עבור לתוכן

ייעוץ בהקמת רשת ביתית בבית חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני עובר דירה ואשמח לעזרה בנוגע לצורת הקמת הרשת הביתית בבית החדש.

מצורף תרשים לתיאור המצב הקיים לעומת המצב החדש.

attachment.php?attachmentid=8588&stc=1&d=1431793817

המצב הקיים:

- בחדר א' יושב נתב, מודם Hotbox ומחשב המחובר קווית לנתב (בכבל Ethernet). הנתב תומך בתקן N וכולל ארבעה פורטים עד 100Mb/s.

- בחדר ב' יושבים שני מחשבים. חדר א' וחדר ב' חולקים קיר ולכן קדחתי בקיר והעברתי שני כבלי Ethernet מהנתב לשני המחשבים. מאוד לא אסתטי אבל פרקטי.

- בבית קיימים עוד מכשירים שמתחברים אלחוטית לנתב.

הבית החדש:

- בחדר א' יישב הנתב, מודם Hotbox ומחשב שייתחבר קווית לנתב

- בחדר ב' יושבים שלושה מחשבים ובעתיד אולי יותר

- בבית קיימים עוד מכשירים שיתחברו אלחוטית לרשת

אני מנסה לחשוב על פתרון לבית החדש, שיהיה נקי יותר ושלא יפגע במהירות למחשבים הקיימים (את המחשבים המחוברים קווית חיברתי בכוונה כדי לאפשר להם לעבוד במהירות מקסימאלית). בינתיים הרעיונות שעלו לי:

א. התקנה של שלושה שקעי רשת בכל צד של הקיר והעברת כבלים בצורה נקיה מהמחשבים בחדר ב' לנתב בחדר א'. במצב כזה אם אני אוסיף מחשבים חדשים אני אצטרך לשבור תראש על מה לעשות או להוסיף עוד חורים ושקעים בקיר. ככה או ככה לא נשמע מאוד פרקטי.

ב. קדיחת חור בקיר בין החדרים והתקנת שקע רשת בכל צד, שני השקעים יחוברו ב-Ethernet. יש לי בבית עוד נתב ישן, אני אמקם אותו בחדר ב' בתור רכזת ואשרשר אותו לנתב בחדר א' דרך שקעי הקיר (במצב כזה, האם רוחב הפס בתקשורת בין מחשב מחדר ב' לחדר א' יהיה 100Mb חלקי כמות המחשבים בחדר ב'?)

ג. קדיחת חור בקיר בין החדרים והתקנת שקע רשת בכל צד, שני השקעים יחוברו ב-cat5e/6. אני אקנה שני נתבים חדשים שתומכים בג'יגה, ואשרשר נתב מחדר ב' לחדר א' דרך שקע הרשת (במצב כזה, האם רוחב הפס בתקשורת בין מחשב מחדר ב' לחדר א' יהיה ג'יגה חלקי כמות המחשבים בחדר ב'?).

אשמח לדעת אם אני צודק בהבנה שלי לגבי חלוקת רוחב הפס, והאם משהו מהרעיונות שלי הוא מוצלח לפתרון הבעיה. אם לא אז כמובן שאשמח להצעות נוספות.

תודה

גיא

פורסם

האופן בו אתה מבין את חלוקת רוחב הפס שגוי. בכל רגע נתון, כל ערוץ תקשורת מקבל את מלוא רוחב הפס. כלומר אם יש 3 מחשבים ממוספרים מ-1 עד 4 וכולם מחוברים למתג של ג'יגה - העברת מידע בין מחשב 1 למחשב 2 תבוצע במהירות 1G כאשר באותה שעה העברת המידע ממחשב 3 למחשב 4 גם היא תהיה ב-1G. השאלה היא מה קורה כאשר ממחשב 1 אתה מעביר מידע הן למחשב 2 והן למחשב 3 - במצב הזה העברת המידע גם היא תתבצע ב-1G אבל מחשב 1 "ידלג" בין שני המחשבים ובפועל תהיה חלוקת רוחב פס בגלל היכולת של המחשב לבצע העברה במקביל - זה לא קשור לרשת עצמה.

פורסם
  • מחבר

או שאני לא הבנתי את התשובה שלך או שאתה לא הבנת את השאלה שלי.

לא שאלתי על מהירות התקשורת בין מחשבים שמחוברים לאותו מתג: נניח שיש לי מתג לו נקרא 1. אליו מחוברים מחשבים א' ב' ומתג 2. למתג 2 מחוברים עוד שני מחשבים, ג' וד': אם מחשב ג' מנסה לתקשר עם א' בזמן שד' ינסה לתקשר עם ב', מכיוון שהחיבור בין שני הצדדים הוא על גבי כבל\פורט\וואטאבר שתומך בהעברה עד ג'יגה בלבד, לא תהיה חלוקה של רוחב הפס לחצי עבור כל אחד מניסיונות ההתקשרות?

נערך על-ידי Ghtm

פורסם

אם רק כבל אחד מחבר את מתג 1 למתג 2 ושני הזוגות (א' ו-ג' וכן ב' ו-ד') "מדברים" אחד עם השני בו זמנית - אכן תהיה חלוקה של רוחב הפס. האם החלוקה תהיה 50-50 - סביר להניח שלא כיוון שזה תלוי בכמות המידע המועבר בין המחשבים, בגודל הקבצים, במהירות של המחשבים וכיוב'. בשורה התחתונה, אני לא הייתי מוטרד מסיטואציה כזו.

פורסם
  • מחבר

אז הבנתי, תודה. בכל מקרה, זה אומר שלדעתך הפתרון המתאים כאן יהיה שרשור מתגים? יש טעם לדעתך להשקיע ולקנות נתב ומתג שיתמכו בג'יגה?

פורסם

לא תהיה בעיה עם שרשור מתגים וכן - אם התקציב שלך מאפשר ללכת על נתב + מתג של 1G - אני מאוד ממליץ על כך, במיוחד אם אתה מתכוון להעביר כמות גדולה של מידע בין המחשבים.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אלך על נתב Edimax BR-6475nD ועל מתג 1G הזול ביותר שאני אמצא. תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים