פורסם 2014 בנובמבר 2111 שנים מדובר במחשב נייד ASUS U31SD-DH31.מפרט:Intel Core i3-2310M Dual-Core 2.1GHzNVIDIA GeForce GT 520M 1GB Graphics8GB of DDR3 RAMHDD HITACHI 640GB 5400RPMאני חווה איטיות בעיקר בפתיחת תוכנות, לפתוח WORD\POWER POINT לוקח לו דקה+, כאשר ישנם מספר טאבים פתוחים בכרום (נניח 10-20) לפעמים הוא נתקע לכמה שניות-חצי דקה ומשתחרר.אני רוצה לדעת האם המעבד כל כך חלש? כי הוא מגיע הרבה פעמים ל-100%. או שהאם המגבלה של האיטיות נובעת מהדיסק הקשיח?אני פשוט רוצה לשפר את המהירות תגובה של המחשב, ואם מדובר בדיסק קשיח אולי משתלם לי להחליף.מדובר במחשב 13.3'', האם זהו דיסק קשיח סטדנרטי בגודל 2.5''? ואם אני אחליף לדיסק קשיח 7400RPM ארגיש בהבדל משמעותי?או שרק אם אעבור לדיסק של SSD?תודה לכם. נערך 2014 בנובמבר 2111 שנים על-ידי idaneqw
פורסם 2014 בנובמבר 2211 שנים ההבדל בין 5400 ל-7200RPM לא עצום.המחשב שלך אמור להתמודד בגבורה עם תוכנות כמו WORD. מה נפחי הקבצים שאותם אתה מנסה לפתוח?ייתכן שיש "זבל" על המחשב שלך שמאט אותו, ופרמוט יפתור את זה.בכל מקרה, רק SSD ייתן לך שיפור משמעותי בביצועים - ומדובר על דיסק סטדנרטי של 2.5" (רק חשוב לוודא שלא מדובר בכונן דק)
פורסם 2014 בנובמבר 2211 שנים הייתי ממליץ לך לעשות איחוי לדיסק קשיח (defragment)בנוסף תעקוב אחרי השימוש בחלקים הנ"ל: מעבד, זכרון RAM, דיסק קשיחאפשר אפילו בעזרת מנהל המשימותתראה מה לוקח הרבה משאבים שתראה בכלל אם הבעיה היא הדיסק קשיחובכל מקרה מעבר לקשיח עם מהירות סיבוב גבוהה יותר לא יתן שיפור משמעותי , רק SSD
פורסם 2014 בנובמבר 2211 שנים ריבוי כרטיסיות שמביא לאיטיות לא אמור להיות קשור לכונן הקשיח. ע''פ רוב מסמן תפוסת זיכרון מה שלא הגיוני במקרה שלך.כפי שהמליצו לך- תעקוב אחר הביצועים של המעבד ו הזיכרון במהלך העבודה.במידה וזה לא אחד מהם אז זה גורם שלישי שתוקע את המערכת, פירמוט יכול לפתור את זה.
פורסם 2014 בנובמבר 2211 שנים מחבר אני חושד מלכתחילה במעבד, אבל אם אפשר לשדרג ל-SSD אז למה לא?כיצד ניתן לבדוק אם המעבד תקול או זכרונות? וכמה שנים יש על מעבד אינטל בדר"כ? בהנחה ופגה האחריות על המחשב.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.