עבור לתוכן

i7 4770 vs i7 4770TE

Featured Replies

פורסם

אני יודע מה הבדל בין שני הדגמים השאלה כמה הדגם הTE חלש יותר מבחינת ביצועים?

פורסם

ה Core i7-4770TE הוא מעבד שאמור להיות מוטמע (embedded) במערכת מחשב ומיועד להיות בעל פליטת חום נמוכה (לפי האתר של אינטל, ה TDP שלו הוא 45W), ולכן הוא עובד בתדר קטן יותר מאשר מעבד Core i7-4770 ומכאן שביצועיו יהיו פחות טובים. אני מניח שכבר ראית את ההשוואה הזו מהאתר של אינטל:

http://ark.intel.com/compare/75610,75122

כפי שניתן לראות, מדובר ב-2 מעבדים דיי זהים - הם מבוססים על אותה הארכיטקטורה (ה Haswell), בעלי אותו מספר ליבות ותמיכה ב HT (מדובר במעבדים בעלי 4 ליבות עיבוד פיזיות ו-8 לוגיות) והם מיוצרים באותה טכנולוגיית ייצור (22nm). לכן אפשר להניח שההבדל בביצועים יהיה ביחס ישיר להבדלי התדרים בינהם. היות וה Core i7-4770 עובד בתדר של 3.4GHz ואילו ה Core i7-1770TE עובד בתדר של 2.3GHz (כ 50% הבדל בתדר), אז אני מניח שה Core i7-4770TE יהיה "איטי" יותר בכ 50% לעומת ה Core i7-4770. כמובן שאם מלכתחילה אתה לא צריך כח עיבוד גדול, אז לא בטוח עד כמה ההבדל בין המעבדים יהיה מורגש.

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שלום, אוסיף שלמעבד 4770TE יש תדר טורבו של 3.3Ghz, השאלה שעולה האם השארתו של המעבד בתדר קבוע זה, יכולה בהמשך לפגוע בביצועיו? מכיוון שזה תדר טורבו ולא תדר העבודה הרגיל שלו, שבו הוא עובד במתח והספק נמוכים יותר

נערך על-ידי taschi

פורסם

על הנייר המעבדים הנ"ל נראים דיי דומים למעט עניין תדר העבודה, ולכן סביר להניח שאם תפעיל את שניהם באותו התדר, שניהם ייצרו את אותה כמות חום והם יתנו ביצועים דומים. מעשית - אני לא יודע. יכול להיות, וזה ניחוש שלי בלבד, שמכיוון שה Core i7-4770TE מיועד להספק נמוך אז הוא בנוי קצת אחרת או שלוחית פיזור החום המובנית מחוברת בצורה אחרת כך שמעבר החום מהמעבד אליה יהיה פחות יעיל בטמפרטורות גבוהות. בגדול, הפעלת מעבד בתדר הטורבו שלו באופן קבוע למעשה שקולה להמהרה, וזה אומר שיש לדאוג לקירור מתאים.

פורסם

זה העניין, שכול המהרה אינה מצב טבעי של המעבד, לכן הביצועים שלו כנראה, בהמשך ירדו מהר יותר יחסית למעבד ללא המהרה, בגלל שחיקה מהירה יותר במצב טורבו קבוע, יש עניין של מתח ולא רק פליטת חום.

אולי המעבד עצמו נבחר לעבוד במהירות כזו נמוכה, בגלל תהליך ייצור פחות איכותי ואת המעבדים האיכותיים יותר לקחו לעבוד במהירויות יותר גבוהות, גם הליבה הגראפית של המעבד הזה עובדת ב-200MHz פחות, אפילו מול מעבד כמו ה-4770T, שעליו מצויים בנצ'מארקים באינטרנט, על ה-4770TE, אפשר רק לנחש, אם כמו שאמרת משווים ביחס ישר את המהירות שלו למעבדים אחרים מאותה משפחת ה-I7 4770. תודה על התגובה, ואם יש יותר מידע שמראה על התייחסות ישירה לביצועי המעבד, אודה לתורמ/ים.

נערך על-ידי taschi

פורסם

1. אני לא חושב שתהיה "שחיקה בביצועים" או שהביצועים "ירדו מהר יותר יחסית למעבד ללא המהרה" - מעבד הוא לא התקן מכני, אין לו מנוע שיכול להתקלקל או לעבוד לאט יותר או משהו דומה. מדובר בהתקן אלקטרוני לחלוטין שכל מה שהוא עושה זה לקבל ולשלוח אותות (מתחים). אם נוצרת "שחיקה" כלשהי במעבד, הרי שפירוש הדבר שהמעבד לא יעבוד כלל, כי בעיקרון מדובר ברכיב שאו שהוא תקין או שהוא לא תקין ואז הוא גם לא עובד. אין מצב כזה של מעבד "חצי-תקין".

2. כמו לכל רכיב אלקטרוני, גם למעבד יש תוחלת חיים מסויימת. תוחלת חיים זו תלויה גם במתח ובטמפרטורת המעבד, ולכן אם מפעילים את המעבד במתח גבוה יותר מזה שהוא תוכנן עבורו, גם יווצר יותר חום וגם יש סיכוי גדול יותר לפריצה של מעגל במעבד ("חוט חשמל" יכול להעביר כמות זרם/מטען חשמלי לשנייה מסויימת, ועבור ערך גדול יותר ה"חוט" פשוט יישרף).

3. אולי התכוונת למצב של throttling (אני חושב שאפשר לתרגם כ"השתנקות"), שהוא מצב בו המעבד מקטין את תדר העבודה שלו בכדי למנוע מצב של התחממות יתר (למעשה זה קורה גם במצב של חיסכון באנרגיה כאשר אין עומס על המעבד). האם נקודת הסף להשתנקות כתלות בטמפרטורה (כנראה ערך ה TJmax) של מעבד Core i7-4770TE נמוכה יותר מאשר זה של ה Core i7-4770? אולי, אני לא יודע.

פורסם

1. לא מדוייק. מעבד הוא רכיב שמקבל, מעבד ופולט אותות אלקטרוניים. מטבע ברייתו תמיד יש אחוז כלשהו (נמוך מאוד) של טעויות. ישנו מנגנון זיהוי ותיקון שגיאות שמזהה את השגיאות הנ"ל ושולח לעיבוד מחדש. במעבד במצב טוב יש אחוז אפסי של השגיאות הנ"ל. ישנו מצב של מעבד שניזוק והנזק מתבטא באחוז שגיאות גבוה יותר כך שהמעבד עדיין יעבוד אבל מבחינת המשתמש תהיה תחושה של איטיות ותקיעות בלתי מוסברות.

כמובן שזו נקודה אקדמית שאינה קשורה לשאלת פותח הדיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים