עבור לתוכן

איך יודעים איכות של חלקי מחשב?

Featured Replies

פורסם

אני יודע לדוגמא שכרטיס זיכרון RAM נמדד לפי כמה ג'יגה יש לו, וכמה פעולות הוא מבצע בגל פעולה אחת (DDR3 לדוגמא 8).

אני גם יודע שהארד דיסק קשיח (לא SSD) נמדד גם לפי גודל הנפח שלו, וגם מהירות ה RPM שלו.

מעבד אני חושב נמדד לפי כמות הליבות שיש לו, אבל זה כל מה שאני יודע......

אך מודדים איכות של כרטיס מסך, כרטיס קול, כרטיס רשת, לוח אם וכו'? ואולי יש עוד פרטים ששכחתי על מה שכבר אמרתי?

אם מישהו יוכל לפרט ולהסביר את זה בצורה פשוטה יחסית זה יהיה נחמד...

תודה מראש! ואל תחסכו בחפירות ;-)

פורסם

פנטיום D ו core 2 duo מכילים שתיהם 2 ליבות, יכולים להיות באותה מהירות GHz ל GHz, מתאימים לאותו סוקט (ולכן ניתן לערוך לשניהם מבחן ביצועים על אותו מחשב) ועדיין הביצועים יהיו שונים משמעותית

יוצא שבדברים "המסובכים" יש יותר מידי גורמים בשביל להשוות אותם לפי נתונים מספריים, ותקבל השוואה טובה יותר ממבחן ביצועים - ולא סתם מבחן ביצועים כלשהוא (שחלקם מלאכותיים לחלוטין ולא משקפים את המציאות) אלא כזה שמדמה את השימוש אליו המחשב מיועד

יותר מכך, מצב הכוחות של 2 מעבדים נתונים יכול להשתנות אם הזמן. למשל, מעבד 2 ליבות ב 4 GHz או 4 ליבות ב 2 GHz ? - יכול להיות שבהתחלה (כשחלק מהתוכנות לא ניצלו אפילו 2 ליבות) היתרון היה חד וחלק ל 2 ליבות ב 4 GHz, אם הזמן תוכנות משודרגות ואפילו מקבלות אופטימיזציה לעבודה מקבילית, ואחרי כמה שנים יוצא שאם תוכנות מעודכנות מחשב ה 4 ליבות "פתאום" מהיר יותר מזה של ה 2 ליבות, למרות שאלו אותם 2 מחשבים בדיוק....

דברים כמו אמינות - נקבעים לפי כמות יותר גדולה של פרמטרים אפילו, חלק לפי נתונים של רכיבים (ומכאן מקדמי הביטחון שהמתכננים הביאו בחשבון), חלק לפי מבנה, וחלק יכול להתגלות רק אחרי זמן (ולעיתים רק אחרי שמתשמשים מתחילים לממש אחריות בהמוניהם על אותה תקלה)

פורסם

נראה שיש פה בלבול בין ביצועים לבין איכות.

גם מוצרים שונים מדורגים לפי קטגוריות שונות של מכירים בהתאם למה שהם יכולים לספק. אין פה תמיד יכולת להגיד מה מנצח רק ע"פ מספרים.

כמו בדוגמא המעולה של המעבדים, יכולים להיות דברים שהם מעברץ להרצים או בייתים.

פורסם

בקצרה: גם הפרטים שהזכרת לא מכריחים יתרון בקשיחים\מעבדים.

אין מנוס גם למקצועיים ביותר להשתמש בבאנצ'מארקים ייעודיים שזה אומר אנשים (שבקיאים בתחום)שהרכיבו מעבד אחרי מעבד ובדקו ביצועים ואח''כ העל את הממצאים באופן מסודר.

אמנם דברים כמו מספר ליבות\תדר עבודה\מהירות תזמונים (בזכרון)\מהירות סיבוב (RPM) וכו' בד''כ מצביע על יתרון במידה והמוצרים מאותו דור ואין שינויים מהותיים אחרים בינהם.

לדוגמא: שני קשיחים שאחד מהם אינו תומך בSATA 2-3 הוא יכול להסתובב ב10000RPM ועדיין להיות איטי בהרבה מכל קשיח סטנדטי. מעבד מהדור הנוכחי (לדוגמא i5 ) עם תדר עבודה של- נניח 3.3 לא רואה מעבד מסדרת הE ואפילו ה Q אף אם תדר גבוה משלו.

איפה זה עדיין כן יכול לשמש אותך? בדברים כמעט זהים :לדוגמא ההבדל בין המעבד 4770 ל4790 - זה התדר עבודה והגבוה מבינהם הוא הטוב-מהיר יותר, או זיכרון מאותו דור באותו תדר עם תיזמונים שונים -הנמוך הוא הטוב יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים