עבור לתוכן

מחשב למשחקים 4.5K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני עוזר לאחיין שלי לקנות מחשב.

1. מה התקציב המקסימאלי?

4.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אפשר לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב?

משחקים: minecraft, Combat Arms, WARFACE, microvolts

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב:

1920X1080 23" Samsung SyncMaster 2333 (אולי גם טלויזיה 32 אינץ' LG)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ?

(נמוכות/בינוניות/גבוהות)

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

כן. מקלדת ועכבר. (אולי איזה עכבר טוב לגיימינג).

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

מהמחשב הישן יש כרטיס מסך SAPPHIRE HD 6750 1GB אבל אני לא יודע אם זה יספיק.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

הוא אמר 8 בסולם השקט (אבל נראה לי שגם 7 יספיק).

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא צריך לכלול אבל הוא לא אוהב את הווינדוס 8 ומעדיף 7. מה דעתכם?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

הם גרים בפתח תקווה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בימים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3 , SSD

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אולי כרטיס מסך?

תודה :)

פורסם
  • מחבר

^

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

מפרט שמנצל את רוב התקציב עם דגש על שקט והכנה קדימה (בלי צורך לשדרוג מאסיבי), אפשר גם לקחת משהו פשוט יותר אבל יש תקציב גבוה ונכונות להשקיע.

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4460 3.2Ghz - IR10

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97M-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, PCI-E,VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1

כרטיסי מסך: 0

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 1

כונני SSD: כונן קשיח Crucial M500 CT240M500SSD1 240GB SSD MLC SATA III 1

צורבי DVD: צורב פנימי Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Sata - צבע שחור

כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio

ציוד רשתות: On Board 10/100/1000

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 450W 80+ Gold S12G-450 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec P280 Mid ATX Tower Black 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 3593 שקל

עמוד מוצר

ממליץ לקנות במהלך השבוע הקרוב כדאי לקבל את המחיר הנמוך על הSSD, יוצא 475 ל240GB ועוד על אחד לא רע בכלל.

מבחינת כרטיס מסך - כרגע זה אמור להספיק למה שאתה מתאר, וניתן לרכוש אחד כשהרמה של המשחקים תעלה.

כמו כן כרגע זה רק 8GB, ניתן יהיה לשדרג בעתיד במידת הצורך

עכבר ומקלדת - אני אישית כבר שנים עובד עם מקלדות מולטימדיה פשוטות של מיקרוסופט וגלגולים של הלוג'יטק G500 לדורותיו (פשוט כי הוא הכי נוח לי) זו ההמלצה שלי, כשכל אחד כמובן ימליץ אחרת -

הכי טוב, בעיקר בגלל שעם עכברים זה יחסית נוח, יהיה לעשות בדיקה - לקפוץ בחנות ולראות איך הכף יד יושבת על העכבר. בנוסף - רצוי מאוד להוסיף משטח טוב אם אין (בלי קשר לגיימינג).

שוב, רק מנסיון אישי - לי היה הכי נוח ונכון לעבודה.

http://ksp.co.il/?uin=12034

עכבר זול יותר ומאוד נוח שיהיה קלאסי לקחת זה הDeathAdder

http://ksp.co.il/?uin=18418

נערך על-ידי blatata

פורסם

^ אני מסתכל על המפרטים שאתה בונה וכל פעם מתקשה להבין את הבחירות שלך. ממש לא ברור מה אתה רוצה להשיג בזה.

כשבונים מפרט בוחרים את הרכיבים המשתלמים והמתאימים ביותר לפותח הדיון שייתנו את הביצועים הטובים ביותר בתקציב.

ידוע שלמערכת גיימינג המעבד המשתלם ביותר הוא 4590 שעולה 60 שקלים יותר אבל מגיע עם תדר טורבו גבוה ב 300 מגה הרץ. איזו סיבה יש לך שלא לכלול אותו במפרט? תקציב לא חסר.

הלוח אם זאת ביכלל בחירה הזויה כשבתוספת של 40 שקלים בלבד מקבלים לוח מפוצ'ר הרבה יותר עם אפשרות הרחבת זיכרון עד 32 גיגה, יותר חיבורי סאונד ו USB 2.

למה לבחור בקירור מעבד מדגם ישן מאוד שגם מרעיש כשבתוספת של 10 שקלים בלבד יש קירור מתקדם ושקט הרבה יותר? לא מובן.

בשביל מה 2TB קשיח?? ממש לא ניראה לי שכמה משחקים ינצלו אפילו שליש מזה.

אם כבר לוקחים כונן SSD אז לפחות אחד מהיר שבאמת ייתן מהירות טעינה גבוהה כמו MX100 שעולה 100 שקלים יותר. הכונן שבחרת זה ביזבוז כסף סתמי.

צורב של אסוס גם זול יותר וגם איכותי יותר, בטכנולוגיה מתקדמת. איזו סיבה יש ללכת על משהו אחר? גם לא מובן.

למה לקחת ספק גבולי של 450W כשברור שבקרוב מאוד הכ. מסך ישודרג והספק עלול שלא להספיק. עוד פעם להגביל את המחשב ללא שום סיבה.

בשביל מה מארז יקר וגדול שלא באמת מבודד רעשים ברמה גבוהה כשאפשר לחסוך ולקחת את P100 שנותן את אותו דבר ואפילו יותר כמו מאווררי 140 למשל. גם לא ברור.

כל הבחירות שלך מאוד לא משתלמות ולא נכונות שמגבילות מאוד את פותח הדיון ולא חוסכות כסף.

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 4 SCKTN-4000 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 CL11-11-11-28 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 1

כונני SSD: כונן קשיח Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 550W 80+ Gold S12G-550 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec P100 Mid Tower Black 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 3789 שקל

נערך על-ידי Syszone

פורסם

syszone גם אתה פה קצת מחליט החלטות לא נכונות.. נתנו לך תקציב כי כנראה באותו הרגע יש את התקציב ולא ניצלת את כולו וגם לא מילאת את בקשות פותח הדיון.. למה לשים מעבד I5? אם יש תקציב עדיף להשקיע ב I7. הילד יגדל וירצה לשחק במשחקים יותר רציניים שידרשו את המעבד הזה ואז מה? עוד פעם לקנות מעבד? יש תקציב עכשיו אז למה לא לקנות כבר מעכשיו? זה אינו בזבוז כסף- זה השקעה לעתיד שלא יצטרך לקנות שוב. אל תחליט להם אם זה בזבוז או לא. זה הם יחליטו ואפשר פשוט לציין את זה. כאילו קבעת פה עכשיו שזה המעבד הכי משתלם וכבר מעכשיו רואים ש I7 מתחיל לתפוס גם בגיימינג.

פותח הדיון: עכבר ומקלדת אגב זה רק לשיקולו ולנחותו של הקונה לא של הממליצים

פורסם

^ תגיד, אתם בקואליציה עם בלאטטה? ניראה לי שכן כי הטעיון ש i7 מתחיל "לתפוס" במשחקים הוא ממש ילדותי ולא תכליתי.

מה זה בעצם מעבד i7 לעומת i5? עוד 300 מגה הרץ בתדר טורבו ו HT. איפה מנוצל HT? בעריכות גרפיות למיניהן וכמה משחקים כבדים שאפשר לספור אותם על כף יד אחת והם ממש לא מהסוג שעבורו נבנה המפרט.

וגם במשחקים הללו תוספת הביצועים לא גדולה ולא ממש שווה את התוספת בביצועים.

אני לא זה שקבעתי כי 4590 הוא המעבד המשתלם ביותר לגיימינג אלא סוקרי חומרה רבים. אם תיבדוק נתוני ביצועים של המעבדים בארבעת המשחקים שהוזכרו כאן תראה שאין שום הבדל בין i7 ל i5 כי מה שקובע במשחקים הללו ובגיימינג ביכלל זה הכ. מסך כשהמעבד בסך הכל מספק כח עיבוד שדרוש להפעלתו של המשחק ולא יוצר צוואר בקבוק לכ. מסך.

כאן נדרש מחשב גיימינג קל - בינוני להגדרות גרפיות בינוניות מה שאומר שלא יהיה שום שימוש במעבד i7 והוא לגמרי מיותר כאן. כשהילד יגדל וירצה לשחק במשחקים כבדים לא יהיה הבדל של ממש בין i5 ל i7 של היום וסביר שהוא יקנה מחשב חדש בכל מקרה. החכמה היא לא לקנות את ההכי יקר ולא להשתמש בו אלא את ההכי משתלם שבו כן ישנו שימוש ותועלת.

לזרוק כסף של אחרים זה נורא כיף אבל זה לפורומים אחרים, אתה יודע איזה.

נערך על-ידי Syszone

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות.

במקרה ובכל זאת נרצה להוסיף כרטיס מסך למשחקים החדשים בשוק, מה הייתם ממליצים?

פורסם

סיסזון אני מאוד אוהב את המפרטים שאתה בונה, אבל לפעמים אתה שוכח את המטרות ולא יודע להתאים לקהל היעד.

ההבדל בין המעבדים יהיה כל כך זניח שזה לא קריטי, אבל תאכלס אם יש תקציב, תפאדל... וI7 זה מיותר לגמרי...

לגבי לוח אם - התוספת של הUSB2 לא רלוונטית בשום צורה כאן, ובמחינת תוספת ערוצי סאונד - א' לא ראיתי בקשה לסראונד אז בחרתי בלוח הפשוט יותר וב' - בתור מישהו שמתעסק עם סאונד זה גם ככה כרטיס קול מחורבן רצח, אבל זה אני.

קירור - לא יודע מתי פעם אחרונה יצא לך לעבוד עם ה7 פרו - רועש הוא לא.... היה לי גם את הדגם הישן וכרגע יש לי את הדגם החדש שרץ על RPM גבוה ובכל זאת שקט יותר מהמעבד, בתור מישהו משחליף המון משחות טרמיות והיה בעלים של לא מעט קירורים בעבר, אני בלי שום צל של ספק יכול להגיד, שזה הקירור נוח שהיה לי (והמחשב שלי משמש גם להקלטות במינימום רעשים). מחזיק OC קליל, שקט וקל מאוד לפירוק.

קשיח וSSD - זה מחשב מיינסטרים לכל הרוחות, כמה הבדל יהיה כבר בין הMX100 לM500? כלום בפיתה, בחרתי בכוונה אחד גדול ככה שיהיה אפשר להתקין עליו הרבה הרבה יותר דברים ולהנות ממנו יותר בלי כאבי ראש במינימום עלות, ולמה 2TB? כדאי לא להוסיף עוד אחד במהלך השנתיים שלוש הקרובות.

לפותח הדיון - אתה רוצה לקחת SSD יותר מהיר כי יש תקציב - למה לא

מבחינת מארז - טעות שלי הם נמצאים אחד אחרי השני, הP100 בהחלט עדיף מבחינת עלות תועלת.

לגבי כרטיס מסך -

http://ksp.co.il/?uin=22483

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים