פורסם 2015 בינואר 3110 שנים אני מחפש לקנות סכין 1 או 2 נוספות לשימוש כללי במטבח.אין לי תקציב ענק לצורך כך אבל אני יכול להוציא כ-200-300 שח לסכין.ההתלבטות היא בגדול בין סכין שף של ארקוס לסכין שף של צויילינג (סדרת pollux לדוגמה)אם יש לכם משהו מומלץ אחר (מניסיון ולא מהסתכלות במסטר שף) מוזמנים להציע.היום יש לי 2 סכינים בשימוש, שתיהן סנטוקו (אחת טובה של ויקטורינוקס ואחת דיי גרועה של ארקוסטיל)אשמח לעזרה מהבשלנים פה.נ.ב.אם יש גלובל שף ב-350 שקל אני אשקול להגדיל את התקציב. נערך 2015 בינואר 3110 שנים על-ידי Access Denied
פורסם 2015 בינואר 3110 שנים מה רע בסכינים לא יקרים?יש לי ארסנל של סכינים לא יקרים.את חלקם הגדול קניתי במבצעים פה ושם.גדולים, קטנים, עבים, דקים, קצרים, ארוכים, גבוהים, נמוכים, כבדים, קלים, חלקים, עם שיניים.יש חדים יותר, יש חדים פחות(וטוב שככה).עובדים יופי.מתאימים לכל מטרה.זה לא כאילו שאתה עובד איתם 12 שעות רצוף יום יום שאתה צריך עמידות מיוחדת ל10 שנים הבאות.לא עדיף מגוון על "איכות"?מה כבר סכין "יקרה" יכולה לעשות שסכין "לא יקרה" לא יכולה?
פורסם 2015 בינואר 3110 שנים מחבר אני מהאסכולה שמעדיפה סכין אחת טובה להכל.אני גם ככה רגיל לעבוד עם סכין אחת בבישול, להחליף סכינים תמיד נראה לי מיותר ולא מוסיף כלום.ואם קונים סכין חדשה או שתיים אז כבר משקיעים קצתאמרתי שמי שלא בראש הזה כנראה לא מתאים לעזור לי.זה לא עניין של סנוביות, אלא גישה אחרת לציוד מטבח
פורסם 2015 בינואר 3110 שנים גם למי שיש הרבה סכינים בסופו של דבר כולם משתמשים ב90 אחוז מהזמן באותה סכין.עדיף באמת שהסכין הזאת תהיה טובה ותעשה את החיים קלים. מה שגם יש אלמנטים נוספים של דיוק בטיחות מהירות וכו' אם כבר רגילים לסכין מסויימת.פותח הדיון, לא ציינת איזה גדול של סכין אתה מחפש פחות או יותר.בכל מקרה, צויילינג זו חברה מעולה, שמעתי על הסכינים שלהם הרבה דברים טובים אבל אין לי נסיון איתם בכלל, ככה שאני לא יכול להמליץ מנסיון.2 סכינים שאני הייתי ממליץ של ויקטורינוקס הם - 1 ו -2אין לי אף אחת מאלה אבל יש לי סכין שף דומה של ויקטורינוקס כבר דיי הרבה זמן שאני מאוד מרוצה ממנה.אם אתה מסתפק בסכין קטנה יותר(13 ס"מ) אז תוכל למצוא של גלובל ב320+-
פורסם 2015 בפברואר 110 שנים אם אתה שף, ומפתח טכניקות עבודה מתקדמות כדי להשיג דיוק ומהירות לצורך כישורים והספק.אז הייתי מבין למה להשקיע בסכין ספציפית עליה אתה הולך להתאמן כמו כלי נגינה, ומצפה לעשות בה שימוש רב לאורך זמן.ולו רק בשביל שהידית לא תתפרק, ושהלהב יהיה עשוי בעובי מדורג בשביל עמידות לזעזועים והשחזות מרובות.לשימוש ביתי ממוצע זה מיותר לחלוטין.אבל סבבה, אפשר סתם אם רוצים... נערך 2015 בפברואר 110 שנים על-ידי Art Tatum
פורסם 2015 בפברואר 110 שנים מחבר לא צריך להיות שף כדי לדעת להעריך סכין טובה.אני מחפש סכין שף 8 אינצ' אחת וסנטוקו 7-8 אינצ'
פורסם 2015 בפברואר 110 שנים כתבתי כאן תגובה 2 דקות אחרי פותח הדיון (09:09) ומישהו מחק לי אותה.... למה?
פורסם 2015 בפברואר 110 שנים טוב, מוזר.לא אחפור מחדש, אגיד רק שיש לי את אלה:http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7757572ולמחיר הזה סכינים מצוינים, לכל השימושים. כבר שנה.אני לא מומחה סכינים ולפני כן ההורים לא שדרגו למשהו, פשוט היו תקועים עם סכינים לא חדים בכלל.אחרי השדרוג הזה, פתאום עולם אחר...
פורסם 2015 בפברואר 110 שנים תוסיף עוד מאה שקל ותקח גלובל g2 ב450. כבר שבע שנים אצלי, בישולים כל ערב, לא עברה השחזה פעם אחת ועדיין חותכת עגבנייה כאילו זה אוויר. ליגה מעל כל שאר הסכינים שהיו לי, אפילו shun לא החזיקו מעמד כל כך הרבה.
פורסם 2015 בפברואר 110 שנים תוסיף עוד מאה שקל ותקח גלובל g2 ב450. כבר שבע שנים אצלי, בישולים כל ערב, לא עברה השחזה פעם אחת ועדיין חותכת עגבנייה כאילו זה אוויר. ליגה מעל כל שאר הסכינים שהיו לי, אפילו shun לא החזיקו מעמד כל כך הרבה.גלובל סכינים מצויינות, אך אפשר למצוא לא פחות טובות בקצת פחות כסף.בכל מקרה, גם בכבעל סכיני גלובל, הן עשויות מפלדה מאוד רכה, אין מצב שהן חדות במידה מספקת אחרי 7 שנים, או אפילו אחרי שנה.קפוץ אלי מתישהו שאני עושה סבב השחזה על הסכינים שלי, ואשחיז לך אחת. אתה תהיה בהלם מכמה שהיא לא חדה.
פורסם 2015 בפברואר 110 שנים מחבר קצת יקר לי 450 שקל לסכין אחת.איך נראה הסט הזה?http://www.lublinsky.co.il/product.asp?productid=1443
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.