עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מפרט למחשב עד 4500 ש"ח, לצרכי עבודה (וירטואליזציה, אימולטורים), ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם ניתן.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5000 ש"ח

2. מה שימושי המחשב: לצרכי עבודה/לימודים , וירטואליזציה, אימולטורים וכו' .16GB RAM חובה

3. האם יש צורך בציוד הקפי ?אין כל צורך בציוד הקפי ,גם לא במסך.

4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7, די חשוב.

5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?)? לא. רק ההמהרה האוטומטית של מעבד ה4790k.

6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך בתוכנות . הרכבת מחשב ע"י החנות

7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אין .אבל חשוב שיהיה באיזור המרכז

8. מתי מתוכננת קניית המחשב? במהלך השבועיים הקרובים

9. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אני מתלבט אם כדאי ללכת על לוח אם עם ערכת שבבים Z97 שהיתרון בו הוא חיבורי m.2 עבור כרטיסי SSD . ובעוד כמה חודשים-שנה מתכנן להוסיף גם כרטיס גרפי מתקדם GTX 970 ,או R9 290x כדי שתהיה גם אופציה למשחקים, לא בהכרח משחקים כבדים במיוחד, אבל חשוב לי שתהיה התאמה מבחינת הרכיבים. כמו כן חשוב לי שתהיה אופציה לשדרג ל 32GB RAM בעתיד.

10. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

רכיבים שאין לי התלבטות בנוגע אליהם:

מעבד המחשב:Intel Core i7 4790K Tray

Samsung MZ75E250 250GB/ 850 Evo 250GB- כונן SSD

Western Digital WD10EZEX 1000GB - כונן רגיל

Kingston KVR16N11/8 DDR3 8GB כפול 2= 16GB

בחרתי את הרכיבים לאחר השוואה מעמיקה אבל כמובן שאם יש המלצות לרכיבים אחרים אשמח מאוד לשמוע.

לגבי הרכיבים שאני יותר זקוק לייעוץ לגביהם:

1) לוח אם- חבר הפורום none77 הסביר לי בפורום ספקים ומארזים על החשיבות הרבה של מספר גבוה של מייצבי מתח ,והמליץ לי על :

לוח אם Z87-Extreme3 ASRock שכולל 8 מייצבי מתח , והמחיר שלו גם די אטרקטיבי, כרגע 406 ש"ח בפלונטר http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Z87-Extreme3

אני מתלבט אם לחשוב על העתיד הלא רחוק ,של חיבורי m.2 עבור כרטיסי SSD ואולי דברים נוספים וללכת על Z97M-PRO4 בתוספת 130 ש"ח. העניין הוא שהלוח אם הזה

כולל רק 4 מייצבי מתח . זה משמעותי ההבדל בין 4 ל-8? והאם אכן שווה ללכת על הZ97? ובוודאות שהחיבור הזה יתפוס ויהפוך לסטנדרט? קראתי שכבר יש כרטיסי SSD לחיבור m.2 והעניין הוא שהם הרבה יותר מהירים אז בגלל זה אני מתלבט.. לגבי היצרן עצמו של לוחות האם התרשמתי לטובה מ-ASRock , למרות שהם עוד קטנים יחסית ,

הם כוכב עולה בשוק לוחות האם ,וראיתי למשל לוח אם Z87 של msi באתר פלונטר, במחיר לא יקר בהרבה ,אבל הם לא מפרסמים את מספר מייצבי המתח ,והביקורת עבור דגם ה-Z87-G41-PC-Mate פחות טובות ברשת ממה שראיתי .ובכלל פחות אהבתי את חוסר השקיפות של החברות הגדולות בנוגע למייצבי המתח , ובמיוחד לתרגיל של Gigabyte ששינו את מספר מייצבי המתח באחד מלוחות האם באופן ערמומי (http://uk.hardware.info/reviews/5835/3/spot-the-differences-gigabyte-motherboard-revisions-present-markedly-different-test-results-b85m-hd3-revision-differences-including-test-results) ככה שASRock נראית לי אחלה בחירה עבור לוח אם . השאלה האם

יספיק לי הדגם של ה-Z87 או כדאי ללכת על ה-Z97.

2) מאוורר למעבד :

ממה שראיתי ממליצים פה בעיקר על מאווררים של Arctic . השאלה איזה דגם מומלץ ? גם לא משנה לי אם זה של חברה אחרת העיקר שיהיה איכותי ושקט.

none77 המליץ לי תחילה על

Arctic Freezer i11 שעולה 154 ש"ח בפלונטר.הוא ציין שהדגם כולל פלטה אחורית שטובה להובלות ותזוזות..אני לא בטוח עד כמה רלוונטי אליי היתרון הזה , והייתי שמח לשמוע המלצות למאוורר טוב למעבד, שיהיה שקט, וזול יותר אם אפשרי, שלוקח בחשבון גם שדרוג עתידי של כרטיס גרפי .

3) מארז למחשב וספק כוח

האופציה הכי טובה ממה שהבנתי עבור מארז שקט ולא יקר במיוחד זה Antec P100 .

השאלה היא האם לרכוש את המארז בנפרד מספק הכוח , או ביחד,ומה ההספק שנדרש עבור ספק הכוח, כשלוקחים בחשבון גם שדרוג עתידי של כרטיס גרפי?

ולפי דברים שקראתי בפורום , ה-R9 290x הרבה פחות חסכוני בחשמל ואם ארכוש אותו אני אהיה חיייב ספק של 600W ,זה נכון? ה-GTX 970 הרבה יותר חסכוני

ומומלץ,הבעיה שהוא יותר מדי יקר כרגע, ייתכן ואעדיף אותו בהמשך מתי שהמחיר יירד, השאלה איזה הספק הוא צריך ? ואם נעזוב לרגע את המשחקים,

אני מתכוון לעשות במחשב שימוש מסיבי והרבה אימולטורים יופעלו במקביל ,ויש מצב בכלל זה צורך יותר הספק מהשימוש במשחקים עצמם ,אז מה ההספק הנכון עבור המחשב?

והאם כדאי ללכת על מארז משולב ? הנה דוגמא למארז עם ספק 500W ( אני מניח ש500W זה לא יספיק ,אבל לצורך הדוגמא): http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P100-500W .זה עולה 595 ש"ח עם ספק כוח מדגם Antec VP-500PC PSU. אחרי שקראתי את המדריך לרכישת מחשב בפורום הבנתי שAntec לא מייצרים את ספק הכוח בעצמם, וחלק מהספקים שלהם מיוצרים ע"י החברה האיכותית ביותר בתחום: SeaSonic. השאלה איך אני יכול לדעת האם הדגם הספציפי שארכוש יחד עם הספק,

הוא של SeaSonic או של חברה אחרת ? הם לא מפרסמים את זה באתר שלהם.. בנוסף אם אני רוכש ספק של SeaSonic ,אז בחלק מהדגמים הם מציעים אחריות ל-5 שנים,

לעומת אחריות של 3 שנים בספק המובנה של Antec אז האם זה שווה את ההפרש במחיר ?

כמו כן רציתי לדעת האם אני צריך להוסיף מאווררים למחשב . ה-p100 מגיע עם 2 מאווררים ועם אופציה להוסיף מאווררים נוספים ,האם אני זקוק למאווררים נוספים?

ואם כן אשמח לדוגמאות לדגמי מאווררים שיכולים להתאים למחשב

כמו כן, בגלל שאני מנסה גם קצת לחסוך פה ,תפס את תשומת ליבי המארז ECA3360B-GT-500 של חברת Enermax ,מגיע עם ספק כוח 500W ועולה 329 ש"ח בלבד,

נכון שזה מארז פלסטיקי, זול ,מגיע רק עם מאוורר אחד, אבל מביקורת שראיתי שנכתבה עליו, הוא די שקט, באופן מפתיע ..וגם פה יש אחריות ל-3 שנים על ספק הכוח,

וממה שקראתי Enermax זה חברה יחסית רצינית ,לא משהו גנרי ,עד כמה המארז הזה בעצם גרוע וממה נובע ההפרש הגדול במחיר? אני מניח שלא אלך עליו

בסופו של דבר, רק רוצה להבין אם באמת יש ערך מוסף משמעותי ל-P100 של Antec שמצדיק את הפרשי המחיר..

כמו כן ,בנוגע להרכבת המפרט והתקציב,

אני רוצה לציין שהמחיר המקסימלי עבור המעבד, Intel Core i7 4790K Tray ,בהרכבת המפרט, הוא 1680 ש"ח ,המחיר של אייבורי וksp , ככה שצריך

לקזז את הסכום אם באתר שבו יורכב המפרט המחיר הוא גבוה יותר ,כי ראיתי גם מחירים של 1900 ש"ח ויותר, אז צריך לקחת את זה בחשבון. לא בהכרח ארכוש

את המחשב באייבורי או ksp ,אך בכל מקרה לא אשלם יותר מהמחיר הזה עבור המעבד, לא משנה באיזה חנות אבצע את הרכישה בסופו של דבר.

בנוסף אני מבקש להוסיף למפרט המלצה לצורב DVD פשוט ,בסביבות 100 ש"ח

מתנצל שיצא כל כך ארוך ותודה מראש על העזרה.

נערך על-ידי mike77

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.