עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מפרט לשרת וירטואליזציה SOHO

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני רוצה לעשות שרת וריטואליזציה ל-SOHO. בגדול יריץ עד כ-5 עותקים של וינדוס XP (כל אחד מהם עובד בעיקר באקסל, קצת דוס ואוטלוק ותוכנות בסיסיות), בנוסף אינסטס של שרת גיבוי (הגיבוי עצמו מתבצע למחשב אחר).

בעתיד ייתכן גם אולי שרתון לדואר אלקטרוני.

מבחינת מערכת הפעלה לבסיס, אני חושב שאני אלך על centos (או אולי אובונטו, אבל נראה לי centos טוב יותר), ותוכנת וירטואליזציה אני אלך כנראה על virtualbox (אם יש יתרון לגירסא החינמית של vmware במקרה של כל כך מעט שרתים אשמח לדעת).

כעקרון דרישות הביצועים די נמוכות, אז חשבתי על המפרט הבא -

מעבד i7.

לוח אם Z97 תומך עד 32 גיגה ראם ורשת גיגה ביט, וגם תומך RAID.

2x8 גיגה זיכרון (בעתיד יורחב עם התגברות הדרישה, אני מודע שזה יחסית גבולי להרצה של 5 מכונות במקביל, אבל רובן לא ירוצו במקביל).

דיסק קשיח - 2x2 טרה (אולי 3x2 או 2x3, מפרט סופי יהיה תלוי מחיר והאם נממש RAID כאן), סיגייט.

שאר הדברים די מינימליים. אולי תוספת של עוד כרטיס רשת (האם נדרש?).

מפרט כזה אפשר להשיג ב-KSP באיזור ה-4200 ש"ח.

אז השאלה המרכזית היא האם המפרט מספיק? זה המעבד הכי חזק שאפשר להשיג בשוק הפרטי (בלי גירסאות אקסטרים), מעבר למעבדי שרתים לדעתי לא משמעותי כאן (ויגרור גם עלייה תלולה במחיר בגלל לוח אם שרתים, וזיכרון שרתים).

ואם כן, האם המחיר סביר?

אשמח לקבל עוד הצעות ודעות על מפרטים.

תודה מראש.

פורסם

השאלה המרכזית היא למה צריך כזה מפרט סוס. למה צריך I7 אם אתה הולך להריץ מכונה אחת או 2 ביחד ? כמה זכרון כבר אקסל / דוס / תוכניות בסיסיות יצטרכו, יותר מ 16 גיגה ? למה צריך לוח Z97 ?

פורסם
  • מחבר

המפרט לא כל כך סוס.

כעקרון, ההבדל ל-i7 נובע מכך שכמות התהליכונים (threads) האפשריים הוא 8, לעומת 4 ב-i5 (אלא אם כן לוקחים i5 אקסטרים וזה מעלה את המחיר).

כמו שאמרתי, הסיכוי ל-5 מכונות פעולות בו"ז בשיא הכוח הוא נמוך, אבל יש בהחלט צפי של 4 מכונות אונליין.

כאן העלייה היא בערך 300 שקל במחיר ל-i7, ואני סבבה עם זה.

לגבי ה-16 גיגה ראם, אחת מהתוכנות המשרדיות שאני עומד להתקין היא ייחודית יחסית, לא חישובית או משהו אבל כתובה בדוט נט ואחד הדברים שאני חתום עליהם בהתחייבות חוזית שלהם לתוכנה היא שלתוכנת לקוח יש בין 1 ל-2 גיגה ראם (נכון שהם לא יגיעו לזה בחיים, אבל זאת ההתחייבות שדרשו ממני לחתום), ולכן אם אתה תעשה את החישוב שלך, 2x5 מגיע ל-10, תוסיף קצת over-head ותוכנת שרת וזיכרון בסיסי לוירטואליזציה ותגיע ל-16 בקלות יחסית, וכמו שאמרתי, כרגע אני קונה 16, אבל אשמח שבעתיד תהיה לי אופציה לשים 32 (תאר לעצמך אני מעביר את המכונות הוירטואליות מ-XP לוינדוס 7, ואז לשים לכל אחת 4 גיגה ראם (לא בשמיים), תגיע ל-20 גיגה בלי בעיה). בכל מקרה, העלות של תוספת ראם היא 1000 שקל ל-16 גיגה, אז כרגע אני דוחה את ההחלטה על 32 למאוחר יותר, במידה ואצטרך.

העלייה ללוח Z97 מוסיפה כ-300 שקל במקרה הכללי (אל תשכח שמדובר בשרת לצרכים משרדיים, אני מקבל גם החזרי הוצאות מסויימים), לוחות H81 לא מאפשרים תמיד 32 גיגה (פרט לגירסאות סופר יקרות, אז השאלה האם לא כדאי מלכתחילה לקנות Z97 בסיסי), ולא תמיד מאפשרים RAID שזאת אופציה nice to have. בקיצור, זאת עלייה זניחה במחיר לעומת התועלת האפשרית כולל בעתיד (הרי זה שרת, לא נקנה לשנה אחת).

תודה מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.