עבור לתוכן

מחשב דל ווסטרו 5470 נתקע כל כמה דקות

Featured Replies

פורסם

אהלן,

רכשתי מחשב דל ווסטרו 5470 חדש לפני כמה שבועות. עד לפני כמה ימים הוא עבד מושלם. פתאום, באמצע צפייה בווידאו, המחשב נתקע לשנייה וחצי בליווי של רעש נוראי מהרמקולים ואז הסרטון ממשיך להתנגן כרגיל. ככה זה קורה כל כמה דקות

הדבר קורה גם בניגון של מוזיקה בלבד(ללא ווידאו) ובנוסף, גם כשאני מזיז את העכבר או עובד על האופיס, אני רואה שהמחשב כאילו נתקע לשנייה ואז ממשיך.

דיברתי עם התמיכה הטכנית של דל, בהתחלה התחלנו את כל הטיפול רגיל של התקנת דרייברים ועדכונים של ווינדוס(דבר שכבר עשיתי אבל הם התעקשו שאני אעשה בשנית). כשזה לא עזר התקשרתי שוב, ואז ענה לי בחור שטען שמדובר בתקלה בתוכנה של המחשב וזו תקלה ידועה במחשב הזה.

הוא אמר לי שאני צריך ללכת לריקוברי בווינדוס 8.1 שיש לי, ושם לבחור באופציה של שיחזור הגדרות יצרן(מחיקה של הווינדוס והתקנה מחדש שלו-מחיקה של הכל מהמחשב) ואז התקלה תסתדר.

כמובן שאני קצת נסער כרגע. רציתי לדעת:

1. מישהו מכיר את התקלה הזו? זו באמת תקלה ידועה?

2. לא יותר הגיוני שמדובר בבעיית חומרה?

3. גם אם אני אתקין את הווינדוס מחדש, הרי זה אותה תוכנה, התקלה בטח תחזור על עצמה.

מה אתם אומרים? ממש מתסכל :(

תודה לכולם על העזרה.

פורסם

1. לא יודע אם זו תקלה ידועה בדגם הזה, אבל זו בהחלט תקלה מוכרת בעולם המחשבים בכללי.

2. לאו דווקא. זו יכולה להיות תקלת חומרה, אך לרוב זה דרייבר בעייתי.

3. לא בטוח. התקלות האלה לפעמים נובעות משילוב מסוים של חומרה, תוכנה ודרייברים שמציפים איזשהו באג קטן בדרייבר, שבמצבים אחרים יכול לא להתרחש.

מה שהייתי ממליץ לפני שניגשים לפטיש 5 קילו (התקנה מחודשת של הכל) הוא לחקור יותר את הנושא. לרוב מי שאשם פה הם התקני תקשורת כאלה ואחרים (רשת קווית / אלחוטית / בלוטות'). תנסה לבטל אותם אחד-אחד (או את כולם יחד), ולראות האם התקלה נעלמת. אם כן, תנסה לבודד את המרכיב ולראות מה אפשר לעשות.

פורסם
  • מחבר

יש לאבא שלי איזו תוכנה שמורידה דרייברים. זה יכול לעזור?

ומה הכוונה בלכבות כל מיני קישוריות? המחשב מחובר בכבל רשת רגיל מהיום הראשון.... ויש לי עכבר אלחוטי אבל ניתקתי אותו וזה לא עזר.

יש לכם עוד רעיונות? אני באמת לא רוצה לעשות שיחזור הגדרות יצרן(מה גם שאני חושש שהתקלה תחזור על עצמה).

המחשב חדש לגמרי.....כמעט ולא עשיתי איתו דבר(חוץ מאופיס). ואין לי מושג מה יכול היה לגרום לזה.

פורסם
יש לאבא שלי איזו תוכנה שמורידה דרייברים. זה יכול לעזור?
לא. בעיקר יכול להזיק.
ומה הכוונה בלכבות כל מיני קישוריות? המחשב מחובר בכבל רשת רגיל מהיום הראשון.... ויש לי עכבר אלחוטי אבל ניתקתי אותו וזה לא עזר.
הכוונה היא בדיוק כמו שאמרתי - לכבות WiFi, לכבות Bluetooth. זה שאתה לא משתמש בהם עוד לא אומר שהם לא יכולים לגרום לבעיות, אם הם דלוקים.

לחילופין - תנסה לבטל את כרטיס הרשת החוטי שאתה מתחבר דרכו ולעבוד זמנית דרך אלחוטי, או בלי רשת בכלל. גם התקן רשת חוטי יכול לגרום לבעיות מסוג זה.

פורסם
  • מחבר

פתרתי את התקלה! ולא בעזרת הנציגים של דל זה בטוח....

אחרי חקירה מעמיקה ברשת, מצאתי בפורמים של דל בחור שסבל מאותה תקלה כמו שלי בדיוק.

הגיבו לו שם שאחת התוכנות של דל היא זו שגורמת לתקלה וצריך להסיר אותה, להדליק את המחשב מחדש והכל חוזר לשגרה.

עשיתי את זה, ועכשיו הכל תקין.

מאוד עצוב שנציגים של דל מסבירים ללקוח שצריך לפרמט את המחשב החדש שלו(פחות מחודש) כשתוכנה שלהם היא זו שגורמת לתקלה.

החלק הכי מצחיק-זו תוכנה שאמורה לבדוק תקלות במחשב.

למי שסובל מאותה תקלה- תמחקו את SupportAssist ואת Dell Suport Assist Agent, תפעילו את המחשב מחדש והכל חוזר לעבוד תקין.

תודה על העזרה בכל מקרה חברים :)

הפוסט באתר תמיכה של דל: http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19618236

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים