עבור לתוכן

מה עושים במיונים לקורס טייס?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני ב 20.4 אהיה בן 17, יש לי צו ראשון ב 12.5

אני קפצתי כיתה אז אני ב י"ב כלומר יהיה לי הרבה זמן פנוי לעשות מה שבראש שלי, וזה בין היתר כולל להתכונן לקורס טיס אם יקבלו אותי.

כעיקרון אני בריא ויש לי מוח לא רע בכלל. אז קב"א ופרופיל לא אמור להיות בעיה.

• תגובות 38
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה הזמן הכי טוב להיכנס לכושר.

פורסם

חבר'ה, המבחנים, מבדקי צוות אוויר מסווגים וסודיים, אז, אל תפיצו את התוכן שלהם כי זה סודי.

דבר שני, גם לי יש משקפים ועברתי את הבדיקה אצל האופטימטריסט בירפא, ומי שיש לו משקפים עם מספר נמוך יחסית, (נדמה לי פחות מ2 זה תופס) יכול ללכת לכל המגמות חוץ ממטוסי קרב.. בקשר למסוקי קרב אני לא סגור במאה אחוז, אבל נדמה לי שאתה יכול להיות על קוברה למשל (מסוק תקיפה מתקדם) גם בלי ראיה 6\6

אגב, גם פרופיל 82 נכנס לטייס, למרות שיש ליקווים ספציפים שיכולים לפסול. לי יש פלטפוס ועקמת ולפי מה שידוע לי, לא פוסלים מטיס.

בצו הראשון תסתער במרץ על המבחנים הפסיכוטכניים במחשב, אחריהם או לפנהם יש לך ראיון עם חיילת, בו תנסה להפגין אינטלגנציה גבוהה, ורצון עז להתנדבות ליחידות קרביות מובחרות ולהגיע לקצונה.

אם תקבל ציון מספיק גבוה, כאמור קבא 54 ומעלה, הזימון לצוות אוויר ישלח אליך אוטומטית הביתה, יום ראשון מורכב ממבחנים פסיכוטכנים כמו בצו ראשון שתעבור, בכתב, ואם אתה עובר את המבחנים האלה (חלק נופלים שם) תעבור למבחנים שבהם בודקים את הקורדינאציה שלך ואיך אתה מתפקד עם מכשירים, אם תעבור אותו, תעבור לירפא א.

ירפא א חלק ראשון, מורכב מיום של מבחנים פסיכוטכניים, שיסבירו לכם מה לעשות בהם בעת הבחינה.

באותוו יום תתבקשו גם למלות שאלוני אישיות, קורות חיים, וכו וכו והרבה על עצמכם ועל הסובב אותכם. הרבה טחינה בשכל. תמלא בכנות, זה טיפ.

חלק שני זה סימולטור על מחשב. לא קל בכלל (לפחות בשבילי) ההוראות כולן על המחשב, אתה מגיע, יושב כמה שעות על זה ומסיים.

זה יכול להיות יום יומים או שבוע מהחלק שני של הירפא. מהיום הזה, יקחו בערך חודשים, עד שתקבל תשובה חיובית או שלילית מירפא א.

אם תעבור, תזומן לירפא ב, זה ראיון עם פסיכולוג, ואם אתה עובר אותו (והוא מפיל הרבה אנשים)

אתה מגיע לבחינות רפואיות, הבנתי שמתחקרים אותך כמעט מכל כיווון אפשריי שמענין אותם.. יכול להיות שאפילו תא ללץ יש להם שם... בדיקות שמיעה מדוקדקות.. בודקים אותך מכל כיוון, ואם יש משהו שלא מצאו בצוו ראשון שאתה יודע שיש לך, ימצאו שם, אל תדאג.

אם עברת את זה, יש שש ימים של גיבוש. אחריהם אתה מתקבל\לא מתקבל לקורס טייס.

גם בקורס עצמו בכל שלב אתה יכול ליפול, מאוד מאוד קל לרדת מאמצע הקורס.. אבל אם אתה נושר מהקורס אתה יכול להגיע לכל יחידה שאתה רוצה בצבא, רק עם ראיון.. שזה גם יפה.

לא פירטתי על תוטכן המבחנים עצמם, כי זה מסווג. אם ציינת פרט שהוא סודי, תרגישו חופשי להעיר לי. אל תבקש פירוט על תוכן המבחנים כי זה עבירה על חוקי מדינת ישראל וזה אתר פרטי ששומר עלהם.

פורסם

לי יש 82 ו55 ולא קיבלתי זימון.. מוזר

פורסם

ישנן כמה אפשרויות, היותר שכיחות:

1. יש לך בעיה פיזית שפוסלת אותך אוטומטית...

2. בראיון אישי שלך לא הראת מספיק רצון להיות ביחידה מובחרת...

אם זה 2 לדעתך, אתה יכול להתקשר ללשכת גיוס ולבקש לקבל זימון. אני מכיר בחור שעכשיו בקורס, וככה הוא קיבל את הזימון...

פורסם

זה ככל הנראה 2

פשוט חשבתי שהם שולחים באופן אוטומאטי

האמת שכרגע זה ממש לא משנה, אני כבר במסלול אחר

פורסם

MoRtZkInG, באמת?

כנראה שאתה צודק כי אני בחיים לא שמעתי על זה...

אבל כעקרון, הבנתי שהראיון הוא מרכיב קטן יחסית בקבא, ולפי הקבא שולחים לך זימונים, בלי קשר למוטיבציה.

אבל אם אתה לא מראה מוטיבציה, אתה גם תקבל קבא נמוך יותר.. (וזה יכול לפסול לך דברים)

פורסם

זה לא תמיד ככה, אבל אם נכנסת לראיון והראת חוסר רצון לשרת בקרבי. רוב הסיכויים שלא תקבל זימונים ליחידות מובחרות.

הכל תלוי במראיינת. בסופו של דבר זאת בת אדם, לא מכונה...

פורסם

קורס טייס זה סתם!!! בוא והתנדב לשייטת!

http://www.idf.il/navy/html/MainFs.asp?Cat=GadnaZ.html

...אלא אם כן אתה פוחד לשבור ציפורן. ;D 8)

קקא,אחרי שנכשלתי בצוות אוויר אני הולך לשלד"ג,ושום דבר לא יעצור אותי!

(אפילו לא שגיא...ותפרגן יא מניאק,לפחות עברתי חובלים)

פורסם

חובלים זה הכי אחי :D

פורסם
  • מחבר

למרות שלצלול בצינור ביוב נשמע מרתק אני לא צריך את הצבא בשביל זה. יש לי כבר רשיון צלילה שני כוכבים ואני נוסע לאילת הרבה, צולל כשיוצא (חינם).

ואני בספק שאפשר עם ספינה או מה שלא עושים שם לשחק כמו שאפשר עם מטוס. סירה לא עושה לופים :)

פורסם

אתה רוצה שאני אסביר לך לעומק את חשיבותו של חיל הים?

כמובן שיותר כיף לשחק עם הסטיק במטוס ולקבל סטטוס של אליל בתור טייס,

אבל זה לא דיי מאתגר ויש יותר מדי אנשים שרוצים להיות טייסים בגלל הכנפיים

ולא בגלל החשיבה שהם עושים שרות ממש חשוב.

פורסם

מילה על המבחנים הפסיכוטכניים: כדאי להתכונן אליהם, אפשר לקחת אפילו ספר של פסיכומטרי.

הקב"א שלי 54 וכמה חבר'ה מהכיתה, עם הרבה פחות מוטיבציה (אני לפחות ציינתי שאני רוצה להיות קצין... בשביל שיהייה לי יותר סיכוי בעתודה...) והרבה פחות אינטליגנצייה (יענו מטומטמים פחד...) קיבלו יותר, וזה רק בגלל שהם עשו את המבחנים אחרי חודשיים בקורס פסיכומטרי!

פורסם

מילה על המבחנים הפסיכוטכניים: כדאי להתכונן אליהם, אפשר לקחת אפילו ספר של פסיכומטרי.

הקב"א שלי 54 וכמה חבר'ה מהכיתה, עם הרבה פחות מוטיבציה (אני לפחות ציינתי שאני רוצה להיות קצין... בשביל שיהייה לי יותר סיכוי בעתודה...) והרבה פחות אינטליגנצייה (יענו מטומטמים פחד...) קיבלו יותר, וזה רק בגלל שהם עשו את המבחנים אחרי חודשיים בקורס פסיכומטרי!

המבחנים האלה הם הדבר הכי פשוט בעולם,עשיתי קצת תרגילים בשביל האמא הפולנייה (למרות שהיא רומנייה) שהתחננה בפניי כדי שתעזוב אותי..

ויש לי 56,כל אדם אינטילגנט ומעלה מוציא שם 56,לא צריך להתאמץ ממש..

הכי חשוב זה בריאיון האישי להוכיח ביטחון עצמי (לא מופרז מדיי),להתנסח בצורה ברורה,לא להתרגש יתר על המידה ולנהוג בקלילות.

וגם לסיום להדגיש מה שאתה רוצה לעשות בצה"ל,ושאתה ציוני..ועם המון מוטיבציה (לי היא אמרה שאני מלח הארץ משום מה...שגיא יוכיח שאני לא...)

לmerrymoon,חובל זה קקא,שום חובל שראיתי לא התהדר באינטליגנציה מעל הממוצע או בתכונה מיוחדת...וכל האנשים שפגשתי היו שייטים...שזה כאילו הכי נחשב...

ודד טדי,טיס לא דורש המון כושר,הוא דורש כושר בסיסי,אבל קצת כוח רצון ואתה מסיים את זה..

ולגבי מה שאמרת על טיס,בוא נגיד שעברת מיונים וגיבוש...בערך איזה 200 מתחילים מחזור,רק איזה 30 מסיימים את הקורס,ומהם רק איזה 10 הולכים למגמת קרב,ובהם רק המצטיינים הולכים לטוס על האף 16.

עם כל הכבוד לך,ואני מאחל לך בהצלחה,גדולים וטובים ממך נכשלו בדרך לשם (אני לא יודע אם אני גדול וטוב ממך אבל נכשלתי,ועוד בצוות אוויר למרות שבניתי על זה מאוד ויש לי נתונים מעל ומעבר ועוד אנשים מטומטמים וחסרי יכולת ממני עברו והגיעו,אפילו לקורס עצמו..)

אז כשתגיע לגשר תחצה אותו,אל תדבר עליו יותר מדיי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים