עבור לתוכן

סטודנט + זול + מהיר = ?

Featured Replies

פורסם

השאלה בקצרה

1. תקציב- 1000-1500. ניתן לחריגה עד 3K, אבל רצוי בגיזרת ה1K (בעיקר כיון שאינני רואה סיבה טובה להשקיע יותר מהנדרש לצרכיי, כאשר המוצר פג תוקף במקרה הטוב אחרי כ-5 שנים)
  2. שימוש- אופיס (99% וורד, בעתיד הקרוב תיתכן נגיסה לטובת פאוור פוינט, ועדיין הוורד יהיה מרכזי מאוד), PDF, אינטרנט (מרובה כרטיסיות). בשעות הפנאי ישמש גם לצפייה בסרטים אך האיכות פחות חשובה כאן, העיקר המהירות.
  3. דרישות מרכזיות- מהירות: התעוררות מהירה, ותגובה מהירה בשלב העירנות. יתרונות לנוחות: בהקלדה, בזמן סוללה, בחימום.
  4. יד שניה- אפשרי.
  5. שאר התוספות- לא ממש מעלות ולא מורידות (משקל, מסך מגע, חיבורים ועוד)

האופציות שבחנתי לאחרונה:

thinkpad t410- קסם לי הנוחות (שיש לה מועדון מעריצים) והעובדה שזה דגם שיועד במקור לעסקים (מה שעונה על דרישותיי במלואם) החיסרון הוא שהדגם קצת ותיק בשוק, והמעבד הוא מהדור הראשון כך שא"א לשדרג אותו.

אני חושב גם על הT61 כאופציה, אמנם הוא חלש יותר, אבל הוא מספק את הסחורה שאני צריך, ואת הכסף שאחסוך אשדרג טיפה ואחסוך למחשב הבא..

asus t100- מועמד מוביל כרגע, החשש הוא מקריסה תחת מאמץ של מולטי-טאסקינג מצוי (מספר מסמכי וורד + PDF + מספר כרטיסיות בדפדפן). הדעות בביקורות קצת חלוקות בעניין, ואי אפשרות ההרחבה של הזיכרון (2GB) מהווה עקב אכילס כאן. בעיה נוספת היא דיווחים על באגים שונים מצד רוכשים. גם הטעינה הממושכת הנטענת היא פגם, אבל אפשר לחיות עם זה.

מתחרה של הT100 שגיליתי הוא ה dell venue 11, אני עדיין חוקר עליו, ונדמה שהוא כיום בפער די גדול במחיר, מה שלא בהכרח מוצדק עבורי.

אופציות שנפסלו- IPAD, בגלל ההתאמה לאופיס (ייבוא וייצוא של מסמכים). SURFACE של ווינדוס- בגלל מחיר שלא מצדיק את המוצר עבורי, וגם הכישלון העיצובי של היציבות (רגלית במקום עגינה במקלדת- סוגר אופציה של העמדה על הירכיים באופן חופשי, וכן הצבה על ספה או מיטה...)

אם יש לכם כיוון חדש או עצה למיקוד, זה מאוד יעזור לי.

תודה רבה!

למעוניינים בקצת רקע לשאלה

הסיפור שלי בהרחבה

לפני כ5 שנים רכשנו 2 מחשבים ניידים במהלך השנה:

asus eee 1050

lenovo g550

שניהם עדיין חיים וקיימים כיום.

הלנובו מתפקד כמחשב הביתי. הסוללה שלו 'גמורה' וללא חיבור רציף לחשמל תוך כמה דקות הוא נכבה. כמו כן אשתי מתלוננת שהוא מתחיל לקרטע...

האסוס אי מתנייד איתי ללימודים ולפני כשנה הוא חווה קריסת מערכות. מאמצי ההחייאה צלחו הודות לטכנאי מוכשר ומיומן, אך הוא התקין WIN7 תמורת הXP שבא מובנה.

מאז, המחשב נעשה מאוד מאוד איטי. זמן התגובה שלו מתסכל ביותר, לא עזר לי כלום, לא הנמכת כל ההגדרות, גם לא ניסיון עם לינוקס...

עכשיו הגיעה שעת השבירה, והחלטנו לקנות מחשב חדש.

(הסיפור אולי מסביר למה אני בכיוון של הטרנספורמר, אין לי שום בעיה עם המקלדת הקטנה.)

כזכור, המטרה היא זמני תגובה מזעריים. הפלאפון נדלק בשניה, ומפעיל אפליקציות בכמה שניות- למה/האם זה לא אפשרי במחשב?

חפרתי וחיפשתי הרבה מידע, בדרך שללתי את הsurface ואת הipad למיניהם, בעיקר בגלל התלות ב office. למרות שמאוד קסם לי הרעיון של טאבלט שגם מבצע את העבודה וגם משמש כמכשיר פנאי נפלא.

-עד כאן הסיפור הקצר, בתקווה שלא נרדמתם...-

פורסם

מערכת הפעלה?

פורסם
  • מחבר

כעיקרון מחוץ לתקציב.

אני יכול לרכוש בנפרד כסטודנט או דרך משרד החינוך.

אני לא בטוח שיהיה לי קל כל כך להתקין לבד אבל אני אתמודד.

אגב, האסוס t100 בא עם win 8 מובנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים