עבור לתוכן

המלצה למפרט למחשב לשימוש בסיסי (עד 1,500 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

קודם כל, אני צריך לציין לטובה את המפרט שניתן לי פה לפני כשנה וחצי למחשב גיימינג. אני מאוד מרוצה, ואני חושב שכבר כתבתי את זה פה קצת אחרי הקנייה, אבל אני אכתוב שוב (אולי כסוג של עדכון), שוב תודה לחברי הפורום!

בלי קשר למחשב שלי, אני אשמח לקבל הכוונה למחשב משרדי/ביתי שאני קונה לקרוב משפחה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 שח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אלא אם תהיה ירידה משמעותית באיכות החומרה כתוצאה מכך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יודע כרגע לומר. 1,500 זה התקציב שאני רואה מולי. יכול להיות שאני לא מבין נכון את מחירי השוק ויהיה צורך לחרוג.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מיילים, אינטרנט.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס (WORD) - מזדמן.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 - אבל לא אם ההבדל במחיר הוא משמעותי. לדוגמא: מחשב סופר שקט (8 מ-8) ב-2,000 לא יועדף על פני מחשב שקט בסך הכל (5 מ-8) ב-1,400.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה/אופיס. כן להרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז - KSP זה טוב, TMS זה טוב (אם המשלוח עדיין כלול במחיר). אני פתוח לחנויות נוספות. ההעדפה של היא יותר ל"מבצעים של הרגע" שברגע נתון יכולים להוזיל את המחירץ

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם. עוד השבוע.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לפחות כניסה אחת של USB3, עדיפות לקידמית (לא קריטי). מספר חיבורי USB ו-HDMI (נראה לי שזה בסיסי ביותר בימינו בכל מארז, אבל אני אציין את זה בכל זאת), אני מניח שחיבור DVI יכול להיות שמיש גם.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא יהיה שדרוג מאסיבי, אם בכלל. המחשב מיועד לשימוש מאוד בסיסי, וזה ישאר כך גם בעוד 5 שנים. רק שיהיה אמין מספיק כדי להחזיק את ה-5-7 שנים האלה לפחות (כמובן בהנחה שיטופל נכון ויישמר מוירוסים וכ'ו). אני יודע שאין "הבטחה" שזה באמת יחזיק מעמד תקופה ארוכה, הכל יכול לקרות ואי אפשר לחזות הכל, אבל אתם מבינים למה אני מתכוון.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נתקלתי בדיון דומה (מחשב משרדי): http://hwzone.co.il/community/threads/557525-מחפש-מפרט-לעבודה-משרדית-לאחי#.VLvOEE0cRaQ

הדיון פורה וסוחף, אבל המפרטים נעים באזור ה-2,500 שח ועד 3,000 שח, שזה הרבה יותר מהתקציב שלי (כולל חריגה). אני לא רואה את עצמי מגיע לסכומים האלה.

אני אתייחס לגבי מה שנאמר בדיון ואני אכתוב את מה שנכון לגבי ואוסיף מידע שאני חושב שהוא רלונטי:

- עדיפות למארז קטן ככל שניתן במסגרת המחיר. המחשב המוחלף הוא בגודל "סטנדרטי", כך שגם זה בסדר, במיוחד אם מארז קטן יותר יפגע ביכולת לשלב חומרה טובה יותר. ה-Nanoxia Deep Silence 4 Black שהוצע במפרט נשמע לי כמו אפשרות מעניינת. כשהרעיון לקנות את המחשב עלה ואחד השיקולים המרכזיים היה גודל המארז, הדבר הראשון שחשבתי עליו הוא מארזי מיני-ITX. בדיוק היה מבצע על מארז כזה מחודש באחד האתרים (נדמה לי וואלה שופס). אבל אני ממש לא יודע איך זה יכנס לתקציב, כי למיטב הבנתי, אלה מארזים יקרים יותר מהסטנדרטים, ומארז כזה יכול בקלות להגיע לפי 2 מהמחיר של מקבילו הסטנדרטי.

- אני נוטה לכיוון של מעבד אינטל i3 - במחשב גיימינג יש לי i5 ואני מאוד מרוצה. קראתי את הדיון המעניין סביב השאלה אם לקחת את 3 או 5, אני אלך על ה-3, מה גם שאין לי הרבה אפשרויות נוכח התקציב המאוד מוגבל.

- אין צורך במסך - ייעשה שימוש במסך 22 אינצ' - סמסונג Mastersync T220P / רזולוציה 1920X1200. אין צורך בציוד היקפי.

- דיסק קשיח: 1TB או 500GB, איך שנכנס לתקציב. זה די הרבה למחשב בסיסי, אבל אין ברירה - האדם שעבורו נקנה המחשב לא בקיא בתפעול נכון (פירמוט, מחיקות וניקוי), ולכן צריך שיהיה לו את המקום הפנוי זמין בכמות גבוהה, וזאת למרות שלא תהיה התקנה של משחקים או תוכנות כבדות. במחשב המוחלף יש 250 ג'יגה וזה לא הספיק.

- אני לא יודע עד כמה זה משמעותי, אבל פרט נוסף: המארז יהיה בכוננית פתוחה ואינו יהיה חשוף לשמש או למקור חום. לא עבודה רציפה, אלא מזדמנת.

- במפרט של ה-i3 בדיון, להוציא את הציוד ההיקפי, המחיר הוא באזור ה-2,400. זה עדיין קצת גבוה. יש דרך להוריד מבלי לפגוע מדי בתמורה השולית?

- המהירות חשובה ביותר, אבל אני לא יודע אם המשתמש יידע להתנהל נכון עם כונן SSD, לכן זה יורד מהפרק (אם היה רלונטי, התקציב היה גדל באופן מיוחד רק עבור זה). זו אופציה שיכול להיות שהייתי צריך לחשוב עליה במחשב הגיימינג שלי. אני חושב שרק היום אני מבין עד כמה זה יכול לשפר את חווית השימוש במחשב.

- יש זיכרון 1GB שאני אנסה להעביר מהמחשב המוחלף, אם הדבר אפשרי. זה לא יבוא על חשבון זיכרון נוסף, נניח 4GB (אם לדעתכם זה מספיק). כמו כן, יתכן שלא יהיה צורך בכונן DVD, כי אם הכונן של המחשב המוחלף מתפקד (זה בבדיקה), אני אעביר אותו (מדובר בכונן LG פשוט, אבל חדש יחסית).

מעבר לקישור לדיון הנ"ל, ב"מחשבים מומלצים" מצאתי את זה :

http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/6

תודה!

- - - תגובה אוחדה: - - -

(זה נראה שההודעה נחתכה, אז אני אמשיך בתגובה נפרדת)

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נתקלתי בדיון דומה (מחשב משרדי): http://hwzone.co.il/community/threads/557525-מחפש-מפרט-לעבודה-משרדית-לאחי#.VLvOEE0cRaQ

הדיון פורה וסוחף, אבל המפרטים נעים באזור ה-2,500 שח ועד 3,000 שח, שזה הרבה יותר מהתקציב שלי (כולל חריגה). אני לא רואה את עצמי מגיע לסכומים האלה.

אני אתייחס לגבי מה שנאמר בדיון ואני אכתוב את מה שנכון לגבי ואוסיף מידע שאני חושב שהוא רלונטי:

- עדיפות למארז קטן ככל שניתן במסגרת המחיר. המחשב המוחלף הוא בגודל "סטנדרטי", כך שגם זה בסדר, במיוחד אם מארז קטן יותר יפגע ביכולת לשלב חומרה טובה יותר. ה-Nanoxia Deep Silence 4 Black שהוצע במפרט נשמע לי כמו אפשרות מעניינת. כשהרעיון לקנות את המחשב עלה ואחד השיקולים המרכזיים היה גודל המארז, הדבר הראשון שחשבתי עליו הוא מארזי מיני-ITX. בדיוק היה מבצע על מארז כזה מחודש באחד האתרים (נדמה לי וואלה שופס). אבל אני ממש לא יודע איך זה יכנס לתקציב, כי למיטב הבנתי, אלה מארזים יקרים יותר מהסטנדרטים, ומארז כזה יכול בקלות להגיע לפי 2 מהמחיר של מקבילו הסטנדרטי.

- אני נוטה לכיוון של מעבד אינטל i3 - במחשב גיימינג יש לי i5 ואני מאוד מרוצה. קראתי את הדיון המעניין סביב השאלה אם לקחת את 3 או 5, אני אלך על ה-3, מה גם שאין לי הרבה אפשרויות נוכח התקציב המאוד מוגבל.

- אין צורך במסך - ייעשה שימוש במסך 22 אינצ' - סמסונג Mastersync T220P / רזולוציה 1920X1200. אין צורך בציוד היקפי.

- דיסק קשיח: 1TB או 500GB, איך שנכנס לתקציב. זה די הרבה למחשב בסיסי, אבל אין ברירה - האדם שעבורו נקנה המחשב לא בקיא בתפעול נכון (פירמוט, מחיקות וניקוי), ולכן צריך שיהיה לו את המקום הפנוי זמין בכמות גבוהה, וזאת למרות שלא תהיה התקנה של משחקים או תוכנות כבדות. במחשב המוחלף יש 250 ג'יגה וזה לא הספיק.

- אני לא יודע עד כמה זה משמעותי, אבל פרט נוסף: המארז יהיה בכוננית פתוחה ואינו יהיה חשוף לשמש או למקור חום. לא עבודה רציפה, אלא מזדמנת.

- במפרט של ה-i3 בדיון, להוציא את הציוד ההיקפי, המחיר הוא באזור ה-2,400. זה עדיין קצת גבוה. יש דרך להוריד מבלי לפגוע מדי בתמורה השולית?

- המהירות חשובה ביותר, אבל אני לא יודע אם המשתמש יידע להתנהל נכון עם כונן SSD, לכן זה יורד מהפרק (אם היה רלונטי, התקציב היה גדל באופן מיוחד רק עבור זה). זו אופציה שיכול להיות שהייתי צריך לחשוב עליה במחשב הגיימינג שלי. אני חושב שרק היום אני מבין עד כמה זה יכול לשפר את חווית השימוש במחשב.

- יש זיכרון 1GB שאני אנסה להעביר מהמחשב המוחלף, אם הדבר אפשרי. זה לא יבוא על חשבון זיכרון נוסף, נניח 4GB (אם לדעתכם זה מספיק). כמו כן, יתכן שלא יהיה צורך בכונן DVD, כי אם הכונן של המחשב המוחלף מתפקד (זה בבדיקה), אני אעביר אותו (מדובר בכונן LG פשוט, אבל חדש יחסית).

תודה!

נערך על-ידי kikocal

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 BOX

כמות: 1 - מחיר: ₪284

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3

כמות: 1 - מחיר: ₪289

מארז:

SilverStone Precision PS09 Black

כמות: 1 - מחיר: ₪243

ספק כוח:

Seasonic 350W SS-350BS Active PFC 80+ Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪190

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪180

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪290

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪108

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪1584

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1553 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/gucd3n1q

לגבי המשלוחים אני לא בטוח שהם עושים עדיין בחינם (תברר איתם) אבל המפרט מהם יצא הכי זול

נערך על-ידי kokoki

פורסם
  • מחבר

Kokoki שלום, תודה על העזרה! כתבתי בהודעה הראשונה חלק נוסף שפשוט נחתך (כנראה בגלל הגבלת מספר תווים), אז אני אכתוב את זה פה:

תקלתי בדיון דומה (מחשב משרדי): http://hwzone.co.il/community/threads/557525-מחפש-מפרט-לעבודה-משרדית-לאחי#.VLvOEE0cRaQ

תודה!

------------------------------------------

אני מתחיל להבין שהתקציב נמוך מדי בשביל הדרישות שציינתי ואני אצטרך להסתפק במפרטים שהביא Kokoki.

פורסם

ערכתי את המפרטים שנתתי, במקומם שמתי מפרט אחד עם מארז שקט + מקום לכונן אופטי שלא היה במארז הקודם. אם תבחר לוותר על קניה של הכונן אופטי המחיר ירד מתחת ל-1500 כרגע עם הכונן יש חריגה של 53 ש"ח למזומן.

בקשר לדיון שציינת, שם הייתה "יד חופשית" בקשר לתקציב. מארז הננוקסיה יקר יותר ב-200 ₪.

לגבי המעבד הוא בהחלט מספיק לצרכים שציינת. כמו כן גם הזיכרון מספיק.

פורסם

kokoki, המפרט מעולה, אך לדעתי כדאי להחליף את הספק לזה:

http://www.tms.co.il/product/13008

אופציה נוספת, במקרה שרוצים מחשב קטן עם לוח מיניITX. גודל המארז (שארקון): רוחב 22.5 ס"מ, עומק 21.3, גובה 25.9 ס"מ.

הלוח כולל 3 יציאות מסך HDMI+DVI+VGA ויש תמיכה בשני USB3 קדמיים שיש גם למארז.

*ללא צורב (אין אופציה לכונן אופטי במארז).

אם רוצים, אפשר לשדרג לקשיח של 1T בתוספת של כמה עשרות שקלים.

דגם מחשב: מחשב סלוני HTPC Intel Pentium G3250 3.2Ghz - IHT1

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Pentium G3250 3.2Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 GT

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81I-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 CL11-11-11-28

כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graphics

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB SATA III

כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio

ציוד רשתות: On Board 10/100/1000

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Antec 300W BP300P

מארזים: מארז ללא ספק Sharkoon CA-I Mini-ITX - צבע שחור 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 1521 שקל

עמוד מוצר

זהו למעשה מפרט מוכן שלהם (ראה כאן) ורק החלפתי את המארז. במקור המארז של antec בגודל: רוחב 26 ס"מ, עומק 36.9 ס"מ, גובה 19.5 ס"מ. ויש לו רק כניסת USB3 קדמית אחת. במארז של antec דווקא יש אפשרות להוסיף צורב דק (slim) שעולה מעט יותר מצורב רגיל: http://ksp.co.il/?uin=23759

נערך על-ידי zoro9

פורסם
  • מחבר
ערכתי את המפרטים שנתתי, במקומם שמתי מפרט אחד עם מארז שקט + מקום לכונן אופטי שלא היה במארז הקודם. אם תבחר לוותר על קניה של הכונן אופטי המחיר ירד מתחת ל-1500 כרגע עם הכונן יש חריגה של 53 ש"ח למזומן.

בקשר לדיון שציינת, שם הייתה "יד חופשית" בקשר לתקציב. מארז הננוקסיה יקר יותר ב-200 ₪.

לגבי המעבד הוא בהחלט מספיק לצרכים שציינת. כמו כן גם הזיכרון מספיק.

kokoki, המפרט מעולה, אך לדעתי כדאי להחליף את הספק לזה:

http://www.tms.co.il/product/13008

אופציה נוספת, במקרה שרוצים מחשב קטן עם לוח מיניITX. גודל המארז (שארקון): רוחב 22.5 ס"מ, עומק 21.3, גובה 25.9 ס"מ.

הלוח כולל 3 יציאות מסך HDMI+DVI+VGA ויש תמיכה בשני USB3 קדמיים שיש גם למארז.

*ללא צורב (אין אופציה לכונן אופטי במארז).

אם רוצים, אפשר לשדרג לקשיח של 1T בתוספת של כמה עשרות שקלים.

דגם מחשב: מחשב סלוני HTPC Intel Pentium G3250 3.2Ghz - IHT1

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Pentium G3250 3.2Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 GT

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81I-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI

כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graphics

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB SATA III

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Antec 300W BP300P

מארזים: מארז ללא ספק Sharkoon CA-I Mini-ITX - צבע שחור 1

מחיר החבילה: 1521 שקל

עמוד מוצר

זהו למעשה מפרט מוכן שלהם (ראה כאן) ורק החלפתי את המארז. במקור המארז של antec בגודל: רוחב 26 ס"מ, עומק 36.9 ס"מ, גובה 19.5 ס"מ. ויש לו רק כניסת USB3 קדמית אחת. במארז של antec דווקא יש אפשרות להוסיף צורב דק (slim) שעולה מעט יותר מצורב רגיל: http://ksp.co.il/?uin=23759

חברים, תודה על העזרה! אני נוטה שלא להגדיל את התקציב, אבל היה והתקציב יגדל ל-2,000 ש"ח - אני אשמח לדעת מעכשיו, כדי שאוכל לקבל החלטה במקום :

האם אפשר לנצל את ה-500 ש"ח הנוספים למעבד i3 ? נניח שכן, האם הקירור ישתנה בהתאם לכך ? האם המארז המומלץ יהיה הננוקסיה ? האם יחול שינוי בשאר החומרה ?

אני אודה לכם אם תוכלו להוסיף רק עוד מפרט אחד בתקציב 2,000 ש"ח, עם מעבד i3, כדי שאוכל להדפיס גם אותו ולקבל החלטה בזמן אמת.

עריכה: זה משנה אם המעבד הוא BOX או TRAY? אני מתכוון, הקירור שיהיה מובנה או נפרד מבחינת השימושים שציינתי?

נערך על-ידי kikocal

פורסם

- נכון להיום, בשימוש בתוכנות יום-יומיות, אתה לא תרגיש שום הבדל בין מעבד פנטיום G לבין i3. בעתיד היותר רחוק יכול להיות שאתה תרגיל הבדל כזה או אחר. מעבד i3 לרוב עולה כפול ממעבד פנטיום G, אך נותן תוספת ביצועים הגבוהה בכמה עשרות אחוזים בלבד, לכן הוא פחות משתלם, אך עדיין חזק יותר. לכן, זה שיקול שלך נטו האם אתה רוצה לחסוך כאן, או להשקיע אקסטרה.

- מארז קטן עבור מחשב סטנדרטי הוא לא קטן משמעותית מאשר מארזי טאוור קטנים, וכן לוחות האם המותאמים אליהם לרוב יקרים יותר ו/או כוללים פחות פיצ'רים ויציאות.

- אני לא רואה שום סיבה, לנצל את התקציב הנותר (אם אכן תחליט להוסיף את אותם כמה מאות שקלים אליו) עבור מארז שעלותו היא כרבע מעלות המחשב. הננוקסיה הנ"ל מארז מאוד איכותי וכולל חומר מבודד רעשים, אך מיועד בעיקר למערכות כבדות שצריכות גם מרחב פנימי עבור החומרה, וגם שילוב של שקט וביצועי קירור סבירים. אתה מוזמן להכנס לחנות ממנה תרצה לרכוש את המחשב, לעבור שם על מארז, ולבחור כמה מארזים שלדעתך יתאימו לך (בתקציב של עד 300~ ש"ח נניח), ונעזור לך לבחור את הטוב ביותר כאן.

- מעבד מסוג BOX הוא מעבד שמגיע עם הקופסא והאביזרים - כלומר המעבד עצמו, גוף קירור בסיסי של אינטל וחוברת הוראות התקנה. מעבד מסוג TRAY מגיע לחנויות במגשים, כאשר אתה מקבל רק את המעבד - את גוף הקירור יש צורך לרכוש בנפרד. היות ולרוב מומלץ לרכוש קירור נפרד משופר, מעבד TRAY יתאים גם פה.

לכן, בהודעה הבאה שלך תרכז את כל הדרישות הסופיות שלך (כולל גודל מארז, תקציב, העדפות וחנויות (אם זה בכלל רלוונטי)) ונבנה לך מפרט מתאים בהתאם. קשה להסגר על מפרט כשאתה לא יודע מה אתה עצמך רוצה.

פורסם
  • מחבר
- נכון להיום, בשימוש בתוכנות יום-יומיות, אתה לא תרגיש שום הבדל בין מעבד פנטיום G לבין i3. בעתיד היותר רחוק יכול להיות שאתה תרגיל הבדל כזה או אחר. מעבד i3 לרוב עולה כפול ממעבד פנטיום G, אך נותן תוספת ביצועים הגבוהה בכמה עשרות אחוזים בלבד, לכן הוא פחות משתלם, אך עדיין חזק יותר. לכן, זה שיקול שלך נטו האם אתה רוצה לחסוך כאן, או להשקיע אקסטרה.

- מארז קטן עבור מחשב סטנדרטי הוא לא קטן משמעותית מאשר מארזי טאוור קטנים, וכן לוחות האם המותאמים אליהם לרוב יקרים יותר ו/או כוללים פחות פיצ'רים ויציאות.

- אני לא רואה שום סיבה, לנצל את התקציב הנותר (אם אכן תחליט להוסיף את אותם כמה מאות שקלים אליו) עבור מארז שעלותו היא כרבע מעלות המחשב. הננוקסיה הנ"ל מארז מאוד איכותי וכולל חומר מבודד רעשים, אך מיועד בעיקר למערכות כבדות שצריכות גם מרחב פנימי עבור החומרה, וגם שילוב של שקט וביצועי קירור סבירים. אתה מוזמן להכנס לחנות ממנה תרצה לרכוש את המחשב, לעבור שם על מארז, ולבחור כמה מארזים שלדעתך יתאימו לך (בתקציב של עד 300~ ש"ח נניח), ונעזור לך לבחור את הטוב ביותר כאן.

- מעבד מסוג BOX הוא מעבד שמגיע עם הקופסא והאביזרים - כלומר המעבד עצמו, גוף קירור בסיסי של אינטל וחוברת הוראות התקנה. מעבד מסוג TRAY מגיע לחנויות במגשים, כאשר אתה מקבל רק את המעבד - את גוף הקירור יש צורך לרכוש בנפרד. היות ולרוב מומלץ לרכוש קירור נפרד משופר, מעבד TRAY יתאים גם פה.

לכן, בהודעה הבאה שלך תרכז את כל הדרישות הסופיות שלך (כולל גודל מארז, תקציב, העדפות וחנויות (אם זה בכלל רלוונטי)) ונבנה לך מפרט מתאים בהתאם. קשה להסגר על מפרט כשאתה לא יודע מה אתה עצמך רוצה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 שח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מיילים, אינטרנט.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה/אופיס. כן להרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז - KSP.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

השבוע.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לפחות כניסה אחת של USB3, עדיפות לקידמית (לא קריטי). מספר חיבורי USB ו-HDMI (נראה לי שזה בסיסי ביותר בימינו בכל מארז, אבל אני אציין את זה בכל זאת), אני מניח שחיבור DVI יכול להיות שמיש גם.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא יהיה שדרוג מאסיבי, אם בכלל. המחשב מיועד לשימוש מאוד בסיסי, וזה ישאר כך גם בעוד 5 שנים. רק שיהיה אמין מספיק כדי להחזיק את ה-5-7 שנים האלה לפחות. אני יודע שאין "הבטחה" שזה באמת יחזיק מעמד תקופה ארוכה, הכל יכול לקרות ואי אפשר לחזות הכל, אבל שיהיה יציב.

הערות:

בהשוואה לטופס הראשון, החלטתי להתפשר על עניין גודל המארז והשקט. מאחר שהשימוש במחשב יהיה "מזדמן", אני חושב שהרעש הוא נסבל ולא שווה להשקיע יותר בשביל מארז שקט יותר מהרגיל.

גודל המארז - לא מיני ITX, כי הוחלט בסוף שצריך כונן DVD. עדיפות למארז קטן ("סטנדרטי"), אבל לא אם המשמעות היא שלא יהיה ניתן להתאים לוח אם או רכיבים נוספים, או שהמחיר יגרום לחריגה או לחיסכון בחומרה אחרת. בשורה התחתונה, אני מעדיף איכות כוללת של החומרה המותקנת (לוח אם, מעבד, זיכרון וכ'ו...) על פני גודל מארז ושקט.

- אני עדיין נוטה לכיוון של i3. אולי זו טעות, אבל אני מעדיף מעבד מתקדם יותר, גם אם ההבדל הוא זניח יחסית.

אם תאמרו לי ש-i3 זו השקעה סתמית והתרומה השולית תהיה זניחה, אז אני ארד מהרעיון ואחזור לתקציב של 1,500 ש"ח ולמפרטים שהוצעו לי תחילה עם הפנטים G. אם תאמרו לי שמעבד מתקדם יותר מ-i3 (הבא אחריו - i5 ? או מעבד של מותג אחר? או סדרה אחרת של אינטל?) כבר משנה את התמונה, וזה נכנס במסגרת התקציב וכדאי, אז אני אלך עם זה. באמת, מה שתגידו, אין לי יכולת לבחור את החלקים ולחזות את התפקוד שלהם בטווח הארוך, אני ממש לא מתמצא בתחום מעבר לניסיון העצמי שלי לקרוא תגובות ולעשות סקר שוק מאוד מצומצם.

מבחינתי זו העמדה האחרונה שלי לגבי הדרישות - כאמור, אין חשיבות יתרה לשקט או לגודל המארז, והייתי שמח להרכיב את המחשב הטוב ביותר, לדרישות בסיסיות משרדיות, במסגרת התקציב. אם ההבדל בין המפרט של 2,000 יהיה זניח יחסית למפרטים שהוצעו קודם לכן (בתקציב 1,500), אני אחזור למפרט הישן. אני בכל זאת אשמח לקבל רעיון למפרט ב-2,000 כדי שתהיה לי אפשרות ללכת לחנות ולבחור במקום.

אני מקווה שפירטתי ככל שצריך כדי להתאים את המפרט הנכון ביותר.

==============================================

עריכה (27/01) : אשמח לקבל את חוות דעתכם על המפרט הבא מ-KSP שקיבלתי היום:

lrg16093.jpg

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4460 3.2Ghz - IR8

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graphics 4600

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: 0

ספקי כוח: ספק כח Antec 450W BP450PS 1

מארזים: מארז ללא ספק Knight-18 MIDI ATX Black 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע 1

מחיר החבילה: 2354 שקל

עמוד מוצר

ההתלבטויות:

- מעבד: אני רואה שיש כמה דגמים ל-i5 , כאשר ההבדלים הם ב-GHZ (מהירות?).

יש את ה- Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s115 שההבדל במחיר בין זה שבמפרט (880) לזה (940 ש"ח) הוא זניח.

יש את הבא בתור Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 שההבדל במחיר בינו לבין זה שבמפרט הוא רק 180 ש"ח ואני יכול לספוג את זה (למרות התקציב המצומצם) אם באמת יש הבדל משמעותי (0.3 GHZ נשמע לי כמו הבדל גדול).

ויש גם חזרה לאופצית ה-i3 שזול ב-340 ש"ח מה-i5 של המפרט, שזה מצוין מהבחינה הזו כי זה מממן לי את ה-SSD בלי לחרוג יותר מדי מהתקציב שקיוויתי לו של 2,000 , ומדובר בדגם הזה - Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 , ואם אני מבין נכון את עניין ה-GHZ אז למרות שהוא i3 הוא אמור לתת ביצועים טובים יותר כי הוא 3.6GHZ.

- כונן SSD: שמעתי על הרעיון שמתקינים את ה-WIN בכונן הזה ואז המחשב עובד מהר יותר, ואולי אני לא מבין נכון את הרעיון. אני מקווה שזה לא קשה ליישום ושיש מדריכים טובים להתקנה הראשונית. מערכת ההפעלה היא כמה ג'יגה בודדים, אי אפשר להסתפק בפחות מ-120 ג'יגה? אז מדוע כולם לוקחים 120 ג'יגה או יותר, האם זה בגלל שבפחות מ-120 ג'יגה אין מותגים איכותיים? כמו כן, האם ה-SSD שבמפרט (סמסונג) הוא איכותי או ללכת על מותג אחר?

יש ב-100 ש"ח פחות Kingston SSDNow V300 SV300S37A/120G 120GB SSD SATA III

יש ב-60 ש"ח פחות Corsair Fo rce LS CSSD -F120GBLS-BK 120GB SSD Sata III MLC Retailשמהירויות הכתיבה והקריאה טובות משל הסמסונג.

יש בחצי מחיר את הטרנסנד על דגמיו השונים.

הסמסונג הזה עולה 389 ש"ח, הבאים אחריו של סמסונג עולים כ-100-130 ש"ח יותר, ולפי מה שכתוב בעמוד המידע זה נראה שכל ההבדל הוא רק מהירות הכתיבה 410 MB/s מול 520.

- ספק כוח: אני מתלבט בין ה-Antec שבמפרט (מה שהוצע לי בחנות) לחברה הידועה והטובה סיסוניק שספק שלה מותקן לי במחשב הגיימינג ואני לא נתקל בבעיות וזה הדגם שהוצע לי בחנות : SeaSonic 450W 80+ Gold SSP-450RT.

הסיסוניק עולה 295 ש"ח. האנטק 100 ש"ח פחות. יש גולדן טייגר 450W שזול ב-160 ש"ח מהסיסוניק.

צריך 450W? אולי לשמור מקום להכנסה של כרטיס מסך בעתיד (לא צופה שזה יקרה, אבל בכל זאת, בגלל שהכרטיס הוא אינטגרלי)? אמרו לי בחנות ש-450W זה המינימום, וזה נשמע לי לא נכון בכלל, כי המחשב מיועד לשימוש בסיסי ביותר ולא מעבר, ואני רואה אנשים שמדברים בדיונים אחרים אפילו על אזור ה-320W אם מדובר בספק של חברה אמינה כמו סיסוניק.

- מארז: מה שבמפרט הוצע לי בחנות. אמרו שזה בסיסי ביותר, אמין, זול ועושה את העבודה, ואנשים שקנו מרוצים. אמרו לי שאם רוצים לחשוב על משהו יותר מבסיסי אפשר להסתכל על המארזים של Antec. שאלתי על השארקון ואמרו לי לא להתקרב. אם המארז נייט שמופיע במפרט הוא טוב לדעתכם, אני אשאר איתו. עם זאת, אשמח לקבל המלצה על מארז דומה בגודל שכולל חיבור USB3 קידמי, משהו בסיסי יחסית, לא מעוצב או צבעוני וכמה שיותר זול, אבל עם תדמית טובה.

סתם בחירה אקראית, לא מתוך ידע:

ב-75 ש"ח יוקר מהנייט של המפרט יש את הדגם הזה -Antec One S3 Mid Tower Gaming Black שלפי עמוד המידע שלו הוא כולל 2 חיבורי USB3.

יש גם את Antec One Mid Tower Gaming Black

שיקר יותר ב-100 ש"ח מהמארז של המפרט, ולדעתי הוא גם הוצע לי בתור מארז חלופי.

מקווה שתוכלו לעזור לי להגיע להחלטה סופית.

תודה!

נערך על-ידי kikocal

פורסם
  • מחבר

הקפצה! עברו 24 שעות. אני מקפיץ כדי ליידע כי ערכתי את ההודעה הקודמת, שימו לב למפרט שהוספתי.

פורסם

אני רואה שאתה נכנס עמוק יותר, אנסה לפשט לך את הדברים.

- מעבד - מבחינת חוזק "כללי", G<i3<i5<i7 והמחירים בהתאם. מעבדי פנטיום G שעולים בערך 300 ש"ח הם מעבדים כפולי ליבה. מעבדי i3 הם גם מעבדים כפולי ליבה, אבל עם כמה פיצ'רים ותמיכות כלליות, כאשר העיקרית בהם היא HT - תכונה זו בעצם מחלקת כל ליבה פיזית, ל-2 ליבות לוגיות. כלומר, ב-i3 יש 2 ליבות, המערכת תציג לך כאילו הוא מרובע ליבה. זה טוב עבור מולטיטסקינג ותוכנות שעושות שימוש בטכנולוגיה זו. במעבדי i5 יש כבר 4 ליבות פיזיות (ללא HT), לכן אתה מקבל פה הרבה יותר כח סוס, ובמעבדי i7 יש גם כן 4 ליבות, אבל עם HT (כלומר 8 ליבות לוגיות). עבור שימוש ביתי סטנדרטי, אתה לא תרגיש הבדל בכלל - בין אם מדובר על מעבד i7 או G. השיקול לקחת מעבד חזק יותר הוא נטו עבור הצורך העתידי למעבד שיחזיק מעמד, כי דרישות התוכנה נעשות כבדות יותר.

אף אחד לא נביא ולא יודע איך המעבד יתנהג עוד כמה שנים. אומנם אותה חשיבה של להוסיף כמה מאות שקלים עבור מעבד חזק יותר יכולה להיות נכונה, אך מצד שני בעוד 5 שנים תוכל לקנות מעבד חזק הרבה יותר מאותו הפרש כספי ששילמת לשווא. לכן, כשיקול סופי - אם אתה רוצה ללכת לכיוון החסכון - כלומר לקנות מחשב כמה שיותר משתלם, לך על פנטיום G - עבור מיילים, אופיס ואינטרנט זה יהיה פשוט טיפשי לקחת משהו חזק יותר. אם אתה בכל זאת רוצה לקבל עוד כמה עשרות ביצועי עיבוד (ועם ליבה גראפית מעט חזקה יותר), אתה יכול לשלם עוד כמה מאות שקלים וללכת על מעבד i3. זה נטו שיקול שלך, ולפי מה שאני רואה כרגע - שניהם בהחלט יספיקו לך. עוד 5-7 שנים - לך תדע, אף אחד לא נביא ואף אחד גם לא יוכל להבטיח שמעבד i5 יחזיק מעמד.

לכן, אם אתה רוצה ללכת על i3, יש לך את i3-4160. אם אתה רוצה לחסוך, יש לך את פנטיום G3250. אני חושב שמעבד i5 הוא מיותר, ולשאלתך כן - ההבדל הוא בעיקר בתדר שמוסיף עוד כמה אחוזי ביצועי עיבוד בודדים.

- כונן SSD הוא בעצם כונן פאסיבי, שמספק מהירויות כתיבה, קריאה וגישה טובות הרבה יותר מכונן קשיח סטנדרטי. אם אתה מתקין עליו מערכת הפעלה למשל, זמן עליית המחשב מתקצר, העתקת קבצים היא מהירה יותר ובכלל כל דבר שמותקן עליו - מקבל בוסט ביצועים, אם זה קשור לכתיבה/קריאה/גישה. הסיבה שאנשים קונים לרוב כוננים שכאלה בנפח נמוך היא כי הם יקרים. בעוד שכונן קשיח בנפח 1000 ג'יגה יעלה לך באיזור ה-300 ש"ח, כונן SSD בנפח 128 ג'יגה יעלה לך באיזור 400 ש"ח. לכן, אנשים לוקחים כונן SSD עבור מערכת הפעלה ותוכנות נבחרות, ודיסק קשיח רגיל עבור מדיה. אם אתה חושב שלא תצטרך נפח גדול במחשב, אתה בהחלט יכול לשקול לקחת כונן SSD בלבד, אפילו לשלם כ-550 ש"ח ולקחת את גרסאת ה-256 ג'יגה, אבל ממש לא קריטי.

- ספק כח - לכל חברה יש כמה סדרות של ספקי כח - החל מרמת כניסה ועד לרמת פרמיום. הסיסוניק שיש לך (RT) הוא איכותי מאוד, כאשר הספק שהציעו לך בחנות מסדרה בסיסית (אך לא גנרית). אני חושב שבמקום הספק הזה, אפשר להכניס ספק כמו סיסוניק 350W-ET שאומנם לא טוב כמו שלך, אך טוב יותר מהאנטק הנ"ל. ידע כללי בנוגע לחברות - רובן לא מייצרות את ספקי הכח, אלא מספר חברות מצומצם כמו סיסוניק, CWT ו-FSP. לדוגמא, חלק מספקי אנטק בפועל הם של סיסוניק (כמו סדרת HCG ו-S12II שהם כביכול דגמים מקבלים, משני החברות, אשר מיוצרים ע"י סיסוניק).

- מארז - חשוב לשים דגש מסויים עליו, כי בסופו של דבר אתה לא רוצה שהוא ירעיש כתוצאה ממאווררים לא איכותיים או רעידות בגלל איכות בניה ירודה. המארז שהציעו לך הוא גנרי, שאומנם מגיע עם מאוורר איכותי יחסית, אך קטן (80 מ"מ כאשר הסטנדרט כיום כבר 120 מ"מ). במחיר דומה, יש לך את אנטק VSK-4000B-U3 אשר כולל חיבורי USB3 קידמי ומאוורר 120 מ"מ מתוצרת החברה. המארז אומנם לא סופר איכותי, אבל ביחס למחיר הוא די משתלם. אתה יכול להשקיע עוד 100-200 ש"ח במארזים איכותיים יותר הכוללים חומר מבודד רעשים, יותר מאווררים, יותר חיבורים וכדומה, אבל אני חושב שזה מיותר.

מקווה שעזרתי לך עם ההתלבטות.

פורסם
  • מחבר
אני רואה שאתה נכנס עמוק יותר, אנסה לפשט לך את הדברים.

- מעבד - מבחינת חוזק "כללי", G<i3<i5<i7 והמחירים בהתאם. מעבדי פנטיום G שעולים בערך 300 ש"ח הם מעבדים כפולי ליבה. מעבדי i3 הם גם מעבדים כפולי ליבה, אבל עם כמה פיצ'רים ותמיכות כלליות, כאשר העיקרית בהם היא HT - תכונה זו בעצם מחלקת כל ליבה פיזית, ל-2 ליבות לוגיות. כלומר, ב-i3 יש 2 ליבות, המערכת תציג לך כאילו הוא מרובע ליבה. זה טוב עבור מולטיטסקינג ותוכנות שעושות שימוש בטכנולוגיה זו. במעבדי i5 יש כבר 4 ליבות פיזיות (ללא HT), לכן אתה מקבל פה הרבה יותר כח סוס, ובמעבדי i7 יש גם כן 4 ליבות, אבל עם HT (כלומר 8 ליבות לוגיות). עבור שימוש ביתי סטנדרטי, אתה לא תרגיש הבדל בכלל - בין אם מדובר על מעבד i7 או G. השיקול לקחת מעבד חזק יותר הוא נטו עבור הצורך העתידי למעבד שיחזיק מעמד, כי דרישות התוכנה נעשות כבדות יותר.

אף אחד לא נביא ולא יודע איך המעבד יתנהג עוד כמה שנים. אומנם אותה חשיבה של להוסיף כמה מאות שקלים עבור מעבד חזק יותר יכולה להיות נכונה, אך מצד שני בעוד 5 שנים תוכל לקנות מעבד חזק הרבה יותר מאותו הפרש כספי ששילמת לשווא. לכן, כשיקול סופי - אם אתה רוצה ללכת לכיוון החסכון - כלומר לקנות מחשב כמה שיותר משתלם, לך על פנטיום G - עבור מיילים, אופיס ואינטרנט זה יהיה פשוט טיפשי לקחת משהו חזק יותר. אם אתה בכל זאת רוצה לקבל עוד כמה עשרות ביצועי עיבוד (ועם ליבה גראפית מעט חזקה יותר), אתה יכול לשלם עוד כמה מאות שקלים וללכת על מעבד i3. זה נטו שיקול שלך, ולפי מה שאני רואה כרגע - שניהם בהחלט יספיקו לך. עוד 5-7 שנים - לך תדע, אף אחד לא נביא ואף אחד גם לא יוכל להבטיח שמעבד i5 יחזיק מעמד.

לכן, אם אתה רוצה ללכת על i3, יש לך את i3-4160. אם אתה רוצה לחסוך, יש לך את פנטיום G3250. אני חושב שמעבד i5 הוא מיותר, ולשאלתך כן - ההבדל הוא בעיקר בתדר שמוסיף עוד כמה אחוזי ביצועי עיבוד בודדים.

- כונן SSD הוא בעצם כונן פאסיבי, שמספק מהירויות כתיבה, קריאה וגישה טובות הרבה יותר מכונן קשיח סטנדרטי. אם אתה מתקין עליו מערכת הפעלה למשל, זמן עליית המחשב מתקצר, העתקת קבצים היא מהירה יותר ובכלל כל דבר שמותקן עליו - מקבל בוסט ביצועים, אם זה קשור לכתיבה/קריאה/גישה. הסיבה שאנשים קונים לרוב כוננים שכאלה בנפח נמוך היא כי הם יקרים. בעוד שכונן קשיח בנפח 1000 ג'יגה יעלה לך באיזור ה-300 ש"ח, כונן SSD בנפח 128 ג'יגה יעלה לך באיזור 400 ש"ח. לכן, אנשים לוקחים כונן SSD עבור מערכת הפעלה ותוכנות נבחרות, ודיסק קשיח רגיל עבור מדיה. אם אתה חושב שלא תצטרך נפח גדול במחשב, אתה בהחלט יכול לשקול לקחת כונן SSD בלבד, אפילו לשלם כ-550 ש"ח ולקחת את גרסאת ה-256 ג'יגה, אבל ממש לא קריטי.

- ספק כח - לכל חברה יש כמה סדרות של ספקי כח - החל מרמת כניסה ועד לרמת פרמיום. הסיסוניק שיש לך (RT) הוא איכותי מאוד, כאשר הספק שהציעו לך בחנות מסדרה בסיסית (אך לא גנרית). אני חושב שבמקום הספק הזה, אפשר להכניס ספק כמו סיסוניק 350W-ET שאומנם לא טוב כמו שלך, אך טוב יותר מהאנטק הנ"ל. ידע כללי בנוגע לחברות - רובן לא מייצרות את ספקי הכח, אלא מספר חברות מצומצם כמו סיסוניק, CWT ו-FSP. לדוגמא, חלק מספקי אנטק בפועל הם של סיסוניק (כמו סדרת HCG ו-S12II שהם כביכול דגמים מקבלים, משני החברות, אשר מיוצרים ע"י סיסוניק).

- מארז - חשוב לשים דגש מסויים עליו, כי בסופו של דבר אתה לא רוצה שהוא ירעיש כתוצאה ממאווררים לא איכותיים או רעידות בגלל איכות בניה ירודה. המארז שהציעו לך הוא גנרי, שאומנם מגיע עם מאוורר איכותי יחסית, אך קטן (80 מ"מ כאשר הסטנדרט כיום כבר 120 מ"מ). במחיר דומה, יש לך את אנטק VSK-4000B-U3 אשר כולל חיבורי USB3 קידמי ומאוורר 120 מ"מ מתוצרת החברה. המארז אומנם לא סופר איכותי, אבל ביחס למחיר הוא די משתלם. אתה יכול להשקיע עוד 100-200 ש"ח במארזים איכותיים יותר הכוללים חומר מבודד רעשים, יותר מאווררים, יותר חיבורים וכדומה, אבל אני חושב שזה מיותר.

מקווה שעזרתי לך עם ההתלבטות.

YairZ, אין מה לומר, השתקת אותי. :)

אני רוצה להודות לך שמצאת את הזמן להגיב בצורה כל כך מפורטת, זה לא מובן מאליו ואני מעריך את זה.

אני אלך עם מה שכתבת.

גיליתי דבר מעניין באתר של KSP :

כשאני בוחר "מחשב בהרכבה עצמית" אני מקבל שהמחיר הוא 2,134 ש"ח. אין לי אפשרות לבחור את הכרטיס מסך, כרטיס קול וכרטיס רשת On Board כפי שמופיע כשאני בוחר ב"מחשבים מומלצים". אם לא מודאים שהכרטיסים הללו יכללו בהזמנה הם לא יותקנו במחשב או שזה לא משנה והם חלק מהמעבד בכל מקרה?

ניסיתי לבנות את המפרט דרך "מחשבים מומלצים" וגיליתי שבכל פעם שאני בוחר במחשב אחר ברשימה של ה-i3 שאני משנה את המפרט שלו לפי החלקים שאני מעדיף, אני מקבל מחיר שונה.

2,093 ש"ח - Desktop Intel Core i3 4160 3.6Ghz - IR17 - כרטיס מסך און בורד 4,400HD וכרטיס קול 5.1 (ולא 7.1 כמו בשאר המקרים).

2,033 ש"ח - Desktop Intel Core i3 4160 3.6Ghz - IR11 - כרטיס 4,400HD

2,089 ש,ח - Desktop Intel Core i3 4360 3.7Ghz - IR14 - כרטיס 4,600HD

2,036 ש"ח - Desktop Intel Core i3 4160 3.6Ghz - IR5 - ללא צורב - 4,400HD

1,978 ש"ח - Desktop Intel Core i3 4160 3.6Ghz - IR6 - כרטיס 4,400HD

2,082 ש"ח - Desktop Intel Core i5 4460 3.2Ghz - IR8 - כרטיס 4,600HD

אין לי מושג מנין נובע ההבדל. לפי התוצאות הללו, כדאי לי בחנות לבקש שיבצעו את ההזמנה דרך המודל של IR6, כי אז אני אקבל את המחיר הנמוך ביותר.

יתכן שההבדל נובע מ"שדרוגים" ולא מבחירה חופשית, כך שמחיר שדרוג נמוך יותר? לדוגמה: במודל של IR6 היה נתון קירור פשוט, לחצתי על שדרוג ובחרתי ב-Alpine 11 Rev.2 .

המפרט הסופי:

lrg18175.jpg

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i3 4160 3.6Ghz - IR6

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graphics 4400

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: 0

ספקי כוח: ספק כוח SeaSonic 350W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-350ET (Oem) 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec VSK-4000B-U3 ATX Mid Tower Black 1

מחיר החבילה: 1978 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

פורסם

לגבי כרטיס קול ורשת - הם חלק אינטגרלי בלוח האם. בנוגע לכרטיס מסך - אתה משתמש בליבה הגראפית שמסופקת כחלק מהמעבד, והלוח מספק לך את היציאות למסך. לכן אין מה לדאוג בנוגע לזה (אתה יכול להכנס לאתר הבית של לוח האם הנ"ל ולראות את כל היציאות שהוא מספק לך). בנוגע לשוני המחירים - אני פחות יודע מה KSP עושים שם וזה בהחלט מוזר. אתה מוזמן לשאול אותם.

המפרט ששמת מעולה, רק הייתי משנה 3 רכיבים:

1) קירור למעבד הייתי משנה לארקטיק אלפין 11 פלוס, שעולה כמה שקלים יותר אך מספק קירור טוב יותר.

2) כונן ה-SSD שבחרת מעולה, אבל יש לו בעיית קושחה - רשמתי על זה אייטם לפני כמה שבועות, חפש בעמוד הראשי באתר. היא אומנם נפתרה (לרוב האנשים), אבל זה דורש עדכון. לכן, תשאל ב-KSP האם הגרסא הזו כוללת את הקושחה המתוקנת. במידה ולא, יש 2 אלטרנטיבות שאומנם מעט איטיות יותר, אך עד כה אין בעיה איתם מבחינת אמינות. הראשונה היא כונן של סנדיסק שעולה 320 ש"ח. השניה היא M500 של קרושל שעולה 355 ש"ח. קח גם בחשבון שבכללי אתה תוכל להוסיף בעתיד את הכונן ולחסוך את הכסף כעת, זה לא מוצר must למחשבים ביתיים פשוטים.

3) הייתי מחליף את הכונן הקשיח של WD בזה של סיגייט כי הוא טיפטיפונת מהיר יותר, לא קריטי.

פורסם
  • מחבר

YairZ שוב שלום, ושוב תודה על המענה.

לגבי הכונן, אני נוטה להישאר עם הסמסונג. אם הוא מיועד להתקנת ה-WIN הרי שזה יהיה נכון לקנות אותו עכשיו. קראתי את הרשומה, ובאותה הזדמנות גם עברתי על המדריך, והחשש שלי כפי שעולה מהתגובות לרשומה שתהיה בעיה שהיא יותר מאיבוד מידע, כי אם אני אתקין את העדכון מיד אחרי התקנת ה-WIN והכונן, לא יהיה מידע חשוב בכל מקרה, אבל אם תהיה "בעית פסים" שנאמר באחת התגובות (לא יודע מה זה אומר, אבל זה נשמע מפחיד), אז זו כבר בעיה עבור אדם כמוני. אני חושב שאני אקח את הסיכון, מאחר שאין כוננים אחרים שנותנים תמורה עבור המחיר הנמוך כמו זה, כך אני מבין גם מהתגובך וגם מתגובות אחרות. יכול להיות שכל זה לא יהיה רלונטי אם באמת KSP מוכרים מעודכן, ואם לא, אולי כדאי לחשוב על ייבוא, למשל מאמזון? יש להניח שבחנות "רישמית" או "גדולה" תימכר סדרה עדכנית של המוצר.

יש לי באותה הזדמנות שאלה אחת אחרונה לגבי הספק, ואני יודע שאני pain in the arse שאני שואל את זה לאחר שכבר נתת תשובה ברורה ללכת עם הסיסוניק 350W ET, אבל אני יודע שכשאגש ביום שישי לחנות יטרללו לי את השכל שוב עם פחדים וחרדות ש-350W זה לא מספיק (למרות שברור לי ואני מבין שעבור הדרישות הבסיסיות של מיילים ואופיס באמת שאין צורך לעלות גבוה יותר) - מאחר שמדובר בהבדל של 55 ש"ח בלבד, האם ניתן ללכת על גירסת ה-400W של הספק, או בשם המלא -

SeaSonic 400W 80+ SS-400ET - רק למען הסר ספק עתידי שמא הספק לא יוכל להחזיק שדרוגים או הוספה של כרטיס מסך? (שוב אני אומר, שלא צפוי שיקרה, אבל...). זאת אומרת, האם אתה מאשר את אמינות הספק ET בגירסת ה-400W?

פורסם

לגבי כונן ה-SSD, שיקול שלך. :)

בנוגע לספק, אני לא רואה שום סיבה לשדרג אותו, ואני אסביר. נניח ונקח מקרה קיצוני שבעוד שנה-שנתיים תרצה לרכוש כרטיס מסך מסיבה כזו או אחרת. רכישה של כרטיס מסך יקר וחזק תהיה טעות כי המעבד הנ"ל ממילא יצור צוואר-בקבוק בחלק מהמקרים. כרטיס מסך חלש וזול גם לא הגיוני כי הליבה הגראפית המובנת במעבד חזקה כמו כרטיסים ייעודיים זולים עד איזור ה-300 ש"ח. לכן, האופציה הריאלית היחידה שתהיה לך היא לקנות כרטיס מסך "בינוני" - ואם ניקח אחד כזה שלא צורך הרבה חשמל בשל ארכיטקטורה עדכנית כמו ג'יפורס GTX750, הסיסוניק 350 יחזיק אותו בלי בעיה. אם תרצה להחליף את השילוש (מעבד+לוח-אם וזכרון) ולקחת כרטיס מסך חזק מאוד, ספק 400 וואט ממילא לא יספיק לך גם ככה.

המערכת הנ"ל לא צורכת הרבה חשמל, כך שאין שום בעיה להוסיף כל מני כרטיסי הרחבה, זכרון, כוננים קשיחים ועוד, על אחת כמה וכמה כשהספק הנ"ל חזק יותר מספקים גנריים וחצי גנריים שנותנים כביכול יותר הספק "על הנייר".

פורסם

בלוח Asus H81M-A אין תמיכה בUSB3 קדמי. אם זה חשוב לך, תחליף ללוח Asus H81M-Plus שעולה מעט יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים