עבור לתוכן

מחשב לסטודנט

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני סטודנט הניצב לפני השנה השלישית לתואר,מעוניין לקנות מחשב נייד.

לפני שהתחלתי את התואר ראיתי שהייתה המלצה גורפת למחשב של לנובו מדגם ה-thinkPad edge e330.

בסוף לא קניתי את הנ"ל והסתדרתי עם מחשב נייח.

עכשיו החלטתי שהגיע הזמן להרחיב את האפשרויות ולכן אני שוב מתעניין במחשב נייד, אלא שלפי מה שעיינתי באתרים השונים ראיתי שהמחשב הנ"ל כבר לא מיוצר ולכן מאוד התקשתי למצוא מחשב שיתאים לדרישותיי ולתקציבי.

אז אשמח אם מישהו יוכל להיות לי לעזר ולספק מידע על מחשב שיתאים.

הדרישות הם די זהות למה שנמצא במפרט של המחשב הנ"ל, אבל אם בכל זאת צריך אז אכתוב:

*מטרות המחשב: שיתאים לאופי סטודנטיאלי, בעיקר אופיס ואינטרנט אבל גם שמוש בתוכנות מסוימות למשל:Arcmap gis ,mathlab ותכנות בעזרת python.

*גודל המסך: 13-14, שיהיה מט.

*רזולוציית המסך: משהו נורמלי, לא ידוע לי מה כדאי.

*דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא משהו שיצדיק מחיר יותר יקר.

*משקל רצוי: אשמח שיקול כמו הלנובו(סביב ה1.85 ק"ג) או פחות.

*האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא קיצוני ארוך אבל שאוכל כמה שעות להיות בלי מטען, למעשה אשמח שיהיה 6 תאים כמו בלנובו.

*האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא משהו מיוחד.

*גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אם יש אפשרות אשמח ל-ssd אפילו שיהיה קטן בנפחו אם לא אז אפשר גם hdd בגודל 500 ג"ב.(שאחליף לאחר זמן ל-ssd מה שיצא יקר יותר מלקנות ישר ssd אבל מה לעשות לא בכל מחשב יש אפשרות לקנו ssd ישר).

*כונן אופטי: אין צורך.

*האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא שידוע.

*האם נדרשת אחריות בינלאומית: מספיקה בישראל.

*האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: יתכן ולא, אני כרגע בודק אם אוכל להשיג ווינדוס בזול עקב היותי סטודנט.

*האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: הכל רק לא אסוס, שמעתי שהשרות שלהם עושה צרות, מעדיף Lenovo אם לא אז Dell או משהו אחר.

*כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: שום דבר שיהיה רגיל, ללא מסך מגע, ללא מסך מסתובב וכו'.

*תקציב: עד 3500 ש"ח פחות או יותר.

תודה רבה.

ועוד שאלה: הבתי שלאחרונה יש שמוש נרחב במעבדים מסוימים שמצויינים באות "U" , הבנתי שהם מאוד חלשים ולכן פחות מומלצים, אלא שלא ראיתי שום מחשב שמגיע עם מעבד שלא מופיעה בו האות הנ"ל, אשמח להבהרה בנושא.

קישור ללנובו:

http://shop.lenovo.com/il/en/laptops/thinkpad/edge-series/e330/#tab-tech_specs

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים