עבור לתוכן

עזרתכם בסיום מפרט לעריכה גראפית+וידאו, תקציב בריא אך משתלם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

דבר ראשון, תודה מראש לכל העוזרים.

ניצלתי את החגים כדי להביא כמה חלקים מחו"ל ועכשיו אני צריך להשלים את שאר המפרט לפני בנייתו ולוודא שכל הרכיבים תואמים. המבחר ועולם הידע כ"כ גדולים כך שאשמח לעזרתכם בנושא.

1. מה התקציב המקסימאלי?

לא מוגבל אבל לא אסטרונומי

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

קצת

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עריכה גראפית ועריכת וידאו, מוצרים של אדובי

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

שימוש בינוני-כבד בתוכנות אדובי

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

UHD בהתחלה, זוג מסכים

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

יחסית גבוה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

כן, אלו המפורטים מטה שכבר נרכשו

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6-7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

שבוע שבועיים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

פחות יחסית

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

הרכיבים שנקנו עד עכשיו הם: kingston hyper-x fury 2*8gb 1600, 3 tb wd black, 256gb samsung ssd 850 pro.

הרכיבים שאני פחות או יותר סגור עליהם: מעבד 4790, ולוח H97.

שאלותי הן:

1. האם יש עדיפות ל750ti על פני 660? או המלצות אחרות?

2. הייתי מעדיף מארז קטן יחסית, כדאי ללכת על לוח אם מיקרו ומארז תואם? יהיה מספיק מקום לכרטיס המסך? או שחובה atx מלא?

3. איזה מאוורר למעבד הייתם ממליצים?

4. כמה מאווררים חשוב שיהיה למארז?

5. איזה ספק כח הייתם ממליצים? באזור ה600-700W?

אני לא צריך את הטוב ביותר, אלא מה שייתן ביצועים טובים ותמורה טובה לכסף.

המון תודה,

איתי

פורסם

תן מסגרת תקציב כלשהי כדי שנוכל לדעת כיוון,כמה שאלות חידוד: ציינת שלמערכת יהיו שני מסכים UHD(כלומר רזולוציה 4Kׂׂ)? אם כן אז אתה צריך לכוון לכרטיס גרפי GTX970/G980,מכיוון שלמרות ש660 תומך בעיקרון ברזולוציות האלו,להריץ 2 מסכים במקביל בעריכת וידאו יהיה די כבד עבור כרטיס כמו 660/750TI,שוב אני כותב בכלליות כי אני לא יודע בדיוק מה אופי העריכה שלך יהיה?פרוייקטים ברזולוציה 1080P או4K? כמה קבצי העריכה שלך/חומר הגלם כבדים? קבצים ממצלמת DSLR ,AVCHD?קבצים עם ביטרייט גבוה כמו ממצלמת RED?פרט ככל האפשר...

מארז:מן הסתם לום אם מיקרו יגביל אותך בחיבורי הסאטה וסלוטים של זכרון ברוב המקרים,בשביל אופציה להוסיף עוד קשיחים בעתיד והרחבת זכרון כדאי לכוון ללוח ATX,ולוח כזה יכול להכנז למארז ATX סטנדרטי,לא חובה ATX מלא.

כרטיס גרפי ניתן להתאים אני חושב גם ממה שציינת וגם מסדרת 900 החדשה למארזים קטנים(970 של גיגהבייט נכנס במארז מיני ITX ומיקרוITX)

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125706

נערך על-ידי Avidtor

פורסם
  • מחבר

Avidtor, תודה רבה על התגובה המפורטת.

אנסה לפרט.

1. בנוגע למסכים, טעיתי כשכתבתי UHD, הכוונה ל

WQXGA או רמה אחת מעל זה. לא 4K. לזוג מסכים כזה הכרטיסים המדוברים אמורים להספיק, נכון? יש עדיפות בינהם? רוצה להשקיע בכרטיס עד 1000 ש"ח או קצת יותר.

הפרוייקטים יהיו ברזולוציית 1080p בעיקרם. אולי פעם ב.. מעבר לזה. קבצים של DSLR (ניקון 810), לא RED ודומיו.

2. לגבי לוח אם, אם אני לא טועה, בלוח מיקרו כמו זה:

GA-H97M-D3H אני כמעט לא מפסיד כלום ורק מרוויח גודל. (לא נראה לי שאצטרך עוד יציאות PCI) ובכל שאר היציאות הלוחות זהים (sata ו ram). אם יש אפשרות למארז קטן יותר, נראה לי עדיף. השאלה אם כרטיס המסך יכנס לשם. תקציב עד ה600.

3. ספק כח בתקציב על ה600 ש"ח. באזור ה600-700 וואט. המלצות ספציפיות?

4. מאוורר מומלץ למעבד? עד 250 ש"ח. אבל אם יש גם טובים וזולים יותר, עדיף.

5. המלצות למארז שקט ומאוורר טוב? עד אזור ה500 ש"ח.

הרבה תודה לכולם.

איתי

פורסם

מארז: Fractal Define R4 בגודל ATX או Nanoxia Deep Silence 4 בגודל קומפקטי mATX. קח בחשבון שמארזים גדולים תמיד יהיו מאווררים יותר טוב מהקומפקטים בגלל הגודל.

קירור: Scythe Kotetsu. יש באייבורי ב-180 ש"ח. או Scythe Katana 4 ו- פריזר i11 הקטנים יותר. כולם יתאימו למארזים שהזכרתי.

ספק: אין צורך ביותר מ-550W שיספיק מעל ומעבר גם למקרה של כרטיס מסך רציני כמו GTX970. ממליץ על סיסוניק מסדרת G או X. למשל S12G-550, G550.

לוח אם: אסרוק H97M Pro4 או גיגהבייט H97M-D3H. או הגירסאות של הלוחות הנ"ל בגודל ATX כולל סדרת Fatal1ty של אסרוק, והגיימינג של גיגהבייט ו-MSI. לוחות של MSI שבאים בחשבון, עם סיומת E45 ומעלה.

כרטיס מסך: בד"כ זה הרכיב הכי רועש במערכת, לכן כדאי לבחור בכרטיס שידוע כשקט, כמו למשל מסדרת הגיימינג של MSI עם קירור Twin Frozr IV / V.

נערך על-ידי zoro9

פורסם

בנוסף למה שZoro9 כתב,הינה סידור כוננים מומלץ:הייתי מוסיף קשיח נוסף של טרה (העדפה אישית:Seagate ST1000DM003) שישמש ככונן PREVIEWS/RENDERS/CACHE/EXPORTS,ה3טרה יהיה כונן חומרי גלם וSSD יהיה כונן מערכת

ההפרדה בין חומרי הגלם והרנדורים רצוי כדי שבעריכה לא תתקל בצוואר בקבוק(קריאה וכתיבה לאותו כונן)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם!

איך הייתם מדרגים בסדר עדיפויות את ה: 750Ti / 660 / 760? האם תוספת העלות ל760 שהוא גם 4GB שווה את זה?

ה660 הוא באזור ה900 ש"ח (תלוי חברה, אין הבדל בינהם) ה750 באזור ה800 ש"ח וה760 באזור ה1350.

פורסם

שווה אולי להמתין לסוף החודש הבא כי 960 אמור לצאת,והוא כנראה יהיה הכי משתלם ברוב הפרמטרים(מבחינת עלות אני מניח שיתומחר כמו 760)ויגיע בסטנדרט של 4GB,אם הייתי צריך לבחור כרטיס כיום אז 760 עם 2GB(שדרוג ל4GB הוא לדעתי בעדיפות נמוכה אלא אם התקציב מאפשר,כלומר לא קריטי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים