עבור לתוכן

מפרט| מחשב גיימינג ופיתוח תוכנה 7-7.5K

Featured Replies

פורסם

אהלן,

באוגוסט בעזרת ה' אני משתחרר מצה"ל ובשנה הראשונה של השחרור אני רוצה להשתדרג כמה שיותר, משמע מחשב חדש (כרגע יש לי נייד - LENOVO Y580) שיחזיק לשנים הקרובות, פלאפון חדש ובעזרת ה' גם אוטו..

עריכה: ראיתי שIntel מוציאה בקרוב סדרת מעבדים חדשה שנקראת Broadwell ושNVIDIA מוציאה כ.מסך חדש בסדרת הGTX - ידוע מתי זה יקרה? שווה לחכות? מה הסיכוי שהתקציב שלי יספיק? עדיף לחכות לאוגוסט ולא לשבור ת'ראש עכשיו?

מה התקציב המקסימאלי?

8000 - כנראה את המעבד, לוח אם וכ.מסך אקנה בקנדה/ארה"ב ואחסוך בסביבות ה1000-1500 ש"ח..

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, עדיף להימנע

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים, עבודה משרדית ופיתוח אפליקציות

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): כבד/פרנסה

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: לא יודע לגבי משחקים ספציפים - כרגע GTA V על הכוונת

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) FULL HD 1920X1080 ואולי בעתיד 4K (מסך 40")

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

יש דרך לחבר את המחשב למסך ללא כבלים? (הכוונה ללשחק ולא לשדר תכנים ספציפיים, אלא ממש את המסך)

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6-7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

אני עדיין לא יודע לגבי הסיכונים, זה משנה אם מתוכנן OC או לא?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

הרכבה בחנות רק אם זה בחינם..

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

עדיפות לרשת, שלא המקום יסדר תוך שנה.. (KSP/IVORY/RSM וכו')

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

4-5 חודשים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

ככה:

1) אם אפשרי שהלוח אם יהיה מובנה עם WIFI (כמו בלפטופים) ולא בסטיק חיצוני שיתחבר לUSB.. אולי אפילו להוסיף על לוח אם מסויים תוסף של WIFI..

2) חשוב שהלוח אם יתמוך בUSB 3.1 TYPE-C, ניסיתי לברר אם קיים דבר כזה ולא ממש מצאתי תשובה.. אני רק יודע שMSI וASUS מוציאות לוחות אם תומכים..

3) חשוב בין 8 ל-16 ג'יגה RAM - עדיפות ל16 כי אני כרגע עם לפטופ שמכיל 8 והוא די מנצל את כל הזיכרון..

4) יש בבעלותי מערכת קולנוע ביתית בחדר, 5.1 ערוצים עם חיבור קוקסיאלי/RCA - אם יש אופציה שהלוח אם יתמוך באחד מהחיבורים האלה זה יהיה מעולה, למרות שאפשר גם להסתפר בהעברת סאונד בעזרת HDMI..

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

חשוב שהמחשב יחזיק ל5-6 שנים הקרובות, שאם אצטרך לשדרג אותו זה יהיה מקסימום להחליף מעבד/כרטיס מסך ולא את הלוח אם וכל הבסיס של המחשב..

בכל מקרה, אני מודע להפרש ה"קטן" שיש בין 970GTX ל980GTX, ואני חושב שעדיף ללכת על ה980..

תודה מראש :)

נערך על-ידי lidorkalfa
סידור, שיהיה נוח לעין..

פורסם

תמיד עדיף לחכות, השאלה אם המצב הנוכחי הוא מצב סביר וסביל או שאתה מוכח מחשב כרגע . ....

פורסם
  • מחבר
תמיד עדיף לחכות, השאלה אם המצב הנוכחי הוא מצב סביר וסביל או שאתה מוכח מחשב כרגע . ....

ככה או ככה את המחשב אני אקנה בסביבות אוגוסט, אחרי שכתבתי את הפוסט ראיתי שיש חידושים ממש קרובים לINTEL וNVIDIA - אבל בכל מקרה אשמח לתשובות על השאלות ששאלתי תוך כדי כתיבת הדרישות למפרט, זה קצת יסדר לי את הראש :rolleyes:

פורסם

בטוח יש איי שם לוח תומך WIFI אבל למה להגביל את עצמך? פשוט לך על מתאם חיצוני כמו כולם וזהו . .

3.1 עדיין לא בגיזרה שלנו . .. תמתין עם זה, מה אתה צריך את זה בכלל ? ?

זיכרון לא צריך יותר מ8 כיום אם אתה לא עושה משהו מיוחד . . .. בכל מקרה אם התקציב מאפשר אז שיהיה 16 אבל תמיד יש אפיק שדרוג ככה שאל תדאג.

הבעיה עם מערכת 5.1 במחשב היא שרוב המוחלט של התכנים במחשב אינם משודרים בפורמט זה.

כלומר מוזיקה רגילה משודרת בסטריאו ולכן רק הזוג הקדמי יפעל.

משחקים? כמעט כולם לא תומכים סראונד

סרטים? בודדים אילו המיועדים להורדה ותומכים בדולבי דיגיטל

מה נותר? 3 מתוך 5 רמקולים שלא מתפקדים ?? אז למה?

אני עשיתי דבר מעניין, חיברתי את המערכת בסטריאו ואת האחוריים גם הם באותה השיטה כך שאני למעשה על 2X2.1 ונהנה מכל הרמקולים כל הזמן.

יש אפשרות גם לחבר את הסנטר למערך הזה אבל זה כבר דבר מסובך יותר במידה והמגבר לא תומך בזה באופן מובנה....

בלי קשר לזה, אני חושב שתמתין עד השיחרור תראה מה קורה איתך איזה חודש חודשיים ורק אז תרכוש מחשב. לך תדע לאן תגיע בחיים ?

האם יש עוד שאלות ?

פורסם
  • מחבר
בטוח יש איי שם לוח תומך WIFI אבל למה להגביל את עצמך? פשוט לך על מתאם חיצוני כמו כולם וזהו . .

3.1 עדיין לא בגיזרה שלנו . .. תמתין עם זה, מה אתה צריך את זה בכלל ? ?

זיכרון לא צריך יותר מ8 כיום אם אתה לא עושה משהו מיוחד . . .. בכל מקרה אם התקציב מאפשר אז שיהיה 16 אבל תמיד יש אפיק שדרוג ככה שאל תדאג.

הבעיה עם מערכת 5.1 במחשב היא שרוב המוחלט של התכנים במחשב אינם משודרים בפורמט זה.

כלומר מוזיקה רגילה משודרת בסטריאו ולכן רק הזוג הקדמי יפעל.

משחקים? כמעט כולם לא תומכים סראונד

סרטים? בודדים אילו המיועדים להורדה ותומכים בדולבי דיגיטל

מה נותר? 3 מתוך 5 רמקולים שלא מתפקדים ?? אז למה?

אני עשיתי דבר מעניין, חיברתי את המערכת בסטריאו ואת האחוריים גם הם באותה השיטה כך שאני למעשה על 2X2.1 ונהנה מכל הרמקולים כל הזמן.

יש אפשרות גם לחבר את הסנטר למערך הזה אבל זה כבר דבר מסובך יותר במידה והמגבר לא תומך בזה באופן מובנה....

בלי קשר לזה, אני חושב שתמתין עד השיחרור תראה מה קורה איתך איזה חודש חודשיים ורק אז תרכוש מחשב. לך תדע לאן תגיע בחיים ?

האם יש עוד שאלות ?

תותח, ענית לי על כל השאלות שרלוונטיות לעכשיו! אולי באמת אלך על כרטיס אחד של 8GB ואשאיר אופציה לשדרוג בעתיד (הכנראה קרוב)..

לגבי תקן USB-C, אני רוצה לוח אם תומך כי אני יודע שבשנתיים הקרובות תתחיל תמיכה בתקן הזה (כמו שהיה עם USB3), ואני לא עומד להחליף מחשב בשנים הקרובות..

ו..לגבי רמקולים, נראה מה אעשה.. אולי אביא מקרן קול פשוט וזהו..

אה, לגבי הWIFI.. אפשר להתקין הרחבה על הלוח אם כמו שיצאה הרחבה לUSB-C? או שרק חיצוני?

תודה רבה :)

פורסם

תמיד ניתן למצוא פיתרון בכרטיס PCI אבל זה מגעיל ומעפן. עדיף לך כבר שהכל יהיה מבונה בלוח אך כרגע אני לא מזהה לוח תומך

לא WIFI ולא USB C

בכל אופן זה לא קריטי כי ההבדל בUSB 3.0 ל3.1 הוא צריך להיות עד כדי כך משמעותי וחוץ מזה כמה פעמים כבר יוצא לך להעביר קבצים בנפחים אסטרונומיים שאין לך את ה3 דקות המתנה?

WIFI מחברים רדיו מאחורה סוגרים עניין מה כל הבאלגן עכשיו . . .

מקרן קול זה פיתרון זול למי שאין לו יכולת להתקין 5 רמקולים בצורה היקפית בחדר.

לי יש חדר מרובע כאשר כל רמקול נמצא בפינה אחרת ופשוט חוויה לשמוע מוזיקיה כשהיא ככה נשמעת אותו הדבר בכל איזור בפרסה אחידה .

אני בעד הסטריוX2+סאב אפילו את הממיר בסלון חיברתי כך אבל כל אחד והעדפות שלו

- - - תגובה אוחדה: - - -

דרך אגב WIFI בחיבור PCI מגיע עם פין כזה לחיבור אנטנה חיצונית כדי לקלוט את האות

מה זה משנה לך אם האטנה תתחבר לUSB או לפין שיוצא מPCI ? לא רואה שום סיבה בעולם לעבוד עם זה.

כנ"ל לוח תומך WIFI, פעם היה לי כזה . ..

פורסם
  • מחבר
תמיד ניתן למצוא פיתרון בכרטיס PCI אבל זה מגעיל ומעפן. עדיף לך כבר שהכל יהיה מבונה בלוח אך כרגע אני לא מזהה לוח תומך

לא WIFI ולא USB C

בכל אופן זה לא קריטי כי ההבדל בUSB 3.0 ל3.1 הוא צריך להיות עד כדי כך משמעותי וחוץ מזה כמה פעמים כבר יוצא לך להעביר קבצים בנפחים אסטרונומיים שאין לך את ה3 דקות המתנה?

WIFI מחברים רדיו מאחורה סוגרים עניין מה כל הבאלגן עכשיו . . .

מקרן קול זה פיתרון זול למי שאין לו יכולת להתקין 5 רמקולים בצורה היקפית בחדר.

לי יש חדר מרובע כאשר כל רמקול נמצא בפינה אחרת ופשוט חוויה לשמוע מוזיקיה כשהיא ככה נשמעת אותו הדבר בכל איזור בפרסה אחידה .

אני בעד הסטריוX2+סאב אפילו את הממיר בסלון חיברתי כך אבל כל אחד והעדפות שלו

דרך אגב WIFI בחיבור PCI מגיע עם פין כזה לחיבור אנטנה חיצונית כדי לקלוט את האות

מה זה משנה לך אם האטנה תתחבר לUSB או לפין שיוצא מPCI ? לא רואה שום סיבה בעולם לעבוד עם זה.

כנ"ל לוח תומך WIFI, פעם היה לי כזה . ..

לגבי USB-C - לפי מה שהבנתי יכול מאוד להיות שבעתיד הקרוב כל המכשירים החדשים יעברו להשתמש בתקן הזה כי הוא יותר קל לייצור, יותר דק מה שמאפשר לייצר מכשירים קטנים יותר, והרבה יותר מהיר.. העניין הוא פשוט חשיבה קדימה, אני יודע שכרגע אין שימוש בזה, והלוח היחיד שמצאתי שתומך בתקן (ועוד לא יצא לחנויות) הוא Z97A GAMING של MSI, בכל מקרה - זה יחכה לקיץ..

לגבי WIFI, אני אגיד לך מה הבעיה.. לאחי הקטן יש התקן חיצוני, ואמא שלי חולת נקיון.. מה שקורה זה שכל פעם שהיא מנקה את הבית היא מזיזה את המחשב מצד לצד, הסטיק הזה נמרח לכל הכיוונים ולאט לאט פשוט נשבר, מתעקם, ולעיתים גם מקצר את כל המחשב.. בגלל זה אני מעדיף להימנע מהעניין..

לגבי סטריאוX2 - אני לא בטוח שזה אפשרי במערכת שאני משתמש, צירפתי תמונה של חיבורי הרמקולים מאחורה שמסבירים את המצב.. למרות שיש מצב STEREO ומצב SURROUD - חצי נחמה..

פורסם

אין ספק שזה נשמע מבטיח אבל זה לא אקטואלי כרגע ולכן אין תשובה חד משמעית. תמתין ואז נהיה חכמים יותר . ..

בנוגע רדיו WIFI בUSB ניתן למצוא פתרון דיי פשוט אם זה הוא השיקול שלך, קיים DOCKING STATION שכזו לUSB,

מאריך כזה עם עמדה לחיבור בצד אחר. זה עשוי לפתור את המחדל החמור וגם להשאיר את האזור נקי יותר =]

סטריאו X2 זה לא סיפור רק צריך לעשות את זה נכון. בדרך כלל במערכות שהן לא ענתיקות קיימת אפשרות מובנית לסטריאו כפול (MODE)

ואם אין אז מוצאים פתרון חיצוני, התמונה שנתת היא עשויה להוות פתרון מסויים אך כדאי שתצלם את האזור של החיבור AUX כדי למצוא אופציה נוחה יותר לביצוע המהלך

פורסם
  • מחבר
אין ספק שזה נשמע מבטיח אבל זה לא אקטואלי כרגע ולכן אין תשובה חד משמעית. תמתין ואז נהיה חכמים יותר . ..

בנוגע רדיו WIFI בUSB ניתן למצוא פתרון דיי פשוט אם זה הוא השיקול שלך, קיים DOCKING STATION שכזו לUSB,

מאריך כזה עם עמדה לחיבור בצד אחר. זה עשוי לפתור את המחדל החמור וגם להשאיר את האזור נקי יותר =]

סטריאו X2 זה לא סיפור רק צריך לעשות את זה נכון. בדרך כלל במערכות שהן לא ענתיקות קיימת אפשרות מובנית לסטריאו כפול (MODE)

ואם אין אז מוצאים פתרון חיצוני, התמונה שנתת היא עשויה להוות פתרון מסויים אך כדאי שתצלם את האזור של החיבור AUX כדי למצוא אופציה נוחה יותר לביצוע המהלך

בוא ננניח שאני מתבסס על הדור הנוכחי ולא מחכה לאוגוסט (מה שכנראה לא יקרה, אבל אני רוצה לבדוק את ההבנה שלי לגבי ההרכבה..)

הבנתי שאם אני הולך על מעבד 5930K אוכל להגיע למצב של חיבור שלושה כרטיסי מסך..

ניסיתי להרכיב מחשב שיענה על שלושה דרישות עיקריים:

1) יחזיק לאורך זמן ולא ידרוש החלפה של מעבד/לוח אם בשנים הקרובות, אולי רק שדרוג זיכרון והוספת כ.מסך..

2) שקט - לי אישית זה ממש חשוב, בעיקר כי התרגלתי למחשב נייד שלא מרגישים בכלל בנוכחות שלו..

3) ביצועים טובים, בלי להתפשר יותר מדי..

הייתה לי התלבטות אחת: אם להשתמש בSLI של 970GTX או ללכת על 980 אחד ולשדרג בעתיד..

מה אתה אומר?

המפרט:

מעבד אינטל Intel Core i7 5930K 3.5Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box, יחידות 1

₪2919

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4992

קירור למעבד Arctic Freezer i11 775/1155/2011/1150 CPU Cooler, יחידות 1

₪165

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=5060

Gigabyte GA-X99-UD4 Socket 2011-3 X99 Chipset DDR4, יחידות 1

₪1327

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4978

Crucial 8GB DDR4 2133MHZ CL15 PC4-17000, יחידות 1

₪582

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=5017

Western Digital 1TB 64MB Sata3 7200rpm WD10EZEX Caviar Blue, יחידות 1

₪320

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4015

Sandisk SSD U110 128GB SDSA6GM-128G 470/380 , יחידות 1

₪323

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4778

מארז ללא ספק Antec P100+VP550 550Watt Mid Tower Black , יחידות 1

₪659

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=5012

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪6295

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

בטל, יקר מדי, נלך על זה :

קירור למעבד Arctic Freezer i11 775/1155/2011/1150 CPU Cooler, יחידות 1

₪165

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=5060

Western Digital 1TB 64MB Sata3 7200rpm WD10EZEX Caviar Blue, יחידות 1

₪320

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4015

Sandisk SSD U110 128GB SDSA6GM-128G 470/380 , יחידות 1

₪323

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4778

מארז ללא ספק Antec P100+VP550 550Watt Mid Tower Black , יחידות 1

₪659

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=5012

כרטיס מסך MSI GTX970 Gaming 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E, יחידות 2

₪3900

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=5061

Intel HasWell Core i7 4790K Socket 1150 8MB 4Ghz Tray, יחידות 1

₪1720

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4907

לוח אם MSI Z97-Gaming 7 Socket 1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, 2xHDMI, DP, יחידות 1

₪940

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=5172

זיכרון למחשב G.Skill Aegis 8GB (8GBx1) DDR3 1600Mhz F3-1600C11S-8GIS CL11 , יחידות 1

₪415

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4662

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪8442

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

והשאלה נשארה אותה שאלה - GTX970 SLI או GTX980? או שאם נלך ממש רחוק אולי מערך של GTX980?

אגב, נניח ואני הולך על ה4970K וה970GTX SLI, אני מתכנן לקנות לפחות את הכרטיס מסך והמעבד בקנדה - יוצא לי חסכון של כמעט 1400 שקל, שזה מטורף.. מה שהופך את המחיר ל7000 :funn:

נערך על-ידי lidorkalfa

פורסם

אני יכול להישבע שכבר עניתי לך על השאלה הזו אך משום מה התשובה נעלמה לה . ..

בכל אופן אני לא רואה טעם ללכת על 2011-13 עבור גיימינג. כוח העיבוד שמציע הדור הריבעי של מעבדי הI7 הוא עצום

ולא נראה לי שתגיע אייפעם לצוואר בקבוק וגם אם כן אתה בונה פה על K כך שתוכל להטיב את המצב במירוץ השנים.

אם אתה נעול על K למרות שאני באופן אישית חושב ומעדיף לוותר על OC במעבד חזק שכזה, אז כדאי תיקח קירור קטלני שיתאים גם לOC ולא יגביל אותך בתוצאות.

בנוסף שדרג את הדיסק הקשיח ל2T בעלות זניחה של 100 שח ואני מתעקש גם שתלך על SSD בנפח של 256 שתוכל להתקין עליו משחקים ולהינות ממהירות האור...

ועכשיו לחלק הקריטי, איך הגעת ל970GTX בSLI ועוד אופציה לכרטיס שלישי ????

למה לך ללכת על לוח כזה ?

כיום עבור FHD ה970 בודד אוכל הכל חלק עם פילטרים וכנראה שהמצב הזה יישאר ככה ב3~ 4 שנים הקרובות מקסימום להתפשר על פילטר פה פילטר שם....\

אם אתה בונה על 4K אז שתדע לך ש970 בSLI זה עובד אבל זה ממש לא מספיק טוב. ברגע שיוציאו כרטיס בודד שיודע להתמודד, סביר שהוא ייקרע למערך הSLI המשולש שלך תצורה אז למה ?

ואם הסיבה הזו לא מצדיקה את עצמה אז אספר לך שSLI אתה משלם 200% על 2כרטיסים ומקבל במקרה הטוב 150% ביצועים. נשים בצד את נושא התמיכה והאופטימיזציה הגרועה שלא עובדת הרבה פעמים.

צריך להמשיך להסביר מה קורה כשמשלשים את התענוג ?? אני מניח שאתה מבין לבד =]

דרך אגב תוסיף למחיר המופקע של הרעיון הזה גם את הלוח שבחרת לטובתו שעלותו כפולה. . .

אני אישית נגד 980 כי זה הרבה יותר כסף ולא מפיק ביצועים . 970 זה האופטימלי עבורך לא צריך יותר מזה ולא צריך 2011-3 ואם אתה שואל אותי גם לא צריך K.

מה שכן צריך זה SSD טוב .

פורסם

סליחה שאני מתערב באמצע הדיון, אבל האם מי שרוכש מחשב בתקציב יחסית גבוה לא ירצה להימנע מן ה-GTX 970 עם בעיית רוחב הפס וכו'? אולי זה פחות משמעותי בגרפיקה כרגע, אבל מי יודע מה ילד יום וכו'.

פורסם

באופן עקרוני לא קיימת שום בעיה עם רוחב הפס. ככה הוא תוכנן.

הכרטיס הזה טוב מאוד והוא תמורה נאה לכסף.

980 הוא כבר ייקר מידי בייחס לתמורה ולכן הוא לא מומלץ כשיש לך את ה970 בדרך.

את האלפיה ביניהם שמור לעצמך בצד עבור הכרטיס הבא בעוד איזה שנה שנתיים כש4K יככב כאן.

980 הולך להיכשל בדיוק באותם המקומות שה970 ייפול ולכן אני לא רואה שום הצדקה לרכוש אותו....

בטח ובטח שלא בעקבות המגבלה שבגישה לזיכרון, על פי ממצאים שקראתי כאן מראים שאין בכלל קשר בין זיכרון לרזולוציית תמונה.

אפשר להיות רגועים .

פורסם
  • מחבר
אני יכול להישבע שכבר עניתי לך על השאלה הזו אך משום מה התשובה נעלמה לה . ..

בכל אופן אני לא רואה טעם ללכת על 2011-13 עבור גיימינג. כוח העיבוד שמציע הדור הריבעי של מעבדי הI7 הוא עצום

ולא נראה לי שתגיע אייפעם לצוואר בקבוק וגם אם כן אתה בונה פה על K כך שתוכל להטיב את המצב במירוץ השנים.

אם אתה נעול על K למרות שאני באופן אישית חושב ומעדיף לוותר על OC במעבד חזק שכזה, אז כדאי תיקח קירור קטלני שיתאים גם לOC ולא יגביל אותך בתוצאות.

בנוסף שדרג את הדיסק הקשיח ל2T בעלות זניחה של 100 שח ואני מתעקש גם שתלך על SSD בנפח של 256 שתוכל להתקין עליו משחקים ולהינות ממהירות האור...

ועכשיו לחלק הקריטי, איך הגעת ל970GTX בSLI ועוד אופציה לכרטיס שלישי ????

למה לך ללכת על לוח כזה ?

כיום עבור FHD ה970 בודד אוכל הכל חלק עם פילטרים וכנראה שהמצב הזה יישאר ככה ב3~ 4 שנים הקרובות מקסימום להתפשר על פילטר פה פילטר שם....\

אם אתה בונה על 4K אז שתדע לך ש970 בSLI זה עובד אבל זה ממש לא מספיק טוב. ברגע שיוציאו כרטיס בודד שיודע להתמודד, סביר שהוא ייקרע למערך הSLI המשולש שלך תצורה אז למה ?

ואם הסיבה הזו לא מצדיקה את עצמה אז אספר לך שSLI אתה משלם 200% על 2כרטיסים ומקבל במקרה הטוב 150% ביצועים. נשים בצד את נושא התמיכה והאופטימיזציה הגרועה שלא עובדת הרבה פעמים.

צריך להמשיך להסביר מה קורה כשמשלשים את התענוג ?? אני מניח שאתה מבין לבד =]

דרך אגב תוסיף למחיר המופקע של הרעיון הזה גם את הלוח שבחרת לטובתו שעלותו כפולה. . .

אני אישית נגד 980 כי זה הרבה יותר כסף ולא מפיק ביצועים . 970 זה האופטימלי עבורך לא צריך יותר מזה ולא צריך 2011-3 ואם אתה שואל אותי גם לא צריך K.

מה שכן צריך זה SSD טוב .

אני אסכם את מה שהבנתי ואת מה שאני מתכנן לפי מה שאתה אומר:

הלוחות אם עם תושבת 2011-3 (5920/30) לא משתלמים למשחקים, ה4790 עדיף, אתה ממליץ לוותר על הK כי אין צורך, המעבד חזק גם בלי זה - אבל אני אישית מעדיף ללכת על הK למרות זאת - סתם בשביל הידיעה שיש לי עוד אופציה..

מהסיבה שאני הולך על הK, צריך גם קירור רציני..

בנוסף אתה ממליץ להשקיע בSSD רציני והארד דיסק עם נפח גדול יותר - את זה אני מאמץ עד הסוף..

לגבי הכרטיס מסך אני עדיין לא סגור, על הSLI בטוח לא אלך כי הבנתי שזה בכלל משתלם - ההתלבטות כרגע היא בין 970 ל980, אני חושב שאלך בסוף על ה980 אבל נראה כבר כמה יכאב לי בכיס כשאשתחרר מהצבא.. :cognee:

לוח אם הבנתי שאני צריך לבחור לפי היציאות שיש לו ולפי הכמות מייצבים שלו (לטובת OC עתידי).. אז תכלס רק קירור ומארז אין לי מושג איך לבחור, פשוט להיכנס פה באתר לביקורות ולבדוק מה אני עדיף?

ושוב, תודה רבה רבה על העזרה :) אתה גם עוזר לי להבין הרבה דברים לעתיד.. :surmene::biggrinangelA:

----------

עריכה:

עכשיו כשהגבתי ראיתי שיש עוד דף בדיון חח, קראתי על הזליגת זיכרון של ה970, ברגע שמשהו מנצל מעל 3 ג'יגה מהזיכרון של הכרטיס משהו בו מתחרבש.. אבל הבנתי שזה לא ממש מפריע לשימוש, מקווה שלא יהיו בעיות..

נערך על-ידי lidorkalfa

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים