עבור לתוכן

למה בכלל צריך SIM?

Featured Replies

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_card

באופן מצחיק הציטוט של ה GSM / SIM כבר לא רללונטי. בעידן הסמארטפון, השימוש של כרטיס סים הוא לרוב רק בשביל מספר טלפון מהמפעילה..

• תגובות 31
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רלוונטי מאוד.

אומנם אנשי הקשר כבר לא שמורים על הסים (בד"כ, למרות שעדיין יש כאלה שכן שומרים עליו + גם "בעיקר הסמארטפון" עדיין אפשר לעשות גיבוי על הסים) אבל כל שאר הטיעונים בעד כרטיס הסים רלוונטיים בהחלט.

פורסם

סתכל, בהמשך למה שאמרו פה:

א. זה שאתה משלם 50 שקל על סים זה לא כי זאת העלות של הסים\השליחה, אלא עוד דרך של החברות "לשלוט" עליך כדי שכולם לא יעברו\יפתחו קווים כל שני וחמישי. (שים לב שעכשיו מבקשים את זה גם כשאתה עובר חבילה בכלל)

ב. חוץ מנקודות האבטחה והטכנולוגיה, אני מניח שהרצון להישאר עם סים של החברת הסלולאריות זה הצורך בבקרה ואותה "שליטה" שלהם על מצב הצרכנים

ובקשר ללהחליף בין מכשירים, אני לדוג' "מזגזג" בין המכשיר הראשי שלי למכשיר נוסף ברמה שבועית

פורסם

באייפון אי אפשר להעביר את האנשי קשר לסים (בלי פריצה).

בגולן טלקום לא מבקשים סים חדש עבור חבילה, יש חברות גם שמוכנות למחזר סים ישן (עברת לחברה אחרת וחזרת), באיזה חברה מבקשים סים על מעבר חבילה ?

יש הרבה יותר שליטה לחברות בלי סים (תסתכל מה קורה ב VERIZON...).

אם כבר מעצבן שיש חברות שיש סים משני שמאפשר הכל חוץ מ SMS ויש חברות (כמו גולן) שהסים המשני לא מאפשר גלישה סלולארית...

פורסם

אפל הורגת את כרטיס הסים

http://goo.gl/5k7lwV

פורסם

ולמסקנה הזאת מגיעים מזה שסה"כ היא שואפת להגיע למצב שכרטיס סים לא טופס 30% מגודל הלוח האלקטרוני אלא למשהו קטן יותר ? הכתבה גם לא מציינת שזה רק בשביל DATA ולא בשביל שיחות...

פורסם
באייפון אי אפשר להעביר את האנשי קשר לסים (בלי פריצה).

בגולן טלקום לא מבקשים סים חדש עבור חבילה, יש חברות גם שמוכנות למחזר סים ישן (עברת לחברה אחרת וחזרת), באיזה חברה מבקשים סים על מעבר חבילה ?

יש הרבה יותר שליטה לחברות בלי סים (תסתכל מה קורה ב VERIZON...).

אם כבר מעצבן שיש חברות שיש סים משני שמאפשר הכל חוץ מ SMS ויש חברות (כמו גולן) שהסים המשני לא מאפשר גלישה סלולארית...

התכוונתי שמבקשים את ה50 שקל על מעבר חבילה

פורסם

קשה לעשות שינויים גדולים בדברים שעובדים טוב ובמיוחד כשקיימת תמיכה טכנולוגית כ"כ רחבה...

אבל אני עדיין חושב שהפתרון של סים קארד בעל כמה פגמים גדולים..

והנה כמה-

1. כסף. יכול להיות שעלות של סים בודד היא זניחה אבל לא על זה מדובר בכלל- כמה עולים מליון? כמה עולה מפעל לייצור שלהם? כמה עולה העברת מכולה בים? הדברים האלו לא זניחים בכלל.

כל בעל סים משלם על הדבר האלה, אמנם לא בצורה ישירה, אבל מישהו משלם עליהם וזה לא סנטה קלאוס.

2. מחזיקים אותנו בביצים. עדיין, לעבור בין חברות סלולר כרוכה במגבלה פיסית ממשית- הסים. למה סים זה לא משהו גלובלי? (שכל סים יוכל לעבוד עם כל מפעילה? שיהיה אפשר להשמיש סימים ישנים?) המפעילות מפחדות מזה. החברות מעדיפות שלכל אחת תהיה את המאגר שלה בשליטה שלה. זה טוב ויפה אבל בשורה התחתונה הצרכן גם פה משלם על זה.

3. ואולי הכי חשוב- מנגנון במכשיר- הסים תופס מקום שכבר נחשב ללא קטן בכלל במעגל של המכשיר. זה גם עולה עוד כסף, גם מקום וגם מצריך מנגנון פיסי כלשהו במכשיר להחזקת הסים במקום.

4. הישנות טכנולוגית- הסים כבר עתיק. ממשק העברת המידע מאוד איטי. למי שמשתמש באנשי קשר מהסים יודע על מה מדובר. בכל אופן, כרגע זה עדיין לא משמעותי אבל מי יודע מה יהיה בעתיד.

אבל בשביל להחליף משהו כ"כ מושרש צריך חלופה טובה מאוד. ולצערי אין משהו כזה (שאני יודע עליו) נכון להיום...

היתרון הכי גדול של הסים שאין לו בו מתחרה זו האבטחה. אין סיכוי שייגנבו למישהו את הסים והוא לא יידע על כך. (לעומת שם משתמש וסיסמא, נתונים תכנתיים כאלו ואחרים..)

החלופה היחידה שיכולה להיות זה פתרון תכנתי ואני בטוח שזה יגיע מתישהו אבל בינתיים זה נראה רחוק

פורסם

לכל אלו שטוענים שSIM עולה אגורה, זה אולי עבור היצרן.

היצרן של הסים מחזיק בפטנט עליו, ולכן עלותו לחברות הסלולריות גבוהה ממה שחשבתם.

אם אני זוכר נכון, מחיר הסים, ליח' אחת, עבור החברה הסלולרית הוא כ8 וחצי (או 8) אירו.

זו גם הסיבה שהחברות, חלקן לפחות, גובות תשלום עליו. זה הפסד מבחינתן אם כל הזמן יעברו ויקחו שוב ושוב סים חדש.

זה שגולן גובים 50 ש"ח במעבר מסלול זה כבר סיפור אחר.

פורסם

אם זה נכון, אתה מוזמן להסביר לי מה חושבים ב012מובייל כשהם מחלקים סימים בחינם מצד אחד, ומצד שני מסרבים לעשות שימוש חוזר בסים שכבר אוקטב (דבר שחלק מהחברות האחרות כן מסכימות לעשות). מה, כל כך בא להם להפסיד 40 ש"ח על כל לקוח חוזר?

פורסם

אנשים שוכחים אבל בהרבה מדינות (כולל ארה"ב), עדיין יש נעילת סים, כך שאי אפשר להעביר מכשיר מחברה לחברה בחוזה.

לגבי העלות של סים, מי שרשם לגבי מפעל / שילוח וכו', ברוך הבא לעידן הגלובליזציה. אם אני מזמין משהו מדיל אקסטרים ב 5 דולר והוא אצלי תוך כמה ימים, אני בטוח שלשלוח כרטיסי סים עולה הרבה פחות. אבל יש פה באמת עניין של פטנטים ועלות נוספת (אני מניח שזה עדיין יוצא די זול).

הנאנו סים כבר די קטן (ויש סיבה שאפל דחפה שזה יהיה תקן).

פורסם

למרות שאתה קורא לזה "נעילת סים", זו הרי בעצם נעילת מכשיר, מה שמוגבל הוא המכשיר הספציפי שקנית מהחברה, שאיתו אתה לא יכול לעבור לחברה אחרת. אבל הסים עצמו לא מוגבל, שהרי גם שם אתה יכול לקנות מכשיר אחר בשוק החופשי ולהעביר את הסים שיעבוד מצויין. מהבחינה הזו, יתרונות הסים בהחלט עדיין קיימים.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה ב-SIM.

הוא מחזיק מידע הכרחי לזיהוי המשתמש IMSI ובנוסף פרמטרים מוצפנים K VALUE, OP VALUE, כאשר הראשון זהו זיהוי של הרשת ושני זיהוי של SIM ספציפי בתוך אותה הרשת.

בהתחברות מתבצע זיהוי משתמש ע"י הפרמטרים הללו.

עלות SIM היא באמת נמוכה, למי שמזמין הרבה יחידות, בעבודה הקודמת הזמנתי 1500 חתיכות למעבדה, עלה משהו כמן 7000 יורו, כאשר עבור SETUP גבו 5000 ובנוסף 1.37 יורו פר סים.

עבור מי שמזמין מאות אלפים, מחיר כל סים ממש נמוך, מתחת ל-2 יורו.

פורסם
ולמסקנה הזאת מגיעים מזה שסה"כ היא שואפת להגיע למצב שכרטיס סים לא טופס 30% מגודל הלוח האלקטרוני אלא למשהו קטן יותר ? הכתבה גם לא מציינת שזה רק בשביל DATA ולא בשביל שיחות...

בשלב זה מדובר רק על DATA ורק על אייפדים, כדי לא לעורר עליה את חברות הסלולר.

גם ככה T-מובייל סירבה למכור את האייפדים החדשים בארה"ב.

תתמיד עם הדמיון - אפל בעצם לא רוצה לחסוך את המקום של הסים, היא רוצה להיות זו שמחזיקה את המידע.

תקבל כמה הצעות מחברות סלולריות להתחבר אליהן, בשלב ראשון רק ל-DATA, רק באייפד ורק בחו"ל,

לאט לאט זה יזלוג לאייפונים (וסמארטפונים אחרים), ואז יתחילו שירותי VOIP בנדידה, ואח"כ שלא בנדידה.

חברות הסלולר תאבדנה את השיחות, הן רק תמכורנה גלישה, אפל (וגוגל) תיקח את המידע ותשחק בו לצרכיה.

פורסם

ניסיתי, לא הצלחתי, לא קריטי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים