עבור לתוכן

התייעצות לפני קניה בנוגע למעבד Haswell או דור חמישי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות מחשב בחודש מרץ הקרוב

קראתי באתר שאינטל הכריזה על דור חמישי למעבדים

לפי מה שבדקתי באינטרנט הדור החדש לא תואם את התושבת האחרונה 2011-3

התכנון שלי לקנות מעבד 5820k ויחד עם זו לוח אם תואם את התושבת 2011-3, חשוב לצייין שהלוחות אם כרגע במחירים מעל 1200 שקלים לתשובת החדשה

השאלה היא כזאת, האם חכם לקנות בחודשים הקרובים מחשב עם לוח אם יקר שמתאים לתושבת האחרונה ? שבעתיד הקרוב המעבדים החדשים יצאו עם תושבת קודמת ( כמו שהבנתי נכון )

בבקשה אני יודע שאי אפשר לחכות לטכנולוגיה הבאה כי בכל פעם יוצא משהו חדש יותר

השאלה שלי מתמקדת לפרק הזמן הנוכחי ולגבי העניין התושבות עם הדור החדש.

תודה.

פורסם

לאינטל תושבת אקסטרים (2011-3) ותושבת מיינסטרים (1150). מה שנקרא הדור החמישי, או מעבדי Broadwell, היא ארכיטקטורת מעבדים ב-14 ננו-מטר שתושק גם לאקסטרים וגם למיינסטרים.

תחילה אינטל תתחיל עם המיינסטרים, אני מעריך באיזור מאי, ורק בהמשך יושקו מעבדי הברודוול האלה גם לתושבת האקסטרים (אולי לקראת סוף השנה הזאת, אולי אפילו בתחילת השנה הבאה).

אם התכנון הוא לקנות את פלטפורמת האקסטרים, הרי ש-5820K הושק רק לפני כמה חודשים, ולא מתוכנן לו מחליף לפחות בחצי השנה הקרובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים