עבור לתוכן

האם פיצוציה יכולה למכור חלב במחיר גבוה מהמפוקח?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
זאת השוואה מדוייקת ולא מעוותת כלל. מי שמעלים מס גונב ממני . אין שום הבדל בין בעל עסק "קשה יום " שמעלים מס או גונב 20 אג' מלקוחות לבין אזרח פרטי "קשה יום " שמבריח לארץ כרטיס מסך של 3000 ש"ח בלי לשלם מס.

מיסים אינם מיועדים לממשלה אלא לאזרחים כספי מיסים חוזרים בדרך זאת או אחרת לאזרח , מי שלא טוב לו עם הדרך שבה הממשלה הנוכחתי מחלקת את עוגת התקציב מוזמן להביע את דעתו בקלפי בעוד שלושה חודשים .

ההבדל בין 20 אג' ל 5 ש"ח הוא 4.8 ש"ח ומבחינה אחוזית הוא משמעותי מאוד .

לגבי פותח הדיון , ישנן ( או לפחות היו ) פיצוציות ואפילו מוכולת שמכרו (ואולי עדין ) חלב בפיקוח גם ב10 ש"ח לא בטעות ולא במקרה .

6.5 ש"ח במקום 6.3 ש"ח מרגיש קצת כמו טעות , נכון שיכול להיות שזה שיטת מצליח , אני לא אומר שלא אבל זה קצת מרגיש כמו טעות.

כמה קרטונים הוא מוכר בחודש ? 1000 ? ( ואני בספק ) זה 200 ש"ח , הקנס על זה גדול פי כמה וכמה , לפני שאתה הולך ומתלונן , תפנה אל בעל המקום או לפחות לאחד המוכרים .

קח בחשבון שכך או כך , אם יש לו שכל , הוא פשוט יפסיק להביא קרטוני חלב רגיל ויתחיל להביא "חלב מועשר" כזה או אחר שמחירו אינו בפיקוח וגם אצל רמי לוי נמכר ב 8.90 .

ואל תתפלא אם הוא יקח ממך עליו 12 ש"ח ביום רגיל ו 15 ש"ח ביום שבת , מותר לו .

אני לא מצדיק אנשים שמעלימים מס כלל. לא בהברחות בשדה תעופה ולא בהצהרות כוזבות למס הכנסה.

אני משלם מס כחוק, מצפה שגם בעל עסק יעשה כך.

נתתי דוגמה רק להמחשת גוף הטענה שהוא נתן, שהיא בכלל לא רלוונטית.

ה-20 אגורות האלה זה ממש לא טעות, תאמין לי שהם יושבים טוב טוב ובודקים את המחירים, ועוד מוצר כזה שידוע לכל מה מחירו.

ולגבי אלה שמוכרים חלב ב -10 ש"ח, בדיוק בגלל זה משרד התמ"ת עושה עליהם פשיטות:

http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-460234cd0ece431017.htm

דוגמה לקנס על טיב טעם:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000803039

- - - תגובה אוחדה: - - -

חח זה מצחיק אבל יוצא שכל עוד בעל העסק עובר על החוק אבל לוקח את כל הנתח בשבילו ולא מתחלק איתו עם הצרכן. כאן מגיעה התרעומת.

כפי שאמרתי קודם, אני נגד העלמת מס בכל צורה שהיא, התייחסתי נקודתית להשוואה שהוא יצר.

פורסם

מיסים אינם מיועדים לממשלה אלא לאזרחים כספי מיסים חוזרים בדרך זאת או אחרת לאזרח

:smiley1:

או שאתה בן 12 ואתה לא מכיר עדיין את המדינה שאתה חי בה, או שאתה חי בבועה.

פורסם
:smiley1:

או שאתה בן 12 ואתה לא מכיר עדיין את המדינה שאתה חי בה, או שאתה חי בבועה.

או שאתה לוקח כמובן מאליו 12 שנות לימוד, טיפול רפואי בזיל הזול (תנסה לקבל ניתוח בארה"ב), תשתיות כבישים טובות (אוקיי, רק אם אתה גר סביב ת"א או ירושליים. אבל זה עדיין יקר), ובעיקר - ערמות של כסף שהולכות לפח דרך צה"ל. שלא לדבר על דמי אבטלה, קצבאות שונות שאתה מקבל אם אתה חולה, מבוגר, או לא יכול לדאוג לעצמך באופן כללי ועוד המון דברים.

כמובן שזה בכלל לא רלוונטי, כי זה לא מיסוי אלא רגולציה מסוג שונה לחלוטין. זה דומה יותר לזה שאתה תשלם במזומן לעובד בפיצוציה 10, הוא ייתן לבעל העסק 5 וישים 5 בכיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים