עבור לתוכן

מספר תקלות במחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני חודש הנייד שלי (Dell Inspiron 3421) נפל לרצפה, על הפינה שבין המסך למחשב עצמו... כתוצאה מכך המסך הפסיק לעבוד, אך המחשב עצמו עבד (חובר למסך חיצוני ונבדק)...

שלחתי אותו למעבדת Dell, והם טענו שה-connectors שמחברים בין המסך ללוח אם תקולים, ושצריך להחליף אותם... בלי להיכנס יותר מידי לפרטים, המחשב ישב במעבדה שלהם במשך שבועיים מבלי שהם עשו יותר מידי ובגלל הצעות מחיר מבולבלות עבור התיקון, החלטנו להוציא את המחשב ולהכניס אותו למעבדה (פרטית) אחרת...

במעבדה השניה טענו כי המחשב כלל לא עובד (המחשב עצמו, לא רק המסך), וכי נוצר קצר בלוח אם, והבעיה כלל לא קשורה ל-connectors. אתמול קיבלתי את המחשב חזרה, וכשהפעלתי אותו שמתי לב שהמאוורר רועש מאוד ומוציא אויר בעוצמה גבוה בהרבה ממה שהוציא לפני שנשלח למעבדה... התקשרתי למעבדה להתלונן על הבעיה, והם אמרו כי רוב הסיכויים שמדובר בהגדרות של ה-BIOS וכי הם צריכים להתקשר לסין. הם אמרו לי שהם קיבלו את ה bios מסין, אבל אני מניחה שהכוונה לכל לוח האם כי זה היה מקור הבעיה לטענתם. הם עדיין לא שלחו לי פירוט מדוייק של התיקון שנעשה\החלקים שהוחלפו.

היום כשהפעלתי את המחשב, השתמשתי בתוכנת Speccy כדי למדוד את הטמפרטורה של הרכיבים, הטמפרטורות נעו בין 39-47 מעלות, והמאוורר לא הפסיק להרעיש ולהוציא אויר גם במצב מנוחה. בשלב מסויים (באמצע השימוש) המחשב כאילו נכנס ל-Sleep על דעת עצמו, היה צפצוף מכני כזה, והמאוורר פסק... כשלחצתי על כפתור ההפעלה הוא נדלק והחל לעבוד מאיפה שהפסיק...

בהתחשב בכך שההשערה שלהם היא שמדובר בבעיה בהגדרות, למה יש להם צורך להתקשר לסין? הם עוד אמרו שזה משהו שעלול לקחת כמה ימים, וזה בכלל נשמע לי תמוה. מוזר שהם לא יודעים להתעסק עם ההגדרות בעצמם. לדעתכם, יש היגיון בתשובה הזו? יש סיבה שבגלל הגדרות יתקשרו עד לספק החלק שהוחלף?

באופן כללי, מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה לאור מה שקרה היום, הצפצוף והמאוורר...

תודה רבה! יום נעים :)

פורסם

שלום לך

לפי מה שזה נראה לי יכול להיות שיש בעיה בהגדרות של הביוס פני אל המעבדה שתתקן את המחשב כמו שצריך הרי שילמת כסף עבור תיקון ותיקון כמו שצריך

מה שאותך צריך לעניין זה רק דבר אחד מחשב תקין שעובד כמו שצריך לא ביוס ולא מאוורר תכניסי את המחשב בחזרה למעבדה שלהם ותדרשי שיתקנו את כל מה שלא עובד טוב

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים