עבור לתוכן

למה בכלל צריך SIM?

Featured Replies

פורסם

כשהייתי קטן, אני לא חושב שלסלולריים היה SIM בכלל. (בתקופה של האריקסונים הגדולים, כמו זה, שקדמו ל-Nokia 5110)

מתי התחילו להשתמש ב-SIMים ולמה בעצם? למה שהמכשיר לא ידבר בעצמו מול הרשת, ואני אקיש קוד הזדהות כזה או אחר?

• תגובות 31
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כדי שתוכל להחליף מכשירים כמה שבא לך ולהעביר אליהם את הקו שלך?

מה שקורה זה שלכל סים (פיזי) יש מזהה ID ייחודי, הספקית הסלולרית מזהה אותו וככה היא יודעת לשייך אותו למנוי שלך.

בתקופה של לפני הסימים זה נעשה באמצעות שיוך המזהה הייחודי של המכשיר - אבל אז לא היית יכול להחליף מכשיר בלי שהוא יעבור דרך הספקית... ובוודאי שלא היית יכול לעשות החלפות מיידיות במקום, כמו שאתה יכול לעשות היום בבית עם 2 מכשירים שונים שיושבים לך כרגע על השולחן, הלוך חזור הלוך חזור בלי הגבלה ובלי להיות תלוי בפעולות של הספקית הסלולרית שלך.

מה זה בעצם אכפת לך? איזה חיסרון לדעתך יש בזה בניגוד ליתרונות?

פורסם
  • מחבר

סימים עולים כסף. על פניו זה כסף שהולך לפח בכמויות אדירות בעולם.

מה אכפת לי להקיש מזהה מכשיר חדש באתר של הספקית עם כל החלפת סים? (קורה סד"ג של פעם ב-5 שנים)

פורסם

לך אולי, יש אנשים שמחליפים הרבה יותר פעמים, גם כמה פעמים בחודש.

פורסם

אפל (ובעקבותיה גוגל) כבר הצהירו על טכנולוגיית No-Sim, שבה אין סים בכלל והמכשיר מציע להתחבר לרשתות שונות.

הבעיה שהדבר דורש שיתוף פעולה של המפעילות הסלולריות ובינתיים אין הענות גדולה שלהן.

אם אני לא טועה באייפון 6 ובנקסוס 6 הטכנולוגיה כבר קיימת, אבל לא בשימוש עדיין.

פורסם

עדיף עם סים .

1.זה פחות התעסקות ברגע שמכשיר מושבת .

2.זה גם פחות עבודה לספקית .

3.העלויות של הסים זניחות ביחס למחיר המכשיר .

פורסם
סימים עולים כסף. על פניו זה כסף שהולך לפח בכמויות אדירות בעולם.

מה אכפת לי להקיש מזהה מכשיר חדש באתר של הספקית עם כל החלפת סים? (קורה סד"ג של פעם ב-5 שנים)

א. סימים לא עולים כסף. זאת חתיכת פלסטיק שהעלות שלה היא פחות מאגורה וזה זניח לחלוטין בכל קנה מידה של רשתות סלולריות.

ב. אוי ואבוי אם ללקוח הסופי היתה גישה לשנות את השיוך הזה. היית יכול להשתלט לאנשים על הטלפון בלחיצת כפתור, באיזה עולם זה נשמע לך הגיוני?

השליטה חייבת להיות בידי הספקית, ברגע שהיא נותנת לך סים היא משייכת אותו למנוי שלך. בדיוק כמו שבעבר היא נתנה לך טלפון ושייכה אותו למנוי שלך.

פורסם
  • מחבר
אפל (ובעקבותיה גוגל) כבר הצהירו על טכנולוגיית No-Sim, שבה אין סים בכלל והמכשיר מציע להתחבר לרשתות שונות.

הבעיה שהדבר דורש שיתוף פעולה של המפעילות הסלולריות ובינתיים אין הענות גדולה שלהן.

אם אני לא טועה באייפון 6 ובנקסוס 6 הטכנולוגיה כבר קיימת, אבל לא בשימוש עדיין.

ואיך הסלולרי מזדהה מול הרשת כלקוח שמחזיק בו?

למה גוגל? זו בעיה תוכנתית או חומרתית?

א. סימים לא עולים כסף. זאת חתיכת פלסטיק שהעלות שלה היא פחות מאגורה וזה זניח לחלוטין בכל קנה מידה של רשתות סלולריות.

ב. אוי ואבוי אם ללקוח הסופי היתה גישה לשנות את השיוך הזה. היית יכול להשתלט לאנשים על הטלפון בלחיצת כפתור, באיזה עולם זה נשמע לך הגיוני?

השליטה חייבת להיות בידי הספקית, ברגע שהיא נותנת לך סים היא משייכת אותו למנוי שלך. בדיוק כמו שבעבר היא נתנה לך טלפון ושייכה אותו למנוי שלך.

א. אולי. עדיין, התובלה שלו בהכרח עולה כסף. (במיוחד אם אני גר באזור מבודד)

ב. זה לא הגיוני טכנולוגית.

בהכרח קיים כאן פתרון לאימות זהות גם ברמת ה-SIM כדי שאני לא אוכל לזייף SIM ולהזדהות מול הרשת כמישהו אחר. אפשר להשתמש באותו מנגנון גם מול האתר. (סיסמה אם זה מספק. או Security Token במקרה הכללי)

פורסם

א. לפני שפלאפון עברה לדור שלישי היה לה רשת בטכנולוגיות TDMA בלי כרטיסי סים. בסלקום ואורנג גם לפני דור שלישי, היה להם רשת באותה טכנולוגיה של CDMA שהיתה עם כרטיסי סים.

ב. בארה"ב יש עדיין רשת אחת (נראה לי של VERIZON) שעובדת בצורה הזו של מזהה מכשיר במקום SIM.

ג. אפל הציגה באייפד החדש כרטיס סים רב שימושי, זאת אומרת עם אותו כרטיס, ניתן בתפריט של מערכת ההפעלה לעבור מספקית סלולאר א, לספקית סלולאר ב. חברות הסלולאר שמשתתפות מוכנות שזה יעבוד עם DATA בלבד.

ד. העלות של הסים היא פיקציה של חברות הסלולאר בשביל שלא תעבור על הזמן מחברה לחברה (יש להם אינטרס שזה יעלה סכום כסף).

פורסם

הפוך, פלאפון היו ב-CDMA (שהיתה טובה יותר טכנולוגית אבל יקרה יותר ולכן תפסה פחות..) בזמן שאורנג' וסלקום היו ב-GSM.

(סלקום התחילה ב-TDMA אאל"ט ואז עברה ל-GSM יחד עם אורנג')

פורסם

אכן התבלבלתי.

פורסם
  • מחבר

אה, אז SIM זה לא מאפיין של GSM בכלל?

תשתיות הסלולר הנדרשות ל-GSM, ל-CDMA ול-TDMA שונות זו מזו? (אנטנות, הממסרים שביניהן, מסדי הנתונים הנדרשים וכו'?)

פורסם

TDMA כבר לא קיימת. גם CDMA כבר לא פעילה בישראל, בזמנו היא היתה אצל פלאפון אבל כבר שנים שהם עברו ל-GSM.

מדובר על רשתות דור 2 אתה יודע...

וכן SIM זה מאפיין של GSM.

http://www.northcrossing.com/GSM_cell_phones.html

CDMA phones do not accept SIM cards. The SIM card technology is actually fantastic from the concept, because all of your identities as well as your phone numbers are actually stored on the SIM card. If you rent a car that has a GSM phone built in, you simply take your card out of your phone, plug it into the car phone, and all your incoming calls will be directed to your car-phone. As well, all your outgoing calls will go through your payment plan. If your GSM phone breaks, you can go out and buy another one anywhere, plug in your old SIM card, and vola, you are up and running again. If you can get your hands on a used GSM phone for cheap or free, you can plug the card in, instead of going to your provider and having them sell you one of their overpriced models at full price.
פורסם

אם תשימו לב אז גם על כרטיסי אשראי יש מזהה דמוי סים

אם רוצים לשלם באירופה במסעדות או בחנויות צריך את המזהה הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים