עבור לתוכן

המלצה למשחיז סכינים ביתי

Featured Replies

פורסם

חשבתי להזמין משחיז כדי לטפל בכמה סכינים שיושבות אצלי ולצורך שימוש שוטף במטבח.

אני יודע שרוב האנשים פה ימליצו על אבן מים יקרה אבל אני קצת חושש מהרס סכינים בגלל חוסר בטכניקה עם אבן מים.

ראיתי את המוצר הזה - http://www.williams-sonoma.com/products/global-minosharp-3-ceramic-water-knife-sharpener/ בגרסת 2 הגלגלות אצל חבר והוא עושה רושם טוב.

יש לי אפשרות לקנות את המוצר עם 3 הגלגלות בארץ במחיר של כ-250 שח.

מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת אישית או המלצה בנושא?

פורסם

קנה אבן.

תשתמש אך ורק בצד העדין שלה.

זה דבר מאוד פשוט אין לך ממה לחשוש.

פורסם
  • מחבר

אבן טובה עולה הרבה מאוד כסף, ואני גם לא כל כך רוצה להתעסק עם זה.

מחפש משחיז פשוט, זול וטוב.

פורסם

1. כמה שווה סט הסכינים שלך שאתה רוצה "לפנק" אותו במשחיז של 250 שקל או אבן שתעלה "הרבה מאוד כסף"?

2. יש משחיזים ואבנים זולות, זה לא חייב להיות סיפור יקר.

3. תשקול להשחיז את הסכינים שלך בחנות מקצועיות כלשהי (תסתכל איך הם משחיזים, תבין את העיקרון), ולקנות אבן פשוטה לשימוש ביתי (בפועל זו תהיה אבן אחת לכל החיים)

עריכה - הפיתרון שהצעתי בסעיף 3 לא מתיישב עם הדרישה שלך ל"משחיז ביתי".

יחד עם זאת, וכפוף להסכמת העובד/ת ייתכן שאז הוא יעמוד בקנה אחד עם דרישה זו.

בברכה.

פורסם
  • מחבר

2 סכיני גלובל ׁ(G2 ו-G46, ו-3 סכיני ארקוס) שווה משהו כמו 1200-1400 שקל.

פורסם

יש לי מינושרפ 3 גלגלים שהשתמשתי בה לסכיני הגלובל. זה סביר ביותר, אבל לא מחזיר את החדות ההתחלתית. לאחר זמן מה גם צריך להחליף את הגלגלים שאתה משתמש בהם לעיתים תכופות.

בשלב מסויים נתתי את כל הסכינים ללובינסקי שישחיז אותם, הייתי מאוד לא מרוצה מהתוצאות.

בסוף קניתי סט כזה: http://www.amazon.com/Norton-Waterstone-Starter-Kit-flattening/dp/B000XK0FMU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1428692843&sr=8-1&keywords=norton+sharpening

וסגרתי את הסיפור. זה די מלכלך תהליך ההשחזה, אבל אפילו בפעם הראשונה הצלחתי להגיע לתוצאות בכלל לא רעות.

אני צריך לעשות סיבוב השחזה עוד מעט, אם בא לך לקפוץ תביא 2-3 סכינים ואשחיז לך אותם, תוך כדי תוכל להעיף מבט ולהחליט אם מתאים לך מינושרפ או אבנים.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההזמנה, אבל אני מחפש משהו קבוע.

מצאתי דרך לקנות את המינושרפ 3 גלגלות ב-150-155 שקלים ליחידה (אני מזמין 2, אחת לי ואחת לחבר כנראה)

נראה לי שיחסית למחיר זה פתרון טוב ביחס להשקעה ולטכניקה.

אני אשתדרג כנראה עם הזמן לאבנים.

תודה על העזרה

פורסם

מוט השחזה (שטול) אפשר להשיג בפחות מ-100 ש"ח. זה פתרון קל מאוד לשימוש והתוצאה מצויינת.

פורסם

שטול לא משמש להשחזה, ולא מחליף אותה.

פורסם
  • מחבר

ראול, זה נכון אבל יש שטולים יותר גסים ופחות גסים ככה ששטול יכול תאורתית גם להשחיז.

שטול עם גרעין 100-400 גס ומוריד לא מעט חומר ולכן למעשה ישחיז ולא רק יישר את הלהב.

האמת שקניתי שטול יחד עם המשחיז (גרעין 1000 לפי מה שהבנתי) של MAC , דגם sr-85.

אני אתן ביקורת כשהם יגיעו

פורסם

זה לא ממש "שטול" אם כך לדעתי. שטול אמור להיות עדין ביותר, לסלק שבבים וליישר את הלהב.

100-400 גריט זה כבר ממש מוריד מהסכין, ולדעתי מהר מאוד יפגע בחדות הסכין.

פורסם

אני משתמש רק בשטול והסכין חדה כמו תער. אם המילה הנכונה בעברית היא לא "השחזה" אלא משהו אחר, אשמח לדעת מהיא.

פורסם

עברתי מגלגלים לאבן וזה עולם אחר לגמרי, פעם-פעמיים עם האבן ותופסים את העניין כמו כן יש גם חתיכת פלסטיק שאפשר להשחיל על הסכין והיא מקבעת את הזווית ככה שזה עוד יותר קל.

צריך לקחת בחשבון שבגלגלים הזווית של ההשחזה קבועה ולא תמיד מתאימה לסכינים יפניות ששם הזווית היא לרוב קטנה יותר מסכינים אחרות.

האבן גם לא יקרה בכלל, יש אבנים מעולות של KING שהן דו צדדיות ועולות פחות מ200 ש"ח באיביי כולל אבן קטנה נוספת ליישור המשטח.

מי שנותן את הסכינים להשחזה צריך לקחת בחשבון שהם עושים את זה על גלגל שמוריד המון חומר.

כמו שאמרו שטול לא משחיז (יש כאלו שעשויים מחומר שגם משחיז אבל זה לא ממש מומלץ, עדיף מכשיר שונה לכל שימוש) אלא הוא "מיישר" את הלהב של הסכין, אפשר להשתמש בשטול כמה שרוצים כי הוא לא מוריד חומר מהסכין אבל סכין שהיא קהה לא תהפוך לחדה בגללו.

פורסם
אני משתמש רק בשטול והסכין חדה כמו תער. אם המילה הנכונה בעברית היא לא "השחזה" אלא משהו אחר, אשמח לדעת מהיא.

אין לי מושג מה המילה הנכונה בעברית. בכל מקרה זה נקרא steeling.

המאמר הזה מסביר:

http://zknives.com/knives/articles/wssteeling.shtml

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים