עבור לתוכן

בקשה למפרט 4000-4500

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לשדרג את המחשב,בהתחשב במשחקים שעומדים לצאת בזמן האחרון נראה שהדרישות גבוהות ןמאתגרות בעיקר את המעבד שלי(אני לא מעוניין בOC),כך שאני חושב שאולי הגיע הזמן לשדרג.

המפרט הנוכחי:

מעבד: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz

קירור למעבד:buffalo(לצערי אני לא זוכר את הדגם המדוייק)

לוח אם: GA-P55-US3L

כ.מסך: sapphire 7950 HD DUAL-X

זכרונות:2x4GB Corsair DDR3 1600Mhz XMS3

קשיח: samsung HD103SJ

ספק כוח: seasonic 550w

מארז: antec 300

שמתי לב שהחודש יתחיל הבלאק פריידי,לדעתכם כדאי להמתין עם קניית המחשב עד אז? או שלא צפוייה הורדה משמעותית במחירים של הרכיבים שיהיו רלוונטים אליי?

נראה שהדיסק הקשיח שלי כבר מתחיל להישחק(הרבה "רעשי" כתיבה בזמן שהמחשב מבצע מטלות יחסית פשוטות כמו גלישה באינטרנט,ובאופן כללי מבצע פעולות לאט יחסית למחשבים אחרים(התקנות,טעינת משחקים וכ'ו) אבל בדיקה בעזרת התוכנה של סאמסונג ותוכנה נוספת(אני לא זוכר את שמה) נראה שאין סקטורים פגומים ושמצבו של הדיסק יחסית בסדר מבחינת מהירות כתיבה וקריאה לדגם שלו,כך שאני חושב שיהיה כדאי גם להוסיף קשיח למפרט?

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-4500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 אם הבדל משמעותי

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,מעט תכנות(כרגע אין צורך בהרבה מכונות ווירטואליות),וסרטים.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 1080

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 מסך 24

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לדעתי זכרונות,ואולי דיסק קשיח(ניתן לראות בהקדמה את המפרט הנוכחי)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). עדיפות לNVIDIA,ולמעבד אינטל

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? עדיף לשמור כן,אך לא מתוכנן שידרוג מסיבי(אני לא מאמין שאשתמש בSLI)

תודה מראש לכל מי שמוכן לעזור!

נערך על-ידי Arisum

פורסם

לא רואה סיבה להחליף את המעבד, הוא בסדר גמור ועדיין עושה את העבודה.

תחליף את הקשיח לסיגייט אם יש איתו בעיה ותוסיף SSD.

גם הכ. מסך עדיין חזק למשחקים של היום אבל אם תרצה להחליפו הכרטיס המשתלם היחיד שייתן תוספת ביצועים רצינית זה GTX970 שיעלה 1800 ומעלה.

פורסם

Syszone למה להחליף את הקשיח? הסמסונג מעולה. אם כבר הוא יכול להוסיף את הMX100 256

בנוגע לשידרוג כ"מ, הGTX970 יהיה מוגבל על ידי המעבד, זה מעבד מצוין חבל שלא לעשות לו OC.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות! בזמן שאני מודע לכך שהמעבד לא רע, מבחינת ביצועים(בעיקר בבדיקות העמסה כמו 3Dmark) הוא פשוט לא עושה את העבודה... משהו שמתבטא גם במשחקים חדישים,איתחול איטי של המחשב(גם לאחר פירמוט).

הסיבה שאני שוקל להחליף את הקשיח דובי היא בגלל שהוא פשוט מתחיל לעשות בעיות(התקנות איטיות,טעינות איטיות של משחקים,הרבה רעשי כתיבה במצבים שלא מתבצעת פעילות רצינית מבחינת המחשב),אני מודע לכך שלאחר שאני מתקין SSD סביר להניח שהבעיות האלה יעלמו,אבל זה משהו שכן רציתי להתייעץ איתכם לפני שאני מחליט לגביו,בסופו של דבר הוא כן תקין פשוט מרגיש לא יעיל.

בסופו של דבר רציתי לשדרג את המחשב גם בשנה שעברה,אני מוצא את עצמי משחק במשחקים עם נפילות FPS רציניות(לדוגמא watch dogs),מה שדורש ממני לשחק בהגדרות בינוניות... בהתחשב בזה שעכשיו הגענו למצב שמשחקים אפילו דורשים עוד יותר, ולפי מבט קצר לדוגמא בדרישות של assassin creed unity(דרישות המינימום דורשות כ.מ 7970 ומעלה בזמן שאני מאמין שזה מוגזם ואני כן אוכל להריץ את המשחק סביר להניח שעל הגדרות בינוניות ומטה כדי לשמר את ה60-45 FPS)

שידרוג של הכ.מ,רק יגדיל את הפער בביצועים בין המעבד שלי לכ.מ כמו שדובי ציין,כך שאני כן מעוניין כבר במערכת חדשה.

אני מודע לקח שהחומרה שלי יחסית חזקה אבל אני כן מעוניין לקבל מחשב שיעשה את העבודה בזמן הקרוב,אלא אם כן מתוכננת לפי דעתכם קפיצה טכנולוגית רצינית בתחום המעבדים/כ.מ שבגללה כדאי להמתין(למיטב הבנתי GTX970 הוא הכ.מ הכי משתלם לזמן הקרוב)

אשמח אם בכל זאת תוכלו להציע לי מפרט,בזמן שלפני שאני אקפוץ להוציא הוצאה כזאת אקח בחשבון את הנקודות שציינתם.

נערך על-ידי Arisum

פורסם

הרגשת ה"לא יעיל" נובעת מכך שזה הארד-דיסק.

אני מציע לך כן לעשות OC למעבד וגם לכרטיס מסך, זה יכול לחסוך.

כדי לדעת על רמות כרטיסי המסך אני ממליץ לך לעיין בטבלה הבאה ובהסבר המצורף אליה.

לדעתי OC יפתור לך בעיות, אך SSD יעשה לך את המחשב כחדש ואולי אפילו לא תרצה לרכוש מערכת חדשה! אם נכנס לך בתקציב, תרכוש את הSamsung 840 EVO אך לא פחות מ256GB.

פורסם
  • מחבר

לגבי הכ.מ כבר ניסיתי לבצע לו OC(בעיקר את הליבה,את הזיכרון כמעט ולא למרות העלאה של המתח),אבל השיפור היה מאד זניח,בגלל זה אני מאמין שהבעיה באמת במעבד ובגלל זה הנטיה למערכת חדשה.

OC למעבד אם זכור לי,אמרו לי שהלוח אם שלי לא בדיוק תואם לOC טוב של המעבד,ידוע לך על זה משהו?

אני מודע לכך שהכ.מ שלי עדיין נחשב לא רע,אבל זאת הנקודה הוא מספיק כדי להריץ משחקים אבל לא ברמה גבוהה...(אני לא מדבר על הפילטרים,אלא הרצה עם AA הבסיסי ביותר).

בסופו של דבר רכישה של SSD תפתור חלק מהבעיות שלי,וOC של המעבד שלי(אני מניח לתדר של 3.2 עבור כל הליבות?) אולי יפתור את הבעיות שלי בלי להוציא יותר מדי כמו שציינת.

אבל למרות כל זה אני כן רוצה שתהיה לי את האפשרות מוכנה,במידה ושני הפתרונות האלה לא יעבדו,כך שאשמח אם בכל זאת תמליצו לי על מפרט שלא יכלול זכרונות וקשיח אני מניח.

אני ממש לא מתכוון "לזרוק" כסף אם לא יהיה בכך צורך,אבל במקרה הצורך אני כן רוצה שיהיה לי בדיוק את הרשימה של הדברים שאני ארצה לקנות.

נ.ב

ולדעתך,כדאי לקנות את SAMSUNG למרות כל הבעיות שצצו לאחרונה?

נערך על-ידי Arisum

פורסם

מפרט ב4K של רק מעבד לוח אם וכרטיס מסך?

פורסם
  • מחבר

לדעתך הספק מספיק? המארז מבחינת גודל יספיק לרכיבים חדשים? ואני מעדיף גם מאוורר חדש...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים