עבור לתוכן

המלצה לסכין שף

Featured Replies

פורסם
גלובל סכינים מצויינות, אך אפשר למצוא לא פחות טובות בקצת פחות כסף.

בכל מקרה, גם בכבעל סכיני גלובל, הן עשויות מפלדה מאוד רכה, אין מצב שהן חדות במידה מספקת אחרי 7 שנים, או אפילו אחרי שנה.

קפוץ אלי מתישהו שאני עושה סבב השחזה על הסכינים שלי, ואשחיז לך אחת. אתה תהיה בהלם מכמה שהיא לא חדה.

קשיות גבוהה זה לא אבסולוטי, אתה אולי מרוויח סכין עם שמירת להב יותר ארוכה אבל עמידות לזעזועים יורדת (הופכת להיות יותר פריכה) וההשחזה הופכת להיות קשה יותר.

בכל מקרה קניתי את הסכין ביחד עם המשחיז שלהם והוא עדיין שוכב במגירה, פשוט כי אני לא רואה צורך. קפוץ אלי מתישהו כשאני זורק דף נייר באוויר וחותך אותו לשניים. :-)

  • תגובות 36
  • צפיות 16.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם זה מספיק טוב להם, זה טוב מספיק בשבילי :-)

לינק

פורסם
גלובל סכינים מצויינות, אך אפשר למצוא לא פחות טובות בקצת פחות כסף.

בכל מקרה, גם בכבעל סכיני גלובל, הן עשויות מפלדה מאוד רכה, אין מצב שהן חדות במידה מספקת אחרי 7 שנים, או אפילו אחרי שנה.

קפוץ אלי מתישהו שאני עושה סבב השחזה על הסכינים שלי, ואשחיז לך אחת. אתה תהיה בהלם מכמה שהיא לא חדה.

איך אתה משחיז את הסכין שלך?

אני קניתי לפני שנה סכין שף של Tojiro dp 210mm, היית אחלה כמה זמן, עד שהפסיקה להיות חדה.

ניסיתי להשחיז אותה עם אבן מים שקניתי, אך זה לא הצליח.

אני לא ממש מצליח לשמור על זווית אחידה לאורך כל הדרך.

פורסם

אני משחיז בעזרת סט אבני מים:

http://www.amazon.com/Norton-Waterstone-Starter-Kit-flattening/dp/B000XK0FMU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1422815286&sr=8-1&keywords=norton+waterstone+kit

אחרי קצת אימון יוצא מצויין.

קניתי אותן אחרי שהייתי מאוכזב מתוצאות ההשחזה אצל לובינסקי.

dd

קשיות גבוהה זה לא אבסולוטי, אתה אולי מרוויח סכין עם שמירת להב יותר ארוכה אבל עמידות לזעזועים יורדת (הופכת להיות יותר פריכה) וההשחזה הופכת להיות קשה יותר.

בכל מקרה קניתי את הסכין ביחד עם המשחיז שלהם והוא עדיין שוכב במגירה, פשוט כי אני לא רואה צורך. קפוץ אלי מתישהו כשאני זורק דף נייר באוויר וחותך אותו לשניים. :-)

ברור, לא טענתי שבהכרח סכין קשה יותר טובה יותר. אצל חלק מהאנשים שאני מכיר סכין קשה יותר היתה כבר מסיימת את הקריירה.

אבל אני מכיר מספר לא קטן של אנשים עם גלובל, כולל את הסכינים שלי. הסכינים רכות. לא רואה דרך בה הסכינים שמרו על החוד 7 שנים.

פורסם

יכול להיות שאני לא באמת מנצל אותה עד הקצה, בכל זאת חובבן.

פורסם

איך אתה מצליח לשמור על הזווית?

איך אתה בכלל יודע שאתה בזווית הנכונה?

:surmene:

פורסם

לסכיני גלובל זווית אחידה של כ 15 מעלות והם ממליצים להשחיז בזווית כזו.

אתה שומר על הזווית פחות או יותר לפי גובה האצבעות.

פורסם

ננסה שוב בסופש (:

פורסם

ניסיתי לפני כמה חודשים.. עוד כשהזמנתי את האבן.

אני יעלה תמונות של הסכין בערב...

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני שובר את הראש מה לעשות..

לקנות סכין קלאסית כמו זו -

http://www.ebay.com/itm/Zwilling-JA-Henckels-Miyabi-600S-Morimoto-Red-Series-8-5-Chefs-Knife-/121559185018?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c4d7df67a

או ללכת על סכין יפנית כמו אחת מאלו -

http://japanesechefsknife.com/FKMSeries.html#FKMWine (מספר 7)

http://japanesechefsknife.com/ProSSeries.html#ProS (מספר 3)

מישהו עם קצת ניסיון בסוגי סכינים יודע לתת לי כיוון?

פורסם

לא אמרת שיקר לך 450 ש"ח לסכין אחת? כי אם אחת כזאת תתפס במכס, זה בערך מה שתשלם בסופו של דבר ואפילו יותר.

פורסם
  • מחבר

70 דולר סכין, משלוח לא כלול בעלות המיסים ולכן אין מס

עם משלוח זה יצא סביב 300 שח

פורסם

אני ממליץ לך בחום על הסכין הזאת של ויקטורינוקס: http://www.cohenitzhak.com/products/42001, תחפש את הדגם בגוגל ותראה כמה המלצות יש עליה.

פורסם
  • מחבר

אני מכיר אותה מצויין, להורים שלי יש סנטוקו מהסדרה הזו כבר 3 שנים.

היא סכין טובה, אבל היא פחות נוחה לי מניסיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים