עבור לתוכן

הכישלון של ווינדוס פון

Featured Replies

פורסם

מיקרוספט לא מצליחים עם ווינדוס פון (נתח שוק 3%,ויש הרבה פחות אפליקציות בהשוואה לאנדרואיד.)

פורסם

אליפות

פורסם

חשבתי שבשביל הדיון אני אכריז שמיקרוסופט דווקא מצליחים לא רע וזה אבל אז אמרתי אז זה בקול רם והתפוצצתי מצחוק.

פורסם

הם בטח ביזבזו את הכסף ככה שאין להם יכולת לקנות בחצי מחיר .

פורסם

יש לך כתבה מעיתון שלא מנסה להשמיד את מדינת ישראל? מה גם שהוא מבקש ממני 5 שקל על התענוג.

פורסם

מערכת הפעלה עם פוטנציאל טוב. עד ממש לא מזמן היה לי סמסונג אטיב. WIN8. הבעיות עם עדכונים עצבנו אותי. אני לא אמור לעשות כלום. אני צריך מפעם לפעם לראות הודעה על עדכון, לאשר אותה וזהו. לא קיבלתי עדכון. למרות שפרסמו שיצא עדכון ל 8.1. לא בדקתי בכלל איך מעדכנים אבל זה לא אמור לעניין אותי.

בנוסף ההגבלה הכי מעצבנת (בשבילי) היא המגבלה הטוטלית על הקלטת שיחות. מערכת הפעלה חוסמת את זה כאילו יש אפשרות לשמור שיחות בתשלום דרכם. אם הייתי רוצה גן סגור הייתי חוזר לאייפון. ובאמת חזרתי ל 6+.

פורסם

גם באנדרואיד יש מגבלת הקלטת שיחות מעצבנת

פורסם
  • מחבר
השאלה הנכונה היא מתי מיקרוסופט תזנח את windows phone?

מחזק-הווינדוס פון לא יצליח להציג נתח שוק משמעותי.

פורסם
גם באנדרואיד יש מגבלת הקלטת שיחות מעצבנת

איזה מגבלה?

השתמשתי באפליקציה כלשהי מהחנות של גוגל והקלטתי כאוות נפשי בלי שום בעיה.

פורסם

ההקלטה היא דרך המיקרופון\רמקול ולא ישירות.

פורסם

אני חושב שהבעיה הכי גדולה של הוינדוס פון והסיבה שבגללה הוא נכשל זאת מערכת ההפעלה או שהצרכנים לא מסוגלים לקבל אותה או שהיא לא מתאימה לצרכי השוק ככה או ככה היא שונה מידי לאנשים

פורסם
  • מחבר
יש לך כתבה מעיתון שלא מנסה להשמיד את מדינת ישראל? מה גם שהוא מבקש ממני 5 שקל על התענוג.

א.אני מסכים איתך על האתר הזה ועל השמלאנים,אבל השמאלנים הם לא הנושא שלנו,אלא ווינדוס פון.

ב.אני הצלחתי לקרוא את הכתבה בלי לשלם 5 ש"ח לחודש ובלי להשתמש ברשימת הקריאה המעצבנת שלהם.

פורסם
  • מחבר

פלטפורמה דועכת

נראה כי פלטפורמת המובייל של מיקרוסופט לא זוכה להצלחה גדולה, כשאפילו התומכים הגדולים שלה עוברים להשתמש במכשירי האייפון.

כשאפל הציגה לעולם את האייפון, סטיב באלמר גיחך ואמר שאיש לא ישלם מחיר כה גבוה על מכשיר והוסיף שהוא לא מודאג מהאסטרטגיה של מיקרוסופט לתחום המובייל, כאשר החברה או יותר נכון יצרניות ה- OEM של חלונות מובייל, מוכרות עשרות מליוני מכשירי סמארטפון בעולם, בעוד אפל לא מכרה עדיין מכשיר אחד. מאז הרבה השתנה ותוך מספר שנים קצר נוכחותה של מיקרוסופט בזירת המובייל דעכה לכדי אחוזים בודדים, בעוד מכשיר האייפון זכה להצלחה עצומה, תוך כדי שהוא הופך להיות הסמארטפון הנמכר ביותר בעולם בעוד אפל לחברת הטכנולוגיה (והחברה בכלל) בעלת שווי השוק הגדול ביותר בעולם. מיקרוסופט שהבינה את כי אזלות היד שלה משאירה אותה מחוץ לגלגול הבא של עולם המחשוב, שהוא שוק המובייל החלה כמעט מהיסוד מערכת הפעלה חדשה שהוצגה תחת השם Windows Phone (או בקיצור WP). אולם בשוק הכה מהיר של עולם המובייל, צעד זה היה מעט מדי ומאוחר מדי, ולמרות ש- WP זכתה לביקורות חיוביות מאוד ואף לתמיכתה של יצרנית הסלולר השניה בגודלה בעולם – נוקיה, ששמה את יהבה על WP ולא על אנדרואיד, מתוך רצון לבדל את ליין מכשירי הלומיה שלה, נראה היה שהציבור לא ממש מביע עניין מהותי במערכת ההפעלה או במכשירים, שנתח השוק שלהם נותר על אחוזים בודדים בלבד.

אחת הטענות הגדולות ביותר כלפי WP, הייתה שהאקוסיסטם של הפלטפורמה הוא דל, בהשוואה לפלטפורמות אחרות, קרי iOS ואנדרואיד ונראה היה שמדובר במעין בעיה של ביצה ותרנגולת: מפתחים לא רצו לפתח או להתאים את האפליקציות שלהם ל- WP, בגלל קהל המשתמשים הקטן. ומשתמשים לא רצו לקנות את מכשירי ה- WP בגלל ההיצע הדל של האפליקציות. מיקרוסופט ניסתה להתייחס לנושא, על ידי מתן תמריצים למפתחים, בין אם על ידי רווחים גדולים יותר ממכירת האפליקציות שלהם (80/20 אל מול ה- 70/30 שאפל מציעה), כלי פיתוח טובים יותר (ממה שאנדרואיד מציעה) ועוד. אבל נראה היה שלאף אחד לא ממש אכפת ומפתחים התמקדו יותר בפיתוח ושיפור האפליקציות שלהם ב- 2 הפלטפורמות העקריות: iOS ואנדרואיד. אם תשאלו את חובבי ה- WP, הם יספרו שלפלטפורמה יש יותר מחצי מיליון אפליקציות וכי עשרות אלפים מתווספות מדי תקופה, אולם המציאות היא שרוב האפליקציות הגדולות לא קיימות או לא מעודכנות.

דוגמאות טובות אותן מציין Tom Warren מהאתר The Verge, הן אינסטגרם שאומנם קיימת על פלטפורמת WP, אולם היא לא עודכנה מזה זמן רב למדי, כשלמעשה האפליקציה בגרסת ה- WP שלה, אפילו לא תומכת בסרטונים, דבר שהוא אירוני למדי לאור העובדה שכשמיקרוסופט פתחה את חשבון האינסטגרם שלה, הדבר הראשון שמיקרוסופט פרסמה הוא סרטון. גם אפליקציות ושירותים אחרים שקיימים על WP כמו טוויטר לא מתעדכנים, כשיש גם חוסר לא קטן באפליקציות פופולריות למדי, כשהמפורסמת שבהם היא אפליקציית יוטיוב אותה מיקרוסופט פיתחה בעצמה, כאשר סביב פיתוח האפליקציה היתה דרמה לא קטנה, כשגוגל מנעה ממיקרוסופט מלהציג את האפליקציה, עד שמיקרוסופט נאותה לתכתיביה של גוגל בנושא. למעשה נראה כי השוק הפורה ביותר עבור אפליקציות בפלטפורמת WP, הוא של אפליקציות חיקוי לאפליקציות ושירותים מוכרים, מתוך מטרה להביא יכולות דומות לפלטפורמה המקרטעת. מסיבה זו בדיוק החליט Warren, שהיה עד לא מזמן תומך נלהב של פלטפורמת WP, לנטוש את הפלטפורמה ולעבור למכשיר האייפון 6 ולהיצע האפליקציות העצום שמוצע באפסטור, שחלק מהן הפך להיות חלק אינטגרלי משגרת חייו.

חוסר המשתמשים והעניין של מכשירי ה- WP, יוצר מצב נוסף בו למיקרוסופט אין שום יתרון אל מול ספקיות הסלולר ובהתאם לכך ספקיות הסלולר נוהגות במיקרוסופט ובמכשירי ה- WP כרצונן, דבר שפוגע במשתמשים. דוגמא טובה לכך היא עדכון ה- 8.1 של WP, ששוחרר ביולי האחרון, עדכון משמעותי שמביא עימו הרבה שיפורים ופיצ’רים חדשים לפלטפורמה, אולם נראה כי חברת Verizon, ספקית הסלולר הגדולה ביותר בארה”ב, לא טרחה להעביר את העדכון למשתמשי הלומיה שנמצאים ברשת שלה, אם כי חברת AT&T כן שיחררה את העדכון. סיבה זו גרמה ל- Ed Bott מהאתר ZDnet, חובב נוסף של פלטפורמת WP, להחליט לנטוש את הפלטפורמה ולעבור להשתמש במכשיר האייפון 6 פלוס, כשלדעתו מצב זה מגלה את אוזלת היד של מיקרוסופט מול ספקיות הסלולר ולאור העובדה של- WP אין שום יתרון אל מול הפלטפורמות האחרות, אין סיבה לנטוש ספקית סלולר כזו או אחרת ולעבור לשניה, בגלל חוסר תמיכה בפלטפורמה כה זניחה.

בשנתיים האחרונות מיקרוסופט ניסתה בכל כוחה להפוך ולהיות שחקנית רלוונטית בתחום המובייל ולהפוך להיות ה”פלטפורמה השלישית”. לשם כך מיקרוסופט האיצה את קצב הפיתוח של WP ואף רכשה את נוקיה, כדי להבטיח מצב בו לפלטפורמה תמשיך להיות יצרנית חומרה, כשיתכן מאוד שמה שדחף את הרכישה הוא כוונותיה של נוקיה להציג את הלומיה X, מבוסס האנדרואיד, אותו מיקרוסופט הרגה זמן קצר אחרי שהרכישה של חטיבת המובייל של נוקיה אושרה באופן סופי. אולם בעוד מיקרוסופט הצליחה בכך כש- WP הפכה להיות הפלטפורמה השלישית, כשהיא עוקפת את בלקברי, עדיין מדובר בנתח כה זעום וזניח, עד כי נראה שמאמציה של מיקרוסופט הם לשווא. למעשה בחודשים האחרונים האסטרטגיה החדשה של מיקרוסופט להביא את השירותים שלה לזמינים לכל הפלטפורמות, יצרו מצב בו מכשירי iOS זכו לקבל את חבילת תוכנות האופיס, והן אפילו עובדות בצורה טובה יותר על מכשירי iOS, מאשר על מכשירי המובייל שמבוססים על WP. כשהתומכים הנלהבים ביותר של WP חוצים את הגבול ועוברים להשתמש במכשירי האייפון, נראה כי הפלטפורמה הבוערת אותה תיאר סטפן אלופ, זמן קצר אחרי כניסתו לתפקיד מנכ”ל נוקיה כילתה את החמצן של נוקיה ובהמשך גם את החמצן של WP, אם כי יתכן מאוד שחלונות 10 אולי תשנה את כל זה, אבל הסיכוי נראה קלוש למדי.

Lumia-and-iPhone-61.jpg

WP.png

Lumia-VS-iphone-61.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים