עבור לתוכן

עזרה בשדרוג מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום, אני צריך עזרה בקניית חלקי מחשב

אני רוצה לקנות חלקי מחשב מפלונטר (חנות שמוכרת חלקים יד שניה עם אחריות), קודם כול האם כדי לקנות מהם מבחינת אמינות ? האם החלקים איכותיים?

אני מתלבט בין שני כרטיסים RADEON R9 280X GPU Rev 2.0 של ג'יגבייט ב 700. או Radeon R9 290 של Sapphire ב950 .

דבר שני, כמה הבדל יש בין הדגמים השונים של הR9 280X, כי יש כאלא ב700 ויש ב1000, האם ההבדל הוא שווה את המחיר?

דבר שלישי יש לי לוח אם מסוג gigabyte ultra durable GA-H81M-S2PV שיש בו PCIE 2.0 זה יפגע בביצועים? שווה לקנות חדש ואם כן, מה שווה לקנות? (משהו שיספיק כדי לתמוך במהירות)

דבר רביעי יש לי מעבד מסוג INTEL CORE I5 4570 3.2GHZ הוא יעשה צוואר בקבוק?

עוד משהו, יש לי 4 RAM צריך לקנות עוד? זה ישפיע?

זה הכול, אני ישמח עם משהו יענה לי באופן מפורט

נ.ב זה השאלה הראשונה שלי אז אני מקווה שאני לא מפר שום חוק כי אין לי כוח לכתוב הכול מחדש

תודה מראש :character0009:

פורסם

קודם כל ברוך הבא לפורום :)

שכחת פרט חשוב, מה דגם ספק הכוח? במקרה שאתה לא יודע פתח את המארז ואז תכתוב פה את הדגם או תעלה תמונה.

לגבי Plonter היא חנות אמינה ומומלצות פה בפורום בנוסף יש כמה כרטיסי מסך שהם מוכרים יד שניה עם אחריות וזה יוצא במחיר זול ומשתלם כל שאר הדברים בחנות חדשים.

לגבי כרטיסי המסך את הR9 290 יש להם ב850ש"ח, לגבי הR9 280X יש את הגרסה של הDual-X שזולה יותר ויש את הגרסאות עם הקירורים הטובים יותר כמו של Gigabyte עם WINDFORCE 3X ולTMS יש את הגרסה של הVapor-X ב748/734ש"ח כולל משלוח עם שליח ואיסוף והחזרה לאורך כל תקופת האחריות במקרה של תקלה(גם הם מומלצים פה בפורום).

ההבדל בין PCIe2.0 ל3.0 הוא עדיין לא משמעותי אאל"ט אבל אולי בעתיד זה ישתנה(תקנו אותי אם אני טועה).

המעבד בסדר גמור לא יהיה צוואר בקבוק.

לגבי הזיכרון צריך להוסיף עוד 4GB מאחר ו8GB מספיק בשביל משחקים היום ויש לך אצל Plonter את הזיכרון הבא

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT51264BA160B

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

טוב, על הספק כוח כתוב AC 230V\50GHZ אבל יש לו שני חיבורים לחשמל (אם אני יחבר את שנהם הכוח יוכפל?)אני לא יודע את הדגם המדויק אבל הוא נראה לי די צנוע (זול). והR9 290 ב850 זה עם מחשב חדש אז זה לא יתפוס (אני רוצה לקנות רק כמה חלקים)

אז השאלה נשארה בעינה איזה כרטיס עדיף?

- - - תגובה אוחדה: - - -

חוף מזה הבנתי לפי דבריך שה GIGABYTE עדיף על השאר למרות שהוא זול (TOXIC אותו דגם ב833) האם אני צודק?

בתכלס אין בין החברות הבדלי מהירות משמעותיים ? וזה סתם עניין של מיתוג וקירור ?

פורסם

לפי התיאור, יש לך ספק ג'נרי שזה דבר שיכול לשרוף את המחשב (תעלי תמונה של הספק) ובוודאי שלא להחזיק כרטיס מסך כזה.

לגבי המחיר למוצר רק בקניית מחשב חדש, בד"כ אם את קונה מספר רכיבים הם יתנו לך את ההנחה, פלונטר די גמישים.

הTOXIC הוא דגם עם תדרים יותר גבוהים/יותר מהיר וגם שקט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אני יכניס ספק לרשימה אבל אני עם אותו שאלה: האם לקנות את הR9 290 או R9 280X האם תוספת הכסף מצדיקה את הביצועים?

פורסם

290 הזה לא בא בחשבון מבחינתי, הוא מגיע עם קירור סטוק חלש ומרעיש מאוד. במאמץ הוא יתחמם והביצועים יירדו ממילא.

280X למינהם באים עם קירורים חזקים ושקטים כשה Toxic הוא הבולט עם קירור חזק ביותר שמשאיר את הכרטיס קריר גם במאמץ רציני, שקט למדיי, בעל OC מהמפעל מה שמאפשר לו להראות ביצועים עדיפים על האחרים.

פורסם

Syszone רק לדייק: ה290 מגיע עם קירור שמרעיש כשהכרטיס מתאמץ, אך הוא כן מתאים לקרר את הכרטיס.

רמת הרעש שלו אינה שונה מקירורי רפרנס לכרטיסים אחרים, היה לי GTX580 עם קירור רפרנס, הרעיש באותה מידה כמו ה290 המדובר, וזה לא היה כזה גרוע כמו שמתארים.

נערך על-ידי דובי770

פורסם
  • מחבר

אני ראיתי מבחני ביצועים בין השניים, ויש ל290 יתרון של 10 PFS בערך שזה די הרבה לא?

איך אני אמור להחליט אם כול אחד אומר משהו שונה (לא באשמתכם:smiley1:) אז תנסו להגיע לאיזה הסכמה ולהחליט מה עדיף לי לקנות. אני יודע שה290 מרעיש אבל זה בסדר ועם יש לו יתרון גדול אז הוא שווה יותר, לא?

קיצר בבקשה תגיעו להסכמה

פורסם

R9-280X אם השקט חשוב

R9-290 אם החוזק של הכרטיס חשוב

פורסם

ועדיין דגם הספק לא ידוע בכל מקרה יש מצב שצריך לקנות חדש אני מניח.

פורסם
Syszone רק לדייק: ה290 מגיע עם קירור שמרעיש כשהכרטיס מתאמץ, אך הוא כן מתאים לקרר את הכרטיס.

רמת הרעש שלו אינה שונה מקירורי רפרנס לכרטיסים אחרים, היה לי GTX580 עם קירור רפרנס, הרעיש באותה מידה כמו ה290 המדובר, וזה לא היה כזה גרוע כמו שמתארים.

מה הקשר? GTX580 לא יעבור בשום מצב 250W ואילו 290 מגיע עד 320W זה הפרש עצום מבחינת הפליטת חום. חוץ מזה ידוע שקירורי הסטוק של נווידיה עדיפים מכל בחינה שהיא על אלו של AMD ולא יתקשו להתמודד עם TDP שכזה.

הקירור של 290 לא מספיק לכן הטמפרטורות עולות מאוד במאמץ והביצועים יורדים בהתאם לכן לאורך זמן של עבודה ה 280X טוקסיק סביר שיראה אפילו ביצועים עדיפים על 290 סטוק, שגם ירעיש יותר.

פורסם

הביצועים של ה290 לא יורדים, קירור המפוח פשוט מרעיש ותו לא.

פורסם

כשהכרטיס מתחמם יורדים ועוד איך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים