עבור לתוכן

האם לSSD של סמסונג יש אחריות בארץ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אם אני קונה כונן, נניח EVO 850 בארה"ב והוא מתקלקל לי בארץ, האם סמסונג ישראל יתקנו או יתנו אחריות?

תודה

פורסם

זה מעניין גם אותי

פורסם
  • מחבר

זה מ 2013, אולי השתנה משהו? יש חברה שכן נותנת שירות בינ"ל ל SSD שלה?

פורסם

אף יבואן בארץ לא יחליף לך.

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה בנושא (מצטער על החפירה) - אם אני קונה באמאזון בארה"ב, ושולח לעצמי במלון בארה"ב, במידה ותהיה תקלה (נניח אחרי מספר חודשים) - אוכל לממש את האחריות מולם? המשלוח עליהם?

תודה

פורסם

עם הכתובת של המלון ?

פורסם
  • מחבר

נניח מלון...(בפועל זו הכתובת של חברה של בן משפחה, אבל אני לא רוצה לערב אותה. היא מביאה לי את הכונן וזהו)

פורסם

בעת מימוש אחריות בחו"ל, המשלוח (הלוך) תמיד יהיה עליך. בנוסף, קח בחשבון שאם החבילה החוזרת תעצר במכס ואם המוצר בה הוא מוצר חדש ולא אותו המוצר ששלחת שחזר מתיקון (ויש לך אסמכתא לכך), על פי החוק העקום בישראל תדרש לשלם מע"מ שוב, גם אם כבר שילמת בעת הרכישה המקורית. היות וחשבונית כנראה שלא תהיה לך (שהרי ההחלפה במסגרת האחריות היא ללא עלות), אתה עשוי להיות מחוייב לפי "ערך" מונפץ לחלוטין שלא משקף את המחיר הטוב שמצאת בעת הרכישה. אה, ובעניין הזה - שים לב שרכישה עם כתובת משלוח פרטית בארה"ב עשוייה להיות חייבת במס רכישה הנהוג באותה מדינה בארה"ב - כל מדינה והחוקים שלה - וזאת כמובן בנוסף למע"מ שאתה עשוי להדרש לשלם במכס.

פורסם

לא נכון, באמזון הם משלמים על המשלוח.

הם גם דואגים למס.

פורסם

"הם דואגים למס" = הם מטפלים בתשלום, אתה עדיין זה שתהיה מחוייב על כך מן הסתם. לגבי המשלוח, כאן אתה מחדש לי, אבל עדיין היצרנים לרוב לא יקחו על עצמם את עלות המשלוח הלוך.

פורסם

לא, הם גם משלמים אותו.

פורסם

אתה מדבר על המע"מ בעת קבלת מוצר שהוחלף במסגרת האחריות?

פורסם

כל מה שקשור. לפחות באמזון גרמניה דרכם הזמנתי דברים וביררתי לפני כן בצ'אט.

אני מדבר על מוצרים שנמכרים ישירות דרכם ולא חנויות צד שלישי.

אגב, מדיניות המסים שלהם היא לא עקבית - פעמים רבות הם גובים מראש פחות מהמס הסטטוטורי ועוד מחזירים לך את המס ששילמתי אחרי חודש-חודשיים.

פורסם

גם אם הם נוהגים כמו שאתה אומר, אני חושב שזה קצת חצוף לצפות או לדרוש מהם את זה. אם במהלך שיחה איתם הם מציעים את זה אז סבבה, אבל לדרוש מראש זה לא לעניין. פשוט כי זה מעבר לחובתם לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים