עבור לתוכן

שאלה קצת מורכבת לגבי סוגי הSATA במחשב נייד

Featured Replies

פורסם

לפני חצי שנה קניתי ASUS N550JK , במקביל קניתי SSD SAMSUNG EVO 840

הזמנתי כידוע מתאם מ EBAY כדי להלביש את ה SSD במקום הכונן דיסקים

כרגע הSSD מותקן כפי שצריך ועליו מותקן גם ה WINDOWS , אני מבסוט מהמהירות שלו אך יש לי שאלה חשובה

שאני פותח את הממשק של הSSD ( תוכנה שסופקה לי עם ה SSD ) הוא רושם לי מפורשות שהSSD מחובר כרגע ל SATA 2 ועל מנת להנות מבצועים מיטביים עליי לחבר אותו ל SATA 3

עכשיו אני תוהה האם יש מצב שהחיבור של הארד דיסק המכני הרגיל (איפה שהוא יושב במקומו הטבעי) הוא בעל חיבור של SATA 3 וכן אני אוכל להחליף בניהם וה SSD ישב על SATA 3 וינצל את מלוא כוחו

והארדיסק המכני יהיה במקום הכונן דיסקים ( אלביש אותו במתאם שנקנה מ EBAY איפה שה SSD נמצא עכשיו)

יכול להיות שאני מבולבל בכלל והלוח אם שלי תואם רק SATA 2 למרות שאני בספק כי מדובר במחשב חזק מאוד והלוח אם מאוד מתקדם ואני בספק לגבי זה

בדקתי ב AIDA64 לגבי ההתקן כדי למצוא הבדלים בין החיבורים ( ולהשוות אם יש הבדל בניהם ) לא מצאתי משהו חד משמעי

אשמח לעצה . האם לדעתכם המיקום של ה SSD משנה ?

האם יתכן חיבור SATA 3 במקום בו מותקן הארד דיסק הרגיל?

אשמח ליעוץ לפני שאני מבצע את ההחלפה.

אם אתם צריכים צילום מסך מה AIDA64 תכוונו אותי ללשונית ואני אצלם

נערך על-ידי Shlomiooster
הוספת מידע

פורסם
  • מחבר

אוקי אתם יודעם מזה סקרנות .... עשיתי את זה פשוט והחלפתי בניהם .. נחשו מה? מדהים !!!!!!!!!!

עכשיו הוא כותב לי שאני על SATA 3 ובבדיקה אני באמת מקבל ביצועי שיא

( אפשר להשאיר את האשכול רק למטרת המחפשים בגוגל )

פורסם

אם היית קורא את המדריך בדיון הנעוץ בראש הפורום שמדבר על זה שזה ssd צריך להיות במקום הכונן הקיים ולא במתאם של הצורב לא היה לך את כל הסיפור הזה. בהצלחה ותתחדש !

פורסם

זה רשום במדריך בפורום.. כנראה צריך להדגיש את זה בפונט גדול יותר ואדום. והוא לא הראשון שמפספס את זה.

פורסם

לי יש את הדל 5110 שהוא אחד הניידים שהכי קשה להחליף בו כונן ל SSD , כי הוא נמצא בגב הלוח אם, קיצר צריך לפרק את כל המחשב כולל המסך..

החלפתי גם ל SSD בחיבור הראשי ובמקום ה DVD הכנסתי WD BLACK 320GB , ואם אני צריך DVD אני פשוט מוציא ומחליף..

בהחלט שווה

פורסם

ערכתי את המדריך והוספתי שורה מוגשת על התצורה של המיקום הפיסי הנחוץ של הכוננים במחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים