עבור לתוכן

אושרה תביעה ייצוגית נגד פייפאל - האם גם אתם בין הנפגעים?

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4665843,00.html

לעצלנים: חברת פייפאל (או לפחות הסניף הישראלי שלה) נתבעה בתביעה ייצוגית על כך שעד לאחרונה לא ניתן היה למשוך כסף מהחשבון שאדם מנהל שם לחשבון הבנק שלו מבלי שהחברה תמיר את הסכום לשקלים, אגב גביית עמלה לא מבוטלת בכלל של 2.5% מהעסקה, וזאת מבלי שהלקוחות ייודעו על כך טרם התקשרותם עם החברה. בדיון שבסופו התקבלה ההחלטה הזו עוד היתה לפייפאל החוצפה לטעון כי "הלקוחות ידעו היטב שאם יבחרו להעביר את הכספים לחשבון בנק ישראלי יינתן להם שירות המרת מטבע, וזאת לכל המאוחר לפני ביצוע המשיכה בפועל (...) ברור לכל לקוח שמגיע למסך האישור הסופי שתבוצע עבורו המרה של המט"ח ושתיגבה ממנו עמלה", כלומר, היה זה תקין מבחינתה שהלקוח היה מיודע על קיומה של ההמרה הכפויה הזו ועל העמלה הכרוכה בה רק כשהיה מגיע לשלב משיכת הכספים, מצב בו כספו הוא למעשה "בן ערובה" בידי החברה ואין לו כל דרך לקבלו לחשבון שלו מלבד "להסכים" לשלם את העמלה. האם גם אתם בנפגעים?

ושאלת אגב: כרגע פייפאל עדיין מבצעת את ההמרה הזו באופן כפוי ובאותה עמלה, רק שהלקוח מיודע מראש (בתאוריה לפחות, אם הוא טורח לקרוא את פרטי ההתקשרות לעומק). מישהו שמתמצא בדברים הללו יותר ממני יודע להגיד האם מתן שירות משני כפוי בתשלום המסופק אגב השירות העיקרי שחברה מבצעת, לפחות במקרה בו בתחום השרות העיקרי החברה היא למעשה מונופול, הוא חוקי בכלל? אין איזו הגבלה על זה בחוק הישראלי?

פורסם

אם אני מציע לך שירות יחודי (נניח ניקוי מסך הנייד שלך בעזרת עלוקות ביצה ניגריות), ומציין שאתה משלם לי ביינים שאותם אני ממיר בעצמי תוך כדי לקיחת עמלה של 2.5% ועדיין הסכמת לעסקה, אני לא רואה פה בעיה.

פורסם

אתה לא חייב למשוך את הכסף לחשבון הבנק שלך.

הוא יכול להשאר תחת חשבון ה-PP שלך, ולשמש אותך באותו סכום ובאותו מטבע ללא עמלות המרה לקניה באותו סוג מטבע דרך PP עצמם.

אם אתה בוחר למשוך כסף אתה צריך להסכים לתנאים שלהם כנראה.

להציג את זה כאילו אין עוד אופציה, זה לא בדיוק מצב נכון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים