עבור לתוכן

שמירה על חיי סוללה מובנית (לא ניתנת לפירוק) בשימוש עם חיבור רציף לשקע חשמל .

Featured Replies

פורסם

כשמדובר במחשבים ניידים סטנדרטיים, אין שום דילמה .

פשוט מפרקים החוצה את הסוללה כאשר היא מגיעה למלוא הקיבולת שלה , מאפסנים בשקית אטומה במקרר ועובדים ישירות על המתח הבייתי.

אבל מה קורה עם כל אותם מכשירים כמו סמארטפונים וטאבלטים שבהם הסוללה מובנית ולא ניתנת לפירוק?

ידוע שאסור להשאיר סוללה בטעינה אחרי שהיא הגיעה למאה אחוז הקיבולת שלה ,וגם ידועה העובדה שככול שמספר הטעינות גדל ,כך גם מיתקצרים חיי הסוללה.

כך שרצוי להימנע ככול האפשר מביצוע טעינות חלקיות .

אבל גם ידוע שהמכשירים האלו זוללים אנרגיה בקצב מטורף וללא חיבור לחשמל ,הסוללה מיתרוקנת אפילו אחרי מספר שעות בודדות של גלישה .

אז מה אני בתור משתמש פשוט אמור לעשות ? ??

מה כל פעם , מדי מספר שעות להכניס לטעינה , לחכות להגעה ל 100 אחוז קיבולת ,אח"כ לדאוג לניתוק במועד של כבל ה -usb

אחר כך להקפיד על עבודה ,על הסוללה עד להיתרוקנות ואז חוזר חלילה ?

אין אפשרות ,פשוט להימנע מכל הטירחה הזאת באמצעות פירוק (בכל זאת) של הסוללה המובנית ומתן ישיר של

מתח של 3.6 וולט משנאי מיוצב (לא השנאי המקורי שנותן 5 וולט ) ישירות למגעי הסוללה הפנימיים באמצעות "תנינים".

הערה : השימוש העיקרי בטאבלט נעשה בבית ורק מקצתו נעשה בחוץ .

האם פעולה כזאת ,תבטל באופן אוטומטי את האחריות על המכשיר ?

פורסם
  • מחבר

?

פורסם

אתה סתם מסתבך עם עצמך ורוב הדברים שכתבת אינם נכונים בקיצור תשתמש בטאבלט כמו שיצרו אותו וזהו

פורסם

להשתמש בה כרגיל ואם יש בעיה ללכת למעבדה ולהחליף בטרייה ?

פורסם

שלום שוב

תדאג לא לפרוק את הסוללה פחות מ-10 אחוז זה מזיק לה לגבי טעינת יתר זה ממש לא לדיון היום כי יש לכל סוללה לוח אלקטרוני שדואג לנושא ברגע שהיא טעונה הזרם מפסיק לגבי פירוק הסוללה לא ממש מסובך לעשות את זה אבל חבל לך להתעסק עם זה אם אין לך ידע בתחוםבקיצור תשתמש במחשב כמו שתוכנן חוץ מפריקה עד הסוף

פורסם

בגדול אורך חיים מקסימלי תקבל עם הטענה בסביבות 20-80%. ז"א מגיע ל20% לטעון עד 80%. אישית אני לא חושב ששווה להתעסק עם זה בעיקר אם צריך זמן סוללה בלי מטען.

פורסם
  • מחבר
שלום שוב

תדאג לא לפרוק את הסוללה פחות מ-10 אחוז זה מזיק לה לגבי טעינת יתר זה ממש לא לדיון היום כי יש לכל סוללה לוח אלקטרוני שדואג לנושא ברגע שהיא טעונה הזרם מפסיק לגבי פירוק הסוללה לא ממש מסובך לעשות את זה אבל חבל לך להתעסק עם זה אם אין לך ידע בתחוםבקיצור תשתמש במחשב כמו שתוכנן חוץ מפריקה עד הסוף

תודה ,לא ידעתי את זה .

נהגתי עד כה להקפיד על פריקה מלאה ,כלומר להשתמש בטאבלט עד שהוא ניכבה מעצמו ,ורק לאחר מכן להכניס לטעינה עד שהיה מגיע ל 100 אחוז.

הבעייה שלפעמים הייתי שוכח לנתק אותו גם אחרי שהוא היה מגיע למלוא הקיבולת .

אתה בטוח שהדבר לא אמור לקצר את אורך חיי הסוללה?

מניסיוני עם מחשבים ניידים סטנדרטיים (כלומר כאלו עם סוללת ליתיום שאפשר לפרקה ולהוציאה), השארת הסוללה במצב טעינה הייתה דופקת את הסוללה .

האם אתה בעצם טוען שאותם מעגלי ההגנה בפני טעינת יתר שנימצאים בטאבלטים (וגם בעצם בסמארטפונים) הם שונים /טובים יותר מאשר אלו אשר נימצאים במחשבים ניידים רגילים?

הערה :

אני מתייחס כמובן לטאבלטים/סמארטפונים/מחשבים ניידים מתוצרת הפירמות הידועות ולא לדרעק סיני נחות .

פורסם
  • מחבר

דעות נוספות ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים