עבור לתוכן

שאלה לגבי מימוש אחריות וחוסר SN

Featured Replies

פורסם

קניתי ב1-4 ספק 1375W של thermaltake מחנות לא מזמן הוא התחיל לעשות בעיות אז הלכתי לחנות לממש את האחריות(רשום במפורש בקבלה 5 שנות אחריות במעבדות החברה) כשהלכתי לחנות בפעם הראשונה שלחו אותי ישירות לספק שלהם או מי שזה לא יהיה כדי שאני יביא לו את הספק לתיקון הגעתי אליו הוא התחיל להגיד שבגלל שאין SN על הספק הוא לא יכול לטפל בזה הסברתי לו לי SN לזה ושלא היה גם על הקופסא הוא אמר שהוא יקח בכול מקרה וינסה לבדוק אם זה באמת שלהם אז הם יתקנו ואם לא אז אני יחזור לקחת מהם אחרי שבוע הם מתקשרים שזה לא מהם ושאני יקח מהם. לקחתי מהם וחזרתי לחנות ואמרתי להם מה שאמרו לי שם והם אמרו שהם יבדקו את זה ושזה בטוח ממנו והוא מתבלל או משהו כזה... אחרי יומיים בערך הוא מתקשר אליי ומאשים אותי בנוכלות בטענה שזה לא ספק שלהם וסתם ניסיתי לדחוף להם את זה שיתקנו לי... הסברתי לו שיש לי קבלה ושאין לזה SN ושאין לי מאיפה להביא לו SN והם מצידם אמרו שקבלות אפשרות לזייף והוא לא מוכן לתקן את זה.....

מה לעשות?

חוקי בכלל להגיד שאם אין SN אז הוא לא מקבל את זה?

סליחה על הניסוח הגרוע והחוסר בפיסוק פשוט המחשב שלי עדיין אוכל מסכים שחורים משום מקום אז כול שנייה אני בלחץ שהוא יתכבה..

ותודה לכול מי שיכול לעזור :)

פורסם

כדי להבין--

בסופו של עניין-

1. קנית ספק בלי מספר סידורי (שלא באשמתך/לא שמת לב או משהו כזה)

2. הספק התקלקל הלכת לממש אחריות

3. הלכת לחנות, ליבואן וחזרה לחנות

4. היבואן (או החנות?) האשימו אותך בנוכלות כי הספק בכלל לא שלהם בגלל שאין מספר סידורי וקבלה אפשר לזייף

5. הספק עכשיו תקול אצלך ?

ממש קשה להבין איפה הסיפור עכשיו.

איפה הספק?

עם מי דיברת אחרון? מי זה ה"ספק" הזה? היבואן? מה השם שלו (החברה)?

הבנתי שהוא מתנער ממך, גם החנות שרכשת מתנערת ממך?

בגדול אני במקומך הייתי מדבר רק עם החנות ולא עם מי שמספק להם את הדברים. חוץ מזה תתחיל להקליט שיחות אם אתה יכול, זה אף פעם לא מזיק ולך תדע לאן תגיע..

בקשר להוכחת קנייה, אם שילמת באשראי תדפיס את פירוט האשראי הרלוונטי וככה תוכל להראות שהקבלה לא מזוייפת.

**בלי קשר אני חייב לציין שמוצר כדוגמת זה בלי מספר סידורי זה דבר מאוד מאוד מוזר**

פורסם
  • מחבר

מצטער על הבלבול אני ינסה לפשט קצת:

נקנה ספק ->ספק היתקלקל -> הלכתי לחנות שקניתי ממנה והם שלחו אותי למי שהם קנו ממנו/מעבדה שלהם -> במעבדה טענו שזה לא שלהם-> חזרתי עם הספק לחנות הסברתי לו מה קרה והוא אמר להשאיר לו שהוא יטפל בזה -> קיבלתי היום שיחת טלפון מהם בהאשמת נוכלות

כרגע זה אצלהם כי אני עובד עד מאוחר אז לא מיסתדר לי לקפוץ אליהם אבל אני מקווה שבשישי אני יקפוץ לשם לסדר את הדברים

השאלה פשוט האם זה חוקי שבגלל שאין SN אז כול שאר הקבלות והוכחות הקנייה מבוטלות? או שיש פה משהו שאני מפספס?

פורסם

עקרונית לא ממש יש דרך לוודא שזה לא סתם ספק למשל שאתה או חבר הביאו מחו"ל ומנסים להלביש את האחריות שלו עליו.

קצת בעייתי העניין. אם אתה משוכנע ב-100% שהחנות נוכלת והם מוכרים ספקים בלי מספר סידורי, שלח חבר לקנות פריט של אותו יצרן באותה חנות, וצלם את תהליך הפתיחה ושאין מספר סידורי.

אחרת בבית המשפט זה יכול ללכת לכאן או לכאן. למרות שייתכן והשופט יבחר להאמין לך.

פורסם

1. למיטב זכרוני מעבדות שירות של מסכי דל בארץ מתעקשים שתתן להם איזה מספר מזהה שיש על האריזה בלבד אחרת הם לא מוכנים לטפל במסך (ויש אנשים שזורקים את הקופסא).

2. מחיפוש קצר יש דיון פה דומה, לא יודע אם המקרה דומה:

http://hwzone.co.il/community/threads/454121-%D7%A1%D7%A4%D7%A7-seasonic-%D7%A9%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A2-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8-%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-(

3. יכול להיות ששווה לך ליצור קשר עם היצרן עצמו ולשאול אותו מה הוא ממליץ (אולי בהתחלה בלי פרטים יותר מדי מזהים של המקרה הספציפי).

פורסם

תביעות קטנות.

תתבע את החנות והיבואן, שיתנו תשובות שמה.

תוכל לפרסם (אם מותר ) את שם החנות והיבואן שנדע להיזהר?

פורסם

^^ ממש

כמו כן, הייתי בודק מי היבואן של TT בארץ, יוצר איתו קשר ישירות ושואל האם הוא מוכר לחנות שקנית ממנה. אם לא, יש מצב שהחנות מבצעת ייבוא מקבילי...

http://www.thermaltake.com/wheretobuy.aspx

פורסם
  • מחבר

זה גולדטופ בראשון, אבל אין באמת מה להיזהר כי מוצר אחר שלהם היה בסדר גמור פשוט זה על ספק ספציפי שאין עליו SN

מצטער על ההקפצה אבל שאלה קטנה:

החנות סופית אמרה לי שהם לא מקבלים את המוצר כי אין SN על הספק עצמו(והוא בדק אצל מי שהוא קונה ממנו וזה לא שלו גם..) למרות שיש על האריזה ויש לי קבלה

מה לעשות? לפנות לTHRMATAKE? לפנות לעורך דין? לקבל את זה שהלך 2000ש'ח?

פורסם

א. תברר מולם מי היבואן שממנו הם קנו.

ב. כן, תפנה ל TT, אין לך מה להפסיד ולפעמים הם מפתיעים.

ג. האם בדקת שספק TT מאותו דגם אצלהם מגיע עם SN ?

ד. הייתי פונה גם למועצה לצרכנות.

פורסם
החנות סופית אמרה לי שהם לא מקבלים את המוצר כי אין SN על הספק עצמו(והוא בדק אצל מי שהוא קונה ממנו וזה לא שלו גם..) למרות שיש על האריזה ויש לי קבלה

שאלה קטנה: אם אין מספר סידורי על הספק, איך בדיוק הוא בדק שזה לא של היבואן שלו?

פורסם
  • מחבר

היה SN על הקופסה

פורסם

לאור הסיפור הזה, ובהנחה כמובן שאתה דובר אמת, ללא ספק היבואן או המוכר משקרים - אם קנית דרכם, הרי שהמספר הסידורי אמור להיות מוכר להם (ואם הם לא טורחים לשמור את המספרים הסידוריים של הסחורה שעברה דרכם, הרי שהם לא יכולים לטעון שלא קנית אצלם). עולה לי החשד שהספק שנמכר לך אינו חדש - לקחו ספק שחזר אליהם מתיקון (או אף ללא תיקון), הסירו ממנו את המספר הסידורי כדי שאי-אפשר יהיה לאמת את מקורו, ודחפו אותו לקופסה ריקה שנשארה להם מהרכבת איזושהי מערכת עם ספק דומה. אני מציע שתפנה לThermaltake דרך האתר שלהם. הפניה דורשת הרשמה קצרה ואת מספרו הסידורי של המוצר. בדוק מולם, בהנחה ששירות הלקוחות שלהם סביר, האם כבר רשמו את הספק שנושא את המספר הסידורי שלך אצלם. אם כן, זה יאמת את החשד.

בנוסף, האם לא קיבלת תעודת אחריות כלשהי מאת היבואן עם הרכישה?

פורסם
  • מחבר

הממ הרשימה של הסםק אצל TT תתן לי תשובה רק אם מי שקנה את הספק רשם אותו לא? כי ראיתי שיש באתר של TT אפשרות לרשום מוצרים וקשה לי להאמין שכול מי שקונה TT רושם אצלהם...

או שאני טועה והם בכול מקרה רושמים איכשהו לאן הספק הזה הלך....

וכן יש לי חשבונית מהם עם אותיות גדולות של 5 שנות אחריות במעבדות החברה

- - - תגובה אוחדה: - - -

הרשימה של הסםק אצל TT תתן לי תשובה רק אם מי שקנה את הספק רשם אותו לא? כי ראיתי שיש באתר של TT אפשרות לרשום מוצרים וקשה לי להאמין שכול מי שקונה TT רושם אצלהם...

או שאני טועה והם בכול מקרה רושמים איכשהו לאן הספק הזה הלך....

וכן יש לי חשבונית מהם עם אותיות גדולות של 5 שנות אחריות במעבדות החברה

פורסם

נו, אז זה יותר פשוט - תשאל אותם איך לשיטתם היתה תעודת אחריות מטעמם באריזה שלטענתם (לפי המספר הסידורי) לא עברה אצלם, ותקליט את השיחה.

פורסם

האמת שכל בית עסק חייב לשמור עותק של קבלות לצורכי מס. גם לפעמים אנשים מאבדים קבלה. בהנחה שהדברים שאתה אומר פה נכונים, זה פשוט הזוי שהחנות אמרה לך "

קבלות אפשרות לזייף והוא לא מוכן לתקן את זה....."

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים