עבור לתוכן

האם צריך לסגור כל פעם את המחשב?

Featured Replies

פורסם

קצת חדש לי כל הקטע הזה של מחשב נייד, את המחשב הנייח שלי יש לי אותו 4 שנים, לא זוכר מתי פעם אחרונה סגרתי אותו.

מן הסתם שאסור לעשות ככה עם המחשב הנייד, אבל השאלה שלי, האם כשאני מסיים להשתמש בו אני צריך לעשות לו ממש כיבוי או שמספיק לקפל לו את המסך? אני רוצה שהמחשב יזכה לחיים ארוכים

פורסם

כברירת מחדל קיפול המסך מכניס למצב שינה או אחת מהאופציות האחרות שאפשר לבחור ככיבוי.

פורסם

למען חיסכון בחיי סוללה, והמאוורר ממליץ לכבות

פורסם

האם אתם בטוחים שסוללה מנותקת משימוש עדיפה מסוללה שבשימוש איטי ?

הרי הסוללה מאבדת את היכולת הרבה לפני שמספר הריקונים האפשרי מגיע ליעדו .. .

פורסם

כל הקטע במחשב נייד זה שיש לו סוללה - מעולם לא הבנתי את העניין של "לקחת משהו - לסרס אותו - רק בשביל לשמור עליו"

רכשת מחשב תשתמש בו ובמיצוי היכולות שלו עד תום.

פורסם

תלוי לכמה זמן אתה סוגר אותו.

אם בכוונתך להשתמש בו ב3-6 שעות הקרובות, תכניס ל- Sleep.

אם יותר, עדיף Hibernate לדעתי.

פורסם

סוללה שלא נעשה בה שימוש זמן רב - חודש ויותר תתרוקן לחלוטין, עד כדי חוסר יכולת לטעון אותה מחדש, ולכן במקרים כאלו עדיף אפילו לנתק את הסוללה פיזית, במידה ומתאפשר.

בעבר היה יתרון משמעותי של מצב SLEEP, כי ברגע שאתה פותח את המסך אתה ממשיך בעבודה. היום, כשבכל נייד נורמלי יש כונן SSD זמן העלאת מערכת ההפעלה הופך זניח. השיקול היחיד שנכנס כאן הוא איבוד אחוזי טעינה כשהמחשב ב-SLEEP לעומת כיבוי מלא.

אם אין לך כונן SSD, אז על אחת כמה וכמה מומלץ לכבות מ-2 סיבות: 1. חסכון בסוללה (כונן רגיל צורך יותר חשמל מ-SSD). ו-2. עמידות כונן - כונן מכובה כשכל הראשים חונים הרבה יותר עמיד לזעזועים/נפילות/חבלות מכונן שלא במצב זה. נכון שהיום רב הכוננים עושים חניה עצמית, אבל אז צריך להכנס לכל מקרה לגופו.

בקיצור, אם אתה הולך להשתמש בנייד בטווח של עד השעתיים הקרובות תסגור את המכסה, אחרת כבה.

פורסם

אני חושב ש- Sleep מחנה את מחט הכונן הקשיח במקומה כך שאין חשש לפגיעה בכונן קשיח.

פורסם

יותר מזה, גם כשהמחשב לא בSLEEP ואפילו מוגדר בווינדוס בהגדרות תצרוכת לביצועים מיטביים, הכונן מתכבה לחלוטין בתנאי שאין בו שימוש.

על אחת כמה וכמה במצב שינה של המחשב כאשר המכסה מכובה.

תוציא את שיקול הראשים

נטרל את עניין אחוזי הסוללה מפני שאני מניח לך על הכף את עניין אורך מחזוריות הטעינה, דבר שהוא חשוב הרבה יותר.

ודרך אגב יש דעיכה גם כשהסוללה לא בשימוש ובהשווה למצב SLEEP זה לא הבדל דרסטי.

אז השאלה כאן היא מאוד מקצועית

האם מבחינת מחזוריות טעינה (מה יעניק לסוללה אורך חיים ארוך יותר ואני לא מדבר על כמות של פריקה וטעינה)

עדיף להשאיר את הסוללה בשימוש על אש קטנה

או לא בשימוש כלל.

מפני שמדובר בסוללת ליטיום הדבר יכול לענות גם למצברי אופניים חשמליים ו\או סמארטפונים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים