עבור לתוכן

צריך עזרה בבניית מפרט לשימושים ביתיים, 2,500 ש"ח לא כולל מסך

Featured Replies

פורסם

שלום חברים. להלן השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? סביב 2,500 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי אז לחסוך, אבל גם חריגה קטנה אפשרית.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביבות 200 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה ביתית כלומר אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים HD. מדי פעם עריכת סרטים ברמה בסיסית (MOVIEMAKER או PINNACLE).

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני מתלבט האם צריך כרטיס מסך חיצוני או שאפשר להסתפק במובנה של לוח האם..

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב במיוחד שכן זה לא חדר שינה. שלא יהיה טרקטור..

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. הרכבת מחשב כן.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. בעבר הזמנתי מ-TMS והייתי מרוצה מאד אבל לא חובה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידית.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).לא.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: באופן כללי מדובר במחשב לשימושים ביתיים כפי שציינתי. לא רוצה להשתגע אך כן חשוב לי שהמחשב יחזיק מעמד טוב מספר שנים מכובד.. ועל כן אני פונה אליכם לייעוץ לגבי המפרט. אודה מאד לתגובותיכם.

​תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

היי חברים,

יש מצב לסיוע כאן, לפני שהפוסט שוקע? :)

פורסם

- אין צורך בכרטיס מסך נפרד.

מפרט טוב, משתלם, שקט וחזק בשביל השימושים שפורטו ויחזיק שנים רבות. סה"כ יוצא 2697 ש"ח או 2752, תלוי בצורת התשלום. אם רוצים להמנע מהחריגה אפשר לרדת למעבד i3, אבל לא חושב שכדאי.

*שמתי דיסק קשיח WD Blue 1T, כי Seagate 1T 7200 לא במלאי. הסיגייט יותר שקט וקצת יותר מהיר.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪915

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪60

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3

כמות: 1 - מחיר: ₪289

מארז:

SilverStone Precision PS09 Black

כמות: 1 - מחיר: ₪236

ספק כוח:

Seasonic 350Watt, Active PFC, 120mm, 4 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪183

זיכרון:

בקניית מחשב חדש בלבד - SAMSUNG DDR3 8GB 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪349

קשיח למחשב שולחני:

SanDisk SSD Ultra Plus 128GB 2.5" SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪323

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪297

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪100

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2752

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2697 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/7fxbyr53

נערך על-ידי zoro9
תיקון במפרט

פורסם

הפסוט לא שוקע ;-)

אתה לא מתכנן לשחק על המחשב אז עדיף להשקיע את הכסף לטובת מעבד, המובנה של אינטל נכון להיום די מספק (גם למשחקים ברמה מאוד בסיסית)

הלכתי על מחשב קומפקטי ושקט - אם תרצה להעביר tותו לטלוויזה ביום מן הימים זה יהיה יותר נוח.

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i3 4160 3.6Ghz - IR6

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-K LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI

זכרונות: זיכרון למחשב Transcend 1x8GB DDR3 1333Mhz CL9 JM1333KLH-8G 1

כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graphics 4400

דיסקים קשיחים: 0

כונני SSD: כונן קשיח Crucial M500 CT240M500SSD1 240GB SSD MLC SATA III 1

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1

כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio

ציוד רשתות: On Board 10/100/1000

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 350W 80+ VS350 1

מארזים: מארז ללא ספק SilverStone Precision PS07 Micro ATX 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 2258 שקל

עמוד מוצר

אפשר לשדרג לI5 בשביל קצת שקט נפשי

מבחינת כונן קשיח, אם ה240GB לא יספיקו, באותו מחיר אפשר לקבל כונן מכאני של 1TB.

פורסם

^ המפרט לא טוב ובעייתי. פחות חזק, פחות שקט, פחות משתלם.

המעבד חלש יותר, ו"יתישן" מבחינה טכנולוגית יותר מהר ויהיה צורך להחליף מחשב מוקדם יותר. i5 יחזיק מבחינת יכולות יותר שנים.

לוח עם צ'יפסט נחות יותר, ללא יציאת HDMI (איך יחבר למסך טלויזיה?) ללא תמיכה בUSB3 קדמי של המארז.

זיכרון, מבמבחר שיש לחנות, עדיף g.skill aegis 1600.

המארז סבבה, אבל פחות שקט כי אין לו בידוד אקוסטי.

הספק פחות איכותי ושקט, אפילו לא בתקן 80+.

הSSD דגם ישן. 240GB מיותר לחלוטין לשימושים שלו.

אין דיסק קשיח במפרט, אפילו לא 1T. לא מומלץ למי שמעוניין במחשב לסרטי HD.

נערך על-ידי zoro9

פורסם

המפרט השני שהצעת מצויין

מה שהצעתי שם זה מפרט חסכוני.

תאכלס לא יודע לגבי לא מספיק הSSD - אישית סרטים אני שומר על דיסק חיצוני, 240 נראה כמו אופציה טובה לסה"כ דרישות.

מוסיפים אחר כך כרטיס פשוט ושני שלטים, וואלה - יש לך גם קונסולה.

אבל המפרט השני שהצעת יהיה השקעה עדיפה - אפשר לרדת בדיסק ל1TB ולקחת קירור עדיף.

ראיתי שערכת שם, למה דווקא הלוח הזה?

יש להם אופציות זולות ומשתלמות יותר, מה רע בזה -

http://www.tms.co.il/product/13853

נערך על-ידי blatata

פורסם

כשהכנתי את המפרט הכנסתי לוח אם של אסוס B85M-G, אבל משום מה זה נשמט מהמפרט שהעלתי. החזרתי עכשיו את הלוח למפרט אבל הייתי צריך לשנות את הדיסק ל1T ואת המעבד ל4460 כדי לא לגלוש מעבר לחריגה. בכל מקרה, ללוח הזה יש צ'יפסט עדיף על ה-H81, ויותר חיבורי SATA ו-4 חריצי זיכרון. הגיגהבייט H81M-HD3 כן עדיף אם המחשב יחובר למערכת סאונד כי יש בלוח יציאת סאונד אופטית ו-6 חיבורי אודיו במקום 3. יש גם בונוס של יציאת מסך DP. אבל שכנעת אותי, ולשימושים של פותח האשכול אולי היתרונות האלו עדיפים על פני החיבורים שיש באסוס, ואחליף את לוח האם במפרט לגיגהבייט.

חוץ מזה, המפרט שלך לא כזה חסכוני או משתלם כי ספק טוב ושקט של סיסוניק בתקן 80+ ברונזה (שגם יחסוך כסף בחשבון חשמל בטווח הרחוק) עולה פחות מהספק שבחרת. זיכרון טוב יותר עולה רק קצת יותר. לוח האם בכלל לא רלוונטי לשימושים ולמארז שכולל USB3, והחיסכון פה זעום כי בכמה עשרות שקלים בודדים אפשר לקבל לוח עם יציאת HDMI ותמיכה בUSB3 קדמי. הSSD הגדול יותר רחוק מלהיות חסכוני והתוספת בנפח לא תפתור את הבעיה של הנפח הגדול הדרוש לסרטים ועריכות.

המארז מעולה, אבל ממש לא חסכוני והוא ללא בידוד אקוסטי.

הi3 כרגע חסכוני, אבל לטווח הרחוק הi5 יהיה משתלם וחסכוני יותר כי יחסוך החלפת מחשב בשלב מוקדם יותר.

נערך על-ידי zoro9

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההצעות. יש לי מספר שאלות, מתייחס למפרט של zoro9:

1. ראיתי שאין קירור למארז, האם זה בסדר?

2. לוח האם, הוא הוא מספיק טוב? אני שואל פשוט כי המחיר שלו נראה לי קצת זול יותר מרוב לוחות האם שראיתי שמוצעים כאן בפורום (אולי אני טועה). מה זה הצ'יפסט שאמרת שהוא טוב יותר מ- H81?

3. זיכרון RAM - האם אין עדיפות בביצועים כאשר לוקחים את הזיכרון בשני סלוטים? (dual-channel או משהו כזה).

4. מעבד. אני רואה שההבדל במחיר בין i5 ל- i3 הוא משמעותי. האם לדעתך i3 לא יספיק? כן חשוב לי עמידות המערכת לזמן רב ולכן אם יש הבדל אשקיע את ההפרש.

5. כונן SSD - לא הבנתי בדיוק מה זה, והאם זה בגדר "חובה" היום. תוכל על קצה המזלג להסביר על אופן השימוש? אני מבין שזה כונן שהגישה אליו הרבה יותר מהירה ולכן מתקינים עליו את מערכת ההפעלה.

תודה רבה לכולם על הדיון והתגובות.

פורסם

1. המארז הזה מגיע עם מאוורר קדמי בגודל 120 ממ'.

2. הלוח אם מספיק טוב לצרכים שלך. אבל אם אתה לא רואה צורך ב6 חיבורי סאונד במקום 3, לא רואה צורך ביציאת אודיו אופטית, ולא חושב שתזדקק בעתיד ליציאת מסך Display Port, אז הלוח אם של אסוס B85M-G אולי עדיף. אבל גם יתכן שהלוח של אסוס בכל מקרה לא יתן לך יתרון אם אתה לא צריך יותר מ-4 חיבורי SATA ולא צריך יותר מ-2 חריצי זיכרון שיש בגיגהבייט H81M-HD3. ובמקרה כזה הגיגהבייט עדיף כי יתן לך אופציות עתידיות לחיבור מערכת סאונד/סראונד וחיבור מסך דרך DP (דיספליי פורט) שהוא סוג חיבור מתקדם יותר.

הלוח היחיד שהוזכר בדיון הזה והוא אינו מומלץ, זה הלוח אסוס H81-K מהמפרט של KSP, שבניגוד ל-2 הלוחות האחרים, אין לא יציאת HDMI ואין תמיכה בUSB3 קדמי של המארז.

3. העדיפות בביצועים זניחה ולא מורגשת. היתרון בשימוש בסטיק אחד של 8 במקום שתיים של 4, הוא יותר אופציות עתידיות לשידרוג זיכרון , ופחות יצירת חום.

4. i3 יספיק. אך כפי כשהסברתי קודם, מבחינת ביצועים והתיישנות טכנולוגית, i5 יוכל לשמש אותך למשך זמן ארוך יותר בשנים. אם זה משתלם או לא יחסית להפרש במחיר, השיקול הוא שלך. חוץ מזה מבחינת ביצועים, אתה כן תוכל להרגיש כרגע את היתרון של הi5 אבל בעיקר בביצוע משימות מרובות ובעריכת וידאו. לא תרגיש הבדל בצפייה בסרטים או בגלישה באינטרנט.

5. לא חובה, אבל משפר משמעותית את תגובת מערכת ההפעלה. זה אומר גם פתיחה מהירה יותר של תוכנות ועליה מהירה יותר של מערכת ההפעלה מרגע הדלקת המחשב.

היתרון בSSD הוא תגובה מאוד מהירה וקריאה מהירה יותר, גם בקבצים גדולים ובעיקר בקבצים קטנים כמו שיש במערכת ההפעלה.

השוואה: http://www.diffen.com/difference/HDD_vs_SSD

נערך על-ידי zoro9

פורסם
  • מחבר

אתה יכול טיפה להסביר איך עובדים עם זה?

כלומר, מה אני שם על ה-SSD ומה על הקשיח הרגיל?

ואם נגיד, התקנתי תוכנה על הHD הרגיל, האם הגישה אליה לא תהיה איטית יותר (כי מערכת ההפעלה על ה-SSD), מאשר אם מערכת ההפעלה גם הייתה מותקנת על ה-HD?

פורסם

על הSSD אתה שם רק את מערכת ההפעלה + כל התוכנות (=התקנה של כל התוכנות על כונן C). אתה יכול גם להגדיר את הSSD (כונן C) כScratch Disk/Cache בתוכנות שזקוקות לאכסון זמני של קבצים כמו פוטושופ, תוכנות אדובי ותוכנות עריכה. צריך לחפש את האופציה הזו בהגדרות של התוכנה, אבל לדעתי בכל מקרה ברירת המחדל תהיה כונן C, כך שסביר שלא תצטרך לשנות את ההגדרות.

על הHDD אתה שם את כל השאר: מסמכים, הורדות, סרטים, תמונות, וידאו, מוזיקה, וקבצים אחרים.

כשמערכת ההפעלה וגם התוכנות מותקנות על הSSD, תמיד הגישה תהיה מהירה יותר מכל קומבינציה אחרת שכוללת HDD לתוכנות או למערכת הפעלה.

נערך על-ידי zoro9

פורסם
  • מחבר

והאם ניתן, לדוגמא, לשנות את הנתיב של התיקיות המוגדרות מראש של מערכת ההפעלה (Downloads, pictures, documents) שיצביעו על תיקיות שנמצאות ב-HDD? (למרות שמערכת ההפעלה כאמור היא על ה-SSD).

פורסם

כמובן שניתן ואפילו מאוד מומלץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים