עבור לתוכן

התייעצות לגבי מפרט לפיתוח וגרפיקה, 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי את הצעת המחיר הר"מ לצורך פיתוח וגרפיקה 2D (פוטושופ).

מה שמעניין בהצעה הוא המעבד XEON ולא i7.

אשמח להתייחסותכם.

תודה!

255.00 255.00 1 36M 1TB 7200rpm SATA3 קשיח כונן 21330

540.00 540.00 1 36M AMD Radeon R7 250 Silent 1GB GDDR5 גרפי כרטיס 21403

Intel Xeon E3-1241v3 מעבד 22954

1 12M Xeon Cooler למעבד קירור 19953

1 36M B85 Chipset אם לוח 22181

1 999M 16GB (2x8GB) 1600MHz DDR3 זיכרון 21009

1 36M 128GB SATA3 SSD כונן 23050

1 24M DVD+/-RW SuperMulti DL אופטי כונן 19834

10 1 36M Standard Workstation 550W כח ספק 19871

11 1 12M Workstation Midi Tower Black

:hat:

פורסם
  • מחבר

את מי זה צריך לעניין - (א) כל מי שמתלבט ו/או קיבל הצעת למעבד Xeon ולא i7. (ב) כל מי שמעניינים אותו ההבדלים של המעבדים, ככל שמדובר בתחנת עבודה.

בלי קשר, @

KAKADU999

אני חושב שאפשר להגיב בצורה קצת יותר נעימה. במידה ולא הבנת משהו ממה ששאלתי, אפשר לשאול בצורה מפורטת יותר.

לגבי הדרישה בסטיקי, בבקשה:

1. התקציב:

4,500 ₪, לנצל את כל התקציב, ניתן לחרוג עד 500 ₪.

2. שימושים:

עבודה משרדית, פיתוח אתרי אינטרנט, עבודות גרפיקה.

תוכנות עיקריות: מיקרוסופט אופיס (כבד), אדובי פוטושופ (כבד), VMWARE (מכונות וירטואליות) (כבד)

3. ציוד הקפי:

אין צורך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8?

6

6. אוברקלוק:

לא מתוכנן

7. מערכת הפעלה:

אין צורך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?

לא. אזור המרכז.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

7 ימים מהיום.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?

לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אשמח לראות SSD במפרט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

א) אשמח לפירוט לגבי הנקודה הראשונה. למה הכוונה "לוקח את החומרה לכיוון אחר". מה הסיכונים/סיכויים בהקשר הזה? סורי על הניג'וס, אני מתכוון לרכוש 5 מחשבים מאותו סוג ולכן חשוב לי להבין לעומק את הנקודה.

ב) PS CS6, גודל קבצים: 150MB ומעלה.

פורסם

קקדו, תרגע.

ה-1241v3 כמדומני דומה בביצועיו למעבדי i7 מהדור הנוכחי (4770~), הוא לא הבעיה. השאלה מה שאר החומרה ששמו לך, כי המידע כללי מדי.

ע"מ שאוכל לתת חוות דעת רצינית, אשמח אם תרשום בדיוק את דגמי החומרה שקיבלת (למשל מה הדגם המדוייק של לוח האם, על איזה כונן SSD מדובר, מה דגם הספק או באנדל מארז+ספק וכדומה).

פורסם

תצטרך להתקשר לזיגזאג ותשאל אותם:

1) האם יוכלו לשלוח פירוט על דגמים ספציפיים הנכללים במערכת הזו.

2) האם בכלל אפשר להחליף חומרה לפי בקשתך (יש חנויות שמרכיבות מראש קומפלט ומוכרות במחיר מוזל).

3) האם האחריות היא כללית על כל חומרת המחשב (אם כן, כמה זמן) או רגילה פר רכיב ורכיב.

פורסם
  • מחבר

פניתי ולא מוכנים לתת פירוט (מובן מאחר וזה הביזניס שלהם).

בכל מקרה, אשמח לדיון תיאורטי בעניין הזה/לקבל מפרטים.

הנקודה הכי חשובה לי - למה להשתמש בסוג המעבד הזה ולא ב-I7? (או הפוך)

פורסם
  • מחבר

קאקדו - זה מה שאני שואל! (ואם הוא עושה אותו דבר, למה בכלל ללכת עליו? אני מאמין שיש סיבה)

את המפרט הזה קיבלתי מחברה שאני מאוד סומך עליהם (יש לנו מחשבים שמחזיקים ומתפקדים מדהים).

בנקודה הזו לא הצלחתי להבין למה הם בחרו דווקא את המעבד הזה - יתרונות/חסרונות מול I7.

לגבי מפרט חלופי - בשמחה!

פורסם

אני מת על התשובות של קקדו, הוא עונה על שאלה בשאלה כי הוא לא יודע מה התשובה (וזה זאון, לא קסאון).

בכללי, זאון מיועד בעיקר עבור שרתים/שוק עסקי וכולל תמיכות שונות השוליות שלא רלוונטיות לצרכנים הרגלים - עיקר השוני הוא לא בביצועים, אלא בתמיכות שמגיעות איתו. זה למה לקנות זאון לשוק הביתי? רק אם זה יוצא זול יותר, ובארה"ב כמדומני חלק מהמעבדים הללו מפיקים ביצועים דומים לזה של i7 אך מעט זולים יותר. למה הם בכל זאת לא נפוצים? כי רוב החנויות מוכרים מעבדים לשוק הביתי, כאשר לשוק המקצועי בד"כ יש לך תחנות עבודה המורכבות מראש עם המעבדים הללו.

זה שזיגזאג סירבו להגיד לך מה המחשב כולל זה מעט מוזר, כי לקוחות שמבינים בתחום פשוט לא ירכשו את זה עד שידעו בוודאות מה הם קונים.

בכל מקרה יש לי שאלה - האם אתה צריך תמיכה ב-RAID מלוח האם?

פורסם
  • מחבר

לא.

אני מחפש מחשב חזק ובעיקר אמין לשימושים של פיתוח וגרפיקה דו-מימדית (פוטושופ).

מוכן לשלם קצת יותר כדי לקבל מוצר סופר איכותי. עשיתי זאת בעבר עם החבר'ה האלה והייתי רוצה לעשות זאת שוב.

זהו.

פורסם
  • מחבר

מקבל.

יאללה - אשמח לקבל מפרט.

שוב, חשובה לי מאוד אמינות הרכיבים.

תודה!

פורסם

הנה מפרט אפשרי לדוגמא:

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1588

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪136

לוח אם:

Gigabyte GA-B85M-D3H for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪404

מארז:

Fractal Design Arc Mini Black

כמות: 1 - מחיר: ₪400

ספק כוח:

Seasonic SS-450RT 450W 37A@12V 80+GOLD bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪319

זיכרון:

Samsung 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪699

כרטיס מסך:

בקניית מחשב חדש,מבצע חדש - Palit GTX750Ti StormX OC 2GB D5 mHDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪661

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB Sata II 32MB

כמות: 1 - מחיר: ₪265

קשיח למחשב שולחני:

Crucial M500 120GB SSD 2.5 Inch

כמות: 1 - מחיר: ₪338

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪108

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4918

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4820 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/yq7n3j95

אז ככה, מדובר על מפרט הכולל מעבד המקביל לביצועיו של הזאון שהוצע לך (יכול להיות אפילו מעט חזק יותר), עם גוף קירור משופר, לוח-אם טוב (תוכל להוסיף עד 64 ג'יגה זיכרון ראם סה"כ), 16 ג'יגה זיכרון ראם ב-2 סטיקים, ספק כח אמין עם תקן נצילות גבוה + מארז מעולה ומאוורר. כמו כן, כללתי כונן קשיח בנפח טרה + כונן SSD למערכת הפעלה ותוכנות נבחרות. כרטיס מסך ששמתי חזק יותר מזה שהוצע לך, יעיל יותר מבחינת צריכת החשמל וכן קריר יותר עם 2 ג'יגה זיכרון ראם ותמיכה ב-CUDA אם תצטרך.

לצערי מפרט דומה מזיגזאג יצא יקר יותר בכ-600 ש"ח יותר, אתה מוזמן לשאול אותם אם הם מוכנים להשוות מחירים. במידה ולא, אין סיבה להנעל עליהם.

פורסם
  • מחבר

תודה יאיר,

משווה, בודק וחוזר.

פורסם

^ מפרט מעולה, אך מס' הערות:

M500 כבר לא כל כך משתלם בימיניו. SSD יותר מהיר, עם נפח קצת יותר גדול ושעולה פחות:

http://ssd.userbenchmark.com/Compare/SanDisk-Ultra-Plus-128GB-vs-Crucial-M500-120GB/1887vs1888

אבל בכל מקרה נראה לי שלצרכים הנ"ל אולי עדיף SSD עם נפח גדול יותר כמו MX100 256GB.

גירסה חדשה יותר וטובה יותר של הפריזר 7, היא i11 ועולה רק כמה שקלים יותר. אבל עדיף Scythe Katana 4 אם יש במלאי, במחיר דומה ויש לו מאוורר סטנדרטי שזה יתרון.

S12G-450, הוא ספק במחיר דומה. זוהי גירסת ריטייל עם 5 שנים אחריות. מבחינת התקן, היעילות האיכות וההגנות, אין ממש הבדל מה450RT.

דיסק קשיח, עדיף את הגירסה של SATAIII.

פורסם

גם אני מחזק את זורו. לגבי ה-SSD אני בד"כ שם דגמים של אינטל או קרושל בגלל האמינות שלהן עד כה (עד לא מזמן סמסונג EVO היה מומלץ, עד הפאק האחרון שדורש עדכון קושחה, שהיא עצמה גרמה בעיות לאנשים), אך אני מניח שגם הסנדיסק לא רע שכן לא ראיתי תלונות עליו עד כה. ה-i11 מעולה, אבל לא רלוונטי כי גם הפריזר 7 פרו הוא מעל ומעבר. לגבי כונן הקשיח - גם מסכים, לא בגלל הממשק שלו (כי SATA2 לא מגביל ממילא) אלא בגלל הגרסא וכמות הפלטות, כאשר ה-ST1000DM003 כולל פלטה אחת של טרה. לא ברור לי למה TMS מוכרים את הדגם הישן, כנראה חיסול מלאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים