עבור לתוכן

מפרט מחשב חלקי כולל מסך למשחקים,גרפיקה (מאיה פוטושופ וכו)

Featured Replies

פורסם

שלום אני מחפש מפרט מחשב חלקי (חלק מהחלקים לוקח מהמחשב הקיים) התקציב שלי זה 10-10.5 אלף שקל המחשב צריך לשמש למשחקים ועבודה גרפית ברמה בינונית-גבוהה מאוד בעיקר בשימוש במאיה,פושטושופ cs6/cc,אילוסטריטור cs6/cc, אינדיזיין,מאדבוקס,זיברש ועוד ולמנועים גרפים יוניטי ואנריל 4 וישמש גם לתכנות,עריכת וידיאו (חובבני פלוס),סאונד ושימושי צילום (פוטושופ,לייט רום)

בנוגע למסך אני רוצה מסך גדול 28" משהו באזור הזה עם איכות גבוהה (אפילו 4k אם יש משו טוב שיכנס בתקציב הכולל) שיהיה טוב גם לגיימינג וגם לגרפיקה רצוי שיהיה אפשר לחבר אותו למתקן אחיזה (לא חובה)

חשוב לציין: המסך כרגע פחות חשוב לי מאחר ויש לי מסך טוב (פשוט רוצה לשדרג) וחייב להחליף מחשב אז מסך זה במידה ואפשר להכניס אותו בתקציב בפגיע מינימלית במחשב, אני רוצה לוח אם בעל כרטיס קול טוב מאוד ושיש לו יציאת סאונד אופטית,עיקר השימוש הוא משחקים וגרפיקה בתוכנות שצוינו קודם.

הדברים שמעביר מהמחשב הנוכחי:

ספק כוח-tt 750w 80+bronz

זיכרונות ראם-(kingston 1866mhz 16gb (8gb×2

(הספק וזכרונות חדשים לגמרי נקנו לפני שבועיים בארך)

קירור מעבד-nuctoa nd-h14 (למרות שלא כתוב על הקופסא שהוא מתאים לתושבת 1156 או לא זוכר איך קוראים לחדשה אני הבנתי שהוא כן מתאים)

הרד דיסקים-1tb wd וkingstone hyper 240gb ssd

מארז- tt chaser mk-i מאוורר טוב (יש בו הרבה מאווררים)

תודה מראש.

נערך על-ידי fenix5545

פורסם

מה המפרט הנוכחי המלא? איפה הוא מגביל אותך שאתה מרגיש צורך לשדרג?

פורסם
  • מחבר

מעבד-i5 2500K (ניקנה בשבוע שיצא לשוק)

לוח אם- gigabyte z77-ud5h-wb

כרטיס מסך-sapphire hd 7950 (בלי OC)

ספק וזכרונות וSSD וכו מה שצינתי למעלה

משדרג בין היתר כי אני רוצה :P מודה לא חף מפשע זה אבל בנוסף המעבד עבר די הרבה ותקול ומתחמם מלא (הוא בלי OC) וקורס אחרי שנים של שימוש מרובה הפסקות חשמל וכו,הכרטיס מסך הוא הדרישת מינימום של היום במשחקים ולא יספיק לעתיד כשאכנס חזק יותר בתחום ואתחיל לעבוד רציני יותר וגם אחרי הפסקת חשמל בזמן שהיה בשיא עבודה נדפק והיה צריך טיפול די ממושך עד שחזר לעבוד (עובד מעולה עכשיו), לוח אם אין איתו שום בעיה אבל עקב החלפת מעבד דורש גם הוא החלפה, המחשב בכללי מתקשה קצת לעמוד במשימות האלו בעיקר אם אני מנסה לעבוד עם כמה תוכנות בו זמנית (עוד יותר ובעיקר מתקשה עם מאיה ברגע שמתחיל להיות פרויקט במיד פולי וטקסטורה גבוהה ועוד יותר עם מנסים לעבוד עם עוד משו ברקע למרות שאני יודע שבנושא זה זה יותר קשור לזיכרון ראם).

כשאחליף מחשב הרכיבים האלו עוברים לאח שלי כי הוא מעדיף והעדיף לא להוציא כסף על מחשבים (הוא עדין עם מעבד core2quad) אבל מכיוון שזה הבסיס של הלימודים והעבודה שלי (ואהבה שלי) אני רוצה וצריך לשדרג

נערך על-ידי fenix5545

פורסם

קודם כל, ניסית או שקלת להמהיר את המעבד? כמה גבוהות הטמפ' כרגע?

אם לא הזכרונות שקנית הייתי ממליץ על פלטפורמת X99, מכיוון שאינה תומכת בזכרונות מסוג DDR3.

כמובן שלשימושים שלך מומלץ כמה שיותר RAM ומעבד I7, המעבד החזק ביותר שתוכל לקחת בהתאם לזכרונות הוא 4790K שגם במידה ולא מתוכננת המהרה הוא האופציה הטובה ביותר עקב תדר בסיס ובוסט גבוהים יותר.

בקשר לכרטיס מסך, זה מאוד תלוי ברזולוציה...

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להמהיר הוא היה מומהר תקופה ארוכה (אני מניח שזה אחד הסיבות לבעיות) ובמצב מנוחה (אולי חוץ מדף כרום אחד) הטמ' בין 35-40 מעלות לא יצא לי עדין לבדוק במאמץ, אם ההבדלים בין הX99 גדולים ושווים את זה אני מוכן לספג את ההפסד על הזכרונות שקניתי כבר מקסימום אמכור אותם או משו (שוב במידה וזה באמת באמת שווה את זה ויש הבדלים) ובנוגע לקירור מעבד הוא יתמוך במשו חדש יותר מה 1155?

בנוגע לכרטיס מסך אני רוצה לשחק במשחקים החדשים ברזולוציה הכי גבוהה שאני יכול ואני גם הולך ליצור משחקים (לשם כך המטרה של הלימודים שלי) ברזולוציה גבוהה (זאת השאיפה שלי), אם יש כרטיס מסך שתומך ב4K אני מעדיף אותו (עד כמה שאני יודע שהחדשים של AMD תומכים) מתכנן לקנות בקרוב או יחד עם המחשב מסך 4K (ברור לי שהכרטיסי מסך לא יצליחו להריץ משחק ב4K על אולטרה וב60MHZ)

נערך על-ידי fenix5545

פורסם
  • מחבר

אני מאוד אשמח לתשובה\הכוונה ללמה טוב וכדאי לי בדגש לשימושים שמצוינים למעלה,הבנתי שיש מעבדי קסנון שיכולים לשת על לוח אם רגיל לא כדאי מעבד כזה?

נערך על-ידי fenix5545

פורסם

כל קירור שתומך בתושבת 1155 יתמוך גם ב1150, לגבי תושבות כמו 2011\2011-3 אני לא בטוח, לפי מה שאני יודע יש גרסה מיוחדת לNH-D14 שמותאמת לתושבות הללו.

אבל אני מאמין שאפשר למצוא ערכת הרכבה תואמת באיביי.

בקשר לכרטיס מסך, ל4K האופציה הטובה ביותר כרגע היא 980TI.

פורסם
  • מחבר

ומה עם שאר מפרט המחשב?

פורסם

אני לא רוצה להטעות מכיוון שעריכה גרפית היא לא התחום שלי, יש כאן גולשים שעוסקים בתחום על בסיס יומי ואני מאמין שיתנו לך תשובות מדוייקות יותר.

בנוסף אין תמיכה מלאה בסדרה 900 של אנוידיה בתוכנות של אדובי לפי מה שהבנתי אז גם בזה צריך להתחשב.

לדעתי כדאי לקחת מערכת מבוססת X99 או Xeon בגלל הקאש והתמיכה בכמויות מטורפות של ראם אבל שוב, עדיף לחכות לתשובה מאחד הגולשים שבאמת עוסקים בתחום.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים