עבור לתוכן

התלבטות בקניית מחשב (תקציב עד 4000)

Featured Replies

פורסם

כבר הרבה (מאוד זמן) אני מחפש מחשב וחשבתי לנצל את המבצעים כדי סוף סוף לקנות אחד. דרישות:

* מטרות המחשב? סטודנט למדעי המחשב (לעוד שנה לפחות) , עבודות תכנות (כנראה לכיווון של אנדרואיד ואפליקציות) ושימוש אישי (אינטרנט, קצת סרטים - משחקים יתרון)

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מתלבט בין 14 ל15.6 (על פי הדרישות שלי) .. אני מניח שעדיף מאט ?

* רזולוציית המסך? יותר גבוה מHD

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? פשוט שתהיה מקלדת נוחה

* משקל רצוי? מן הסתם עדיף כמה שיותר נמוך... לא חובה שיהיה משקל נוצה

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? פה מגיע ה-TradeOff הרציני בין ביצועים לזמן סוללה.. רציתי להתייעץ מה מספיק לפי הדרישות שלי

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא (אם יש גישה נוחה לרכיבים זה יתרון)

* Bluetooth?

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - כמובן שעדיף SSD (מניח שזה לא יכנס בשיקולי התקציב)

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

יש פה את המבצע של asus 56jk שב-3500 שסה"כ נראה משתלם.. המשקל וצריכת החשמל שלו קצת מרתיעים אותי ואני לא רוצה להתאכזב..

אני מתלבט בין המחשב הזה (שמוגדר יותר לכיוון של מחשב מולטימדיה) לבין מחשב 14' מסדרה טובה (משהו כמו ה-dell latitude עם מסך HD+)

תעזרו לי סוף סוף להגיע להחלטה!

פורסם

ה-5440 לצורך העניין שוקל 2.3 ק"ג, לעומת האסוס ששוקל 2.7 ק"ג - האם בשביל 400 גרם תעשה ויתור כה רציני בעניין ביצועי המחשב?

בעניין זמן סוללה ומה מספיק - משתנה מאדם לאדם, רק אתה תוכל להגדיר את הפרמטר המתאים לכך.

ה-5440 מבחינת סוללה הוא מעולה, יכול לפי ביקורות לעבוד בתנאי "אופיס/אינטרנט" כ-7 שעות. שזה פי 2 מה-ASUS. אך ב"מחיר" של יותר מפי 2 בביצועים (לא רק מעבד, גם איכות תצוגה).

מחשב 14" נחמד וקל נוסף שכדאי לבדוק E7440 של DELL.

אתה יכול לעשות מה שהמלצתי למישהו שקצת מבין בפירוק/הרכבה, זה לקנות את הדגם הבסיסי שלו עם I5 ולשדרג גם את התצוגה (מסך FHD IPS) שתקנה בנפרד ותחליף מול המסך הנוכחי. זה עדיין יכול להיות בתקציב שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים