עבור לתוכן

מבקש מפרט לעריכה גרפית בכ-8,000 ₪

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

8,000 ₪

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

כל התקציב

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

אם חייבים והתועלת משמעותית אפשר להגדיל את התקציב ב-500-1000 ₪.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עריכה גרפית (סטילס ווידאו)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

המחשב ישמש לעריכת סטילס ווידאו, בעיקר בתוכנות אדובי (פוטושופ, לייטרום, פרימייר, אפטר אפקטס) בשימוש כבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

לא מיועד לגיימינג

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

ציוד היקפי - אשמח לקבל המלצה למקלדת ועכבר אלחוטיים, ורמקולים. לא צריכים להיות שיא הטכנולוגיה, אבל שיהיו סבירים ויחזיקו כמה שנים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

מבחינת רעש - עדיף כמה שיותר שקט מן הסתם, אבל לא חייב להיות שקט לגמרי. נגיד 6. מה החסרונות/עלויות במחשב שקט יותר?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא מתוכנן אוברקלוק.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא צריך לכלול מערכת הפעלה/אופיס אבל צריך הרכבת מחשב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

מעדיף לקנות את המחשב ב-KSP. הם קרובים, זולים ונוח לי לבנות מפרט באתר שלהם. משתלם לקנות בסניף האילתי שלהם?

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

הקנייה מתוכננת לימים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

מבחינת בקשות מיוחדות, אני מתכנן על לפחות 6 דיסקים במחשב (פירוט בהמשך) אז צריך לפחות 7 חיבורים ללוח אם לדעתי. חשוב לי גם שיהיו הרבה חיבורי 3USB (עדיפות שכולם יהיו) ולפחות שלושה מהם מקדימה עם גישה נוחה. אני מתכנן להשתמש בRAID למקרה שזה מצריך משהו מיוחד (פירוט בהמשך). בקשר למארז - ראיתי שיש כאלה עם סוג של ריפוד ודלת נסגרת לצמצום רעש ומניעת כניסת אבק. אם הם טובים אני מעדיף אחד כזה.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא מתוכנן שדרוג מסיבי בהמשך, אבל יהיה נחמד אם תהיה אפשרות לשדרוג עוד כמה שנים. השאלה היא אם משתלם לקנות כבר עכשיו לוח אם לדוגמה שתומך ב-64 ג"ב כדי שאוכל לשדרג בעתיד, או שכדאי לקנות אחד של 32 ג"ב עכשיו ולקנות חדש (שגם יעלה פחות עד אז) כשאצטרך?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

כדי לתת לכם רעיון של השימוש המיועד, ואולי יש לכם טיפים/הערות, הנה מה שחשבתי לעשות עם המחשב:

• 32 ג"ב זיכרון

• כונן SSD לפחות 240 גיגה למערכת הפעלה ותוכנות

• כונן SSD לפחות 60 גיגה לCACHE

• שני כוננים של 1 או 2 טרה ב-RAID 0 שעליהם יהיו חומרים שאני עובד עליהם כרגע, בעיקר קבצי וידאו. (אני נוטה לדיסקים של 2 טרה כי כבר יש לי WD שחור של 2 טרה יושב במגירה)

• עוד כונן HDD בנפח גדול (4-6 טרה) לסטילס וחומרים אחרים.

• עד עכשיו אלה 5 דיסקים ואני רוצה גם צורב, אז יהיו 6 דיסקים לפחות.

• אני אעשה גיבוי לRAID 0 ולכונן הגדול עם כונן חיצוני שכבר יש לי (אולי RAID 1 לכונן הגדול).

• כרטיס מסך - הבנתי שעדיף NVIDIA מאחר ואדובי עובדים צמוד איתם. (ראיתם שאדובי מתחילים להשתמש ב-GPU להאצת התוכנות?)

תודה על העזרה!

פורסם
  • מחבר

מקפיץ. אני כרגע עם גרוטאה שכבר לא סוחבת וצריך לשדרג כמה שיותר מהר...

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים