עבור לתוכן

למה בחו"ל כ"כ שונאים את הלוחות של MSI?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני רואה בזמן האחרון שבפורומים בחו"ל יש שנאה החברה של MSI בתחום לוחות האם. רציתי לדעת ממה זה נובע והאם יש לזה בסיס מוצדק? הם גם טוענים שיש להם חרא של QC (בקרת איכות) בזמן האחרון, זאת אומרת שאין הבטחה לכך שהמוצר יגיע מוגמר עם איכות טובה והוא עלול להיות לא נקי מתקלות. לכן הם מציעים להתרחק מהם בכל תוקף.

אני רוצה לקנות לוח אם של MSI, במקרה אני קונה לוח HIGH-END (בסביבות האלף שקל). לדעתכם לא צריך לקחת סיכון וללכת על לוח של ASUS או GIGABYTE?

דרך אגב אני גולש דיי בקביעות ב tomshardware אז תציצו שם ותסתכלו מה אומרים.

פה בארץ אני רואה אנשים קונים לוחות כאלה בלי בעיה. אולי זה משהו שלא קורה בארץ, אבל אני לא מאמין

ויש לי עוד שאלה לא בנושא הזה.

מייצבי מתח הם פאזות (phase) בלוח? איך אפשר למצוא מידע על כמה כאלה יש בלוח?

לא ראיתי מידע בנתוני יצרן בלוחות של גיגהבייט.

לדוגמא בלוח הזה http://www.asus.com/Motherboards/H97ME/specifications/

- ASUS DIGI+ VRM - 4 Phase digital power design

יש לו ארבע פאזות בעצם?

ובלוח הזה http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4997#ov

אני לא רואה איפה מוזכר מס' הפאזות

נערך על-ידי oneq

פורסם

לא כל לוח של ASUS שווה קניה.

רק אלו שמבוססים על לוחות הדגל שווים משהו.

אני בדרך כלל הולך על גרסאות מצומצמות של הדגמים היקרים מאוד, להם מחיר של 1000+ ש"ח.

פורסם
  • מחבר

למה אתה קובע את זה?

מה רע בלוח H97M-E לדוגמא ?

ואני לא יודע איך התשובה שלך עונה על אחת מהשאלות שלי, ובכלל מה היא תורמת לדיון הזה

פורסם

אין לי מושג לגבי הלוח הספציפי הזה

אני עונה באופן כללי, ועם התייחסות לשאלה שלך לגבי מספר הפאזות.

לא כל לוח של ASUS שווה קניה.

הלוחות הטובים שלהם הם אלו עליהם מבוססים הדגמים היקרים.

לאלו יש גרסאות זולות יותר עם פחות פיצ'רים, כמו פחות ממיליארד חיבורים EXTRA, וצלעות קירור "קצת" פחות עצבניים.

אלו הלוחות הכי משתלמים של ASUS.

בתקציב נמוך יותר עדיף חברה אחרת.

בתקציב גבוה יותר הם לדעתי לא משתלמים בכל מקרה ביחס עלות תועלת.

פורסם

1. אני לא יודע למה לוחות אם של MSI נחשבים לפחות איכותיים - MSI היא חברה ותיקה שמייצרת לוחות אם כבר שנים, ואם היא לא הייתה איכותית מספיק, סביר להניח שהיא לא הייתה שורדת.

2. בנוגע לאיכות מוצר מסויים:

א. אי אפשר להבטיח תקינות של לוח, או של רכיב כלשהו באותה מידה, ב 100% מהמקרים - לי אישית קרה שקניתי זיכרון חדש של Kingston והוא לא היה תקין (לפני כ-8 שנים) או שקניתי ספק כח איכותי של Seasonic לפני מספר חודשים, שעבד בדיוק דקה אחת ומת.

ב. במקרה שמישהו מקבל רכיב לא תקין, יכול מאד להיות שהוא יפרסם ביקורת רעה ("קטלנית") על המוצר או על החברה המייצרת, ואלו הנושאים שאתה רואה בפורומים. מכיוון שסטטיסטיקות של החזרת מוצרים לא ממש זמינות לציבור, אי אפשר לדעת בדיוק איזה אחוז מכלל המוצרים (לוחות האם במקרה זה) הם לא תקינים או שוחררו לשוק בלי בדיקת איכות מספקת.

ג. גם אם במידה ולחברה מסויימת יש מוצרים לא איכותיים, יכול להיות שמדובר בדגמים ספציפיים. במקרה כזה כל מה שניתן לעשות הוא לבדוק את כמות התגובות השליליות עבור הדגם בו מעוניינים ולהשוות מול המספר הביקורות השליליות שדגמים דומים מחברות אחרות מקבלים.

3. בנוגע לשלבי ייצוב המתח:

א. באופן כללי, אפשר לדעת מהו מספר שלבי ייצוב המתח למעבד שיש בלוח פשוט ע"י ספירת מספר הקוביות שנמצאות מסביב למעבד. זה לא תמיד מדוייק, שכן ייתכן ש"קוביה" כזו נמצאת ליד המעבד, אך למעשה שייכת למערכת ייצוב המתח של הזיכרון.

ב. ככל שיש בלוח יותר שלבי ייצוב מתח, כך סביר להניח שתוחלת החיים של הלוח תהיה ארוכה יותר. הדבר נובע מכך שלכל שלב ייצוב מתח יש תוחלת חיים משלו, שתלויה כמובן בזמן שהוא עובד. מערכת ייצוב המתח עובדת כך שככל שבכל רגע נתון עובד רק שלב ייצוב אחד, כך שככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח, העומס על כל שלב ייצוב קטן יותר, ולכן הוא אמור להחזיק מעמד יותר זמן.

ג. ככל שהמעבד בו משתמשים "חזק" או "עוצמתי" יותר, כך רצוי שתהיה ללוח בו נעשה שימוש מערכת ייצוב מתח טובה יותר, שכן העומס עליה גדול יותר. לדוגמא למעבדי Pentium G או למעבדי Core i3 אפשר להסתפק בלוח בעל 4 או אפילו 3 שלבי ייצוב מתח, אך כאשר מדובר על מעבד Core i5 ומעלה, רצוי להשקיע בלוח איכותי יותר עם יותר שלבי ייצוב מתח (לדעצי רצוי לפחות 4 שלבי ייצוב מתח למעבד Core i5). כמובן שאם מבצעים המהרה, רצוי לקנות לוח עם יותר שלבי ייצוב מתח (לפחות 8).

ד. מספר שלבי ייצוב המתח הוא תכונה אחת של הלוח, אבל כאשר בוחרים לוח אם למחשב יש לקחת בחשבון עוד דברים כמו מספר חיבורי ה USB שלוח מציע, מספר חיבורי ה SATA, תמיכה במערכי כרטיסי מסך וכד'.

נערך על-ידי smalul

פורסם

מסכים עם KAKADU999 , הרבה חומרה וחברות שונות עברו לי בידיים ואני יכול לומר שהיום MSI מוציאה לוחות לא רעים בכלל (יש לי כרגע אחד של AMD), היה לי גם את ה-MPOWER ו-X79A 45 PLUS

בהחלט עשו עבודה מעולה. בקשר לאסרוק - בשנתיים האחרונות החלטתי שאני לא מחליף את החברה הזו עם גרסאות ה- OC FORMULA (יש לי את ה-Z77 OC FORMULA, Z97 OC FORMULA)

מהלוחות היותר טובים שעבדתי איתם בשנים האחרונות.

בקשר ללוח של GIGABYTE יש 8 פאזות לעומת 4 פאזות מתקדמות בלוח של אסוס , אבל לפי מה שהספקתי לראות , כמות הפאזות לא מהווה פקטור לאיכות ויציבות הלוח.

אני ממליץ לך לראות לוחות של ארבעת החברות הללו ולבחור את מה שהכי מתאים לך מבחינת פיצ'רים ומחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים