עבור לתוכן

גביה מצד בזק (לא בזב"ל) על שירותים שכלל לא הוזמנו - גם לכם קרה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה יצא לי במקרה לראות את החשבונית החודשית שמקבלת אמי מחברת בזק, ומתוכה התברר כי נגבים ממנה כספים על שני שירותים שלמיטב ידעתינו וזכרונינו כלל לא הוזמנו, כבר כ3 שנים. מעולם לא נעשה שימוש בשירותים הללו על ידה (שוב, למיטב זכרונינו), ולפחות באחד השירותים היא גם לא היתה יכולה לעשות שימוש גם אם רצתה כי המכשיר שברשותה אינו תומך בשירות זה. פניתי לחברת בזק בדרישה לקבל אסמכתא לכך שהסכמנו לקבל שירותים אלו לאחר שהובהר לנו התשלום בגינן (למשל הקלטת אותן שיחות שבהן לכאורה הדבר נעשה), נעתנה בציון לקוני של המועדים בהם, לכאורה, השירותים הללו הוזמנו, ללא כל אסמכתא כנדרש, תוך הטלת האחריות עלינו בשל כך שעד עתה לא פנינו אליהם בדרישה לבטל שירותים אלו (פניה שכזו נעשתה שלשום והשירותים אכן בוטלו). הוצע לנו זיכוי חלקי מאוד, על מחצית השנה האחרונה מבין 3 שנים אלו.

לכאורה, מדובר ב"שיטת מצליח" קלאסית. יש פה עוד נפגעים שלהם?

פורסם

אני חושב שכל אחד בישראל נכווה מהדבר. שיטת מצליח קלאסית שכל ספק שרותים שמכבד את עצמו עוסק בה.

עם זאת, 3 שנים זה פשוט יותר מדי זמן בלי לתת הצצה מהירה בחשבונית.

פורסם
  • מחבר

לגבי שלוש השנים, מסכים. אבל האם זה פוטר את החברה מהדרישה לקבל הסכמה מודעת ומפורשת, במקום להסתמך על חוסר תשומת-לב מצד הלקוח?

פורסם

אם רק הייתי יושב בראש המשרד הממשלתי המתאים, הייתי משנה לחלוטין את כל שיטת חוזי השירותים.

ומחייב ליצור מנגנון שמאזן ולוקח בחשבון את הצרכים והזכויות של הלקוחות.

הדבר צריך להתחיל מהבנקים וחברות האשראי, שהרי כל החיובים האוטומטים נעשים דרכם.

צריך לחייב אותם לאפשר ללקוחות תצוגה ברורה לא רק של החיובים מול אותם חברות, אלה גם של התנאים והשירותים אותם החברה מתחייבת לתת ללקוח.

צריך לחייב אותם לאפשר ללקוחות ליצור גבולות ברורים כדי למנוע ניצול וגניבה.

דוגמה:

חתמתי על חוזה אספקת שירות תשתית אינטרנט מול הוט.

המחיר המסוכם הוא 100 שקל לחודש לקו של 100/2 מגהביט.

עכשיו הבנק צריך להיות מחוייב להודיע לי על קיומו של חיוב חודשי בסכום הנ"ל.

כמו גם על כל שינוי עתידי בחיוב אם סוכם בחוזה.

לאפשר לי לבטל חד צדדי את ההסכם ע"י הפסקת התשלום.

לאפשר לי לתחום גבול שאומר, אין הם רשאים לגבות יותר מ100 שקל בחודש על שירותים אלו ללא פתיחת הסכם מולי ואישורי.

כרגע אין לנו זכויות.

ללקוחות בישראל אין זכויות.

אנחנו לגמרי חסרי הגנה.

לנו אין מחלקות שעובדות בשבילנו ודואגות לאינטרסים שלנו.

לכן חובה לעגן זכויות המעניקות לנו שליטה וכוח, ולשלבן במנגנוני הגביה וניהול החשבונות הכספיים שלנו אצל נותני שירותי בנקאות ואשראי.

איפה כחלון?

הבטיח שיכנס בבנקים.

איפה אתה?

איפה כל 120 חברי הכנסת, ו120 חברי הכנסת שלפניהם? ו120 ו120 ו120.

365X120X4XFOREVEEEEEEEEEEEEER לא עשו כלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בנושא.

צריך לתלות אותם בכיכר העיר.

פורסם
לגבי שלוש השנים, מסכים. אבל האם זה פוטר את החברה מהדרישה לקבל הסכמה מודעת ומפורשת, במקום להסתמך על חוסר תשומת-לב מצד הלקוח?

אני לא יודע מה החוק אומר בעניין. הרבה עסקאות נעשות מרחוק (רק דרך הטלפון) ואת ההסכם לא רואים או מקבלים אותו רק בדיעבד וגם אז לא לא ממש מובן. יש את הכתבה הזו שבה בזק מנסה לגבות בדיעבד כסף על 3 שנים שהיא שכחה לגבות אבל אתה זה לא בזק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים