רק אם זה נראה שזה יתן שדרוג באמת משמעותי ואז נצטרך לשקול….

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

ביתי בסיסי + הזרמת מדיה לסטרימר (כרגע קודי על רספברי פאי אבל אולי המחשב הישן יהפוך לסטרימר במקום), לימודי עיצוב גרפי ועבודות מזדמנות כרגע.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין וחבריהם לצרכי לימודי עיצוב גרפי ועבודות מזדמנות קטנות.

שימוש מזדמן באופיס.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

לא רלוונטי

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

לא רלוונטי

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

מסך סמסונג SyncMaster B2240, גודל ''22, רזולוציה 1680X1050 (מה שכרגע מוגדר במחשב הנוכחי), יחס 16X10.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

אולי HDD, ראו פירוט בהמשך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6-7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

מערכת הפעלה כן- חלונות 10 כי נראה לי חבל לשים 7 או 8.1 ואז לשדרג בהמשך. שתהיה כבר התקנה נקיה. צריך 64 ביט. יש יתרון כלשהו לגרסת הפרו על הרגילה?

אופיס לא צריך.

הרכבת מחשב כן. אני ארצה לחבר HDD נוספים. יש אפשרות בהרכבה לבקש "הכנה", כלומר כבלים? אין לי בעיה לפתוח את המחשב ולחבר למארז את הכוננים.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אין העדפה לחנות ספציפית, אנחנו מרמת גן.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בעיקרון כשנסיים לגבש את המפרט. אם נספיק השבוע, אם לא שבוע הבא.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

נראה לכם שכדאי 16GB זיכרון?

רצוי שתהיה אפשרות לחבר שני מסכים. כרגע יחובר המסך שפורט למעלה אבל הקנייה הבאה כנראה תהיה מסך טוב שיחובר בנוסף.

חיבוריות בלוטות' בילט-אין בלוח אם תהיה תוספת נחמדה אבל ממש לא הכרחית. סתם קצת חבל לתפוס באופן קבוע עוד חיבור בשביל דונגל.

יש צורך בכרטיס רשת או שיש מובנה בלוח אם? (אני כאמור חי בעבר מבחינת חומרה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

בעיקרון לרוב אנחנו נוטים לקנות מחשב חדש ולא לשדרג. אבל עדיף שתהיה אפשרות להגדיל זכרון (בעיקר אם ניקח בסוף בינתיים 8GB) ולהוסיף כרטיס מסך טוב.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

בנושא כונני האחסון יש קצת התלבטות.

בכל מקרה רוצים כונן SSD למערכת הפעלה ותוכנות.

שאלה בעניין הזה: הבנתי שמומלץ לבצע מינימום של כתיבה על הכונן ולכן עדיף להפנות תיקיות של קבצים זמניים לכונן אחר, HDD. ויותר מזה, שרצוי לעשות מחיצה נפרדת קטנה (20 גיגה?) שתשמש אך ורק לקבצים זמניים. כמובן שאם עושים את זה צריך להגדיר ברג'יסטרי את תיקיית הקבצים הזמניים של חלונות לכונן זה, ובמידת הצורך של תוכנות נוספות. זה נכון? מהותי?

בנוסף, במחשב הישן יש שני כוננים ויש לנו עוד אחד ספייר שכרגע לא בשימוש. אחד של חצי ג'יגה שישאר במחשב הישן בכל מקרה כדי שנוכל לעשות איתו משהו.

כונן שני של 4TB שאפשר להעביר למחשב החדש (Seagate ST4000DM000-1F2168, SATA600, 5900rpm).

כונן ספייר 2TB שאפשר להעביר למחשב החדש (Samsung HD204UI. אני בטוח שהוא 5400rpm אבל משום מה ב- Sandra כתוב במקום אחד 5400 ומתחת 7200).

אם מבחינת המארז יש בעיה של מקום פיזי לכל הכוננים אז אחד הכוננים יכול להיות מחובר עם מגירה חיצונית שכבר יש לנו (ואז צריך כמובן חיבור eSata או USB3 פנוי…).

בגדול נראה שהכיוון הוא המפרט עריכת דו מימד הבסיסי שיש במומלצים. אפשר להוריד ממנו את הדיסק הקשיח ואולי להוסיף זכרון. ולהוסיף מערכת הפעלה.

עוד משהו? לשנות משהו לאור מה שכתבתי למעלה?

רעיונות?

תודה שקראתם הכל תודה רבה לעונים!

פורסם

אני עוצר אותך רגע לפני שאנחנו מתחילים

אתה לומד את זה במסגרת מסוימת מכללה או משהו כזה ?

אם כן, ראוי שתלך על נייד, היום ניתן למצוא בזול ניידים שיעמדו במשימה בצורה יפה מאוד.

למרות זאת, אני תמיד בעד נייח. אך נשמע שיש ערך משמעותי כאן להתניידות שלך למוסד הלימוד ולכן כדאי לעצור רגע ולחשוב על זה .

אם בכלזאת אתה בעניין של נייח לך על מחשב סמלי I3 עם 8G RAM כונן SSD בנפח 256 וזהו פשוט אין צורך ביותר מזה .

אגב ממליץ לך בחום להחליף מסך לשדרג למשהו בסביבות הFHD בפנל IPS . זה עוד איזה אלף שח לגודל 27 אבל זה שיפור משמעותי בעיקר כשמדברים על עיצוב גרפי.

בעתיד כשתתחיל לעסוק בתלת מימד תאלץ להוסיף למערכת מאיץ גרפי ואלי לשדרג מעבד מה שיוביל אותנו להחלפת שילוש,

זה מאוד תלוי באופי ההתעסקות ובהיקפים של סצטנות התלת מימד. סביר בהחלט שיהיה כדאי לחליף את המחשב בעתיד כשמדברים על רמה כזאת.

זו הסיבה שאני חוטר כאן למחשב סמלי ואפילו לפטופ כדי שגם יהיה לו ישמוש בעתיד כשתתחיל לעבוד בתחום שכזה הדורש כוח עיבוד רציני .

פורסם
  • מחבר

תודה Fury

הלימודים (של אשתי) במסגרת מכללה.

בלימודים עצמם הם בכל מקרה עובדים על מחשבים של המכללה (המרצה משתלט על המסך וכאלה...).

אנחנו מעדיפים נייח גם כי באופן כללי שנינו יותר אוהבים לעבוד על נייח מנייד וגם בגלל שזה מחשב שממנו מוזרמת מדיה לסטרימר אז בכל מקרה נרצה שהוא תמיד יהיה מחובר. בגלל שאנחנו מזרימים בעיקר תוכן HD אז כדי שלא יהיו תקיעות בכל מקרה המחשב מחובר לראוטר בחיבור חוטי ולא ב- WIFI.

מבחינת תכנון לעתיד, אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שעבודות פרילנס אם יהיו לא יהיו מאסיביות כרגע ורוב הסיכויים שבשלב ראשון אחרי הלימודים היא תעבוד כשכירה כדי לצבור ניסיון ואז שוב, עיקר העבודה תעשה לא במחשב הביתי שלנו.

לטווח הזמן הרחוק יותר אנחנו לוקחים בחשבון שאם היא תעבוד באופן יותר כבד מהבית אז יתכן שנקנה מחשב חדש נפרד שלא יהיה המחשב הביתי הכללי של כל בני הבית. אפשרות השדרוג ולא לקנות מחשב חדש תהיה אפשרות פחות עדיפה אבל שאולי נצטרך להתפשר עליה פשוט משיקולי תקציב באותו זמן...

לגבי בסיס המחשב שהצעת, אז מחשב הדו מימד הבסיסי מהמפרטים המומלצים (זו בינתיים נקודת הייחוס שלי) הוא אכן i3. הוא מגיע שם עם כונן SSD של 120. אני מבין שאתה מציע 256, שזה עוד כ- 200 ש"ח.

לגבי זכרון, 8GB יספיק? החשש שלי הוא שבגלל שהמחשב משולב ללימודים ושימושים נוספים אז זה עלול לעיתים להיות כבד. יכולות להיות כמה תוכנות שרצות ברקע ודפדפנים של כמה משתמשים עם דפים פתוחים (Chrome אכלן זכרון לא קטן...).

ולגבי מסך, זו אמורה להיות הקנייה הבאה אחרי שנאגור קצת תקציב. כשנקנה מסך ההעדפה היא לחבר את שני המסכים.

נערך על-ידי אורי ש

פורסם

רב תודות =] שמח לעזור.

אז ככה, בת זוגתי בדיוק סיימה שנה א' בתקשורת חזותית והיא לא מצליחה להיפרד מהנייד שלה לרגע הן בכיתה והן בבית.

יש לה נייד I3 קצת ישן ואפילו מעפן עם זיכרון בנפח 4G שעלה לפני איזה 3 שנים סך הכל 1500 שח.

יום בהיר שבק לו הכונן הקשיח ולכן הוא עבר שדרוג לכונן SSD בנפח 256G (בלבד, ללא HDD נוסף) ומאז יצא רק טוב.

הSSD מהווה ככונן מערכת המכיל כלום מלבד תוכנות Adobe ומערכת הפעלה. את כל הפרויקטים היא מגבה בDB

(אחרי שהיא אבדה מידע חשוב עם הHDD הקודם היא למדה את הלקח), וככה בעצם היא חייה עם זה טוב מאוד ואפילו נהדר.

אגב הצעתי לה בהזדמנות שדרוג ל I7 עם תמיכה בהאצת Cuda והיא פשוט אמרה שחבל על הכסף.. . . אולי רק אחרי הלימודים היא מתכוונת להחליף.

מבחינת ביצועים אנחנו משתמשים בו הרבה להזרמת מדיה Blu-ray 1080P בסלון בלי בעיה, גם בצפייה ישירה (כמובן שדרושה קליטת WIFI טובה)

בנוגע לעבודה מקצועית, בכל הקשור למולטי טסקינג של כמה חלונות ותוכנות במקביל הSSD עושה את עבודתו נאמנה (נכון, כלל אין קשר לזיכרון RAM).

הדבר היחיד הוא AL, בשוטף הכל עובד טוב רק שהיא נתקלה פעמים בודדות במחסור בזיכרון RAM, לפתע קפצה לה הודעה שמנעה ממנה פעולה מסוימת...

לכן אני ממליץ על 8 ולא מעבר. אני עובד עם נייח 8G (נייח נותן יותר בכל דבר למעשה), אני עושה הרבה יותר ממנה כולל 3D וPR ובכל זאת אני לא מצליח בשום מצב לחרוג ממכסת הRAM שלי.

מקסימום היה וקרה שהגעת לתקרה? קונים עוד סטיק ב250 שקל . כרגע אני לא רואה שום טעם במיוחד כשהתקציב קצת לוחץ ולא מצדיק השקעה בנייח יותר מידי טוב.

אגב זה פשוט קורה שמקבלים פרויקטים לעבודה עצמאית. .. רצוי להיות זמינים לזה.

חוץ מזה יש את עניין ה3D שנכנס בשנה ב' או ג' שגם לזה כדאי להיות ערוכים. (כל מה שדברנו עד כה לא תכף בשום צורה לרינדור סצטנות 3D וכיוצא בזה).

דבר אחרון זה SSD בנפח G256 על פני G128, מאפשר לך את השקט לעבוד עם SSD בלבד ללא צורך בHDD כלל,

מקנה לך את היכולת להתקין תוכנות וכו' על גבי הSSD ללא חשש כך שהן יפעלו מהר הרבה יותר

ובנוסף לנפח עצמו ישנם יתרונות נוספים הנוגעים למהירות ואורך חיים בנפח גדול יותר בכונני SSD, קרא על זה קצת בפורום המתאים . ..

אז לסכום אני חושב שכדאי לחשוב טוב שוב על נייד כאופציה לאור הניסיון שאני מכיר מהבית.

ובכל זאת הנה מפרט מבוסס על דו מימד בסיסי ממחשבים מומלצים :

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

[TABLE]

[TR]

[TD]CM8064601560722.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Intel[/TD]

[TD]CM8064601483645[/TD]

[TD]מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601483645 - Intel - i3-4170 Dual core CPU - LGA1150 - 3.7 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400 - Haswell Refresh - Tray...

שלוש שנים אחריות[/TD]

[TD]₪566/555[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]B85M-Pro3.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]ASRock[/TD]

[TD]B85M-Pro3[/TD]

[TD]לוחות אם - Intel LGA1150

B85M-Pro3 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel B85 chipset - 4x Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI video outputs - 1x PCI Express x16 slots - ...

שלוש שנים אחריות[/TD]

[TD]₪296/290[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]HX316C10F_8.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]HyperX[/TD]

[TD]HX316C10F_8[/TD]

[TD]זכרונות - DDR3 - לנייח

HX316C10F_8 - HyperX - 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Blue - 8192MB - HX316C10F/8...

אחריות לכל החיים[/TD]

[TD]₪227/222[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]CT250MX200SSD1.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Crucial[/TD]

[TD]CT250MX200SSD1[/TD]

[TD]דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

CT250MX200SSD1 - Crucial - 250GB - SATA3 6GB - 2.5 inch - 7mm (with 9.5mm adapter) - 555/500 MB/s - MX200 Series...

שלוש שנים אחריות[/TD]

[TD]₪507/497[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]VSK4000B-NPS.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Antec[/TD]

[TD]VSK4000B-U3-400[/TD]

[TD]מארזי מחשב - מארז עם ספק

VSK4000B-U3-400 - Antec - Black - 400w Antec VP400PC - 3x 5.25 inch Drive Bays - 2x 3.5 inch Drive Bays - USB3.0, Audio front ports - 1 x 120 mm rear exhaust fan - ATX...

שנה אחריות למארז ושלוש שנים לספק[/TD]

[TD]₪287/281[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]AC-ALP-11-1156-775.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Arctic[/TD]

[TD]UCACO-AP111-GBB01SI[/TD]

[TD]פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-AP111-GBB01SI - Arctic - Arctic Alpine 11 Rev 2 - 92 mm PWM - SI bulk - With new PC Only...

שנה אחריות - בקניה עם מחשב חדש בלבד[/TD]

[TD]₪37/36[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]KW9-00134.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Microsoft[/TD]

[TD]KW9-00134[/TD]

[TD]מערכות הפעלה - Windows 10

KW9-00134 - Microsoft - Windows10 Home 64-bit Hebrew - OEM - DVD...[/TD]

[TD]₪488/478[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]SERVICEFORUM.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Plonter[/TD]

[TD]SERVICEFORUM[/TD]

[TD]שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים

SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פורום הגעתם או הודיעו לנו אחרי...[/TD]

[TD]₪1/1[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

2409.00 / 2361

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

המחיר אינו כולל משלוח

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=30480

* לוח בעל תמיכה ב32G זיכרון RAM בפיזור של 4 סטיקים (אם נתקענו =] )

** הדבר היחיד שמגביל כאן אופציות לשדרוג (תוספת של מאיץ גרפי) זה הספק וגודל המארז. אם אתה רוצה להימנע ממגבלה זו, תשקיע עוד כמה מאות ותחליף אותם.

*** תעשה טובה ותקרא כאן כיצד ניתן לשדרג לWINDOWS 10 בחינם (באופן חוקי כמובן) ותחסוך לעצמך 500שקלים (המהווים פאקינג 25% תוספת לסכום הכולל!)

- רעיון אחר הוא להשקיע אותם בחומרה (שדרוג למעבד מסדרת I7) כדי להכין את עצמך לתרחיש של 3D אף על פי שגם המחשב הזה אמור להתמודד יפה כשמוסיפים לו מאיץ גרפי.

נערך על-ידי furyanaor

פורסם
  • מחבר

תודה.

כמה נקודות:

• תכנית הלימודים של אשתי היא קצרה יותר. זה עיצוב גרפי לפרסום ומובייל. לא מתעסקים בתלת מימד.
    הם לומדים Photoshop, Illustrator, In Design, Muse, Dream Weaver, Edge Animate ועוד כמה נלווים.
  • מע' הפעלה ותוכנות יהיו על ה- SSD אבל רוב החומר יהיה על אחד ה- HDD שיש לנו. הסיבה היא ששם, ביחד עם עוד הרבה דברים אחרים (מסמכים, תמונות, מוזיקה) זה מגובה ל- Drive של גוגל. יש לי שם תכנית ללא הגבלה חינם אז אנחנו מנצלים אותה :)
    עדיין חושב שכדאי SSD של 256 ולא 128?
  • מקבל מה שאמרת לגבי זכרון.
  • בגלל שהייתה לך הסתייגות לגבי המארז והספק- הם יספיקו לכונן SSD + שני HDD?
  • לגבי מערכת הפעלה, לא הבנתי איך אתה מתכוון שאחסוך את מחירה. הרי גם Win 7 או 8.1 אני אצטרך לקנות כדי שיהיה לי מה לשדרג. ה- Win 7 שיש לי על המחשב הנוכחי זה רישיון OEM, אני לא יכול להתקין אותו על מחשב אחר.
    בעבודה שדרגתי כבר שני מחשבי 8.1 ל- 10 ולפטופ 7 ל- 10

פורסם

1. אה אם זה ככה כנראה שנייח תהיה בחירה נכונה יותר.

2. לא הנבתי. SSD מערכת ותוכנות יש, למה בדיוק הHDD ? כדי שהוא יהווה מגרה לסנכרון מול DRIVE עבור כל המדיה האישית?

אז קודם כל אני באופן אישי מנצל את הSSD שלי לטובת העניין הזה (אצלי הנפח בDB הוא מוגבל בניגוד לשלך, אך בכל זאת) אף על פי שבנייח שלי קיים HDD למדיה.

למה? עקרונית אתה צודק, אילו היה ברשותי ענן בלתי מוגבל סביר שהייתי מסנכרן את כל כונן המדיה האישית שלי לשם. אבל אין לי =]

הרעיון שלי הוא למעשה לחסוך לך רכישה של HDD, אבל אם כבר יש ברשותך אחד כזה אז למעשה אין בעיה. . ..

3. =]

4. כמובן. זה הסטנדרט היום...

5. מממ אני כמעט בטוח שניתן לשלוף CDKEY של נייד וליישם אותו בזמן ההתקנה של WIN10 בנייח בלי בעיה.

שמעתי גם שכל הפריצות למיניהם של גרסאות ווינדוס הקודמות זכאיות גם הן לרישיון חוקי. כך שזאת לא בעיה גדולה להשיג.

מעבר לזאת קיים כלי שדרוג של מיקרוסופט שנותן התקנה חינמית. תקרא על זה.

*כל הידע בנושא הרישיון לWIN10 נלקח מהפרסומים שכאן בפורום.

פורסם
  • מחבר

אם אנחנו מסתפקים ב -SSD של 128GB, לאיזה אתה ממליץ להחליף במפרט?

לגבי ה- Win, ממה שאני מכיר רישיון OEM הוא למחשב ספציפי (ליתר דיוק ללוח אם ספציפי).

התקנות לא חוקיות כאלה ואחרות אני לא רוצה כרגע. היו לי מחשבים בעבר עם רישיונות לא בדיוק כשרים אבל אם זה מחשב שאולי ישמש גם לפן עסקי אני לא רוצה.

הכלי שדרוג של מייקרוסופט של לעדכן Win 7/8/8.1 ל- Win 10 רלוונטי אם כבר יש לך את מערכת ההפעלה על המחשב. כלומר זו לא התקנה חינמית אלא שדרוג חינמי.

באותה הזדמנות- הזכרת בהודעה קודמת מסך. יש משהו ספציפי שאתה ממליץ עליו?

פורסם

בזמנו אני גם חשבתי כמוך והלכתי בכיוון של SSD בנפח 128G לטובת מערכת ואפליקציות בודדות בלבד.

בסוף שכנעו אותי פה בפורום קשיחים (בדיון הנעוץ) ואני מברך על ההחלטה להשקיע ולקחת 256G. אני מציע שתציץ קצת

מהסיבה הפשוטה שלא רק הנפח עצמו הוא הפקטור ....

בכל זאת, יש גירסאת 128 לכונן שהמלצתי אבל נדמה לי שהסמסונג EVO 250 בגרסאת ה128G הוא משתלם יותר אני לא בטוח צריך לרדת לפרטים....

מקסימום תשאל בפורום המתאים.

אתה צודק. אתה יכול להתקין גרסת ניסיון של 7 או 8 (ללא אקטיבציה) ועל גביה להשתמש בכלי של WIN10. איך שלא תהפוך את זה אתה תצא בסוף עם ווינדוס 10 חוקי

למה לא לחסוך את הסכום ? אני גם מציין בפניך שהמפרט בכלל לא כולל כונן תקליטורים והווינדוס שאתה קונה שם מגיע בתקליטור X_X זה נטו להגיד 'קניתי' ...

מסך?

IPS ברזולוציית FHD גודל זה סובייקטיבי אני הייתי הולך על 27 לשם השינוי אבל גם 24 זה סביר נורמלי ומבורך.

24 כזה עולה 1000 שקלים למותג טוב כאן בארץ. נדמה לי שדל הם המובילים בתחום.

אם תרצה להגדיל ל27 זה בערך עוד 600 שקל ..

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה

פורסם

בשמחה =] תעדכן בהמשך הדרך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים