עבור לתוכן

אודה על חו"ד על המפרט הבא: 8K גיימינג

Featured Replies

פורסם

1670 ₪ - Quad Core i7 4790K 4.0Ghz S1150

670 ₪ - Gigabyte GA-Z97X-SLI S1150

799 ₪ - 16GB (2x8GB) Kingston HyperX FURY DDR3 1866Mhz

1899 ₪ - GeForce Gigabyte GTX970 4GB G1 Gaming Super OC

565 ₪ - SSD Crucial MX100 256GB SATA III

285 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

120 ₪ - Asus DVD-RW X24

985 ₪ - Corsair Graphite 760T Full Tower + Window

690 ₪ - Seasonic X-Series 750W GOLD Modular

399 ₪ - Noctua NH-D15

מחיר סופי: 8082 ₪

הייעוד: גיימינג + עיבוד ווידאו (סוני ווגס) + ועיבוד תמונה (פוטושופ)

תקציב: זוהי המסגרת עד 8K שהצבתי לעצמי (ללא מסך)

המהרה: בעתיד, לא בשלב זה.

והשאלה: האם יש"צוואר בקבוק" ? משהו שאינו הגיוני ? אופציה איכותית יותר (בתוך המפרט הנוכחי) וכל מידע שהניסיון שלכם יכול לנדב ולסייע.

תודה

נערך על-ידי bg1948

פורסם

מארז וספק קצת מוגזמים, למה שלא תקח את אחד הבאנדלים שמוצעים למכירה באתר שלהם? בכיף אתה חוסך פה 1000 שקל.

בחרת קירור לOC רציני אבל הלוח בקושי יחזיק OC בינוני, הלוח הזה בעל 4 מייצבי מתח, לOC בינוני מומלץ 6 ולOC רציני יותר 8+.

זכרונות יקרים, ההבדל מאוד זניח בין 1600 ל1866. תוכנות ומשחקים שכן יודעים לנצל מהירויות זכרון גבוהות מראות שיפור מ2133 ומעלה.

אתה מתכנן מערך כרטיסים בעתיד?

נערך על-ידי Nightbeat

פורסם
  • מחבר

תודה על העיון והתגובה המהירים:xyxthumbs:

ביחס למארז: התאהבתי בו, פשוט, הוא יפה בעיני, מסודר (אני אוהב סדר) יחד עם זאת אבדוק שוב :)

ביחס לזכרונות: קיבלתי את הערתך אבדוק האם השינוי מבחינה כלכלית הוא משמעותי וארד ל-1600MHZ

ביחס ללוח אם: מקבל את הערותיך, אודה לך אם תוכל לציין שני דגמים בעלי יכולת אותם תיארת אחד של אסוס והשני של ג'יגהבייט.

ביחס למערך כרטיסים בעתיד: יתכן כפי שציינתי יחד עם OC (אבל כאמור לא כעת)

ושוב תודה רבה

נערך על-ידי bg1948

פורסם

אתה סגור על Startpc? תהיה פתוח להצעה מחנות אחרת?

יש את Z97X-Gaming 5 שיותר ריאלי לאוברקלוק ומערך כרטיסים בעתיד.

לוח של ASUS לא מצאתי באותו טווח מחירים, רק 900 ומעלה.

יעזור גם אם תציין איזה אוברקלוק מתוכנן, קל\בינוני\כבד?

בקשר לכונן אופטי, כבר מיותר בימינו.. תוכל לוותר עליו, להתקין ווינדוס דרך DOK ולחסוך את ה100~ שקל האלה.

הנה ההצעה שלי מstartpc:

logo-dark.png

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

789 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 S1150

590 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8GB) Crucial DDR3 1600Mhz

515 ₪ - SSD Crucial BX100 250GB MLC SATA III

1020 ₪ - Fractal Design R5 Black + Seasonic 650W 80 Plus GOLD MODULAR BUNDLE

399 ₪ - Noctua NH-D15

מחיר סופי: 7167 ₪ למזומן

7310 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

-

אם תסכים להתפשר על חנות אחרת, הנה מפרט מפלונטר.

מפרט זהה לחלוטין למה שהרכבת, הכנסתי לך פה את המארז שרצית רק תקרא ותבדוק איך הוא מבחינת נוחות הרכבה, שקט וכו'..

הלוח אם ששמתי פה אומנם דור אחד אחורה, אבל זהה לחלוטין מבחינת תכונות. אומנם לא יתן לך את האפשרות לשדרג לBroadwell (דור מיותר) אבל הוא עולה חצי מלוח Z97

בעל 12 מייצבי מתח (מעולה לאוברקלוק!) ויש אפשרות למערך כרטיסים.

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=23489

ספק כוח- ב2 המפרטים שמתי 650W, זה בקלות יחזיק את המפרט הזה גם במידה ותוסיף עוד כרטיס למערך SLI ותבצע המהרה.

נערך על-ידי Nightbeat

פורסם
  • מחבר

wow איזו השקעה ונכונות לסייע (לא לחינם כנראה אני מוצא עצמי בפורום הזה לאחרונה מדי יום לומד ומחכים)

אקרא המלצותיך בעיון ברגע שאתפנה, אני כרגע עסוק

אוקיי חזרתי....כולם ישנים :)

ובכן אני נוטה יותר למפרט שתיקנת לי עפ"י startpc מאחר והם קרובים יותר לביתי.

קיבלתי את הערותיך ביחס לעוצמת הספק (חיסכון של 130 ש"ח)

התפשרתי ביחס למארז כלומר אני עדיין מעדיף את הקרוסייר אבל אקח את הדגם הזהה מלבד החלון 730T (חיסכון של למעלה מ-200 ש"ח בהחלט משמעותי)

כרטיס מסך: אשמח לשמוע מדוע המלצת מה שהמלצת MSI ולא GIGABYTE (האם הדגם של ג'יגהבייט לא איכותי/טוב קירור איכותי יותר, OC )

לוח אם: האם הערותייך הראשונות (כמות מייצבי המתח ועוד) הדגם שהמלצת

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 נותן להם מענה ? ( היכן מופיע המידע הזה על האריזה של לוחות אם ? )

ביחס ל-OC אני משער שיהיה קל-בינוני.

כונן אופטי: בגדול אתה צודק, אבל זה משהו שעדיין קשה (לי) להתנתק ממנו, אני מאמין שיבוא היום ויקרה לו מה שקרה לכונן הדיסקטים (ז"ל) אז שיהיה.

תודה תודה תודה

נערך על-ידי bg1948

פורסם

בקשר למארז, איך שתרצה, רק שוב צריך לבדוק איך הוא מבחינת נוחות בניה ורמות רעש.. בנוסף הוא בגודל Full tower, לפעמים התמונה מטעה ואז כשמגיע המחשב אתה מגלה שקיבלת טנק :)

על פי אתר היצרן אלו המידות: 56.3 ס"מ גובה, 24.6 ס"מ רוחב, 56.9 ס"מ עומק. תבדוק אם הוא מתאים לך מבחינת מידות.

כרטיס מסך, אין הבדל בין MSI לGIGABYTE בחרתי פשוט את הזול מבינהם, למרות שהקירור נראה שונה (2 מאוררים לעומת 3) שניהם שקטים ויספקו ביצועים זהים.

GIGABYTE מגיע עם תדר בוסט גבוה יותר (1329) לעומת 1279 לMSI. אותי לימדו לא לשלם יותר רק בגלל תדר גבוה יותר כי תמיד תוכל להמהיר את הכרטיס בעצמך..

אבל.. אם לא תרצה להתעסק עם אוברקלוק לכרטיס מסך, גיגהביט עדיף ובנוסף המחיר שלו זול יחסית בstartpc.

הלוחאם נותן מענה, 8 מייצבי מתח ואפשרות למערך SLI.

המידע לא מופיע על האריזה וצריך קצת לחפור ברשת כדי למצוא אותו.

לאוברקלוק בינוני אפשר לרדת קצת בקירור, יש את Mugen4 שלא נופל רחוק מNH-D15 בחצי המחיר. (210ש"ח)

פורסם

@bg1948

אני חושב ש Nightbeat נתן לך פה תשובות דיי טובות - הוא החליף את הזיכרון ואת כונן ה SSD בכאלו המשתלמים יותר (נותנים יחס ביצועים למחיר טוב יותר), ולדעתי לוח האם GA-Z97X-Gaming 5, למרות שהוא יותר יקר, עדיף על פני ה GA-Z97X-SLI ולו רק בגלל הדרישה שלך להמהרה. גם התשובה שהוא נתן לך לגבי הקירור למעבד היא דיי טובה ובהחלט אפשר לחסוך כך כסף. אני הייתי מוסיף מספר הערות:

א. בנוגע לספק הכח - אתה כנראה יכול להסתפק בספק כח איכותי בעל הספק של 550W, שכן דרישת ההספק של כרטיס מסך מדגם GTX 970 היא כ 150W (נניח 100W למעבד, 150W לכרטיס המסך, 100W לשאר המערכת ועוד 100W כמרווח ביטחון - סה"כ450W). כמובן שאם אתה מבצע המהרה אתה כנראה תצטרך ספק כח איכותי ובעל הספק גדול יחסית.

ב. אם אתה לא חייב ספק כח מודולרי (בעל כבלים שאפשר לנתק), אז הגירסה הרגילה (הלא-מודולרית) של אותו ספק כח תהיה כנראה זולה יותר.

ג. המארז שנבחר במקור הוא ה Corsair Graphite 760T Full Tower (קישור). המארז שבמפרט מפלונטר הוא ה Graphite Series 730T Full-Tower (קישור), כאשר כל ההבדל בינהם, לפחות לפי העמודים שלהם, הוא של 760T יש בקר מאווררים ול 730T אין.

ד. בנוגע לכרטיס המסך - אני יודע שבכרטיסי המסך GTX 970 יש בעיה כאשר נעשה שימוש ביותר מ 3.5GB זיכרון גרפי (ביצועי הזיכרון הגרפי יורדים בצורה חדה). אני לא יודע אם הבעיה הזו נפתרה כבר, אבל רצוי לבדוק זאת זה לפני הקנייה.

פורסם
אתה סגור על Startpc? תהיה פתוח להצעה מחנות אחרת?

יש את Z97X-Gaming 5 שיותר ריאלי לאוברקלוק ומערך כרטיסים בעתיד.

לוח של ASUS לא מצאתי באותו טווח מחירים, רק 900 ומעלה.

יעזור גם אם תציין איזה אוברקלוק מתוכנן, קל\בינוני\כבד?

בקשר לכונן אופטי, כבר מיותר בימינו.. תוכל לוותר עליו, להתקין ווינדוס דרך DOK ולחסוך את ה100~ שקל האלה.

הנה ההצעה שלי מstartpc:

logo-dark.png

789 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 S1150

590 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8GB) Crucial DDR3 1600Mhz

515 ₪ - SSD Crucial BX100 250GB MLC SATA III

1020 ₪ - Fractal Design R5 Black + Seasonic 650W 80 Plus GOLD MODULAR BUNDLE

399 ₪ - Noctua NH-D15

מחיר סופי: 7167 ₪ למזומן

7310 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

-

אם תסכים להתפשר על חנות אחרת, הנה מפרט מפלונטר.

מפרט זהה לחלוטין למה שהרכבת, הכנסתי לך פה את המארז שרצית רק תקרא ותבדוק איך הוא מבחינת נוחות הרכבה, שקט וכו'..

הלוח אם ששמתי פה אומנם דור אחד אחורה, אבל זהה לחלוטין מבחינת תכונות. אומנם לא יתן לך את האפשרות לשדרג לBroadwell (דור מיותר) אבל הוא עולה חצי מלוח Z97

בעל 12 מייצבי מתח (מעולה לאוברקלוק!) ויש אפשרות למערך כרטיסים.

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=23489

ספק כוח- ב2 המפרטים שמתי 650W, זה בקלות יחזיק את המפרט הזה גם במידה ותוסיף עוד כרטיס למערך SLI ותבצע המהרה.

סתם שאלה בקשר ללוח אם.(מחוסר ידע, לא ביקורת או משהו)

למה לא לבחור את Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3? הוא עולה פחות , במה הוא פחות טוב?

פורסם

אם אין לך דרישה מיוחדת לשקט, תשקול

logo-dark.png

599 ₪ - Corsair 500R Carbide Black

490 ₪ - Seasonic S12G-650 650W Active PFC 80+ Gold

מחיר סופי: 1089 ₪ למזומן

1110 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

פורסם

Gaming 5 יותר אידיאלי לאוברקלוק (8 מייצבי מתח לעומת 4 בGaming 3)

פורסם

הלוחות Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 ו Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 דיי דומים בתכונות שלהם, ולפי התמונות באתר של Gigabyte לשניהם יש 8 שלבי ייצוב מתח למעבד. השוואה בין שני הלוחות הנ"ל מהאתר של Gigabyte:

http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4966,4953

לפי מה שאני רואה, אין ממש הבדל בתכונות של הלוחות. ההבדל בינהם הוא בעיקר קוסמטי - בגופי הקירור שעל הלוח, אבל גם במספר רכיבים - ב GA-Z97X-Gaming 5 הקבלים של כרטיס הקול כנראה איכותיים יותר, יציאות הסאונד מצופות בזהב, והקבלים של מערכת ייצוב המתח למעבד הם כנראה איכותיים יותר (כתוב שהם קבלים שחורים עם תוחלת חיים של לפחות 10,000 שעות). צריך לבדוק מה ההפרש במחיר בין הלוחות, אבל אם הוא גדול, אני לא ממש רואה סיבה לקנות את ה GA-Z97X-Gaming 5 ולא את ה GA-Z97X-Gaming 3.

פורסם

בGaming 3 אומנם יש 8 מייצבי מתח, אבל הצ'יפ פשוט יותר ויודע לשלוט רק ב2 מייצבים יחד, כלומר הם לא 8 מייצבי מתח "אמיתיים".. טעות שלי שהשוויתי אותם ל4.

מסכים שאפשר לחסוך על הלוח.

פורסם

@Nightbeat

מעניין אותי לדעת איך אתה יודע שבלוח GA-Z97X-Gaming 3 השליטה היא ב-2 מייצבי מתח ביחד - היכן ראית את המידע הזה?

פורסם

מסיקורים שקראתי.

ציטוטים:

מTecharx:

The power delivery system is marketed as 8 phase although its a 4 Phase circuit with a doubler and a ISL9582 PWM Controller.

מOcfreaks:

The voltage controller is from Intersil carrying the model number ISL 9582. It is basically a 4 phase controller. So each pair of phases are controlled by this chip. Good approach for a board like this and yet cost cutting.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים