עבור לתוכן

נייד מתחמם מאוד - ניקוי אבק ומריחת משחה טרמית חדשה לא עזר

Featured Replies

פורסם

יש לי Lenovo W530 בן כמעט 3 ולאחרונה הוא התחיל נורא להתחמם ו"לא לסחוב" עיבודים כבדים. בדיקה של הטמפ' ממש מעכשיו למשל מראה:

CPU 100

MotherBoard 100

GPU 85

Storage 53

פתחתי אותו וניקיתי אבק מגוף הקירור וכן מפתחי האוורור. ניקיתי גם את המשחה הטרמית ומרחתי משחה חדשה (Arctic MX4). ווידאתי כמובן שהמאוורר עדיין פועל ושלא הרסתי שם משהו :P

אבל... ללא הועיל. המעלות עדיין באזור המסוכן כמעט כל הזמן. נותרה לי עוד אחריות עליו ומחר אני אדבר עם התמיכה של IBM, אבל אני בספק שיהיה לי מתי להביא להם אותו ושהם יוכלו לעשות עם זה משהו סביר בכלל במקום למרוח אותי וכד'. בקיצור - מה עוד אפשר לנסות? מה עוד אפשר לבדוק? מה דעתכם למשל על קניית גוף קירור "חדש"? בינתיים מצאתי רק דברים שנראה שהם משומשים דרך ebay וכנראה לא בארץ.

היום בערב גם אריץ Boot Time Scan בשביל לראות אם יש אולי איזה ווירוס שמטריף את המעבד וגורם לו לעבוד Full Throttle כל הזמן. אבל אני די בספק, אני מקפיד על להריץ סריקת רוגלות ווירוסים כל כמה שבועות ולא יצא משהו.

לסיכום חפירה: עצות בנושא יתקבלו מאוד מאוד בברכה. תודה! :)

פורסם

כמובן שאל תספר לIBM שפתחת אותו. מה מנהל המשימות וצג הביצועים מראה על אחוז שימוש המעבד? אתה בטוח שגוף הקירור יושב כמו שצריך?

פורסם
  • מחבר

לגבי הגוף קירור - אני די בטוח... כל ההברגות מחוזקות ונראה שהוא יושב טוב בפנים.

לגבי אחוזי שימוש וכד': כרגע למשל המעבד על אזור ה-15% והוא ב-80 מעלות, כנ"ל הלוח אם. הכרטיס מסך על אזור ה-70 וההארד דיסק על 45.

פורסם

מוזר. מה הטמפרטורות כשהוא לא מחובר לחשמל?

פורסם
  • מחבר

הוא כרגע לא מחובר למשל. מעבד 80, לוח אם 86, כרטיס מסך 70 הארד דיסק 46. המעבד ב ~15% שימוש

פורסם

מרגיש כאילו למרות הכל גוף הקירור לא יושב טוב. לדעתי תתן לאחריות לשבור את הראש.

פורסם
  • מחבר

טוב, דיברתי עם האחריות ואמרו לי להביא להם אותו. הבעיה היא שאני לא יכול להרשות לעצמי להיפרד ממנו לשבוע(במקרה הטוב...) שהם אומרים שזה ייקח מהרגע שהוא מגיע אליהם. רק בסוף הלימודים. מה אני יכול לעשות בינתיים בשביל לקרר אותו כמה שיותר בשביל למנוע נזק ועדיין להצליח לעבוד עליו?

פורסם

תשלח אותו לאחריות בלי משחקים! חבל על השחיקה וחבל שתאלתר משהו שעלול לפגוע באחריות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים