עבור לתוכן

מפרט 8K-9K

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים ,

אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש. אני משתמש במחשב ל GAMING ומעוניין לשחק בULTRA . אני גם מעוניין שהמחשב ישרוד אצלי את ה 3 שנים הבאות על SETTING גבוהה. אני אולי אוסיף בעתיד עוד כרטיס מסך למערך SLI (רוצה לשמור את האופציה הזו פתוחה ) ואני מתכנן בעתיד בעת הצורך לעשות OC למעבד.

חשבתי על המפרט הבא ואשמח לעצותכם :

1670 ₪

- Quad Core i7 4790K 4.0Ghz S1150

1100 ₪

- Asus Maximus VII Hero S1150

669 ₪

- * מבצע * - 16GB (2x8GB) Kingston HyperX FURY DDR3 1600Mhz

3099 ₪

- Nvidia GeForce Gigabyte GTX980 G1 WF3 4GB DDR5

990 ₪

- * מבצע * - NZXT Source 530 FullTower Black + Seasonic 850W 80+ BUNDLE

660 ₪

- Corsair Hydro H110

מחיר סופי: למזומן 8188 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 8351 ₪

- - - תגובה אוחדה: - - -

חברים שכחתי שאני לא צריך דיסק קשיח מכיוון וכבר יש לי SSD 256 GB .

בנוסף שכחתי לשים כונן... שזה עוד 150 שח +-

פורסם

לא מאוזן ומבוזבז. תמלא טופס. (תוכל למצוא אותו כאן)

פורסם
  • מחבר

אתחיל בכך שאני לא מבין מדוע לא מאוזן... והייתי שמח אם היית מפרט.

שאלון :

1. מה התקציב המקסימאלי? 8K-9K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה מאות

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה : גיימינג על ULTRA בכל המשחקים ושיחזיק לתקופה של כ 3 שנים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:GTA V , BATTLEFIELD , וכדומה

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גבוהות שאפשר

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט הארדיסק יש לי SSD 256GB

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל-בינוני

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?​ אולי הוספה של כרטיס מסך אם הביצועים יירדו

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם

בשביל רזולוציית fhd מספיק 970. הלוח אם של אסוס גם נראה לי הוצאה מיותרת לחלוטין. כנ"ל מארז אפשר mid במחיר שפוי.. חסכת אלפי שקלים בפונקציות שכנראה לא ישמשו אותך

פורסם
  • מחבר

ה 970 כרגע טוב אך לא לאורך זמן... ה 980 יחזיק לי ליותר זמן.

הלוח אם נועד לכך שאוכל לעשות OVERCLOCK בעתיד .

אני לא רוצה מארז MID וצפוף (בפעם האחרונה גם אמרתי לעצמי קנה MID ולא FULL וכיום אני מתחרט על כך).

תזכרו... אני מסתכל קדימה המחשב הזה אמור להחזיק לתקופה... אני מעוניין לקנות מחשב מפלצתי לזמן ארוך פעם אחת מאשר להחליף מחשבים כל שנה וחצי שנתיים

פורסם

970 יספיק לאורך זמן. אני לא מבטיח שום דבר אבל בהחלט אין סיבה שתקנה 980 במיוחד כשתשחק על מסך ברזולוציה 1080P. ולשלם מעל אלף שקלים יותר לטובת 10-15% נוספים? פשוט לא משתלם.

אפשר לקצץ פה המון, ואת הכסף שנקצץ פשוט תשמור לכרטיס יד2 שיתווסף למערך SLI או שפשוט תשדרג לדור הבא כשתראה צורך.

הלוח אם יקר, יש לוחות בכמעט חצי המחיר שיעשו את אותה העבודה. אתה משלם פה על השם ולאו דווקא על חומרה טובה יותר.

בקשר למארז איך שתרצה.

אף מחשב לא מחזיק לנצח. יש כאלה שהשקיעו אלפים במחשב לפני שנתיים והיום מוצאים עצמם משדרגים חלקים... הזמן עושה את שלו ובשביל ביצועים גבוהים צריך לשלם.

הצעה שלי מstartpc (תסכים לשמוע הצעות מחנויות אחרות?)

logo-dark.png

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

1670 ₪ - Quad Core i7 4790K 4.0Ghz S1150

699 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 S1150

669 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Kingston HyperX FURY DDR3 1600Mhz

1899 ₪ - GeForce Gigabyte GTX970 4GB G1 Gaming Super OC

990 ₪ - * מבצע * - NZXT Source 530 FullTower Black + Seasonic 850W 80+ BUNDLE

210 ₪ - Scythe Mugen 4

מחיר סופי: 6137 ₪ למזומן

6259 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

השארתי את המארז שרצית, לדעתי 850W זה יותר מידי והמפרט יסתפק גם ב550W. אפשר לקחת ספק 650W בתקן GOLD עם 5 שנות אחריות ובאותו המחיר\כמה שקלים פחות.

תבדוק עם החנות כמה שנות אחריות לספק, לא הצלחתי למצוא מידע באתר שלהם.

אפשר לחסוך פה על הזכרונות אבל השארתי את ה"איכותיים" יותר שבעלי צלעות קירור, אם לא מתוכנן OC לזכרונות תקח את הסט הזול יותר שעולה 590ש"ח.

בקשר לקירור למעבד, בטח תכעס כשתראה את המפרט אבל אני אשאיר את הפרטים האלה פה:

H110 רועש בכ-9 דציבלים מMugen4, עולה פי 3, וההפרש בביצועים? לא עובר את ה5 מעלות. קבל השוואה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההתייחסות וההשקעה , זה לא מובן מאילו.

לעניינו :

אתחיל בכך שאומר שאין לי בעייה לקנות ממקום אחר פשוט בחנות הזו מצאתי את המחירים הזולים ביותר.

לגבי הכרטיס מסך - ה980 נותן כ 20 אחוז יותר ואחרי OC הוא יתן לי יותר... זה שווה לי את ההפרש 1000 שח. בעבר גם חשבתי כך ולקחתי כרטיס מסך דגם אחת מתחת להכי חדש , כמובן בגרסת OC כמו ה TI למנהם , והתאכזבתי מאוד מהביצועים.

בקשר ללוח אם - לוח אם חשוב למי שמעוניין לעשות OC לזכרונות ולמעבד , לצורך הגעה ל OC יציב איהיה זקוק ללוח אם איכותי ולא מהזולים. מבדיקה של בפורומים בחול , חברה שקנו MOBO זול פשוט לא הצליחו להגיע ל OC יציב.. וכאשר החליפו את ה MOBO פתאום הגיעו ל OC יציבים... אני מתכנן לעשות OC למעבד ואולי גם לזכרונות ולכן חשוב לוח אם איכותי ויציב.

ספק - במידה וארצה בעתיד לעשות OC ספק של 550W לא יספיק לי וספק של 650W יהיה גבולי... לכן עדיף 850W לצורך ה OC ואולי SLI עתידי.

קירור - חובה חובה חובה קירור מים בכדי לעשות OC גבוהה יותר ויציב יותר , במחשב הנוכחי שלי יש לי את ה NOCTUA NH-D14 והוא לא נותן לי למתוח את ה OC כמו שקירורי מים נותנים למשתמשים אחרים בעלי מפרט זהה לשלי...

פורסם

בקשר לכרטיס מסך - פשוט חבל. מילא היית משחק על רזולוציה גבוהה יותר, אז אולי הייתי אומר שזה מוצדק. תשאל פשוט בפורום כרטיסי מסך מה עדיף לך.

לוח אם- מסכים שיש לוחות איכותיים ויש כאלה שפחות לOC, ולמרות זאת הלוח משחק תפקיד קטן והגורם המכריע פה הוא הפוטנציאל של המעבד שנפלת עליו - כמו שאומרים silicone lottery..

יכול להיות שתיפול על מעבד עם פוטנציאל, וגם הלוח הכי פשוט יגיע איתו לתוצאות מרשימות, או שתיפול על מעבד ללא פוטנציאל שגם לוח עם 30 מייצבי מתח לא יגיע איתו לתוצאה גבוהה..

תוכל לראות דוגמא לכך כאן, בחור שרכש מעבד עם לוח בעל 20 מייצבי מתח שאין טוב ממנו לאוברקלוק ועדיין לא הצליח להגיע לתוצאה גבוהה פשוט כי נפל על צ'יפ ללא פוטנציאל.

ספק - תקח כבר את ה850W, ההפרש במחירים במילא קטן. אם אתה מכוון הכי גבוה שאפשר באוברקלוק אז 650W באמת לא יספיקו.

קירור - שוב אני אומר, הכל תלוי במעבד שנפלת עליו. זאת הסיבה העיקרית שאנשים מחליפים את המשחה הטרמית הפנימית של המעבד, מעבדים שלא מעבירים את החום כמו שצריך לIHS פשוט נופלים באוברקלוק. תחפש בגוגל cpu delidding, cpu lapping ותראה אנשים שלקחו את העניין בידיים והגיעו להפרשי מעלות של 15~25 לאחר ההחלפה.

D14 קירור מעולה, אני אישית הייתי מעביר אותו למפרט החדש.. אין סיבה לשלם כל כך הרבה על קירור מים.

תשאל כל אוברקלוקר והוא יגיד לך שקירור אוויר כמו D14\D15 עדיפים, מכיוון שהם שקטים יותר, ונותנים ביצועים כמעט זהים במחיר משתלם יותר.

אתה נשמע דיי בטוח בעצמך ואתה לא חייב להקשיב לעצות שלי. אני בסה"כ מייעץ לך איך תוכל לחסוך כסף ללא פגיעה ניכרת בביצועים.

אולי תחכה לעוד חוות דעת.

פורסם
  • מחבר

אני כמובן מודה לך על העצות בהחלט אני שוקל מה לעשות...

אני עדיין מנסה להוריד את עצמי מהרעיון של ה I7 5820K ו DDR4 ... (בטענה שכיום יש כבר כמה משחקים שמשתמשים בהיפרטרדינג ו 4 ליבות ויכול מאוד להיות שבעוד כשנתיים כבר יהיה שימוש ב 6 ליבות).

פורסם

זה גם היה שיקול שלי והחלטתי לחכות לSkylake, ממליץ גם לך במידה והשדרג לא דחוף.. (כנראה שעד אז מחירי DDR4 ירדו)

למרות שעדיין למשחקים זה דיי מיותר, נדירים המשחקים שידעו לנצל יותר מ4 ליבות, כרגע לפי מה שאני יודע המשחק היחיד שיודע להתמודד עם מעבדים כאלה הוא BF4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים