עבור לתוכן

אחריות דרך TMS על לוח אם

Featured Replies

פורסם

היי,

שלום לכולם, מראש אני מודיע אין לי פה שום דעה נגד או ניסיון ליצור כל דעה שלילית אלא רק שאלה בנושא מסויים.

לפני כשנתיים וחצי שידרגתי את המחשב שלי דרך TMS (ע"פ המלצות בזמנו פה בפורום) בלוח אם מעבד וזכרונות חדשים.

למי שרלוונטי הדגמים:

Msi Z77A-G45

Intel I5-3570K

Corsair Venges 4GB*2 1600MHZ

לפני כמה חודשים התחילו לי מסכים כחולים רנדומלים אך בשל חוסר זמינות לא יכולתי לקחת את המחשב לבדיק.

לפני כמה ימים הגעתי למחשב- אני בא להדליק ורואה שהלוח מרסט את עצמו. כמו כל אדם הגיוני, ניסיתי לרסט את הביוס וכזה לא עבד- לקחתי ל TMS.

לאחר בדיקה של כמה דק' ע"י הטכנאי, הראה לי הבחור כי ישנו קבל מפוצץ בלוח אם- משו שאני בעצמי לא שמתי לב אליו כלל.

הסברתי לבחור כי הלוח באחריות אך באותו רגע נאמר לי כי "היבואן אינו נותן אחריות על זה- מניסיון אישי שלי אך אני אנסה לשלוח לו זאת".

הדבר מעלה בי תהייה קלה- הרי השימוש בלוח היה באופן תקין- המחשב גם נמצא מחובר לחשמל על מגן ברקים עם טיימר לכל מקרה- הייתכן כי הדבר אינו באחריות ע"י היבואן?

שוב אני מדגיש כי אין לי כל דבר נגד TMS- להפך אני מרוצה מאוד מהשירות.

פורסם

1. דבר ראשון תבדוק מה מה תקופת האחריות ומה כתוב בתעודת אחריות שקיבלת מ-TMS.

2. זה שהסברת לטכנאי שהמוצר באחריות זה טוב ויפה אבל זה לא אומר כלום.

3. עברתי על מה שמפורסם באתר, במידה ואתה בתוך תקופת האחריות אין שום סיבה שבלאי כמו שאתה מתאר לא יהיה מכוסה.

4. היה עדיף להמתין לתשובה סופית מהחנות והיבואן.

5. אם יתכחשו, שלח מכתב תקיף עם העתק לממונה על הגנת הצרכן (להבדיל מהמועצה לצרכנות שהוא גוף חסר שיניים ושכל) ותדגיש את העובדה שהטכנאי הודה בפניך שהם מתכחשים לכיסוי בנסיבות כאלה.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שכתוב בתעודת אחריות/קבלה, תחת מקרים בהם לא תחול אחריות קיים סעיף של "במידה ולמוצר נזק פיזי הנראה לעין"- השאלה שלי בעיקרון היא האם קבל שהתפוצץ כתוצאה משימוש תקין הינה נחשבת כנזק פיזי?

וכן, החלקים עוד באחריות עד ה 20/08/15, כמובן שאני יחכה לתשובה מהיבואן אבל אני רוצה להבין האם היבואן רשאי ע"פ לחוק לנפנף את TMS/אותי במידה והקבל נהרס כתוצאה משימוש תקין?

פורסם

1. אני מבין שבא לך לעזור ל-TMS להעלות טענות הגנה נגדך, כי אתה מתחיל לטעון אותן בעצמך.

2. לגופו של עניין ברור לך שהשאלה שלך מניחה את המבוקש, כי אתה קובע שהשימוש שלך היה תקין.

3. פורום באינטרנט זה לא המקום לקבל ייעוץ משפטי.

4. תעשה לעצמך טובה ופשוט תמתין לתשובה שלהם.

5. שימוש שנעשה בהתאם לכל הוראות היצרן והתקלקל בתוך תקופת האחריות צריך להיות מכוסה.

6. בברכה

פורסם

זה תלוי. האחריות בשנה הראשונה היא מלאה ומעוגנת בחוק - אסור להתנות עליה, אלא לטובתך. לאחר מכן, האחריות היא על פי ההסכם שלך עם היבואן/החנות. כלומר, לפי מה שכתוב בתעודת האחריות. אם אין סייגים לגבי האחריות לאחר השנה הראשונה, האחריות תהיה מלאה.

אני מצטט למטה את הסעיפים הרלוונטים עבורך מתוך תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה).

- אני ממליץ לך לעיין בכולן, כדי שתכיר את זכויותיך לפני שאתה מדבר עם הנציגים.

- תקליט כל שיחה ותתעד אותה.

הגדרות

1. בתקנות אלה –

"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;

"תחנת שירות" – מקום האיסוף של טובין מקולקלים, לשם העברתם למעבדה לצורך תיקונם;

"תעודת אחריות" – מסמך המפרט את חיובי היצרן ואת חיובי העוסק שמכר טובין לצרכן, כלפי הצרכן, בדבר תקינות הטובין ומתן השירות לאחר מכירתם;

"תקופת האחריות" – תקופה של שנה מיום מסירת הטובין לצרכן, בכפוף להוראות תקנה 5;

אחריות יצרן לביצוע תיקונים

2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה.

(ב) תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה.

(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו.

חיובים נוספים

15. (א) יצרן, שנטל על עצמו חיובים נוספים על אלה המפורטים בתקנות אלה, לרבות תקופת אחריות ארוכה יותר, יפרט אותם בתעודת האחריות; היו החיובים הנוספים מסויגים ביחס לאלה המפורטים בתקנות, יצוינו בתעודת האחריות בנפרד, ובאותיות בולטות לעין, תחת הכותרת "אחריות נוספת מוגבלת".

(ב) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנת משנה (א), יראו בכך הסכמה מצדו לכך, שחיוביו הנוספים יהיו זהים לחיובים שלפי פרק ב'.

(ג) בכל פרסום של הטובין, שבו מפורט קיומם של חיובים נוספים המסויגים ביחס לאלה המפורטים בתקנות, יצוין באותיות בולטות לעין, כי מדובר באחריות מוגבלת.

אחריות של יבואן

18. בטובין מיובאים יראו את מי שייבא אותם כיצרן לענין תקנות אלה.

אחריות של עוסק שמכר טובין לצרכן

19. זולת אם נאמר אחרת בתקנות אלה, יחולו על עוסק שמכר לצרכן טובין במחיר העולה על 400 שקלים חדשים, כל החיובים המוטלים בתקנות אלה על יצרן טובין, כאשר אין אפשרות לאתר את היצרן.

התניה לטובת הצרכן

21. אין להתנות על הוראות תקנות אלו, אלא לטובת הצרכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים