עבור לתוכן

מחשב לא רע נתקע מאוד

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי מחשב בן 4 בערך אך הכונן הקשיח הרבה יותר זקן, הוא בן 6 בערך.

הנה המפרט :

556f2303d6b10.png

אני חושב שהבעיה היא בהארד דיסק ובראם, גם כשהמחשב במנוחה השימוש בראם ממש גבוה בלי סיבה נראית לעין.

הנה תצלום של צג המשאבים :

556f23a302341.png

מצורפת תמונה מhdtune :

556f23f73fb94.png

אנא עזרו לי כי אני כבר נואש. רוצה לציין שהמחשב נמצא במזגן באופן קבוע.

נערך על-ידי CraZyStyLe

פורסם

זה קורה גם כשהכרום סגור?

פורסם
  • מחבר
זה קורה גם כשהכרום סגור?

כן. לפי הבדיקה בhdtune הבנתי שאין בעיה עם ההארד דיסק. הרצתי את Malwarebytes Anti-Malware והוא לא מצא בעיות.

חיפשתי גם בprocess explorer תהליכים שמכבידים וגם לא מצאתי. מה זה יכול להיות ? O:

פורסם

שים לב שביצועי המינימום מורידים את הכונן ל1.2MBYTE לשניה.

אפשר גם לראות את הירידה הגדולה באמצע הגראף.

בתמונה אפשר לראות שלא סגרת את היישומים שרצים ברקע, אז סביר להניח שזאת הסיבה.

הבדיקה לא התבצעה בתנאים אידיאלים.

תעקוב אחרי פעילות היישומים על ההרדיסק, לא על הזיכרון.

פורסם
  • מחבר
שים לב שביצועי המינימום מורידים את הכונן ל1.2MBYTE לשניה.

אפשר גם לראות את הירידה הגדולה באמצע הגראף.

בתמונה אפשר לראות שלא סגרת את היישומים שרצים ברקע, אז סביר להניח שזאת הסיבה.

הבדיקה לא התבצעה בתנאים אידיאלים.

תעקוב אחרי פעילות היישומים על ההרדיסק, לא על הזיכרון.

מה אתה בעצם מציע לעשות ?

אתה חושב שהבעיה בהארד דיסק ? הוא די עתיק.

והנה סריקה מחדש כשכל היישומים סגורים :

556f3d1a241cb.png

נערך על-ידי CraZyStyLe

פורסם

מתי הפעם האחרונה שהתקנת וינדוס?

מתי הפעם האחרונה שעשית DEFRAG?

הסיבה שאנשים קונים SSD למערכת הפעלה ותוכנות, היא שהרדיסק הוא לא רק איטי יותר, הוא גם נוטה לקרטועים וקריסות ביצועים עקב פעולות מקבילית ועומסים.

בנוסף לכך יש יש לו נטיה להסתבך לוגית באופן שמשפיע על ביצועים גם כן.

בנוסף לכך בגלל שההרדיסק משמש למערכת הפעלה, יש לו הרבה קבצים חסומים שאי אפשר להזיז בDEFRAG רגיל.

לכן הרדיסק אפילו שהוא תקין, בנקודות מסויימות בזמן יכול להשתנק! ובאופן כללי ביצועיו ירדו בגלל פרגמנטציה.

אז אם יש פרגמנטציה + הכונן עמוס יותר + הוינדוס והתוכנות המותקנות עליו לוקחות יותר משאבים ממה שהיה בעבר + אתה עושה עליו יותר מולטיטסקינג = למה זה מרגיש כל כך איטי לאחרונה?

זאת בדיוק הסיבה שאנשים קונים SSD.

לכאורה ההרדיסק אצלך תקין.

ואולי יש משהו שאני לא מודע אליו אצלך.

אבל יש אפשרות גבוהה ונפוצה מאוד שהאיטיות היא פשוט הצטברות של כל הדברים האלו שציינתי קודם.

מכיוון שההרדיסק שלך במקור איטי כי הוא דגם מאוד ישן, אז הרגישות שלו להידרדרויות ביצועים גבוהה יותר.

התמונה של הHDTUNE בה אתה רואה את מהירות המינימום, והתמונה הנוספת בה הבדיקה התבצעה אחרי שסגרת כמה שיותר יישומים, הם אפשר לומר הוכחה לכך שבנקודות מסויימות של עומסי פעולות המתרחשות אצלך במערכת המהירות יורדת לאיטיות תוקעת ומקרטעת.

יש לך שני אפשרויות.

לעשות DEFRAG או לפרמט לגמרי ולהתקין וינדוס נקי, לסגור כמה שיותר תוכנות מיותרות בזמן שאתה עובד, ולעקוב אחרי פעילות ההרדיסק של ישומים שונים כדי להבין יותר טוב את המצב ואולי לייעלו.

או לקנות SSD ולגמור עם הצוואר בקבוק הכי מעצבן בהיסטוריה של חומרת המחשב.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

אני זוכר שפעם הייתה לי בעיה דומה והסתבר שהיה איזה וירוס שרץ במערכת ללא הפסקה

פורסם

זהו, שבמצב בו מלכתחילה המחשב(חומרתית) חלש ורגיש לעומסים, כל דבר שמבזבז קצת משאבים יכול לגרום לקרטועים.

במחשב מהדורות האחרונים עם 4 ליבות, 8GB זיכרון, וSSD, תגובתיות המערכת כמעט ולא תושפע גם מעומסים גדולים יחסית.

לכן פותח הדיון צריך להתמקד באותם חובקי משאבים, אפילו קלים, ולנסות לצמצמם מערכתית את השימוש במשאבים כמה שיותר.

ואולי בדרך למצוא חריגות מוזרות שיעלו שאלות.

או לחילופין, להתחיל לשדרג את מוקדי הביצועים.

ודבר ראשון SSD שהוא צוואר הבקבוק העיקרי(ולרוב גם היחידי) למולטיטסקינג באופן עקרוני.

מערכת ההפעלה והיישומים שפועלים עליה, כמו גם הרגלי משתמש, מתנגשים מבחינה ארכיטקטורית עם אופיו הלינארי של ההרדיסק.

גם הרדיסק חדש ומהיר יותר לא יהיה חף מהגדרה זו.

אני חוטף עצבים על העיכובים והאטות וקירטועים ותקיעות של פעילות הרדיסקים מאז המצאת ההרדיסק.

לפני כמה שנים היתה קניה קבוצתית משתלמת של כונן SSD דור 3 כאן בפורום.

וכל העצבים על הרדיסקים שהצטברו לי במוח, סוף סוף נעלמו.

SSD זאת הקניה הכי טובה שעשיתי למחשב אי פעם.

ואולי אני קצת מגזים, אבל יש בזה הרבה אמת.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
מתי הפעם האחרונה שהתקנת וינדוס?

מתי הפעם האחרונה שעשית DEFRAG?

הסיבה שאנשים קונים SSD למערכת הפעלה ותוכנות, היא שהרדיסק הוא לא רק איטי יותר, הוא גם נוטה לקרטועים וקריסות ביצועים עקב פעולות מקבילית ועומסים.

בנוסף לכך יש יש לו נטיה להסתבך לוגית באופן שמשפיע על ביצועים גם כן.

בנוסף לכך בגלל שההרדיסק משמש למערכת הפעלה, יש לו הרבה קבצים חסומים שאי אפשר להזיז בDEFRAG רגיל.

לכן הרדיסק אפילו שהוא תקין, בנקודות מסויימות בזמן יכול להשתנק! ובאופן כללי ביצועיו ירדו בגלל פרגמנטציה.

אז אם יש פרגמנטציה + הכונן עמוס יותר + הוינדוס והתוכנות המותקנות עליו לוקחות יותר משאבים ממה שהיה בעבר + אתה עושה עליו יותר מולטיטסקינג = למה זה מרגיש כל כך איטי לאחרונה?

זאת בדיוק הסיבה שאנשים קונים SSD.

לכאורה ההרדיסק אצלך תקין.

ואולי יש משהו שאני לא מודע אליו אצלך.

אבל יש אפשרות גבוהה ונפוצה מאוד שהאיטיות היא פשוט הצטברות של כל הדברים האלו שציינתי קודם.

מכיוון שההרדיסק שלך במקור איטי כי הוא דגם מאוד ישן, אז הרגישות שלו להידרדרויות ביצועים גבוהה יותר.

התמונה של הHDTUNE בה אתה רואה את מהירות המינימום, והתמונה הנוספת בה הבדיקה התבצעה אחרי שסגרת כמה שיותר יישומים, הם אפשר לומר הוכחה לכך שבנקודות מסויימות של עומסי פעולות המתרחשות אצלך במערכת המהירות יורדת לאיטיות תוקעת ומקרטעת.

יש לך שני אפשרויות.

לעשות DEFRAG או לפרמט לגמרי ולהתקין וינדוס נקי, לסגור כמה שיותר תוכנות מיותרות בזמן שאתה עובד, ולעקוב אחרי פעילות ההרדיסק של ישומים שונים כדי להבין יותר טוב את המצב ואולי לייעלו.

או לקנות SSD ולגמור עם הצוואר בקבוק הכי מעצבן בהיסטוריה של חומרת המחשב.

תודה רבה על התשובה,

אם אני אקנה ssd קטן יחסית ואתקין עליו את מערכת ההפעלה והתוכנות ואשתמש בהארד דיסק הישן כאמצעי אחסון, אתם חושבים שאני אפטר מהבעיה ?

פורסם

יכול מאוד להיות.

לכל הפחות זה יפחית חלק מהסימפטומים לאיטיות.

ובכל מקרה SSD עושה רק טוב לתגובתיות המערכת.

פורסם

יש חיסרון אחד ל-SSD שבגללו אני לא משתמש ב-SSD: מאחר וב-SSD אין חלקים מכאניים (כולו אלקטרוני, לא רק הבקר), קריסה של SSD מגיעה בפתאומיות ללא כל התרעה מוקדמת (כך שלא ניתן מראש לדעת שצריך להכין גיבוי לנתונים לפני שמחליפים), מה שבדר"כ לא קורה בדיסק קשיח, אשר מראה סימני גסיסה כלשיהם (איטיות, סקטורים פגומים, תקיעות והודעות שגיאת קריאה/כתיבה במערכת ההפעלה), לפני שמשהו באמת הולך לאיבוד.

כמו כן, לפי מה שידוע לי, אין אפשרות לשחזר מידע שנמחק ב-SSD לעומת מידע שנמחק בדיסק קשיח.

פורסם

הגזמת.

גם הרדיסק יכול להתקלקל בפתאומיות.

שלא כמו הרדיסקים, שהם בדרך כלל גדולים מאוד, SSD למערכת הפעלה/תוכנות מותקנות/כמה משחקים אינו כונן גדול במיוחד.

אפשר לעשות לו בקלות IMAGE אחרי התקנת מערכת הפעלה בסיסית, או אחרי עדכונים התקנות והגדרות ראשוניות, וכך ליצור אפשרות לשיחזור מהיר של כל התהליך תוך כמה דקות בלבד.

IMAGE כזה ישב כגיבוי ויתפוס אחוז מזערי מנפחו של אחד ההרדיסקים אליו תשמור אותו.

מדובר ב20GB אולי, לא יותר.

עם גיבוי שכזה, חוץ מקבצי משתמש, אין בעצם שום דבר שאינו ניתן לשיחזור/התקנה מהירה אם הSSD מפסיק לעבוד יום אחר.

ואת קבצי המשתמש אפשר לגבות בגיבוי יומי אוטומטי עם כלי הגיבוי הפשוט שקיים בכל וינדוס 7 ומעלה.

מי שלא עושה זאת בכל מקרה משחק באש.

וכך כל הרציונל שלך לגבי הנושא dor123, הופך לאבק מול התנהלות נכונה כמו שתיארתי עכשיו.

אין סיבה טובה אחת לא לקנות SSD חוץ מהעלות הגבוהה שלו פר גיגה.

אבל עם המחירים הטובים של היום, לא מדובר בהוצאה גבוהה במיוחד.

אפשר לקנות SSD 120/128GB בקצת מעל 300 שקל, מדגמים פחות מוצלחים.

אפשר לקנות מדגמים יותר מוצלחים בתוספת של 50-70 שקל.

ואפשר לקנות 250GB מדגם נחמד מאוד ב484 שקל בלבד. (שזה כמובן הרבה הרבה יותר משתלם מבחינת עלות פר גיגה וביצועים מהאופציות הזולות יותר).

לדעתי ולדעת רוב מי שקנה SSD, זה שווה את המחיר.

זה לא סתם כונן עם נפח שאתה לא צריך, זו קפיצת מדרגה ביכולות התגובתיות של המערכת.

זה פרק חדש בתולדות המחשב.

קפיצה אבולוציונית שמשאירה את הרכיב ליבה הלינארי האחרון של המחשב מאחוריך בהיסטוריה, היכן שהוא שייך.

ואפילו אם יש לך מחשב ישן שממילא דורש שידרוג, ולא עשה זאת עד עכשיו מטעמי חיסכון.

אם אתה מרגיש שהמחשב לא מגיב לך כמו שאתה רוצה בסביבת הוינדוס, ואין מחסור חמור במשאבים, אז זה יכול להקל מאוד.

ותמיד אפשר להעביר את הSSD למחשב חדש כשיגיע הזמן והתקציב לשדרג.

אתה לא מפסיד כלום בקניית SSD, אתה פשוט מקדים מה שממילא יגיע מאוחר יותר, וחוסך לעצמך עצבים ושרשרת של עיכובים קטנים כגדולים.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
הגזמת.

גם הרדיסק יכול להתקלקל בפתאומיות.

שלא כמו הרדיסקים, שהם בדרך כלל גדולים מאוד, SSD למערכת הפעלה/תוכנות מותקנות/כמה משחקים אינו כונן גדול במיוחד.

אפשר לעשות לו בקלות IMAGE אחרי התקנת מערכת הפעלה בסיסית, או אחרי עדכונים התקנות והגדרות ראשוניות, וכך ליצור אפשרות לשיחזור מהיר של כל התהליך תוך כמה דקות בלבד.

IMAGE כזה ישב כגיבוי ויתפוס אחוז מזערי מנפחו של אחד ההרדיסקים אליו תשמור אותו.

מדובר ב20GB אולי, לא יותר.

עם גיבוי שכזה, חוץ מקבצי משתמש, אין בעצם שום דבר שאינו ניתן לשיחזור/התקנה מהירה אם הSSD מפסיק לעבוד יום אחר.

ואת קבצי המשתמש אפשר לגבות בגיבוי יומי אוטומטי עם כלי הגיבוי הפשוט שקיים בכל וינדוס 7 ומעלה.

מי שלא עושה זאת בכל מקרה משחק באש.

וכך כל הרציונל שלך לגבי הנושא dor123, הופך לאבק מול התנהלות נכונה כמו שתיארתי עכשיו.

אין סיבה טובה אחת לא לקנות SSD חוץ מהעלות הגבוהה שלו פר גיגה.

אבל עם המחירים הטובים של היום, לא מדובר בהוצאה גבוהה במיוחד.

אפשר לקנות SSD 120/128GB בקצת מעל 300 שקל, מדגמים פחות מוצלחים.

אפשר לקנות מדגמים יותר מוצלחים בתוספת של 50-70 שקל.

ואפשר לקנות 250GB מדגם נחמד מאוד ב484 שקל בלבד. (שזה כמובן הרבה הרבה יותר משתלם מבחינת עלות פר גיגה וביצועים מהאופציות הזולות יותר).

לדעתי ולדעת רוב מי שקנה SSD, זה שווה את המחיר.

זה לא סתם כונן עם נפח שאתה לא צריך, זו קפיצת מדרגה ביכולות התגובתיות של המערכת.

זה פרק חדש בתולדות המחשב.

קפיצה אבולוציונית שמשאירה את הרכיב ליבה הלינארי האחרון של המחשב מאחוריך בהיסטוריה, היכן שהוא שייך.

ואפילו אם יש לך מחשב ישן שממילא דורש שידרוג, ולא עשה זאת עד עכשיו מטעמי חיסכון.

אם אתה מרגיש שהמחשב לא מגיב לך כמו שאתה רוצה בסביבת הוינדוס, ואין מחסור חמור במשאבים, אז זה יכול להקל מאוד.

ותמיד אפשר להעביר את הSSD למחשב חדש כשיגיע הזמן והתקציב לשדרג.

אתה לא מפסיד כלום בקניית SSD, אתה פשוט מקדים מה שממילא יגיע מאוחר יותר, וחוסך לעצמך עצבים ושרשרת של עיכובים קטנים כגדולים.

גם כונן ssd זול כזה :

http://ksp.co.il/?select=.1033..152.&list=1&sort=2&glist=0&uin=23482&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

יעשה את ההבדל ?

פורסם

בעיקרון כן.

אבל יש לכונן הזה כמה דברים שאני לא אוהב.

1א) הוא מאוד קטן. ובSSD בנפחים עד 500GB יש כלל שנכון לרוב המקרים חוץ מכוננים יקרים וחדשים. הכלל הוא שנפח הכונן = ביצועי כתיבה רציפים.

אומנם מבחינת תגובתיות גם SSD בנפח של 60GB יהיה עדיף בהרבה על הרדיסק ככונן מערכת הפעלה, אבל בגלל מהירות הכתיבה הרציפה הנמוכה, יהיה לו חיסרון מול הרדיסק מבחינה זו, וזו בלבד.

1ב) הוא מאוד קטן, יהיה קשה לנהל את מערכת ההפעלה והתוכנות עליו עם גודל כזה, וכשכונן SSD מתמלא גם ביצועיו יורדים בגלל שאין לאן לפזר את המידע באופן יעיל בין ה'ציפים.

2) הוא מאוד קטן... מה שאומר שהמחיר שלו פר גיגה ממש! לא משתלם.

3) הוא דגם איטי קצת מול הסטנדרטים שקיימים היום בדגמים תקציביים, למרות שאם התקציב לוחץ אז אני לא יעצור אותך.

לכל הפחות הייתי לוקח 120GB.

ואם אפשר משפר לדגם מומלץ יותר.

והכי טוב אם יש אפשרות לקחת את ה250GB BX100(שאפשר להשיג ב484 מTMS), וכך לקבל גם דגם תקציבי עם נפח גדול ומחיר משתלם מאוד פר גיגה(הכי משתלם שיש בארץ) עם ביצועים טובים וללא חולשות.

שוב... אם אתה ממש לחוץ על תקציב, לכל הפחות קח 120GB זול.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אתמול שדרגתי למישהו מחשב אחרי שהספק הקודם הפסיק לעבוד.

בתקציב מאוד מינימלי.

שילוש לוח+מעבד+זכרונות בסבירות 800 שקל סך הכל.

ספק כוח השקענו קצת על משהו טוב עם OVERKILL ב300 שקל.

120GB SSD ב330 שקל.

למרות שמדובר במחשב מאוד תקציבי ברמת הבסיס.

בגלל הSSD הוא מרגיש כמו מטוס קרב.

רק במשחקים(שממילא לא מפעילים עליו) או בתוכנות מקצועיות כבדות(שממילא לא מפעילים עליו) ירגישו איטיות מסויימת מהמעבד בפעולות עיבוד.

מטוס קרב!!!!!

ובגלל הספק הטוב אני מקווה שיהיה לו שנים של יציבות חשמלית ותחושת אמון במחשב.

מה גם שיש סיכוי טוב מאוד שהספק יעבור איתו דרך ארוכה אל תוך השדרוג הבא ואולי גם זה שאחריו, ולא יגביל אותו בבחירת חלקים.

פעם הייתי רואה כזה איזון וזה היה נראה לי מוזר.

800 שקל על שלוש, ו630 שקל על כונן וספק?!!???

איפה ההגיון?

ההגיון הוא להשקיע בדברים שמתחתם יש מינימום שממנו אתה לא רוצה לסבול(הרדיסק מקרטע וספק מזייף ולא יציב שישרף לך באמצע הדרך), ולחסוך בדברים שהם ממילא מעל ומעבר לשימושים שלך כמחשב ביתי לאופיס/גלישה/צפיה/שמיעה(מעבד I3 חדיש ו4GB זיכרון).

אפילו עם הצורך בתקציב קטן, לא הייתי נותן לו לשדרג ללא הוספת SSD.

כי אני יודע, ועכשיו גם הוא ומשפחתו יודעים, שמחשב עם SSD עובד כמו שמחשב נועד לעבוד.

פשוט תענוג.

ולא צריך לעשות מזה סיפור.

SSD לא מאיץ את המחשב.

הרדיסק פשוט מאיט אותו די הרבה במצטבר, ומרגיש הרבה פעמים כמו מקל בגלגלים.

SSD מרגיש כאילו הוציאו לך עצם מהגרון.

נערך על-ידי Art Tatum

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים