עבור לתוכן

אחריות שהיא בעצם לא אחריות

Featured Replies

פורסם

שלום, קניתי מחשב נייד של אסוס עם אחריות יצרן של 3 שנים, לפני כחודשיים וחצי נשבר אחד הצירים במחשב אך שמתי מסמר ותיקנתי את זה זמני, ככה עשיתי פעמיים ולפני כשבועיים זה נשבר באופן כה קיצוני שאי אפשר לתקן את זה שוב... עירבתי את האחריות שקיבלתי מאסוס אך הם לטענתם לא מכסים את זה, ובשיחה טלפונית נאמר לי כי אין כמעט סיכוי שיכסו את זה, ואם אני רוצה לקבל תשובה חד משמעית אני צריך לשלוח את המחשב לתיקון ובמידה ולא ארצה לשלם את הכסף על התיקון אני יחוייב ב-250 שקל על בדיקה ומשלוח.

דבר ראשון שאצטרך את עזרתכם הוא האם יש לי סיכוי במלחמה איתם על התשלום או שזה קרב אבוד מראש וכנראה שלא יקבלו שזה שבר מבלאי ולא ממכה...(מה שאני כמעט בטוח)

דבר שני אם אני אצטרך לשלם, האם עדיף לי שהם(המעבדה המורשה של אסוס) תתקן, האם הסכום יהיה סביר או שהם מגזימים בסכומים של התיקונים? או לקחת את זה למעבדה פרטית, מה ייצא לי זול יותר?

כמה תיקון של ציר אחד במחשב של אסוס אמור להעלות בממוצע?

אשמח לעזרתכם..

פורסם

יותר זול להזמין ולתקן לבד, גם מעבדות של החברה וגם מעבדות פרטיות מגזימות עם המחירים בטירוף. אצטט לך את המוכר במעבדה פרטית: "החלק יעלה לי 250 שקל להזמין ועוד 100 שקל ההרכבה עצמה, ואני לא נותן אחריות שאצליח בכלל כי הדגם הזה לא נפוץ"

וכן, גם לי סירבו לתקן ציר שבור במחשב סמסונג כדרך האחריות כי זה נכנס בקטגוריה "נזקים פיזיים"

בסוף עלה לי 35 דולר כולל משלוח, באיכות שלא נופלת מהמקור, וכשעה של הרכבה.

נערך על-ידי Epidem

פורסם
  • מחבר
יותר זול להזמין ולתקן לבד, גם מעבדות של החברה וגם מעבדות פרטיות מגזימות עם המחירים בטירוף. אצטט לך את המוכר במעבדה פרטית: "החלק יעלה לי 250 שקל להזמין ועוד 100 שקל ההרכבה עצמה, ואני לא נותן אחריות שאצליח בכלל כי הדגם הזה לא נפוץ"

וכן, גם לי סירבו לתקן ציר שבור במחשב סמסונג כדרך האחריות כי זה נכנס בקטגוריה "נזקים פיזיים"

בסוף עלה לי 35 דולר כולל משלוח, באיכות שלא נופלת מהמקור, וכשעה של הרכבה.

תודה על התגובה המלאה, מאיפה הזמנת? ואיך אני מברר שזה יהיה תואם לדגם? או שלכל מחשבי אסוס יש אותו ציר

פורסם

נדיר שיסכימו לתקן שבר כלשהו, כי תמיד נוטים להפיל את זה על "נזק פיזי", "שימוש לא ראוי" וכו', אפילו שזה לא תמיד המצב. אולי אם מדובר בתופעה נפוצה ומוכרת בדגם הזה (בגלל הנדסה / תכנון לקויים), יש סיכוי מסוים לקבל תיקון במסגרת האחריות. שווה לבדוק בפורומים של היצרן ולראות האם יש דיווחים על הבעיה ואם כן, אז מה היחס הכללי של החברה ללקוחות בהקשר לבעיה זו (האם מתקנים, האם עושים בעיות וכו').

בדגמים עסקיים (למשל של Lenovo, HP, DELL) יש סיכוי רב יותר לקבל כיסוי באחריות לשברים.

ספציפית אתה סיבכת את זה קצת כי ניסית קודם תיקון עצמי, שהוא מן הסתם תיקון לא מוסמך, מה שיכול לאפשר להם לטעון (גם אם מדובר בבעיה ידועה) שאתה הגברת את הנזק, או אפילו שגרמת את כולו לבד, ולך תוכיח שאין לך אחות.

אם תחליט לתקן לבד - עליך להזמין בדיוק את החלק המתאים לדגם המתאים. צירים הם משהו ש"תפור" בדיוק לדגם, וברוב המקרים אין תאימות בין דגם לדגם (במקרים ספציפיים עשויה להיות).

מומלץ לנסות לאתר מדריך תחזוקה של היצרן לדגם שלך כדי לראות כיצד מחליפים את הציר בצורה נכונה.

פורסם
  • מחבר
נדיר שיסכימו לתקן שבר כלשהו, כי תמיד נוטים להפיל את זה על "נזק פיזי", "שימוש לא ראוי" וכו', אפילו שזה לא תמיד המצב. אולי אם מדובר בתופעה נפוצה ומוכרת בדגם הזה (בגלל הנדסה / תכנון לקויים), יש סיכוי מסוים לקבל תיקון במסגרת האחריות. שווה לבדוק בפורומים של היצרן ולראות האם יש דיווחים על הבעיה ואם כן, אז מה היחס הכללי של החברה ללקוחות בהקשר לבעיה זו (האם מתקנים, האם עושים בעיות וכו').

בדגמים עסקיים (למשל של Lenovo, HP, DELL) יש סיכוי רב יותר לקבל כיסוי באחריות לשברים.

ספציפית אתה סיבכת את זה קצת כי ניסית קודם תיקון עצמי, שהוא מן הסתם תיקון לא מוסמך, מה שיכול לאפשר להם לטעון (גם אם מדובר בבעיה ידועה) שאתה הגברת את הנזק, או אפילו שגרמת את כולו לבד, ולך תוכיח שאין לך אחות.

אם תחליט לתקן לבד - עליך להזמין בדיוק את החלק המתאים לדגם המתאים. צירים הם משהו ש"תפור" בדיוק לדגם, וברוב המקרים אין תאימות בין דגם לדגם (במקרים ספציפיים עשויה להיות).

מומלץ לנסות לאתר מדריך תחזוקה של היצרן לדגם שלך כדי לראות כיצד מחליפים את הציר בצורה נכונה.

הדגם של המחשב שלי i5 asus s451lb

לא מצאתי מדריך תחזוקה ברשת ואת שלי זרקתי מזמן.. אשמח לעזרה:)

פורסם

תחפש מדריכים מצולמים ביוטיוב לפני שאתה מתחיל להתעסק עם זה. יש מחשבים שבהם החלפת צירים זה עניין של 5 דקות ויש כאלו שצריך לפרק את כל המחשב - לא מומלץ למתחילים.

פורסם
  • מחבר
תחפש מדריכים מצולמים ביוטיוב לפני שאתה מתחיל להתעסק עם זה. יש מחשבים שבהם החלפת צירים זה עניין של 5 דקות ויש כאלו שצריך לפרק את כל המחשב - לא מומלץ למתחילים.

אין מדריך מצולם לדגם הספציפי שלי...מישהו ייצא לו לעבוד עם הדגם שיש לי שיכול להמליץ?

http://www.asusparts.eu/partfinder/Asus/Notebook/S%20Series/S451LB#Hinge

מצאתי באתר בו אפשר לקנות והמחיר ממש זול..12 יורו שזה יוצא 120 שקל לערך.. האם לנסות את מזלי בלהחליף או שעדיף שיביא לטכנאי?

פורסם
אין מדריך מצולם לדגם הספציפי שלי...מישהו ייצא לו לעבוד עם הדגם שיש לי שיכול להמליץ?

מצאתי באתר בו אפשר לקנות והמחיר ממש זול..12 יורו שזה יוצא 120 שקל לערך.. האם לנסות את מזלי בלהחליף או שעדיף שיביא לטכנאי?

תראה אם יש מחשבים דומים למחשב שלך, לרוב יש מחשבים מאותה חברה שנראים זהים, גם בפירוק שלהם הם זהים.

אני אישית הזמנתי מ-aliexpress (כי העדפתי את ה"הגנה" של אלי)

אבל זו חברה שיש לה גם חנות אינטרנטית משלה לחלפים למחשבים ניידים

החברה נקראת WareSphere ואתה יכול למצוא אותם בali וגם בגוגל את האתר הפרטי שלהם.

אם אתה מפחד לבד, יש גם אפשרות שתקח את זה עם החלק שתזמין, היישר לטכנאי שלא יוכל לגבות ממך כסף על החלק עצמו אלא נטו על עבודה. יעלה לך הרבה יותר זול

רק, הכי חשוב, תוודא ב200% שאתה מזמין חלק תואם.

נערך על-ידי Epidem

פורסם
  • מחבר
תראה אם יש מחשבים דומים למחשב שלך, לרוב יש מחשבים מאותה חברה שנראים זהים, גם בפירוק שלהם הם זהים.

אני אישית הזמנתי מ-aliexpress (כי העדפתי את ה"הגנה" של אלי)

אבל זו חברה שיש לה גם חנות אינטרנטית משלה לחלפים למחשבים ניידים

החברה נקראת WareSphere ואתה יכול למצוא אותם בali וגם בגוגל את האתר הפרטי שלהם.

אם אתה מפחד לבד, יש גם אפשרות שתקח את זה עם החלק שתזמין, היישר לטכנאי שלא יוכל לגבות ממך כסף על החלק עצמו אלא נטו על עבודה. יעלה לך הרבה יותר זול

רק, הכי חשוב, תוודא ב200% שאתה מזמין חלק תואם.

תודה רבה על העזרה.. אני חושב שאינא זמין ואז אנסה לפרק בעצמי אם אני אסתכל איך השני מחובר ואנסה, אם אראה שזה מסובך מידי אביא לטכנאי מוסמך.. לא מצאתי באלי ולא באתר השני..מצאתי את זה ב3 אתרים ואשמח אם תוכלו להגיד לי מאיפה יותר מומלץ לקנות:

http://www.uspcparts.com/asus-s451-series-lcd-hinges-p-307475.html

http://www.makassar.indonetwork.co.id/itm/hinges-engsel-asus-x202e/4984555

מהשלישי לא בטוח כי כתוב שזה מתאים ל-A451LB.. רק בראשון יש לי אפשרות לקנות רק אחד ולא את שניהם..רק כדי לראות בטוח, הכוונה בימיני הוא שאני מסתכל על המסך מה שנמצא בימין(ליד הכונן דיסקים..)?

מה שהכי מבאס שהמשלוח עולה יותר מהחלק עצמו, ומה שגורם לי לחשוב למה זה כל כך יקר, החלק עצמו עולה 10 יורו שזה 40 שקל, אני מניח שלטכנאים החלקים יותר זולים אפילו במקצת, וגם המשלוח יותר זול, אז אם עולה 120 שקל להביא את זה, תקלה כזאת אני מניח שמישהו מנוסה עושה את זה בחצי שעה-שעה מקסימום, והצעת מחיר שקיבלתי הייתה 450 שקל שזה אומר רווח של 300 שקל לחצי שעה.. אולי הגיע הזמן להתחיל ללמוד לתקן מחשבים??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים