עבור לתוכן

אשמח לחוות דעת על מפרט למחשב ביתי שהרכבתי

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי 2700, אבל ממש אשמח לרדת ממנו

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני בעיקר מנסה כרגע לראות מאיפה אפשר לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיך שלא, אני כבר במקסימום

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה ו-office

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא קריטי. מסך 22"

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי, אקח מהמחשב הישן (אולי אקח גם את ההארד-דיסק בשביל לחסוך קצת)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא מערכת הפעלה, כן רצוי הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור נשר-חיפה. בד"כ קונה מ-KSP, אבל לא נעול על זה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מחר

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?לא מתוכנן שדרוג, אבל כן חשוב לי מאד שהוא יחזיק איזה 4-5 שנים.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני קונה מחשב להורים שלי. ישמש בעיקר לשימושים משרדיים וגלישה.

אני מוכן להשקיע קצת יותר מהמפרט שדרוש להם, בשביל שיחזיק מעמד כמה שנים טובות.

ההתלבטות העיקרית שלי היא האם לקנות i5-4460 עם לוח אם H97, או להתפשר על i3 עם H81.

הבנתי גם שיש אפשרות לשים את ה-4460 על צ'יפסט ישן, אבל זה דורש שהמחשב עדכון BIOS מה שנשמע לי קצת קשה בלי מעבד עובד. אשמח לחוות דעת עד כמה זה באמת מורכב (זה יכול לחסוך כ-300 שקל).

זה המפרט שהרכבתי, הוא ממש בקצה התקציב שלי והייתי מעדיף להוריד:

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם ASUS H97-PLUS LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1

ספקי כוח: ספק כח CoolerMaster 500W RS500-PCARN1-EU 1

מארזים: מארז ללא ספק CoolerMaster K280 Mid Tower ATX 1

מאווררים וגופי קירור: מאורר למארז Antec F39 120mm Led Silent 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 2699 שקל

עמוד מוצר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים